tahini

.................

ostin purkillisen tahinia,kerran tekemiäni falafeleja varten.nyt en oikein tiedä miten saisin purkin kulutetuksi kun on niin valtava.kaipailisin siis reseptejä,joihin tulee tahinia mausteeksi...Vinkkejä,kiitos!

8

8283

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tortelli

      Sekoittavat sitä Lähi-idässä makua pehmentämään erilaisiin soseisiin, esim. kikhernepyreeseen (hummus) ja munakoisopyreeseen. Ne syödään leivällä aamu- tai iltapalaksi. Tahinasta voi tehdä myös tahinakakun, mutta valitettavasti en muista reseptiä. Hyvää kyllä oli.

      On muuten erinomainen yskänlääke kuivaan yskään. Ruokalusikallinen tahinaa helpottaa hyvin kuivaa kurkkua eikä yliannostelusta ole vaaraa.

      Tahina säilyy kauan, kun vain muistaa joskus vähän sekoitella, ettei aivan kuivu. Tee ihmeessä toisenkin kerran niitä falafeleja, ovat näet terveellistä ja maittavaa ruokaa. Jos eivät ekalla kerralla maistuneet, muokkaa hieman reseptiä mieluisemmaksi.

    • Pistaasihalva

      Täyte korvapuusteille: sekoita täytteeseen 50 % tahinia ja 50 % hunajaa.

      Suolaiset tahini-letut ovat helpompia valmistaa kuin falafelit. Sekoita tavalliseen lettutaikinaan tahinia, kikhernesosetta ja falafeliin käyttämiäsi mausteita. Hyviä!

      Mannapuuro, jossa on tahinia ja hunajaa, on myös aika hyvä jälkkäri.   

    • ....................

      Oi, tahini on mun suurta herkkua. Sitä on kiva laittaa leivän päälle, jogurttiin, raejuuston joukkoon. Ihan minne vaan ja hyvältä maistuu!

    • tahinilla maustettuna

      Minusta tahini ja mustikka sopivat erittäin hyvin yhteen. Hyvää ne ovat ihan sellaisenaan sekoitettuina, mutta juhlahetkiin teen seuraavanlaista mustikkapiirakkaa:

      Pohja:
      125 g sinistä Keiju-margariinia
      1 dl intiaanisokeria (tai muuta sokeria)
      1 pieni banaaani
      1 dl ruisjauhoja
      1 dl tattarijauhoa
      0,5 dl maissitärkkelystä (tai perunajauhoa)

      Täyte:
      2 dl porkkanaa
      1/2 l mustikoita
      1 - 2 dl tahinia
      2 tl muskottipähkinää

      - Vaahdota margariini ja sokeri.
      - murskaa banaani esim. sauvasekoittimella ja lisää joukkoon
      - Sekoita ruis-, tattari- ja perunajauhot keskenään ja lisää takinaan
      - Painele taikina voidellun piirakkavuoan reunoille ja pohjalle.
      - Valmista täyte:
      . tehosekoita tai raasta porkkanat hienoksi
      . lisää mustikat, tahini ja muskottipähkinät
      . Paista 175 asteessa 35 - 45 minuuttia.

      • paljonko lihoo

        kun syö tuollaisen annoksen? Jauhoja, margariinia, sokeria, banaania, tärkkelystä huh-huh


      • kasvissyöjät
        paljonko lihoo kirjoitti:

        kun syö tuollaisen annoksen? Jauhoja, margariinia, sokeria, banaania, tärkkelystä huh-huh

        ei ajattele kilojaan. voivat syödä tollaista. itse en kyllä viitsi edes kokeilla ohjetta ehkä johonkin juhla hetkeen...
        niin ja vastaus kysymykseesi lihoo varmasti jos kuka saa tollasen moskan alas.


      • tahinilla maustettuna
        paljonko lihoo kirjoitti:

        kun syö tuollaisen annoksen? Jauhoja, margariinia, sokeria, banaania, tärkkelystä huh-huh

        Jo ohjeen sisältämässä viestissä sanoin "juhlahetkiin teen seuraavanlaista mustikkapiirakkaa".

        Eli en tee sitä läheskään joka päivä, vaan yleensä kun on vieraita tulossa tai muuten vain erityinen syy herkutella. Ja vielä kun en syö yksi koko annosta vaan jaan piirakan hyvien ystävien kanssa. Ja sen jälkeen tietysti pitkälle lenkille. Itselläni ei ole paino-ongelmia.


    • m00se

      Tämmöstä teen aika usein.

      Purkki (200g) maustamatonta jogurttia, Valion Bulgarian jogurttia käytän yleensä, joskus turkkilaista tms. AB-jogurttia ei ehkä kannata käyttää. :)

      Jogurtin sekaan:
      1-2 tl tahinia
      1-2 tl valkosipulia, tahnaa tai murskattua
      n. 2 rkl sitruunamehua ( kuorta jos haluaa enemmän makua, ei kannata tehdä liian löysää)
      1-1½ tl juoksevaa hunajaa
      suolaa
      mustapippuria
      1-? tl wasabia (Tämä on optionaalinen, mutta kannattaa kokeilla. Itse tykkään kun on potkua.)

      Anna maustua puolisen tuntia tai enemmänkin, varsinkin jos käyttää sitruunankuorta.

      Toimii esim. sianlihankin kanssa, etenkin jos laitat wasabia.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      135
      2202
    2. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      378
      1661
    3. Pimahdan kohta ihan kunnolla

      Entä, jos otan sitten yhteyttä sinuun? 🫨🫥🥴
      Ikävä
      27
      1635
    4. Hauskaakin jopa...

      Että moni nainen olettaa, että kyse on vaan siitä kaanustinloukusta, kun mies jotain ehdottaa. 😄 Ja miettiikö monikaan
      Sinkut
      227
      1196
    5. Nainen, minkä kappaleen laittaisit nyt miehelle

      kuunneltavaksi tietäen, että hän ikävöi sinua ja kipuilee päästäkseen yhteyteen kanssasi. Jotain, joka kertoo...
      Ikävä
      109
      1049
    6. Toivottavasti vielä kohdataan mies

      Ja aloitetaan juttelu. Nyt olisin valmis.
      Ikävä
      95
      1017
    7. Koen, että minua tavallaan vainotaan

      Kyllä minä vain satun tietämään, että täälläkin on joitain serkun kaiman kummeja jotka kiusaavat minua. Lisäksi sairas n
      Ikävä
      125
      1004
    8. Vanhemmalle naiselle

      Aikataulu muutos. Ensi viikolla pistetään asia vireille. Ei juhannukseen asti aikaa. Kannatti valehdella!
      Ikävä
      55
      978
    9. Herätänkö minä sinut itkullani nainen

      Kysyn tässä kun kaipuun aallot lyövät ylitseni ja ihmettelen missä olet toivoessani, että olisit tässä vierelläni. On va
      Ikävä
      25
      878
    10. Vastaa nyt kun kuitenkin valvot!

      Vai pelkäätkö että miehesi herää? Ppm:lle 😉
      Ikävä
      111
      848
    Aihe