tahini

.................

ostin purkillisen tahinia,kerran tekemiäni falafeleja varten.nyt en oikein tiedä miten saisin purkin kulutetuksi kun on niin valtava.kaipailisin siis reseptejä,joihin tulee tahinia mausteeksi...Vinkkejä,kiitos!

8

8345

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tortelli

      Sekoittavat sitä Lähi-idässä makua pehmentämään erilaisiin soseisiin, esim. kikhernepyreeseen (hummus) ja munakoisopyreeseen. Ne syödään leivällä aamu- tai iltapalaksi. Tahinasta voi tehdä myös tahinakakun, mutta valitettavasti en muista reseptiä. Hyvää kyllä oli.

      On muuten erinomainen yskänlääke kuivaan yskään. Ruokalusikallinen tahinaa helpottaa hyvin kuivaa kurkkua eikä yliannostelusta ole vaaraa.

      Tahina säilyy kauan, kun vain muistaa joskus vähän sekoitella, ettei aivan kuivu. Tee ihmeessä toisenkin kerran niitä falafeleja, ovat näet terveellistä ja maittavaa ruokaa. Jos eivät ekalla kerralla maistuneet, muokkaa hieman reseptiä mieluisemmaksi.

    • Pistaasihalva

      Täyte korvapuusteille: sekoita täytteeseen 50 % tahinia ja 50 % hunajaa.

      Suolaiset tahini-letut ovat helpompia valmistaa kuin falafelit. Sekoita tavalliseen lettutaikinaan tahinia, kikhernesosetta ja falafeliin käyttämiäsi mausteita. Hyviä!

      Mannapuuro, jossa on tahinia ja hunajaa, on myös aika hyvä jälkkäri.   

    • ....................

      Oi, tahini on mun suurta herkkua. Sitä on kiva laittaa leivän päälle, jogurttiin, raejuuston joukkoon. Ihan minne vaan ja hyvältä maistuu!

    • tahinilla maustettuna

      Minusta tahini ja mustikka sopivat erittäin hyvin yhteen. Hyvää ne ovat ihan sellaisenaan sekoitettuina, mutta juhlahetkiin teen seuraavanlaista mustikkapiirakkaa:

      Pohja:
      125 g sinistä Keiju-margariinia
      1 dl intiaanisokeria (tai muuta sokeria)
      1 pieni banaaani
      1 dl ruisjauhoja
      1 dl tattarijauhoa
      0,5 dl maissitärkkelystä (tai perunajauhoa)

      Täyte:
      2 dl porkkanaa
      1/2 l mustikoita
      1 - 2 dl tahinia
      2 tl muskottipähkinää

      - Vaahdota margariini ja sokeri.
      - murskaa banaani esim. sauvasekoittimella ja lisää joukkoon
      - Sekoita ruis-, tattari- ja perunajauhot keskenään ja lisää takinaan
      - Painele taikina voidellun piirakkavuoan reunoille ja pohjalle.
      - Valmista täyte:
      . tehosekoita tai raasta porkkanat hienoksi
      . lisää mustikat, tahini ja muskottipähkinät
      . Paista 175 asteessa 35 - 45 minuuttia.

      • paljonko lihoo

        kun syö tuollaisen annoksen? Jauhoja, margariinia, sokeria, banaania, tärkkelystä huh-huh


      • kasvissyöjät
        paljonko lihoo kirjoitti:

        kun syö tuollaisen annoksen? Jauhoja, margariinia, sokeria, banaania, tärkkelystä huh-huh

        ei ajattele kilojaan. voivat syödä tollaista. itse en kyllä viitsi edes kokeilla ohjetta ehkä johonkin juhla hetkeen...
        niin ja vastaus kysymykseesi lihoo varmasti jos kuka saa tollasen moskan alas.


      • tahinilla maustettuna
        paljonko lihoo kirjoitti:

        kun syö tuollaisen annoksen? Jauhoja, margariinia, sokeria, banaania, tärkkelystä huh-huh

        Jo ohjeen sisältämässä viestissä sanoin "juhlahetkiin teen seuraavanlaista mustikkapiirakkaa".

        Eli en tee sitä läheskään joka päivä, vaan yleensä kun on vieraita tulossa tai muuten vain erityinen syy herkutella. Ja vielä kun en syö yksi koko annosta vaan jaan piirakan hyvien ystävien kanssa. Ja sen jälkeen tietysti pitkälle lenkille. Itselläni ei ole paino-ongelmia.


    • m00se

      Tämmöstä teen aika usein.

      Purkki (200g) maustamatonta jogurttia, Valion Bulgarian jogurttia käytän yleensä, joskus turkkilaista tms. AB-jogurttia ei ehkä kannata käyttää. :)

      Jogurtin sekaan:
      1-2 tl tahinia
      1-2 tl valkosipulia, tahnaa tai murskattua
      n. 2 rkl sitruunamehua ( kuorta jos haluaa enemmän makua, ei kannata tehdä liian löysää)
      1-1½ tl juoksevaa hunajaa
      suolaa
      mustapippuria
      1-? tl wasabia (Tämä on optionaalinen, mutta kannattaa kokeilla. Itse tykkään kun on potkua.)

      Anna maustua puolisen tuntia tai enemmänkin, varsinkin jos käyttää sitruunankuorta.

      Toimii esim. sianlihankin kanssa, etenkin jos laitat wasabia.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kalajoen hukkuneet pojat olivat tummaihoisia

      Jälleen kerran, hukkuneet tai heikon uimataidon vuoksi vaaraan joutuneet olivat muita kuin suomalaisia. Turha viisastell
      Maailman menoa
      338
      7446
    2. Kysymys muille miehille

      Onko teille varattu nainen ongelma? Mikään muu naisessa ei töki kun se että hän on varattu. Kamppailen houkutuksen kanss
      Ikävä
      77
      4809
    3. Sinä eräs, pyydän......

      AUTA mua ole kiltti. Ei mun takia vaan.... Miten saan sut kiinni?
      Ikävä
      208
      3225
    4. Kohta katson sun kuvaasi

      ja päästän ajatukseni liitämään. Jo kuvasi näkeminen rauhoittaa, ja pistää hyrräämään vähän muutakin. Ihanan kaunista sa
      Ikävä
      24
      3117
    5. Nimikirjaimet

      Kuka kaipaa ketä 🥰
      Ikävä
      76
      2026
    6. VOI TÄTÄ ILON

      JA ONNEN PÄIVÄÄ 😂
      Tuusniemi
      154
      1911
    7. Ahneus iski Fazeriin, suklaalevy kutistuu 180 grammaan

      Kun mikään ei riitä. Shrinkflaatio. Mitä isot (Marabou) edellä, sitä pienet (Fazer) perässä. Pienikin voi siis olla a
      Maailman menoa
      221
      1844
    8. Jos kaivattusi on perääntynyt lähestyessäsi

      jossain tilanteessa, ymmärrätkö miksi hän saattoi tehdä sen?
      Ikävä
      166
      1607
    9. Minkä asian haluaisit muuttaa kaivatussasi?

      Mikä kaivattusi luonteessa tai ulkonäössä ärsyttää sua?
      Ikävä
      120
      1568
    10. Mies, ajattelemmekohan toisiamme juuri nyt?

      Olet mielessäni, vanhempi mies
      Ikävä
      89
      1478
    Aihe