tahini

.................

ostin purkillisen tahinia,kerran tekemiäni falafeleja varten.nyt en oikein tiedä miten saisin purkin kulutetuksi kun on niin valtava.kaipailisin siis reseptejä,joihin tulee tahinia mausteeksi...Vinkkejä,kiitos!

8

8284

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tortelli

      Sekoittavat sitä Lähi-idässä makua pehmentämään erilaisiin soseisiin, esim. kikhernepyreeseen (hummus) ja munakoisopyreeseen. Ne syödään leivällä aamu- tai iltapalaksi. Tahinasta voi tehdä myös tahinakakun, mutta valitettavasti en muista reseptiä. Hyvää kyllä oli.

      On muuten erinomainen yskänlääke kuivaan yskään. Ruokalusikallinen tahinaa helpottaa hyvin kuivaa kurkkua eikä yliannostelusta ole vaaraa.

      Tahina säilyy kauan, kun vain muistaa joskus vähän sekoitella, ettei aivan kuivu. Tee ihmeessä toisenkin kerran niitä falafeleja, ovat näet terveellistä ja maittavaa ruokaa. Jos eivät ekalla kerralla maistuneet, muokkaa hieman reseptiä mieluisemmaksi.

    • Pistaasihalva

      Täyte korvapuusteille: sekoita täytteeseen 50 % tahinia ja 50 % hunajaa.

      Suolaiset tahini-letut ovat helpompia valmistaa kuin falafelit. Sekoita tavalliseen lettutaikinaan tahinia, kikhernesosetta ja falafeliin käyttämiäsi mausteita. Hyviä!

      Mannapuuro, jossa on tahinia ja hunajaa, on myös aika hyvä jälkkäri.   

    • ....................

      Oi, tahini on mun suurta herkkua. Sitä on kiva laittaa leivän päälle, jogurttiin, raejuuston joukkoon. Ihan minne vaan ja hyvältä maistuu!

    • tahinilla maustettuna

      Minusta tahini ja mustikka sopivat erittäin hyvin yhteen. Hyvää ne ovat ihan sellaisenaan sekoitettuina, mutta juhlahetkiin teen seuraavanlaista mustikkapiirakkaa:

      Pohja:
      125 g sinistä Keiju-margariinia
      1 dl intiaanisokeria (tai muuta sokeria)
      1 pieni banaaani
      1 dl ruisjauhoja
      1 dl tattarijauhoa
      0,5 dl maissitärkkelystä (tai perunajauhoa)

      Täyte:
      2 dl porkkanaa
      1/2 l mustikoita
      1 - 2 dl tahinia
      2 tl muskottipähkinää

      - Vaahdota margariini ja sokeri.
      - murskaa banaani esim. sauvasekoittimella ja lisää joukkoon
      - Sekoita ruis-, tattari- ja perunajauhot keskenään ja lisää takinaan
      - Painele taikina voidellun piirakkavuoan reunoille ja pohjalle.
      - Valmista täyte:
      . tehosekoita tai raasta porkkanat hienoksi
      . lisää mustikat, tahini ja muskottipähkinät
      . Paista 175 asteessa 35 - 45 minuuttia.

      • paljonko lihoo

        kun syö tuollaisen annoksen? Jauhoja, margariinia, sokeria, banaania, tärkkelystä huh-huh


      • kasvissyöjät
        paljonko lihoo kirjoitti:

        kun syö tuollaisen annoksen? Jauhoja, margariinia, sokeria, banaania, tärkkelystä huh-huh

        ei ajattele kilojaan. voivat syödä tollaista. itse en kyllä viitsi edes kokeilla ohjetta ehkä johonkin juhla hetkeen...
        niin ja vastaus kysymykseesi lihoo varmasti jos kuka saa tollasen moskan alas.


      • tahinilla maustettuna
        paljonko lihoo kirjoitti:

        kun syö tuollaisen annoksen? Jauhoja, margariinia, sokeria, banaania, tärkkelystä huh-huh

        Jo ohjeen sisältämässä viestissä sanoin "juhlahetkiin teen seuraavanlaista mustikkapiirakkaa".

        Eli en tee sitä läheskään joka päivä, vaan yleensä kun on vieraita tulossa tai muuten vain erityinen syy herkutella. Ja vielä kun en syö yksi koko annosta vaan jaan piirakan hyvien ystävien kanssa. Ja sen jälkeen tietysti pitkälle lenkille. Itselläni ei ole paino-ongelmia.


    • m00se

      Tämmöstä teen aika usein.

      Purkki (200g) maustamatonta jogurttia, Valion Bulgarian jogurttia käytän yleensä, joskus turkkilaista tms. AB-jogurttia ei ehkä kannata käyttää. :)

      Jogurtin sekaan:
      1-2 tl tahinia
      1-2 tl valkosipulia, tahnaa tai murskattua
      n. 2 rkl sitruunamehua ( kuorta jos haluaa enemmän makua, ei kannata tehdä liian löysää)
      1-1½ tl juoksevaa hunajaa
      suolaa
      mustapippuria
      1-? tl wasabia (Tämä on optionaalinen, mutta kannattaa kokeilla. Itse tykkään kun on potkua.)

      Anna maustua puolisen tuntia tai enemmänkin, varsinkin jos käyttää sitruunankuorta.

      Toimii esim. sianlihankin kanssa, etenkin jos laitat wasabia.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moi vaan vielä kerran

      Kivaa päivää samalla. Kukaan ei kaipaa eikä rakasta. 💔🐺🌃🌧️☀️
      Ikävä
      325
      3489
    2. Nainen, millaisista miehistä tykkäät?

      Mielenkiinnosta kysyn 😄
      Ikävä
      214
      2899
    3. Nyt sitten ulos ihmiset!

      Älkää jumittako täällä. Menkää, näkykää ja hankkikaa kokemuksia. Ei teitä kukaan edes bongaile, jos önötätte täällä.
      Ikävä
      144
      2544
    4. Onnea Solatie !

      On sit valittu uusi kaupunginjohtaja.No ei menny Nivala-Harju- Tapio -Pikkarainen juntan mukkaan.
      Kemijärvi
      18
      2059
    5. Mitä jos saisit tietää että kaivatullasi

      on jo joku toinen?
      Ikävä
      109
      2055
    6. Naiselle varatulle

      Jos homma kariutuu kotona, niin saanko sinut ihan omakseni🙂??
      Tunteet
      10
      1816
    7. Minun pitää tehdä jotain

      En tiedä meneekö siihen viikko vai kuukausi. Mutta jos voit odottaa, niin löydän sinut sen jälkeen kun on homma hoidett
      Ikävä
      44
      1682
    8. Sarvisalon kesätori

      Onpa kiva paikka. Mutta torikahvila oli suorastaan naurettavan alkeellinen ja ne voileivät,olivat kuin pienen lapsen tek
      Loviisa
      17
      1618
    9. Sinä oot hyvä ihminen

      Mut ehkä me ei vaa sovita yhteen :(
      Ikävä
      122
      1306
    10. Hindulijat raivoavat täällä, ettei kristinuskossa

      ole itsessään mitään aitoa! No miksi sitten hyökkäilette "nollaa vastaan"? Eikö hnduilijan vaan kannattaisi pieht
      Hindulaisuus
      263
      1290
    Aihe