Lihamureke

ohje hakusessa

Olisiko kenelläkään jotain hyvää ohjetta lihamurekkeelle? Kyllästyttää tehdä aina sitä samaa jauheliha-korppujauho-(sipuliketto)-kermaviilimössöä ja haluttais kokeilla jotain erikoisempaa.

Puristaisiko sekaan muutaman valkosipulin kynnen ja laittasi vaikka pestoa mausteeksi?

15

5305

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kalle

      unohtaisit kaiken joutavan ja antaisit lihalle mahdollisuuden maistua.

      Ota 500-800g sika-nauta j-lihaa.
      yksi sipulu pienittynä.
      1-2tl suolaa.
      1/2 tl maustepippuria. (jauhettu)
      3-5dl vettä.
      korppujauhoa. (maustamaton)

      Sekoita kaikki aineet mössöksi ja lisää sopiva määrä korppujauhoja. Anna turvota 20-30min. Öljyä vuoka ja muotoile mureke. Halutessasi voit laittaa murekkeen sisään keitettyjä kananmunia.
      Paista uunin alaosassa 120-150 asteessa 1,5-2 tuntia. Tarjoa perunamuussin kera.

      Muusi.

      Kuorittuja perunoita.
      suolaa.
      maitoa.

      Keitä perunat kypsiksi.
      Kaada vesi kokonaan pois.
      Muussaa ne "pulikalla"
      Lisää suola.
      Kaada lämmintä (kuumaa) maitoa sekaan ja ala vatkata vatkaimella hiljaa. Lisää maitoa tarpeen mukaan. Kun muusi on sopivaa, vatkaa pieni hetki nopeammin. Tarjoa heti voisilmän ja murekkeen kanssa. Leiväksi sopii näkkäri mainiosti.

      • mutta aika

        tylsän makuiselta tuntuu kyllä tuo "perusfärssisi". Jauheliha kun ei itsessään kuulu ihan maailman maukkaimpiin raaka-aineisiin, mutta runsaalla maustamisella perusselluloosaan saa makuakin.


      • Anonyymi

        Minä teen muusin näin: kuoritut perunat keitetään, perunat muusataan, lisätään yrttisuolaa, oivariinia, sekoitus ja lopuksi maitoa, sekoitus. Hyvää...jos sielu suetää, valkopippuri mausteena vois olla hyvä...samaten jos tykkää sipulista, voi lisätä kevätsipulia silppuna...


    • toki myös

      Oikealla kermalla, voissa kuullotetulla sipulilla ja sekaanhan voit laittaa pieniä juustokuutioita ja paloiteltua pekonia, savukylkeä yms..

      Mausteet: ihan melkein mitä lystää, mä paistan usein mikrossa nopeasti pienen pienet "koepalat" taikinasta ennen uuniin laittoa.

      • oikeinhyvää

        kun laittaa
        pussillisen vihannessekoitusta keitettynä murekkeeseen.


    • perunaa ja porkkanaa

      raasteena voi kanssa siihen jauhelihaan sotkea. Ja miksei muutakin juuresta. Peruna antaa kivan keveän raikkaan maun. Sipuleja voi vaihdella, ota vaikka punasipulia ja valkosipulia. Basilika on hyvä ja aika turvallinen mauste pippurien lisäksi.

      Tällä tavalla meillä ja harvemmin on sitä korppujauhoa enää kaapissa. Tuoretta leipää voi liottaa maidossa korppujauhon korvikkeeksi. Nykykorppujauhot haisee niin pahville.

      • mureketaikina...

        kasassa ilman korppujauhoja? Olen myös miettinyt niiden korvaamista jollain muulla tai jättämistä kokonaan pois. Tuo porkkana kuulostaa hyvältä.


      • päinvastoin
        mureketaikina... kirjoitti:

        kasassa ilman korppujauhoja? Olen myös miettinyt niiden korvaamista jollain muulla tai jättämistä kokonaan pois. Tuo porkkana kuulostaa hyvältä.

        Mitä enemmän korppujauhoja laitat mureketaikinaan, sen HUONOMMIN se pysyy kypsytettynä kasassa. Täysin ilman korppujauhoja pysyy parhaiten, mutta hyvä käyttää kananmunaa (jopa kaksi), jos lihaa on 400-500 gr.


      • uskoisin että..
        päinvastoin kirjoitti:

        Mitä enemmän korppujauhoja laitat mureketaikinaan, sen HUONOMMIN se pysyy kypsytettynä kasassa. Täysin ilman korppujauhoja pysyy parhaiten, mutta hyvä käyttää kananmunaa (jopa kaksi), jos lihaa on 400-500 gr.

        ..pysyy kasassa ilman kananmuniakin, kuten "jäpäkät ohuet hampurilaispihvit" joihin olen laittanut vain suolaa, pippuria ja naudanjauhelihaa.

        Mielestäni korppujauhoilla ja kananmunilla saa tarvittaessa pehmeyttä ja mureutta jauhelihatuotteeseen.


      • sotkenut yhden
        mureketaikina... kirjoitti:

        kasassa ilman korppujauhoja? Olen myös miettinyt niiden korvaamista jollain muulla tai jättämistä kokonaan pois. Tuo porkkana kuulostaa hyvältä.

        kananmunan siihen taikinaan, sillä raastetuista juureksista irtoaa nestettä vaikka niitä ensin valuttelisi siivilässä.
        Yleensä teen murekkeen foliovuokaan, jota ensin voitelen vähäsen ja kyllä se siinä koossa pysyy. Hieman jäähtyneenähän se tarjoillaankin.
        Porkkana on hyvä täyte ja punajuurikin ja sienet jos on saatavilla käy hyvin.


    • Delveio
      • jauhelihaan, kun

        tekee taikinan edellisenä päivänä tai aamulla iltasyömistä varten ja vaikkapa edellisen neuvojan mausteilla, mutta ilman chiliä, jos ei tykkää niin tulisesta. Liha on kulhossa foliolla peitettynä jääkaapissa vähintään puoli päivää ja kaikki kyselevät, miten jauhelihapihvit, pyörykät, mureke voivat maistua niin hyvältä.


    • Anonyymi

      Laita mitä laitat mutta minä teen sika-nauta jl, sipulia, ruokakermaa, yrttisuolaa, maustepippurijauhetta, tattarijauhoa...ei munia...limppu uuniin...hyvää..

    • Anonyymi

      Perusmakuinen mureke on paras! Muusia, kastiketta, vihersalaattia, ehkä punajuurisalaattia...silmät pyörii päässä kun on niin hyvää! Jos ei ole nälkä, mikään ei maistu tarpeeksi hyvälle, pitää olla nälkä...

      • Anonyymi

        Korppujauho käy makaronilaatikon päälle, alle juustoraastetta. Hyvää, kunhan tekee ohjeen mukaan: makaronia keitettynä, sipulia kuullotettuna, jl-murua paistettuna, nesteeksi ruokakermaa ja vähän vettä jossa kasviskuutio liuenneena, sekaan voi upotella kosjenlaskijapaloja, päälle juustoraastetta ja korppujauhoa...hyvää! Nauti chiliketsupin kanssa...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oletko mokannut?

      Oletko omasta mielestäsi mokannut jotain kaivattusi suhteen?
      Ikävä
      182
      2188
    2. Oletko ymmärtänyt

      Oletko ymmärtänyt jotain kaivatustasi lähiaikoina tai oletko muuttanut mielipidettäsi kaivatustasi?
      Ikävä
      165
      1899
    3. Sanna Ukkolan kolumni: Rautarouva, joka unohti joukkonsa - Riikka Purran pitäisi katsoa peiliin

      "Historialliset tappiot eivät synny vahingossa. Ne syntyvät, kun johtaja unohtaa, ketä hänen piti palvella, kirjoittaa I
      Perussuomalaiset
      45
      1874
    4. Ottaisitko miten

      Kaivattusi?
      Ikävä
      126
      1586
    5. Ikäero suhteessa

      Huomasin äsken Iltalehden tuoreen artikkelin, jossa kerrottiin, että vain 5% parisuhteista on yli 10v ikäero. Millaisia
      Parisuhde
      64
      1439
    6. Liian paljon hylättyjä ääniä

      Ottakaa avustaja mukaan jos ette osaa äänestää oikein. Moni varmaan sekosi kahden listan ja lipun takia. Oliko tarkoitus
      Maailman menoa
      177
      1407
    7. Tiedän kyllä sen

      Että käyt täällä. En kuvittelisi sellaista asiaa. Tiedän kyllä senkin, että olet ainakin ollut minusta kiinnostunut. Sen
      Ikävä
      77
      1201
    8. Ähtärin vaalitulos ja nyt neuvottelut alkavat

      Keskusta voitti yhden paikan Ähtärissä kun oli hyvin ehdokkaita ( 32) ja kansanedustaja veturina keräämässä ääniä. P
      Ähtäri
      31
      1054
    9. Ärsyttää et olet

      Niin välinpitämätön suhteeni
      Ikävä
      71
      1033
    10. Taas syytöntä illlllkkaa rangaistiin

      Niin se vain paha saa palkkansa ja rääsyämiselle ja räkimiselle laskettiin hinta. Ottaisi nyt tuo onneton lusikan kauni
      Haapavesi
      66
      973
    Aihe