Lihamureke

ohje hakusessa

Olisiko kenelläkään jotain hyvää ohjetta lihamurekkeelle? Kyllästyttää tehdä aina sitä samaa jauheliha-korppujauho-(sipuliketto)-kermaviilimössöä ja haluttais kokeilla jotain erikoisempaa.

Puristaisiko sekaan muutaman valkosipulin kynnen ja laittasi vaikka pestoa mausteeksi?

15

5446

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kalle

      unohtaisit kaiken joutavan ja antaisit lihalle mahdollisuuden maistua.

      Ota 500-800g sika-nauta j-lihaa.
      yksi sipulu pienittynä.
      1-2tl suolaa.
      1/2 tl maustepippuria. (jauhettu)
      3-5dl vettä.
      korppujauhoa. (maustamaton)

      Sekoita kaikki aineet mössöksi ja lisää sopiva määrä korppujauhoja. Anna turvota 20-30min. Öljyä vuoka ja muotoile mureke. Halutessasi voit laittaa murekkeen sisään keitettyjä kananmunia.
      Paista uunin alaosassa 120-150 asteessa 1,5-2 tuntia. Tarjoa perunamuussin kera.

      Muusi.

      Kuorittuja perunoita.
      suolaa.
      maitoa.

      Keitä perunat kypsiksi.
      Kaada vesi kokonaan pois.
      Muussaa ne "pulikalla"
      Lisää suola.
      Kaada lämmintä (kuumaa) maitoa sekaan ja ala vatkata vatkaimella hiljaa. Lisää maitoa tarpeen mukaan. Kun muusi on sopivaa, vatkaa pieni hetki nopeammin. Tarjoa heti voisilmän ja murekkeen kanssa. Leiväksi sopii näkkäri mainiosti.

      • mutta aika

        tylsän makuiselta tuntuu kyllä tuo "perusfärssisi". Jauheliha kun ei itsessään kuulu ihan maailman maukkaimpiin raaka-aineisiin, mutta runsaalla maustamisella perusselluloosaan saa makuakin.


      • Anonyymi

        Minä teen muusin näin: kuoritut perunat keitetään, perunat muusataan, lisätään yrttisuolaa, oivariinia, sekoitus ja lopuksi maitoa, sekoitus. Hyvää...jos sielu suetää, valkopippuri mausteena vois olla hyvä...samaten jos tykkää sipulista, voi lisätä kevätsipulia silppuna...


    • toki myös

      Oikealla kermalla, voissa kuullotetulla sipulilla ja sekaanhan voit laittaa pieniä juustokuutioita ja paloiteltua pekonia, savukylkeä yms..

      Mausteet: ihan melkein mitä lystää, mä paistan usein mikrossa nopeasti pienen pienet "koepalat" taikinasta ennen uuniin laittoa.

      • oikeinhyvää

        kun laittaa
        pussillisen vihannessekoitusta keitettynä murekkeeseen.


    • perunaa ja porkkanaa

      raasteena voi kanssa siihen jauhelihaan sotkea. Ja miksei muutakin juuresta. Peruna antaa kivan keveän raikkaan maun. Sipuleja voi vaihdella, ota vaikka punasipulia ja valkosipulia. Basilika on hyvä ja aika turvallinen mauste pippurien lisäksi.

      Tällä tavalla meillä ja harvemmin on sitä korppujauhoa enää kaapissa. Tuoretta leipää voi liottaa maidossa korppujauhon korvikkeeksi. Nykykorppujauhot haisee niin pahville.

      • mureketaikina...

        kasassa ilman korppujauhoja? Olen myös miettinyt niiden korvaamista jollain muulla tai jättämistä kokonaan pois. Tuo porkkana kuulostaa hyvältä.


      • päinvastoin
        mureketaikina... kirjoitti:

        kasassa ilman korppujauhoja? Olen myös miettinyt niiden korvaamista jollain muulla tai jättämistä kokonaan pois. Tuo porkkana kuulostaa hyvältä.

        Mitä enemmän korppujauhoja laitat mureketaikinaan, sen HUONOMMIN se pysyy kypsytettynä kasassa. Täysin ilman korppujauhoja pysyy parhaiten, mutta hyvä käyttää kananmunaa (jopa kaksi), jos lihaa on 400-500 gr.


      • uskoisin että..
        päinvastoin kirjoitti:

        Mitä enemmän korppujauhoja laitat mureketaikinaan, sen HUONOMMIN se pysyy kypsytettynä kasassa. Täysin ilman korppujauhoja pysyy parhaiten, mutta hyvä käyttää kananmunaa (jopa kaksi), jos lihaa on 400-500 gr.

        ..pysyy kasassa ilman kananmuniakin, kuten "jäpäkät ohuet hampurilaispihvit" joihin olen laittanut vain suolaa, pippuria ja naudanjauhelihaa.

        Mielestäni korppujauhoilla ja kananmunilla saa tarvittaessa pehmeyttä ja mureutta jauhelihatuotteeseen.


      • sotkenut yhden
        mureketaikina... kirjoitti:

        kasassa ilman korppujauhoja? Olen myös miettinyt niiden korvaamista jollain muulla tai jättämistä kokonaan pois. Tuo porkkana kuulostaa hyvältä.

        kananmunan siihen taikinaan, sillä raastetuista juureksista irtoaa nestettä vaikka niitä ensin valuttelisi siivilässä.
        Yleensä teen murekkeen foliovuokaan, jota ensin voitelen vähäsen ja kyllä se siinä koossa pysyy. Hieman jäähtyneenähän se tarjoillaankin.
        Porkkana on hyvä täyte ja punajuurikin ja sienet jos on saatavilla käy hyvin.


    • Delveio
      • jauhelihaan, kun

        tekee taikinan edellisenä päivänä tai aamulla iltasyömistä varten ja vaikkapa edellisen neuvojan mausteilla, mutta ilman chiliä, jos ei tykkää niin tulisesta. Liha on kulhossa foliolla peitettynä jääkaapissa vähintään puoli päivää ja kaikki kyselevät, miten jauhelihapihvit, pyörykät, mureke voivat maistua niin hyvältä.


    • Anonyymi

      Laita mitä laitat mutta minä teen sika-nauta jl, sipulia, ruokakermaa, yrttisuolaa, maustepippurijauhetta, tattarijauhoa...ei munia...limppu uuniin...hyvää..

    • Anonyymi

      Perusmakuinen mureke on paras! Muusia, kastiketta, vihersalaattia, ehkä punajuurisalaattia...silmät pyörii päässä kun on niin hyvää! Jos ei ole nälkä, mikään ei maistu tarpeeksi hyvälle, pitää olla nälkä...

      • Anonyymi

        Korppujauho käy makaronilaatikon päälle, alle juustoraastetta. Hyvää, kunhan tekee ohjeen mukaan: makaronia keitettynä, sipulia kuullotettuna, jl-murua paistettuna, nesteeksi ruokakermaa ja vähän vettä jossa kasviskuutio liuenneena, sekaan voi upotella kosjenlaskijapaloja, päälle juustoraastetta ja korppujauhoa...hyvää! Nauti chiliketsupin kanssa...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maatalous- ja yritystuet pois, työeläkevaroilla valtion velka pois

      Suomi saadaan eheytettyä kädenkäänteessä, kun uskalletaan tehdä rohkeita ratkaisuja. Maatalous- ja yritystuet ovat hait
      Maailman menoa
      5
      2878
    2. Tykkäsin rakas

      Tuottaa sulle nautintoa❤️🔥olet paras ja nautin itsekkin suunnattomasti
      Suhteet
      39
      2517
    3. Mies mä oon ihan helppo

      Miehelle johon oon ihastunut. Olen harvoin ihastunut, mutta suhun olen. Ei tarvitse kuin pyytää, niin...
      Ikävä
      38
      1383
    4. Hyvää iltaa!

      Mikä on päivän viisaus?
      Ikävä
      84
      1330
    5. Olet onnellinen sinkku

      Näin se on nähtävä.
      Ikävä
      63
      1211
    6. Mies olen aika erakko nykyään

      Vanhentunutkin olen muutamana viime vuonna parikyt vuotta. Kun en ennenkään kelvannut, niin tuskin nytkään kelpaan. Lisä
      Tunteet
      40
      959
    7. Lavroville taitaa olla jo ikkuna raollaan?

      Lavrovin syytä välttää korkeita paikkoja ja ikkunoiden läheisyyttä.Ettei vain keikahda ikkunasta pihalle.
      Maailman menoa
      124
      853
    8. Haittaako jos

      kaivattusi käy tosi usein pissalla ja/tai kakalla?
      Ikävä
      32
      776
    9. Ylen johdon hulppeat bonukset alkavat taas

      Suora kopio Iltalehdestä: "Asiasta kertoo Iltalehdelle Ylen hallituksen puheenjohtaja Matti Apunen. Mitä tulospalkkioi
      Yle
      26
      632
    10. Skenaario

      Elämä ja kuolema ovat merkillisin nyytti olevaisuutta. Mutta kun kumpaakaan ei ole, syntyy lapsuksia, joita korjaamaan
      Sinkut
      58
      596
    Aihe