Lihamureke

ohje hakusessa

Olisiko kenelläkään jotain hyvää ohjetta lihamurekkeelle? Kyllästyttää tehdä aina sitä samaa jauheliha-korppujauho-(sipuliketto)-kermaviilimössöä ja haluttais kokeilla jotain erikoisempaa.

Puristaisiko sekaan muutaman valkosipulin kynnen ja laittasi vaikka pestoa mausteeksi?

15

5407

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kalle

      unohtaisit kaiken joutavan ja antaisit lihalle mahdollisuuden maistua.

      Ota 500-800g sika-nauta j-lihaa.
      yksi sipulu pienittynä.
      1-2tl suolaa.
      1/2 tl maustepippuria. (jauhettu)
      3-5dl vettä.
      korppujauhoa. (maustamaton)

      Sekoita kaikki aineet mössöksi ja lisää sopiva määrä korppujauhoja. Anna turvota 20-30min. Öljyä vuoka ja muotoile mureke. Halutessasi voit laittaa murekkeen sisään keitettyjä kananmunia.
      Paista uunin alaosassa 120-150 asteessa 1,5-2 tuntia. Tarjoa perunamuussin kera.

      Muusi.

      Kuorittuja perunoita.
      suolaa.
      maitoa.

      Keitä perunat kypsiksi.
      Kaada vesi kokonaan pois.
      Muussaa ne "pulikalla"
      Lisää suola.
      Kaada lämmintä (kuumaa) maitoa sekaan ja ala vatkata vatkaimella hiljaa. Lisää maitoa tarpeen mukaan. Kun muusi on sopivaa, vatkaa pieni hetki nopeammin. Tarjoa heti voisilmän ja murekkeen kanssa. Leiväksi sopii näkkäri mainiosti.

      • mutta aika

        tylsän makuiselta tuntuu kyllä tuo "perusfärssisi". Jauheliha kun ei itsessään kuulu ihan maailman maukkaimpiin raaka-aineisiin, mutta runsaalla maustamisella perusselluloosaan saa makuakin.


      • Anonyymi

        Minä teen muusin näin: kuoritut perunat keitetään, perunat muusataan, lisätään yrttisuolaa, oivariinia, sekoitus ja lopuksi maitoa, sekoitus. Hyvää...jos sielu suetää, valkopippuri mausteena vois olla hyvä...samaten jos tykkää sipulista, voi lisätä kevätsipulia silppuna...


    • toki myös

      Oikealla kermalla, voissa kuullotetulla sipulilla ja sekaanhan voit laittaa pieniä juustokuutioita ja paloiteltua pekonia, savukylkeä yms..

      Mausteet: ihan melkein mitä lystää, mä paistan usein mikrossa nopeasti pienen pienet "koepalat" taikinasta ennen uuniin laittoa.

      • oikeinhyvää

        kun laittaa
        pussillisen vihannessekoitusta keitettynä murekkeeseen.


    • perunaa ja porkkanaa

      raasteena voi kanssa siihen jauhelihaan sotkea. Ja miksei muutakin juuresta. Peruna antaa kivan keveän raikkaan maun. Sipuleja voi vaihdella, ota vaikka punasipulia ja valkosipulia. Basilika on hyvä ja aika turvallinen mauste pippurien lisäksi.

      Tällä tavalla meillä ja harvemmin on sitä korppujauhoa enää kaapissa. Tuoretta leipää voi liottaa maidossa korppujauhon korvikkeeksi. Nykykorppujauhot haisee niin pahville.

      • mureketaikina...

        kasassa ilman korppujauhoja? Olen myös miettinyt niiden korvaamista jollain muulla tai jättämistä kokonaan pois. Tuo porkkana kuulostaa hyvältä.


      • päinvastoin
        mureketaikina... kirjoitti:

        kasassa ilman korppujauhoja? Olen myös miettinyt niiden korvaamista jollain muulla tai jättämistä kokonaan pois. Tuo porkkana kuulostaa hyvältä.

        Mitä enemmän korppujauhoja laitat mureketaikinaan, sen HUONOMMIN se pysyy kypsytettynä kasassa. Täysin ilman korppujauhoja pysyy parhaiten, mutta hyvä käyttää kananmunaa (jopa kaksi), jos lihaa on 400-500 gr.


      • uskoisin että..
        päinvastoin kirjoitti:

        Mitä enemmän korppujauhoja laitat mureketaikinaan, sen HUONOMMIN se pysyy kypsytettynä kasassa. Täysin ilman korppujauhoja pysyy parhaiten, mutta hyvä käyttää kananmunaa (jopa kaksi), jos lihaa on 400-500 gr.

        ..pysyy kasassa ilman kananmuniakin, kuten "jäpäkät ohuet hampurilaispihvit" joihin olen laittanut vain suolaa, pippuria ja naudanjauhelihaa.

        Mielestäni korppujauhoilla ja kananmunilla saa tarvittaessa pehmeyttä ja mureutta jauhelihatuotteeseen.


      • sotkenut yhden
        mureketaikina... kirjoitti:

        kasassa ilman korppujauhoja? Olen myös miettinyt niiden korvaamista jollain muulla tai jättämistä kokonaan pois. Tuo porkkana kuulostaa hyvältä.

        kananmunan siihen taikinaan, sillä raastetuista juureksista irtoaa nestettä vaikka niitä ensin valuttelisi siivilässä.
        Yleensä teen murekkeen foliovuokaan, jota ensin voitelen vähäsen ja kyllä se siinä koossa pysyy. Hieman jäähtyneenähän se tarjoillaankin.
        Porkkana on hyvä täyte ja punajuurikin ja sienet jos on saatavilla käy hyvin.


    • Delveio
      • jauhelihaan, kun

        tekee taikinan edellisenä päivänä tai aamulla iltasyömistä varten ja vaikkapa edellisen neuvojan mausteilla, mutta ilman chiliä, jos ei tykkää niin tulisesta. Liha on kulhossa foliolla peitettynä jääkaapissa vähintään puoli päivää ja kaikki kyselevät, miten jauhelihapihvit, pyörykät, mureke voivat maistua niin hyvältä.


    • Anonyymi

      Laita mitä laitat mutta minä teen sika-nauta jl, sipulia, ruokakermaa, yrttisuolaa, maustepippurijauhetta, tattarijauhoa...ei munia...limppu uuniin...hyvää..

    • Anonyymi

      Perusmakuinen mureke on paras! Muusia, kastiketta, vihersalaattia, ehkä punajuurisalaattia...silmät pyörii päässä kun on niin hyvää! Jos ei ole nälkä, mikään ei maistu tarpeeksi hyvälle, pitää olla nälkä...

      • Anonyymi

        Korppujauho käy makaronilaatikon päälle, alle juustoraastetta. Hyvää, kunhan tekee ohjeen mukaan: makaronia keitettynä, sipulia kuullotettuna, jl-murua paistettuna, nesteeksi ruokakermaa ja vähän vettä jossa kasviskuutio liuenneena, sekaan voi upotella kosjenlaskijapaloja, päälle juustoraastetta ja korppujauhoa...hyvää! Nauti chiliketsupin kanssa...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Sanna niin nättinä Amsterdamin Business Foorumilla

      Upeasti edustaa taas Suomea ulkomailla meidän kansainvälinen superstaramme. Miksei persuilla ole ketään siedettävän näk
      Maailman menoa
      223
      10572
    2. Stubb jo paljon tunnetumpi kuin kaikki persut yhteensä

      Nyt on aika ottaa mittaa tunnettavuudesta, herrat ja narrit! Joku tuolla toisessa ketjussa väitti, että "persujen rivimi
      Maailman menoa
      48
      9831
    3. Työeläkkeiden maksaminen on lopetettava

      Suomen talous on palkansaajien vuosikausia heikentyneen ostovoiman vuoksi niin kuralla, että palkkasumman jakamisessa ta
      Maailman menoa
      179
      8434
    4. Sofia Virran pahoinpitelyä puolustetaan netissä

      HS soitti Virran pahoinpitelyä puolustaneille https://www.hs.fi/politiikka/art-2000011516353.html
      Maailman menoa
      304
      7888
    5. Purra tekee hyvää työtä, me suomalaiset haluamme että hän jatkaa myös

      seuraavan hallituksen valtiovarainministerinä. Kovina aikoina pitää olla kova.
      Maailman menoa
      193
      6735
    6. Persut hommasivat Suomeen 35 000 pientä lasta v. 2015

      Onko Riikka Purra nyt tavoittelemassa tätä samaa historiallista persujen utopiaa? Purram kaksinaamaisessa pelissä vaadit
      Maailman menoa
      8
      6562
    7. Koska Minja Koskela ja Sofia Virta kääntyy islamiin?

      Sekä vihreät että vasurit selvästi pitävät islamista ja muslimeista, varsinkin naiset, joten voidaan olettaaa että nuo k
      Maailman menoa
      90
      6133
    8. Persu Keskisarja on politiikan Uuno Turhapuro

      Asiantuntija luonnehtii Keskisarjaa Trumpin ajan Turhapuroksi, joka ärsyttää kokoomusta. – Keskisarjan känni-imago j
      Maailman menoa
      68
      5973
    9. Miksi persuilla ei ole firmoja?

      Kuten vasemmisstolaisilla, esim. Sannalla MA\PI. Eikö ole aika erikoista?
      Maailman menoa
      30
      5769
    10. Stubb jo paljon tunnetumpi ja arvostetumpi maailmalla, kuin Marin koskaan

      Stubb tekee sitä työtä mitä pitää, hän ei koreile vaatteilla eikä ole baareissa räkäposkella kuten Marin. Marininhan pit
      Maailman menoa
      103
      5007
    Aihe