Lihamureke

ohje hakusessa

Olisiko kenelläkään jotain hyvää ohjetta lihamurekkeelle? Kyllästyttää tehdä aina sitä samaa jauheliha-korppujauho-(sipuliketto)-kermaviilimössöä ja haluttais kokeilla jotain erikoisempaa.

Puristaisiko sekaan muutaman valkosipulin kynnen ja laittasi vaikka pestoa mausteeksi?

15

5336

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kalle

      unohtaisit kaiken joutavan ja antaisit lihalle mahdollisuuden maistua.

      Ota 500-800g sika-nauta j-lihaa.
      yksi sipulu pienittynä.
      1-2tl suolaa.
      1/2 tl maustepippuria. (jauhettu)
      3-5dl vettä.
      korppujauhoa. (maustamaton)

      Sekoita kaikki aineet mössöksi ja lisää sopiva määrä korppujauhoja. Anna turvota 20-30min. Öljyä vuoka ja muotoile mureke. Halutessasi voit laittaa murekkeen sisään keitettyjä kananmunia.
      Paista uunin alaosassa 120-150 asteessa 1,5-2 tuntia. Tarjoa perunamuussin kera.

      Muusi.

      Kuorittuja perunoita.
      suolaa.
      maitoa.

      Keitä perunat kypsiksi.
      Kaada vesi kokonaan pois.
      Muussaa ne "pulikalla"
      Lisää suola.
      Kaada lämmintä (kuumaa) maitoa sekaan ja ala vatkata vatkaimella hiljaa. Lisää maitoa tarpeen mukaan. Kun muusi on sopivaa, vatkaa pieni hetki nopeammin. Tarjoa heti voisilmän ja murekkeen kanssa. Leiväksi sopii näkkäri mainiosti.

      • mutta aika

        tylsän makuiselta tuntuu kyllä tuo "perusfärssisi". Jauheliha kun ei itsessään kuulu ihan maailman maukkaimpiin raaka-aineisiin, mutta runsaalla maustamisella perusselluloosaan saa makuakin.


      • Anonyymi

        Minä teen muusin näin: kuoritut perunat keitetään, perunat muusataan, lisätään yrttisuolaa, oivariinia, sekoitus ja lopuksi maitoa, sekoitus. Hyvää...jos sielu suetää, valkopippuri mausteena vois olla hyvä...samaten jos tykkää sipulista, voi lisätä kevätsipulia silppuna...


    • toki myös

      Oikealla kermalla, voissa kuullotetulla sipulilla ja sekaanhan voit laittaa pieniä juustokuutioita ja paloiteltua pekonia, savukylkeä yms..

      Mausteet: ihan melkein mitä lystää, mä paistan usein mikrossa nopeasti pienen pienet "koepalat" taikinasta ennen uuniin laittoa.

      • oikeinhyvää

        kun laittaa
        pussillisen vihannessekoitusta keitettynä murekkeeseen.


    • perunaa ja porkkanaa

      raasteena voi kanssa siihen jauhelihaan sotkea. Ja miksei muutakin juuresta. Peruna antaa kivan keveän raikkaan maun. Sipuleja voi vaihdella, ota vaikka punasipulia ja valkosipulia. Basilika on hyvä ja aika turvallinen mauste pippurien lisäksi.

      Tällä tavalla meillä ja harvemmin on sitä korppujauhoa enää kaapissa. Tuoretta leipää voi liottaa maidossa korppujauhon korvikkeeksi. Nykykorppujauhot haisee niin pahville.

      • mureketaikina...

        kasassa ilman korppujauhoja? Olen myös miettinyt niiden korvaamista jollain muulla tai jättämistä kokonaan pois. Tuo porkkana kuulostaa hyvältä.


      • päinvastoin
        mureketaikina... kirjoitti:

        kasassa ilman korppujauhoja? Olen myös miettinyt niiden korvaamista jollain muulla tai jättämistä kokonaan pois. Tuo porkkana kuulostaa hyvältä.

        Mitä enemmän korppujauhoja laitat mureketaikinaan, sen HUONOMMIN se pysyy kypsytettynä kasassa. Täysin ilman korppujauhoja pysyy parhaiten, mutta hyvä käyttää kananmunaa (jopa kaksi), jos lihaa on 400-500 gr.


      • uskoisin että..
        päinvastoin kirjoitti:

        Mitä enemmän korppujauhoja laitat mureketaikinaan, sen HUONOMMIN se pysyy kypsytettynä kasassa. Täysin ilman korppujauhoja pysyy parhaiten, mutta hyvä käyttää kananmunaa (jopa kaksi), jos lihaa on 400-500 gr.

        ..pysyy kasassa ilman kananmuniakin, kuten "jäpäkät ohuet hampurilaispihvit" joihin olen laittanut vain suolaa, pippuria ja naudanjauhelihaa.

        Mielestäni korppujauhoilla ja kananmunilla saa tarvittaessa pehmeyttä ja mureutta jauhelihatuotteeseen.


      • sotkenut yhden
        mureketaikina... kirjoitti:

        kasassa ilman korppujauhoja? Olen myös miettinyt niiden korvaamista jollain muulla tai jättämistä kokonaan pois. Tuo porkkana kuulostaa hyvältä.

        kananmunan siihen taikinaan, sillä raastetuista juureksista irtoaa nestettä vaikka niitä ensin valuttelisi siivilässä.
        Yleensä teen murekkeen foliovuokaan, jota ensin voitelen vähäsen ja kyllä se siinä koossa pysyy. Hieman jäähtyneenähän se tarjoillaankin.
        Porkkana on hyvä täyte ja punajuurikin ja sienet jos on saatavilla käy hyvin.


    • Delveio
      • jauhelihaan, kun

        tekee taikinan edellisenä päivänä tai aamulla iltasyömistä varten ja vaikkapa edellisen neuvojan mausteilla, mutta ilman chiliä, jos ei tykkää niin tulisesta. Liha on kulhossa foliolla peitettynä jääkaapissa vähintään puoli päivää ja kaikki kyselevät, miten jauhelihapihvit, pyörykät, mureke voivat maistua niin hyvältä.


    • Anonyymi

      Laita mitä laitat mutta minä teen sika-nauta jl, sipulia, ruokakermaa, yrttisuolaa, maustepippurijauhetta, tattarijauhoa...ei munia...limppu uuniin...hyvää..

    • Anonyymi

      Perusmakuinen mureke on paras! Muusia, kastiketta, vihersalaattia, ehkä punajuurisalaattia...silmät pyörii päässä kun on niin hyvää! Jos ei ole nälkä, mikään ei maistu tarpeeksi hyvälle, pitää olla nälkä...

      • Anonyymi

        Korppujauho käy makaronilaatikon päälle, alle juustoraastetta. Hyvää, kunhan tekee ohjeen mukaan: makaronia keitettynä, sipulia kuullotettuna, jl-murua paistettuna, nesteeksi ruokakermaa ja vähän vettä jossa kasviskuutio liuenneena, sekaan voi upotella kosjenlaskijapaloja, päälle juustoraastetta ja korppujauhoa...hyvää! Nauti chiliketsupin kanssa...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oletko kertonut jo muille tunteistasi?

      Ystävillesi esimerkiksi? Minä en ole vielä kertonut kenellekään tästä meidän jutusta.
      Ikävä
      77
      4672
    2. Olisin ottanut sinusta akan itselleni

      Mutta olitkin aika itsepäinen ja hankala luonne.
      Ikävä
      180
      1987
    3. Ei sua pysty unohtamaan

      Ei vaan yksinkertaisesti pysty
      Ikävä
      131
      1696
    4. Kerro todelliset motiivit

      kaivattuasi kohtaan?
      Ikävä
      148
      1265
    5. Miten minusta tuntuu että kaikki tietää sun tunteista mua kohtaan

      Paitsi suoraan minä itse, vai mitä hlvettiä täällä tapahtuu ja miksi ihmiset susta kyselee minulta 🤔❤️
      Ikävä
      16
      1171
    6. Hei, huomenta komistus

      Yllättääkö, että olet heti mielessä. Mukavaa päivää upea ❤️
      Ikävä
      35
      1066
    7. Sunnuntain terveiset kaivatulle

      Mitä ajattelet hänestä tänään? Mitä haluaisit sanoa hänelle?
      Ikävä
      78
      963
    8. Miks et tahtonut

      Enää nähdä? Haluaisin ymmärtää
      Ikävä
      52
      936
    9. Hyvää huomenta!

      Mietin miten suhtaudut minuun, jos kerron tunteista. Voinko enää sen jälkeen olla samassa paikassa kanssasi, jos koet as
      Ikävä
      78
      892
    10. Mulla on tarkat korvat

      Kuulin sun äänen ihan selvästi.
      Ikävä
      4
      858
    Aihe