lahjaruokaa ja ruokalahjoja

kokki vieraalta maalta

Hei, kaikki väki,
löytyisikö joltakulta mukava joululahjaresepti?
Olen nimittäin suunnitellut lahjaksi suvulle suurelle jotakin sensuuntaista kuin konjakilla terästettyä luumuhilloa. Tai päärynöitä? Tms???

Jo etukäteen avustanne kiitollinen ja iloinen
Pipari

12

6652

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tuli mieleen tällaiset:

      Suolaiset yms.

      Valkoviinihyytelö purkissa

      2 liivatelehteä
      2 dl kuivaa valkoviiniä
      limemehua

      Liota liivakot, purista ne kuiviksi ja sulata omassa kosteudessaan pienessä kattilassa. Lisää viini ja limemehu (maun mukaan) - anna jäähtyä. Kauho kauniiseen purkkiin ja anna hyytyä. Sopii vähän kaiken kanssa, mutta aika juhlava esim. kalan kanssa kauniisti päälle kokkaroituna - kylmäsavulohi mm.

      Cumberlandin soossi

      kts. http://www.arppe.fi/reseptit/kastike_ruskea/cumberlandkastike.htm. Hyvää lihan kanssa: kinkku. kalkkuna tai mikä vaan! Purkkiin!

      Punasipulihilloke

      kts. seuraava linkki

      http://www.maku.fi/reseptit/resepti/Punasipulihilloke/873.html. Mahdottoman hyvää lihan lisuketta.

      Tomaattichutney - lihalle, kasviksille yms.

      Kts linkki http://www.tuohikotinvpk.fi/chili/recipe.asp?ID=24

      Makeita

      Panettone - italialainen joulukakku

      Kts. resepti http://allrecipes.com/Recipe/Panettone-I/Detail.aspx

      Joulukaramellit - näitä on tietysti kymmeniä, mutta tässä yksi linkki

      http://www.nam-nam.vuodatus.net/blog/358847

      Pullo itsetehtyä hehkuviiniä - tässä saksalainen ohje - tee valmiiksi asti vain lämmittämällä hetken, anna maustua ja siivilöi koristeelliseen pulloon, isoon purkkiin tai mieluummin kauniiseen ruukkuun. Jos saisi vielä pullon, missä on patenttikorkki!

      Tässä saksalainen ohje - ja hyvä

      http://www.mainio.net/print_recepi.asp?path=1;1132;1133;50166;842;1050;1052;63271

      Nämä kaikki on itse kokeiltuja ja toimivia reseptejä - aika helppoja sitä paitsi.

      • kokki vieraalta maalta

        Tusen takk vinkeistä ja linkeistä! Valkoviinihyytelöä ja Cumberlandilaista aion kokeilla mahdollisimman pian!

        kauniita syyspäiviä toivottaen kiittelee pipari


    • Juniperus

      Hei Pipari
      Tässä yksi ehdotus joululahjareseptiksi.

      2 kg tuoreita tummialuumuja
      (osa voi olla persimoneja)
      1 kg hillosokeria
      Rommia 15 cl

      Pese hyvin luumut, leikka kahtia, poista siemen.
      Puolikkat voi halutessa leikata vielä kahtia.
      Luumut kattilaan miedolle lämmölle. Kun ne ovet mehustuneet, lisää hillosokeri. Älä keitä liikaa ettei rakenne mene ihan mössöksi.

      Lopuksi sekaan pikkupullo rommia (15 cl) ja hillo
      purkkeihin. Valmista on.


      Maistuu taivaalliselta esim jäätelön kera.

      En ole kokeillut tätä konjakin kanssa, mutta voisihan se olla hyvä vaihtoehto.
      Itse olen tehnyt tätä joululahjaksi usein ja kehujen kanssa on kiitelty.

      Terveisin Juniperus

      • anlis

        Kun nyt mennään näihin joululahjoihin, pyytäisin apua. Luin pari päivää sitten liköörireseptin. Vaikkakin täksi jouluksi vähän myöhässä. SE OLI JOTAIN TÄLLAISTA: rommia, sokeria, sitruunan tapaisia vihreitä hedelmiä 2 kpl (en nyt muista nimeä) kuoret ja mehu, sokeria. Siinä jotain keitettiin hetki ja sitten puoleksi vuodeksi pulloon, välillä heilauttaen. Sitten siilaus ja jos jotain on tullut, niin ei kun vaan käyttämään. Vaikka yömyssyksi.
        En löydä lehteä, josta sitä luin. Enkä muista sitä.


    • anlis

      Katselin tänään Strömsö ohjelmaa FST5´tä. Siellä leivottiin tuossa ylhäällä painuttua pannupullaa.
      Ohjeita ei siihen kuitenkaan ollut. Voisiko joku tietää ohjeen ja SUOMEKSI. Pulla on hyvin säilyvää ja voisi vähitellen leipoa sellaisen Jouluksi.
      Pulla olisi myös erinomainen lahja.

      • Tuossa ylempänä pn ehdotuksessani linkki reseptiin. Voin suomentaa myöhemmin - tai joku muukin toki, jos aikaa liikenee.


      • anlis
        crudo kirjoitti:

        Tuossa ylempänä pn ehdotuksessani linkki reseptiin. Voin suomentaa myöhemmin - tai joku muukin toki, jos aikaa liikenee.

        Ole kiltti ja suomenna milloin saat aikaa siihen. KIITOS!


      • Strömsössä 2 pitkulaista
        anlis kirjoitti:

        Ole kiltti ja suomenna milloin saat aikaa siihen. KIITOS!

        Jotka helpompi säilöä
        http://www.mainio.net/article.asp?path=1;1132;1133;50166;44457
        Olen tehnyt englantilaisen hedelmäkakun http://www.finfood.fi/finfood/ff2.nsf/0/af9d9bb0af83f509c2256dcf003028ec?OpenDocument
        jo kahteen vuokaan. Kääräisin folioon ja kylmään
        Maku vaan paranee säilytyksessä.
        Ja putinki sekä viinivaahtokastike - ah !
        http://www.kidspot.com.au/topic 534 Christmas-pudding-&-brandy-custard.htm
        http://plaza.fi/ellit/ideakeittio/ruokaohjeet/sabayon-eli-viinivaahtokastike


      • anlis
        Strömsössä 2 pitkulaista kirjoitti:

        Jotka helpompi säilöä
        http://www.mainio.net/article.asp?path=1;1132;1133;50166;44457
        Olen tehnyt englantilaisen hedelmäkakun http://www.finfood.fi/finfood/ff2.nsf/0/af9d9bb0af83f509c2256dcf003028ec?OpenDocument
        jo kahteen vuokaan. Kääräisin folioon ja kylmään
        Maku vaan paranee säilytyksessä.
        Ja putinki sekä viinivaahtokastike - ah !
        http://www.kidspot.com.au/topic 534 Christmas-pudding-&-brandy-custard.htm
        http://plaza.fi/ellit/ideakeittio/ruokaohjeet/sabayon-eli-viinivaahtokastike

        Kiitos Panettonen ohjeesta. Se ei ilmeisesti kuitenkaan ole Strömsön leipoman mukainen. Siinä nimittäin oli kaikki hedelmät kokonaisina ja niitä oli paljon. Muistaakseni ainakin aprikoosit, viikunat, taatelit ja appelsiinin - tai sitruunan? kuoret. Lisäksi ne paistettiin pitkulaisessa vuuassa. No, saahan kukin paistaa minkämuotoisessa haluaa. Englantilaista hedelmäkakkua olen joka jouluksi paistanutkin.


      • crudo
        crudo kirjoitti:

        Tuossa ylempänä pn ehdotuksessani linkki reseptiin. Voin suomentaa myöhemmin - tai joku muukin toki, jos aikaa liikenee.

        Tässä sen Strömsön Panettonen resepti:

        1 appelsiini
        3 dl kuivattuja hedelmiä - rusinoita, viikunoita, korintteja yms. karkeaksi hakattuina
        1 dl konjakkia
        100 gr voita
        1 1/2 dl maitoa
        1/2 pakettia tuorehiivaa
        3 munaa
        1 dl kidesokeria
        3 rkl vaniljasokeria
        7 dl vehnäjauhoja

        Pese appelsiini ja leikkaa kuori hienoksi. Pistä kuivat ja murskeeksi leikatut hedelmät appelsiinkuorileikkeen kanssa konjakkiin. Anna imeytyä ainakin 8 tuntia - mieluummin vielä pitempään.

        Sulata voi, kaada maito joukoon ja lämmitä seos ihonlämpöiseksi. Liuota hiiva tilkkaseen lämmintä maitoa ja kaada lämpöiseen maitoseokseen. Sekoita keskenään munat, sokeri, vaniljasokeri ja jauhot ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi maito-voi-hiivaseoksen kanssa. Anna nousta astiassa 30 minuuttia. Sekoita varovasti konjakki-hedelmäseos taikinaan.

        Kaada seos voideltuihin uunivuokiin tai kahteen isompaan ja paista uunissa 40-45 minuuttia 175 asteessa. Kokeile tikulla kakun kypsyyttä. Puuteroi kakku kidesokerilla ennen tarjoilua.

        Panettone tehdään perinteisesti korkeaan kakkuvuokaan, jolloin siitä tulee korkeahko, varsin tiivis pulla, joka säilyy hyvänä kauan.


      • crudo kirjoitti:

        Tässä sen Strömsön Panettonen resepti:

        1 appelsiini
        3 dl kuivattuja hedelmiä - rusinoita, viikunoita, korintteja yms. karkeaksi hakattuina
        1 dl konjakkia
        100 gr voita
        1 1/2 dl maitoa
        1/2 pakettia tuorehiivaa
        3 munaa
        1 dl kidesokeria
        3 rkl vaniljasokeria
        7 dl vehnäjauhoja

        Pese appelsiini ja leikkaa kuori hienoksi. Pistä kuivat ja murskeeksi leikatut hedelmät appelsiinkuorileikkeen kanssa konjakkiin. Anna imeytyä ainakin 8 tuntia - mieluummin vielä pitempään.

        Sulata voi, kaada maito joukoon ja lämmitä seos ihonlämpöiseksi. Liuota hiiva tilkkaseen lämmintä maitoa ja kaada lämpöiseen maitoseokseen. Sekoita keskenään munat, sokeri, vaniljasokeri ja jauhot ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi maito-voi-hiivaseoksen kanssa. Anna nousta astiassa 30 minuuttia. Sekoita varovasti konjakki-hedelmäseos taikinaan.

        Kaada seos voideltuihin uunivuokiin tai kahteen isompaan ja paista uunissa 40-45 minuuttia 175 asteessa. Kokeile tikulla kakun kypsyyttä. Puuteroi kakku kidesokerilla ennen tarjoilua.

        Panettone tehdään perinteisesti korkeaan kakkuvuokaan, jolloin siitä tulee korkeahko, varsin tiivis pulla, joka säilyy hyvänä kauan.

        Ne hedelmät, joita Panettoneen pannaan pienitään aika karkeaksi - ei kuitenkaan jätetä kokonaiseksi sillä silloin kakku ei ehkä pysy niin helposti koossa kun leikataan.

        Olen saanut joskus sellaista Panettonea, missä oli rusinoitten ja viikunoitten lisäksi kirsikoita. Italialaiset käyttävät tähän kai myös sellaisia kandeloituja hedelmiä. joita siellä on paljon myynnissä. Maku kertoisi näin - varma en ole. Lisäksi pullan päällisen voi tietysti koristella myös tomusokerilla eikä kidesokerilla kuten Strömsön resepti kertoo.

        Panettone on aika tuhti eväs ja yhdestä riittää kyllä hyvin jonkinkokoisellekin perheelle joulunpyhiksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Riikka vie Suomen kohta ykköseksi työttömyyskisassa

      Espanja: 10,5 % Suomi: 10,3 % Ruotsi: 9,3 % Kisa on tiukkaa, mutta Riikalla hyvä draivi päällä. Vasemmistolaisen päämin
      Maailman menoa
      174
      3032
    2. Miten juhlitte ensi lauantaina?

      Se on kalenteriin merkitty juhlapäiväksi, niin sitä kai kuuluu juhlia.
      Maailman menoa
      298
      2696
    3. Suomen veroaste 5 %-yks liian matala

      Palauttamalla kokonaisveroaste 1990-luvun tasolle saadaan hyvinvointivaltion palvelut rahoitettua ilman velan ottoa.
      Maailman menoa
      75
      1768
    4. Kolme neljästä suomalaisesta kannattaa miljonääriveroa

      Kertoo vasemmistoliiton teettämä kysely. Veron ulkopuolelle jätettäisiin asunto. "Puolet vastaajista oli sitä mieltä, e
      Maailman menoa
      50
      1667
    5. Kumpaan rahat, mummojen vaippoihin vai Nalle WahIroosille?

      JOS siis sinä saisit päättää?
      Maailman menoa
      39
      1541
    6. Voi mies olit taas niin komea

      Olet silmäkarkkia ❤️ Sua vois katsella vaikka koko päivän. ❤️
      Ikävä
      122
      1316
    7. Kadutko koskaan

      Sitä mun iskiyritystä?
      Ikävä
      105
      1229
    8. Ryöstö Punkaharjulla

      Punkaharjun k-market ryöstetty tänään keskellä päivää, ketä lie asialla? Poliiseja ainakin pörrää ympäriisee
      Savonlinna
      14
      1184
    9. Evoluutioon ja alkuräjähdykseen uskominen vaatii todella vahvaa uskoa

      Että tyhjästä syntyi ja kehittyi kaikki se mitä näemme ympärillämme.
      Luterilaisuus
      383
      1167
    10. Uudestisyntyminen ei tapahdu kasteessa

      Tässä Apostolien tekojen kohdassa näemme, että Filippus julisti hoviherralle ensin evankeliumia ja kuulusteli sitten tar
      Kaste
      204
      1073
    Aihe