Hei, kaikki väki,
löytyisikö joltakulta mukava joululahjaresepti?
Olen nimittäin suunnitellut lahjaksi suvulle suurelle jotakin sensuuntaista kuin konjakilla terästettyä luumuhilloa. Tai päärynöitä? Tms???
Jo etukäteen avustanne kiitollinen ja iloinen
Pipari
lahjaruokaa ja ruokalahjoja
12
6481
Vastaukset
Tuli mieleen tällaiset:
Suolaiset yms.
Valkoviinihyytelö purkissa
2 liivatelehteä
2 dl kuivaa valkoviiniä
limemehua
Liota liivakot, purista ne kuiviksi ja sulata omassa kosteudessaan pienessä kattilassa. Lisää viini ja limemehu (maun mukaan) - anna jäähtyä. Kauho kauniiseen purkkiin ja anna hyytyä. Sopii vähän kaiken kanssa, mutta aika juhlava esim. kalan kanssa kauniisti päälle kokkaroituna - kylmäsavulohi mm.
Cumberlandin soossi
kts. http://www.arppe.fi/reseptit/kastike_ruskea/cumberlandkastike.htm. Hyvää lihan kanssa: kinkku. kalkkuna tai mikä vaan! Purkkiin!
Punasipulihilloke
kts. seuraava linkki
http://www.maku.fi/reseptit/resepti/Punasipulihilloke/873.html. Mahdottoman hyvää lihan lisuketta.
Tomaattichutney - lihalle, kasviksille yms.
Kts linkki http://www.tuohikotinvpk.fi/chili/recipe.asp?ID=24
Makeita
Panettone - italialainen joulukakku
Kts. resepti http://allrecipes.com/Recipe/Panettone-I/Detail.aspx
Joulukaramellit - näitä on tietysti kymmeniä, mutta tässä yksi linkki
http://www.nam-nam.vuodatus.net/blog/358847
Pullo itsetehtyä hehkuviiniä - tässä saksalainen ohje - tee valmiiksi asti vain lämmittämällä hetken, anna maustua ja siivilöi koristeelliseen pulloon, isoon purkkiin tai mieluummin kauniiseen ruukkuun. Jos saisi vielä pullon, missä on patenttikorkki!
Tässä saksalainen ohje - ja hyvä
http://www.mainio.net/print_recepi.asp?path=1;1132;1133;50166;842;1050;1052;63271
Nämä kaikki on itse kokeiltuja ja toimivia reseptejä - aika helppoja sitä paitsi.- kokki vieraalta maalta
Tusen takk vinkeistä ja linkeistä! Valkoviinihyytelöä ja Cumberlandilaista aion kokeilla mahdollisimman pian!
kauniita syyspäiviä toivottaen kiittelee pipari
- rotissööri
vilkaisepa seuraavaa sivua, josko sieltä saisit jotakin vihjettä
http://www.heinontukku.fi/inet/heinontukku/akp.nsf/frameset/Frameset?OpenDocument&left=/inet/heinontukku/akp.nsf/WEB_Nav?OpenView&navcat=Ajankohtaista&bg=&top=/inet/heinontukku/akp.nsf/Top?ReadForm&topcat=Heino&main=/inet/heinontukku/contman.nsf/0/CDDBAFEC066AE922C225737600271C8A?OpenDocument - Juniperus
Hei Pipari
Tässä yksi ehdotus joululahjareseptiksi.
2 kg tuoreita tummialuumuja
(osa voi olla persimoneja)
1 kg hillosokeria
Rommia 15 cl
Pese hyvin luumut, leikka kahtia, poista siemen.
Puolikkat voi halutessa leikata vielä kahtia.
Luumut kattilaan miedolle lämmölle. Kun ne ovet mehustuneet, lisää hillosokeri. Älä keitä liikaa ettei rakenne mene ihan mössöksi.
Lopuksi sekaan pikkupullo rommia (15 cl) ja hillo
purkkeihin. Valmista on.
Maistuu taivaalliselta esim jäätelön kera.
En ole kokeillut tätä konjakin kanssa, mutta voisihan se olla hyvä vaihtoehto.
Itse olen tehnyt tätä joululahjaksi usein ja kehujen kanssa on kiitelty.
Terveisin Juniperus- anlis
Kun nyt mennään näihin joululahjoihin, pyytäisin apua. Luin pari päivää sitten liköörireseptin. Vaikkakin täksi jouluksi vähän myöhässä. SE OLI JOTAIN TÄLLAISTA: rommia, sokeria, sitruunan tapaisia vihreitä hedelmiä 2 kpl (en nyt muista nimeä) kuoret ja mehu, sokeria. Siinä jotain keitettiin hetki ja sitten puoleksi vuodeksi pulloon, välillä heilauttaen. Sitten siilaus ja jos jotain on tullut, niin ei kun vaan käyttämään. Vaikka yömyssyksi.
En löydä lehteä, josta sitä luin. Enkä muista sitä.
- anlis
Katselin tänään Strömsö ohjelmaa FST5´tä. Siellä leivottiin tuossa ylhäällä painuttua pannupullaa.
Ohjeita ei siihen kuitenkaan ollut. Voisiko joku tietää ohjeen ja SUOMEKSI. Pulla on hyvin säilyvää ja voisi vähitellen leipoa sellaisen Jouluksi.
Pulla olisi myös erinomainen lahja.Tuossa ylempänä pn ehdotuksessani linkki reseptiin. Voin suomentaa myöhemmin - tai joku muukin toki, jos aikaa liikenee.
- anlis
crudo kirjoitti:
Tuossa ylempänä pn ehdotuksessani linkki reseptiin. Voin suomentaa myöhemmin - tai joku muukin toki, jos aikaa liikenee.
Ole kiltti ja suomenna milloin saat aikaa siihen. KIITOS!
- Strömsössä 2 pitkulaista
anlis kirjoitti:
Ole kiltti ja suomenna milloin saat aikaa siihen. KIITOS!
Jotka helpompi säilöä
http://www.mainio.net/article.asp?path=1;1132;1133;50166;44457
Olen tehnyt englantilaisen hedelmäkakun http://www.finfood.fi/finfood/ff2.nsf/0/af9d9bb0af83f509c2256dcf003028ec?OpenDocument
jo kahteen vuokaan. Kääräisin folioon ja kylmään
Maku vaan paranee säilytyksessä.
Ja putinki sekä viinivaahtokastike - ah !
http://www.kidspot.com.au/topic 534 Christmas-pudding-&-brandy-custard.htm
http://plaza.fi/ellit/ideakeittio/ruokaohjeet/sabayon-eli-viinivaahtokastike - anlis
Strömsössä 2 pitkulaista kirjoitti:
Jotka helpompi säilöä
http://www.mainio.net/article.asp?path=1;1132;1133;50166;44457
Olen tehnyt englantilaisen hedelmäkakun http://www.finfood.fi/finfood/ff2.nsf/0/af9d9bb0af83f509c2256dcf003028ec?OpenDocument
jo kahteen vuokaan. Kääräisin folioon ja kylmään
Maku vaan paranee säilytyksessä.
Ja putinki sekä viinivaahtokastike - ah !
http://www.kidspot.com.au/topic 534 Christmas-pudding-&-brandy-custard.htm
http://plaza.fi/ellit/ideakeittio/ruokaohjeet/sabayon-eli-viinivaahtokastikeKiitos Panettonen ohjeesta. Se ei ilmeisesti kuitenkaan ole Strömsön leipoman mukainen. Siinä nimittäin oli kaikki hedelmät kokonaisina ja niitä oli paljon. Muistaakseni ainakin aprikoosit, viikunat, taatelit ja appelsiinin - tai sitruunan? kuoret. Lisäksi ne paistettiin pitkulaisessa vuuassa. No, saahan kukin paistaa minkämuotoisessa haluaa. Englantilaista hedelmäkakkua olen joka jouluksi paistanutkin.
crudo kirjoitti:
Tuossa ylempänä pn ehdotuksessani linkki reseptiin. Voin suomentaa myöhemmin - tai joku muukin toki, jos aikaa liikenee.
Tässä sen Strömsön Panettonen resepti:
1 appelsiini
3 dl kuivattuja hedelmiä - rusinoita, viikunoita, korintteja yms. karkeaksi hakattuina
1 dl konjakkia
100 gr voita
1 1/2 dl maitoa
1/2 pakettia tuorehiivaa
3 munaa
1 dl kidesokeria
3 rkl vaniljasokeria
7 dl vehnäjauhoja
Pese appelsiini ja leikkaa kuori hienoksi. Pistä kuivat ja murskeeksi leikatut hedelmät appelsiinkuorileikkeen kanssa konjakkiin. Anna imeytyä ainakin 8 tuntia - mieluummin vielä pitempään.
Sulata voi, kaada maito joukoon ja lämmitä seos ihonlämpöiseksi. Liuota hiiva tilkkaseen lämmintä maitoa ja kaada lämpöiseen maitoseokseen. Sekoita keskenään munat, sokeri, vaniljasokeri ja jauhot ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi maito-voi-hiivaseoksen kanssa. Anna nousta astiassa 30 minuuttia. Sekoita varovasti konjakki-hedelmäseos taikinaan.
Kaada seos voideltuihin uunivuokiin tai kahteen isompaan ja paista uunissa 40-45 minuuttia 175 asteessa. Kokeile tikulla kakun kypsyyttä. Puuteroi kakku kidesokerilla ennen tarjoilua.
Panettone tehdään perinteisesti korkeaan kakkuvuokaan, jolloin siitä tulee korkeahko, varsin tiivis pulla, joka säilyy hyvänä kauan.crudo kirjoitti:
Tässä sen Strömsön Panettonen resepti:
1 appelsiini
3 dl kuivattuja hedelmiä - rusinoita, viikunoita, korintteja yms. karkeaksi hakattuina
1 dl konjakkia
100 gr voita
1 1/2 dl maitoa
1/2 pakettia tuorehiivaa
3 munaa
1 dl kidesokeria
3 rkl vaniljasokeria
7 dl vehnäjauhoja
Pese appelsiini ja leikkaa kuori hienoksi. Pistä kuivat ja murskeeksi leikatut hedelmät appelsiinkuorileikkeen kanssa konjakkiin. Anna imeytyä ainakin 8 tuntia - mieluummin vielä pitempään.
Sulata voi, kaada maito joukoon ja lämmitä seos ihonlämpöiseksi. Liuota hiiva tilkkaseen lämmintä maitoa ja kaada lämpöiseen maitoseokseen. Sekoita keskenään munat, sokeri, vaniljasokeri ja jauhot ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi maito-voi-hiivaseoksen kanssa. Anna nousta astiassa 30 minuuttia. Sekoita varovasti konjakki-hedelmäseos taikinaan.
Kaada seos voideltuihin uunivuokiin tai kahteen isompaan ja paista uunissa 40-45 minuuttia 175 asteessa. Kokeile tikulla kakun kypsyyttä. Puuteroi kakku kidesokerilla ennen tarjoilua.
Panettone tehdään perinteisesti korkeaan kakkuvuokaan, jolloin siitä tulee korkeahko, varsin tiivis pulla, joka säilyy hyvänä kauan.Ne hedelmät, joita Panettoneen pannaan pienitään aika karkeaksi - ei kuitenkaan jätetä kokonaiseksi sillä silloin kakku ei ehkä pysy niin helposti koossa kun leikataan.
Olen saanut joskus sellaista Panettonea, missä oli rusinoitten ja viikunoitten lisäksi kirsikoita. Italialaiset käyttävät tähän kai myös sellaisia kandeloituja hedelmiä. joita siellä on paljon myynnissä. Maku kertoisi näin - varma en ole. Lisäksi pullan päällisen voi tietysti koristella myös tomusokerilla eikä kidesokerilla kuten Strömsön resepti kertoo.
Panettone on aika tuhti eväs ja yhdestä riittää kyllä hyvin jonkinkokoisellekin perheelle joulunpyhiksi.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1122917Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302405Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen222354Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631081996- 1141650
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1701365Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881198- 801044
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2501040- 711034