lahjaruokaa ja ruokalahjoja

kokki vieraalta maalta

Hei, kaikki väki,
löytyisikö joltakulta mukava joululahjaresepti?
Olen nimittäin suunnitellut lahjaksi suvulle suurelle jotakin sensuuntaista kuin konjakilla terästettyä luumuhilloa. Tai päärynöitä? Tms???

Jo etukäteen avustanne kiitollinen ja iloinen
Pipari

12

6481

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tuli mieleen tällaiset:

      Suolaiset yms.

      Valkoviinihyytelö purkissa

      2 liivatelehteä
      2 dl kuivaa valkoviiniä
      limemehua

      Liota liivakot, purista ne kuiviksi ja sulata omassa kosteudessaan pienessä kattilassa. Lisää viini ja limemehu (maun mukaan) - anna jäähtyä. Kauho kauniiseen purkkiin ja anna hyytyä. Sopii vähän kaiken kanssa, mutta aika juhlava esim. kalan kanssa kauniisti päälle kokkaroituna - kylmäsavulohi mm.

      Cumberlandin soossi

      kts. http://www.arppe.fi/reseptit/kastike_ruskea/cumberlandkastike.htm. Hyvää lihan kanssa: kinkku. kalkkuna tai mikä vaan! Purkkiin!

      Punasipulihilloke

      kts. seuraava linkki

      http://www.maku.fi/reseptit/resepti/Punasipulihilloke/873.html. Mahdottoman hyvää lihan lisuketta.

      Tomaattichutney - lihalle, kasviksille yms.

      Kts linkki http://www.tuohikotinvpk.fi/chili/recipe.asp?ID=24

      Makeita

      Panettone - italialainen joulukakku

      Kts. resepti http://allrecipes.com/Recipe/Panettone-I/Detail.aspx

      Joulukaramellit - näitä on tietysti kymmeniä, mutta tässä yksi linkki

      http://www.nam-nam.vuodatus.net/blog/358847

      Pullo itsetehtyä hehkuviiniä - tässä saksalainen ohje - tee valmiiksi asti vain lämmittämällä hetken, anna maustua ja siivilöi koristeelliseen pulloon, isoon purkkiin tai mieluummin kauniiseen ruukkuun. Jos saisi vielä pullon, missä on patenttikorkki!

      Tässä saksalainen ohje - ja hyvä

      http://www.mainio.net/print_recepi.asp?path=1;1132;1133;50166;842;1050;1052;63271

      Nämä kaikki on itse kokeiltuja ja toimivia reseptejä - aika helppoja sitä paitsi.

      • kokki vieraalta maalta

        Tusen takk vinkeistä ja linkeistä! Valkoviinihyytelöä ja Cumberlandilaista aion kokeilla mahdollisimman pian!

        kauniita syyspäiviä toivottaen kiittelee pipari


    • Juniperus

      Hei Pipari
      Tässä yksi ehdotus joululahjareseptiksi.

      2 kg tuoreita tummialuumuja
      (osa voi olla persimoneja)
      1 kg hillosokeria
      Rommia 15 cl

      Pese hyvin luumut, leikka kahtia, poista siemen.
      Puolikkat voi halutessa leikata vielä kahtia.
      Luumut kattilaan miedolle lämmölle. Kun ne ovet mehustuneet, lisää hillosokeri. Älä keitä liikaa ettei rakenne mene ihan mössöksi.

      Lopuksi sekaan pikkupullo rommia (15 cl) ja hillo
      purkkeihin. Valmista on.


      Maistuu taivaalliselta esim jäätelön kera.

      En ole kokeillut tätä konjakin kanssa, mutta voisihan se olla hyvä vaihtoehto.
      Itse olen tehnyt tätä joululahjaksi usein ja kehujen kanssa on kiitelty.

      Terveisin Juniperus

      • anlis

        Kun nyt mennään näihin joululahjoihin, pyytäisin apua. Luin pari päivää sitten liköörireseptin. Vaikkakin täksi jouluksi vähän myöhässä. SE OLI JOTAIN TÄLLAISTA: rommia, sokeria, sitruunan tapaisia vihreitä hedelmiä 2 kpl (en nyt muista nimeä) kuoret ja mehu, sokeria. Siinä jotain keitettiin hetki ja sitten puoleksi vuodeksi pulloon, välillä heilauttaen. Sitten siilaus ja jos jotain on tullut, niin ei kun vaan käyttämään. Vaikka yömyssyksi.
        En löydä lehteä, josta sitä luin. Enkä muista sitä.


    • anlis

      Katselin tänään Strömsö ohjelmaa FST5´tä. Siellä leivottiin tuossa ylhäällä painuttua pannupullaa.
      Ohjeita ei siihen kuitenkaan ollut. Voisiko joku tietää ohjeen ja SUOMEKSI. Pulla on hyvin säilyvää ja voisi vähitellen leipoa sellaisen Jouluksi.
      Pulla olisi myös erinomainen lahja.

      • Tuossa ylempänä pn ehdotuksessani linkki reseptiin. Voin suomentaa myöhemmin - tai joku muukin toki, jos aikaa liikenee.


      • anlis
        crudo kirjoitti:

        Tuossa ylempänä pn ehdotuksessani linkki reseptiin. Voin suomentaa myöhemmin - tai joku muukin toki, jos aikaa liikenee.

        Ole kiltti ja suomenna milloin saat aikaa siihen. KIITOS!


      • Strömsössä 2 pitkulaista
        anlis kirjoitti:

        Ole kiltti ja suomenna milloin saat aikaa siihen. KIITOS!

        Jotka helpompi säilöä
        http://www.mainio.net/article.asp?path=1;1132;1133;50166;44457
        Olen tehnyt englantilaisen hedelmäkakun http://www.finfood.fi/finfood/ff2.nsf/0/af9d9bb0af83f509c2256dcf003028ec?OpenDocument
        jo kahteen vuokaan. Kääräisin folioon ja kylmään
        Maku vaan paranee säilytyksessä.
        Ja putinki sekä viinivaahtokastike - ah !
        http://www.kidspot.com.au/topic 534 Christmas-pudding-&-brandy-custard.htm
        http://plaza.fi/ellit/ideakeittio/ruokaohjeet/sabayon-eli-viinivaahtokastike


      • anlis
        Strömsössä 2 pitkulaista kirjoitti:

        Jotka helpompi säilöä
        http://www.mainio.net/article.asp?path=1;1132;1133;50166;44457
        Olen tehnyt englantilaisen hedelmäkakun http://www.finfood.fi/finfood/ff2.nsf/0/af9d9bb0af83f509c2256dcf003028ec?OpenDocument
        jo kahteen vuokaan. Kääräisin folioon ja kylmään
        Maku vaan paranee säilytyksessä.
        Ja putinki sekä viinivaahtokastike - ah !
        http://www.kidspot.com.au/topic 534 Christmas-pudding-&-brandy-custard.htm
        http://plaza.fi/ellit/ideakeittio/ruokaohjeet/sabayon-eli-viinivaahtokastike

        Kiitos Panettonen ohjeesta. Se ei ilmeisesti kuitenkaan ole Strömsön leipoman mukainen. Siinä nimittäin oli kaikki hedelmät kokonaisina ja niitä oli paljon. Muistaakseni ainakin aprikoosit, viikunat, taatelit ja appelsiinin - tai sitruunan? kuoret. Lisäksi ne paistettiin pitkulaisessa vuuassa. No, saahan kukin paistaa minkämuotoisessa haluaa. Englantilaista hedelmäkakkua olen joka jouluksi paistanutkin.


      • crudo kirjoitti:

        Tuossa ylempänä pn ehdotuksessani linkki reseptiin. Voin suomentaa myöhemmin - tai joku muukin toki, jos aikaa liikenee.

        Tässä sen Strömsön Panettonen resepti:

        1 appelsiini
        3 dl kuivattuja hedelmiä - rusinoita, viikunoita, korintteja yms. karkeaksi hakattuina
        1 dl konjakkia
        100 gr voita
        1 1/2 dl maitoa
        1/2 pakettia tuorehiivaa
        3 munaa
        1 dl kidesokeria
        3 rkl vaniljasokeria
        7 dl vehnäjauhoja

        Pese appelsiini ja leikkaa kuori hienoksi. Pistä kuivat ja murskeeksi leikatut hedelmät appelsiinkuorileikkeen kanssa konjakkiin. Anna imeytyä ainakin 8 tuntia - mieluummin vielä pitempään.

        Sulata voi, kaada maito joukoon ja lämmitä seos ihonlämpöiseksi. Liuota hiiva tilkkaseen lämmintä maitoa ja kaada lämpöiseen maitoseokseen. Sekoita keskenään munat, sokeri, vaniljasokeri ja jauhot ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi maito-voi-hiivaseoksen kanssa. Anna nousta astiassa 30 minuuttia. Sekoita varovasti konjakki-hedelmäseos taikinaan.

        Kaada seos voideltuihin uunivuokiin tai kahteen isompaan ja paista uunissa 40-45 minuuttia 175 asteessa. Kokeile tikulla kakun kypsyyttä. Puuteroi kakku kidesokerilla ennen tarjoilua.

        Panettone tehdään perinteisesti korkeaan kakkuvuokaan, jolloin siitä tulee korkeahko, varsin tiivis pulla, joka säilyy hyvänä kauan.


      • crudo kirjoitti:

        Tässä sen Strömsön Panettonen resepti:

        1 appelsiini
        3 dl kuivattuja hedelmiä - rusinoita, viikunoita, korintteja yms. karkeaksi hakattuina
        1 dl konjakkia
        100 gr voita
        1 1/2 dl maitoa
        1/2 pakettia tuorehiivaa
        3 munaa
        1 dl kidesokeria
        3 rkl vaniljasokeria
        7 dl vehnäjauhoja

        Pese appelsiini ja leikkaa kuori hienoksi. Pistä kuivat ja murskeeksi leikatut hedelmät appelsiinkuorileikkeen kanssa konjakkiin. Anna imeytyä ainakin 8 tuntia - mieluummin vielä pitempään.

        Sulata voi, kaada maito joukoon ja lämmitä seos ihonlämpöiseksi. Liuota hiiva tilkkaseen lämmintä maitoa ja kaada lämpöiseen maitoseokseen. Sekoita keskenään munat, sokeri, vaniljasokeri ja jauhot ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi maito-voi-hiivaseoksen kanssa. Anna nousta astiassa 30 minuuttia. Sekoita varovasti konjakki-hedelmäseos taikinaan.

        Kaada seos voideltuihin uunivuokiin tai kahteen isompaan ja paista uunissa 40-45 minuuttia 175 asteessa. Kokeile tikulla kakun kypsyyttä. Puuteroi kakku kidesokerilla ennen tarjoilua.

        Panettone tehdään perinteisesti korkeaan kakkuvuokaan, jolloin siitä tulee korkeahko, varsin tiivis pulla, joka säilyy hyvänä kauan.

        Ne hedelmät, joita Panettoneen pannaan pienitään aika karkeaksi - ei kuitenkaan jätetä kokonaiseksi sillä silloin kakku ei ehkä pysy niin helposti koossa kun leikataan.

        Olen saanut joskus sellaista Panettonea, missä oli rusinoitten ja viikunoitten lisäksi kirsikoita. Italialaiset käyttävät tähän kai myös sellaisia kandeloituja hedelmiä. joita siellä on paljon myynnissä. Maku kertoisi näin - varma en ole. Lisäksi pullan päällisen voi tietysti koristella myös tomusokerilla eikä kidesokerilla kuten Strömsön resepti kertoo.

        Panettone on aika tuhti eväs ja yhdestä riittää kyllä hyvin jonkinkokoisellekin perheelle joulunpyhiksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      112
      2917
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2405
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      22
      2354
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      1996
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1650
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      170
      1365
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      288
      1198
    8. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      1044
    9. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      250
      1040
    10. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1034
    Aihe