Hirvenvasikansydän

Miten teen ruuaksi???

Sain hirvenvasikan sydämen ja kielen. Nyt niistä pitäis tehdä ruokaa!!! Enkä ole koskaan moisia edes nähnyt, joko sitten kokkaillut. Keittämään niitä nyt ainakin alan, mutta mitä sen jälkeen???? Kertokaa, ja auttakaa minua tietämätöntä. (Uusi mieheni on intohimoinen metsästäjä) Nyt on hyvät neuvot tarpeen...Kiitos jo etukäteen!

7

616

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sydämestä en oikein osaa sanoa mitään (patahommia luulen!), mutta kielen päälle luulen ymmärtäväni:

      Kattilaan makuliemiainekset: porkkanaa, palsternakkaa, lanttua, sipulia, mustapippuria, pala purjoa ja suolaa, laakerinlehti ja vaikka persiljanippu - kaikki kunnon paloina. Kieli puhdistetaan kauniiksi ja liemeen hautumaan. Keitos saa juuri ja juuri kiehua tahi kuplia. Pinnalta kauho kuoha pois kun nousee. Pari tuntia keittoa ja annetaan jäähtyä vähän liemessä.

      Liemestä pois vielä lämpimänä ja nahka kuoritaan päältä - jos ei lähde helpolla pois anna vielä hautua tovi.

      Kuorinnan jälkeen takaisin kattilaan maustumaan.

      Tarjolle tuotuna leikataan jäähtyneenä ohuen ohuiksi siivuiksi. Lisäkkeet esim. cumberlandinsoossi, piparjuurikerma, cocktailkurkut, mustaherukkahyytelo, marinoitu punasipuli, parismarjat yms. hyvät asiat.

      • Miten teen ruuaksi???

        Kaunis kiitos neuvoista. Taidatkin olla ammattilainen kokkausalalla, oli todella hyvät tiedot Sinulla!


      • Miten teen ruuaksi??? kirjoitti:

        Kaunis kiitos neuvoista. Taidatkin olla ammattilainen kokkausalalla, oli todella hyvät tiedot Sinulla!

        Kiitos kehuista - kotikokkihan minä. Mutta kun on hyvä raaka-aine kyseessä niin sille haluaa kauniin kohtelun.


      • lihaamies

        Heippa,

        en huomannut äskeiseen sydänjuttuun mainita, että kielen kuoriminen kokemukseni mukaan käy helpoimmin siten, että jahka keitos on valmis, tulikuuma kieli
        jääkylmään veteen hetkeksi, niin kielen "nahka" kovettuu ja se on varsin helppo poistaa ja sitten
        keitinliemeen jäähtymään.

        t. Lihamies


    • lihaamies

      Heips,

      keitäpä se sydänkin hiljalleen kypsäksi ja anna jäähtyä liemessään. Mausteita saa olla aikapaljon, koska sydän kuten kielikin ottaa huonosti makua
      "vastaan". Jahka sydän on jäähtynyt, ohuiksi viipaleiksi ja leivänpäälle. On muuten hyvää kuten kielikin. Jotkut niuhottavat kielen osalta, jotta sitä ei voi syödä, kun on jo ollut jonkun suussa.
      Seuraavana aamuna keittävät kananmunia........

      Terveisin

      Lihamies

      • Aloittaja

        Kiitos neuvoista, kokeilen myös sinun reseptilläsi.
        Tosi hyvä toi munajuttu, meinasin kuolla nauruun, mutta niinhän se on miten mainitsit!


      • no käristys tietty
        Aloittaja kirjoitti:

        Kiitos neuvoista, kokeilen myös sinun reseptilläsi.
        Tosi hyvä toi munajuttu, meinasin kuolla nauruun, mutta niinhän se on miten mainitsit!

        Me täällä pohjoisessa teemme aina vasansydämestä käristyksen.Ennen pakastamista kuorit vain ylimääräiset rasvat pois. Et parempaa käristystä ole maistanut...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onhan tää tyhmää ajatella sua kun tuskin ees muistat mua

      Hyvää yötä sinne jonnekin. 💔
      Ikävä
      26
      2414
    2. Persut rahoittavat velkarahalla rikkaiden ökyelämää

      Minkä vuoksi persut eivät leikkaa rikkailta, joilla on maksukykyä? Tuskinpa tuo persujen käytös saa Suomen kansalta hyv
      Maailman menoa
      57
      2264
    3. Ikuiset kaipaajat

      Miksette vaan mene sen kaipauksen kohteen luokse ja puhu sille suoraan? Mitä järkeä on kaipailla jotain puolituttua vuo
      Ikävä
      76
      2133
    4. Riikka ottaa miljardi euroa EU:n yhteisvelkaa Suomelle

      Niin kääntyi irvipersun takki taas, vaikka vaalilupauksissa oli ettei yhteisvelkaa Suomi enää koskaan ota. No nyt otti m
      Maailman menoa
      16
      1969
    5. Kerro kaivattusi etunimi

      Naisille
      Ikävä
      81
      1643
    6. Kun ei numeroa

      niin en edes voi viestittää, et suunnitelmiin tuli muutos. Ikävä on, ja kasvaa vaan🤍
      Ikävä
      20
      1281
    7. Veronmaksajat kustantavat yrittäjien eläkkeitä jo yli 500 miljoonalla

      Suomalaista yrittäjää ei kommunistista erota. Aktiivisen "yrittämisen" maksattaa yritystukina yhteiskunnalla, ja vieläpä
      Yrittäjyys
      14
      1224
    8. En tiedä ymmärrätkö

      Kuinka paljon merkitset mulle. Näet minut minuna etkä silti käännä selkääsi. Tökit jatkuvasti kepillä jäätä ja menit ehk
      Ikävä
      7
      1199
    9. Kenenkä halli se on tulessa nelostiellä

      11 yksikköä paikalla
      Pyhäjärvi
      4
      1023
    10. Se on siinä

      Jami kun vielä loppuu niin Lappajärvellä ei oo yhtään mitään toimintaa.Purkamista piisaa kymmenen vuoden ajalle.Maakunna
      Lappajärvi
      29
      918
    Aihe