Hirvenvasikansydän

Miten teen ruuaksi???

Sain hirvenvasikan sydämen ja kielen. Nyt niistä pitäis tehdä ruokaa!!! Enkä ole koskaan moisia edes nähnyt, joko sitten kokkaillut. Keittämään niitä nyt ainakin alan, mutta mitä sen jälkeen???? Kertokaa, ja auttakaa minua tietämätöntä. (Uusi mieheni on intohimoinen metsästäjä) Nyt on hyvät neuvot tarpeen...Kiitos jo etukäteen!

7

591

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sydämestä en oikein osaa sanoa mitään (patahommia luulen!), mutta kielen päälle luulen ymmärtäväni:

      Kattilaan makuliemiainekset: porkkanaa, palsternakkaa, lanttua, sipulia, mustapippuria, pala purjoa ja suolaa, laakerinlehti ja vaikka persiljanippu - kaikki kunnon paloina. Kieli puhdistetaan kauniiksi ja liemeen hautumaan. Keitos saa juuri ja juuri kiehua tahi kuplia. Pinnalta kauho kuoha pois kun nousee. Pari tuntia keittoa ja annetaan jäähtyä vähän liemessä.

      Liemestä pois vielä lämpimänä ja nahka kuoritaan päältä - jos ei lähde helpolla pois anna vielä hautua tovi.

      Kuorinnan jälkeen takaisin kattilaan maustumaan.

      Tarjolle tuotuna leikataan jäähtyneenä ohuen ohuiksi siivuiksi. Lisäkkeet esim. cumberlandinsoossi, piparjuurikerma, cocktailkurkut, mustaherukkahyytelo, marinoitu punasipuli, parismarjat yms. hyvät asiat.

      • Miten teen ruuaksi???

        Kaunis kiitos neuvoista. Taidatkin olla ammattilainen kokkausalalla, oli todella hyvät tiedot Sinulla!


      • Miten teen ruuaksi??? kirjoitti:

        Kaunis kiitos neuvoista. Taidatkin olla ammattilainen kokkausalalla, oli todella hyvät tiedot Sinulla!

        Kiitos kehuista - kotikokkihan minä. Mutta kun on hyvä raaka-aine kyseessä niin sille haluaa kauniin kohtelun.


      • lihaamies

        Heippa,

        en huomannut äskeiseen sydänjuttuun mainita, että kielen kuoriminen kokemukseni mukaan käy helpoimmin siten, että jahka keitos on valmis, tulikuuma kieli
        jääkylmään veteen hetkeksi, niin kielen "nahka" kovettuu ja se on varsin helppo poistaa ja sitten
        keitinliemeen jäähtymään.

        t. Lihamies


    • lihaamies

      Heips,

      keitäpä se sydänkin hiljalleen kypsäksi ja anna jäähtyä liemessään. Mausteita saa olla aikapaljon, koska sydän kuten kielikin ottaa huonosti makua
      "vastaan". Jahka sydän on jäähtynyt, ohuiksi viipaleiksi ja leivänpäälle. On muuten hyvää kuten kielikin. Jotkut niuhottavat kielen osalta, jotta sitä ei voi syödä, kun on jo ollut jonkun suussa.
      Seuraavana aamuna keittävät kananmunia........

      Terveisin

      Lihamies

      • Aloittaja

        Kiitos neuvoista, kokeilen myös sinun reseptilläsi.
        Tosi hyvä toi munajuttu, meinasin kuolla nauruun, mutta niinhän se on miten mainitsit!


      • no käristys tietty
        Aloittaja kirjoitti:

        Kiitos neuvoista, kokeilen myös sinun reseptilläsi.
        Tosi hyvä toi munajuttu, meinasin kuolla nauruun, mutta niinhän se on miten mainitsit!

        Me täällä pohjoisessa teemme aina vasansydämestä käristyksen.Ennen pakastamista kuorit vain ylimääräiset rasvat pois. Et parempaa käristystä ole maistanut...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      112
      2917
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2405
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      22
      2354
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      1996
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1650
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      170
      1365
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      288
      1198
    8. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      1044
    9. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      250
      1040
    10. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1034
    Aihe