Sain hirvenvasikan sydämen ja kielen. Nyt niistä pitäis tehdä ruokaa!!! Enkä ole koskaan moisia edes nähnyt, joko sitten kokkaillut. Keittämään niitä nyt ainakin alan, mutta mitä sen jälkeen???? Kertokaa, ja auttakaa minua tietämätöntä. (Uusi mieheni on intohimoinen metsästäjä) Nyt on hyvät neuvot tarpeen...Kiitos jo etukäteen!
Hirvenvasikansydän
7
606
Vastaukset
Sydämestä en oikein osaa sanoa mitään (patahommia luulen!), mutta kielen päälle luulen ymmärtäväni:
Kattilaan makuliemiainekset: porkkanaa, palsternakkaa, lanttua, sipulia, mustapippuria, pala purjoa ja suolaa, laakerinlehti ja vaikka persiljanippu - kaikki kunnon paloina. Kieli puhdistetaan kauniiksi ja liemeen hautumaan. Keitos saa juuri ja juuri kiehua tahi kuplia. Pinnalta kauho kuoha pois kun nousee. Pari tuntia keittoa ja annetaan jäähtyä vähän liemessä.
Liemestä pois vielä lämpimänä ja nahka kuoritaan päältä - jos ei lähde helpolla pois anna vielä hautua tovi.
Kuorinnan jälkeen takaisin kattilaan maustumaan.
Tarjolle tuotuna leikataan jäähtyneenä ohuen ohuiksi siivuiksi. Lisäkkeet esim. cumberlandinsoossi, piparjuurikerma, cocktailkurkut, mustaherukkahyytelo, marinoitu punasipuli, parismarjat yms. hyvät asiat.- Miten teen ruuaksi???
Kaunis kiitos neuvoista. Taidatkin olla ammattilainen kokkausalalla, oli todella hyvät tiedot Sinulla!
Miten teen ruuaksi??? kirjoitti:
Kaunis kiitos neuvoista. Taidatkin olla ammattilainen kokkausalalla, oli todella hyvät tiedot Sinulla!
Kiitos kehuista - kotikokkihan minä. Mutta kun on hyvä raaka-aine kyseessä niin sille haluaa kauniin kohtelun.
- lihaamies
Heippa,
en huomannut äskeiseen sydänjuttuun mainita, että kielen kuoriminen kokemukseni mukaan käy helpoimmin siten, että jahka keitos on valmis, tulikuuma kieli
jääkylmään veteen hetkeksi, niin kielen "nahka" kovettuu ja se on varsin helppo poistaa ja sitten
keitinliemeen jäähtymään.
t. Lihamies
- lihaamies
Heips,
keitäpä se sydänkin hiljalleen kypsäksi ja anna jäähtyä liemessään. Mausteita saa olla aikapaljon, koska sydän kuten kielikin ottaa huonosti makua
"vastaan". Jahka sydän on jäähtynyt, ohuiksi viipaleiksi ja leivänpäälle. On muuten hyvää kuten kielikin. Jotkut niuhottavat kielen osalta, jotta sitä ei voi syödä, kun on jo ollut jonkun suussa.
Seuraavana aamuna keittävät kananmunia........
Terveisin
Lihamies- Aloittaja
Kiitos neuvoista, kokeilen myös sinun reseptilläsi.
Tosi hyvä toi munajuttu, meinasin kuolla nauruun, mutta niinhän se on miten mainitsit! - no käristys tietty
Aloittaja kirjoitti:
Kiitos neuvoista, kokeilen myös sinun reseptilläsi.
Tosi hyvä toi munajuttu, meinasin kuolla nauruun, mutta niinhän se on miten mainitsit!Me täällä pohjoisessa teemme aina vasansydämestä käristyksen.Ennen pakastamista kuorit vain ylimääräiset rasvat pois. Et parempaa käristystä ole maistanut...
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ensi kesänä
Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta643305Tukalaa kuumuutta
Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh433127- 432498
Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.
Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa1082376- 311923
Okei, myönnetään,
Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘271820- 481626
Mihin hävisi
Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä851435- 391300
- 821159