Stroganov

Maaliskuun Idus

Moikka! Löysin tällaisen reseptin, mutta jos teen tämän ruoan naudan ulkofileestä, niin ei kai tota nyt sentään tarvitse 1,5 h kypsentää. Sorry, olen aika tumeplo liharuokien kanssa.

Stroganov
Ainekset
500 g naudan sisäfileetä, ulkofileetä tai sisäpaistia
2 rkl öljyä tai voita
1 iso sipuli
4-5 dl vettä
2 rkl vehnäjauhoja
1 lihaliemikuutio
1/2 tl mustapippurirouhetta
1 pieni tlk tomaattipyreetä
1,5 - 2 dl smetanaa tai kermaa
1 suolakurkku
(1 pieni tlk herkkusieniä)
Valmistus
1. Leikkaa liha poikkisyin viipaleiksi ja viipaleet suikaleiksi. Anna lämmetä huoneenlämpöiseksi.
2. Leikkaa sipuli kapeiksi lohkoiksi ja suolakurkku kuutioksi.
3. Ruskista lihat pienissä erissä rasvassa pannulla ja siirrä pataan. Huuhdo pannu välillä vesitilkalla ja kaada huuhteluliemi pataan. Ruskista myös sipulin lohkot kevyesti ja siirrä pataan.
4. Lisää pataan veteen sekoitetut jauhot, pippuri ja tomaattipyree. Murenna sekaan lihaliemikuutio.
5. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä, kunnes liha on mureaa eli noin 1 - 1,5 tuntia.
6. Lisää smetana tai kerma sekä suolakurkkukuutiot hauduttamisen loppuvaiheessa. Samoin valutetut herkkusienet ja hillosipulit, mikäli käytät niitä.
7. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
8. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunamuusin sekä salaatin kanssa.

6

986

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kotikeittäjä

      hyvää ulkofilettä stroganoffiin, koska mielestäni se menee hukkaan tuossa ruuassa.
      Stroganoffin voi mainiosti tehdä sisä-tai ulkopaististakin ja takaan, että on ihan yhtä hyvää!
      Ohjeesi on hyvä ja kun noudatat tuota, niin varmasti onnistuu.
      Ja stroganoffissa mielestäni juju on just siinä, että liha on todella mureaa, siis niin, että sen voi pelkällä haarukalla paloitella.
      Siksi sitä kannattaa hauduttaa aika kauan.
      Ja ota välillä pieni lihapala ja laita suuhun, niin tiedät joko on kypsää.
      Turha tuijotella niin tarkkaan noita kypsentämisaikoja.
      Varmasti onnistuu tuo ruoka ja se on todella herkullista!

      • tehnyt niinkin,

        että valmistan stroganoff-kastikkeen erikseen ja lisään ruskistetut "hienommat"lihat (mediumina) vasta lautaselle.

        Hieman hankala käytäntö ja vaatii ehdottomasti oikean naudanpaistiliemen lisäämisen kastikkeeseen, mutta eipä hieno liha kuivu ylikypsyttämällä.


      • tehnyt niinkin, kirjoitti:

        että valmistan stroganoff-kastikkeen erikseen ja lisään ruskistetut "hienommat"lihat (mediumina) vasta lautaselle.

        Hieman hankala käytäntö ja vaatii ehdottomasti oikean naudanpaistiliemen lisäämisen kastikkeeseen, mutta eipä hieno liha kuivu ylikypsyttämällä.

        Näin se kyllä kai kuuluisi tehdäkin. Kastike erikseen ja lihat nopeasti ruskitettuina suikaleina kastikkeen päälle. Tällöin pääsee lihakin pääosaan - muuten peittää kastike maut alleen eikä lihamehu pääse kunnolla maustamaan ruokaa.

        Täten tehtynä tulee lihan olla tietysti parhaasta päästä.

        Tosin Venäjälläkin saa tätä klassikkoa vaikka missä muodossa ja aika usein toki eräänlaisena kermaisena (smetanaisena!) lihapatana eikä kuten yllä. Itse teen juuri näin ja enkä sotke kurkkukuutioita mukaan vaan tarjoan ne erikseen. Kastikkeessa tulee maistua sinappi - Dijon tai sinappijauhe - eikä etikka. Kastikkeeseen tulisi kai lisätä venäläisiä suolakurkkuja eikä maustekurkkuja, jolloin kstikkeesta tulee suolakurkuilla helpolla liian suolainen.


      • Maaliskuun Idus

        painaa 1,1 kg, ja ajattelin ettei koko kimpaletta viitsi pihveiksi valmistaa kun on vain kahden hengen talous, siksi tuli mieleen että vois tota Stroganovia yrittää.

        Kaikki muut ehdotukset otetaan kyllä kiitollisuudella vastaan. Tosin tulin jo tossa aloitusviestissäni tunnustaneeksi olevani tumpelo, jotn se liha on valmiiksi pihveiksi leikattuna pakkasessa.


    • rotissööri

      kyllä aito stroganov tehdään ruhon parhaista paloista.

      Joskus aikoinaan paikallinen matkaopas puhui Leningradissa: "Ja tässä on Stroganovin palatsi, mies josta te suomalaiset olette tehnyt kuuluisa pihvi".

      • Maaliskuun Idus

        Löysin kaapin nurkasta koulussa kotitaloustunnilla käyttämämme keittokirjan ja sieltä löytyikin oikein hyvä Strganovin ohje. Ei sen valmistaminen sitten niin vaikeaa ollutkaan. Nyt olis siitä ulkofileestä vielä neljä pihviä jäljellä, ja taas on taidot koetuksella kun ruveta pihvinpaistohommiin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miten reagoisit

      Jos ikäväsi kohde ottaisi yhteyttä?
      Ikävä
      77
      3184
    2. Olisiko kaivattusi

      Sinulle uskollinen? Olisitko itse hänelle?
      Ikävä
      49
      2400
    3. Ihana nainen

      Suukotellaanko illalla?☺️ 🧔🏻🫶
      Ikävä
      32
      2117
    4. Sinkkujen kommentti järkyttävään raiskaukseen

      Mikä on kommenttisi tähän järkyttävään raiskaukseen? https://www.is.fi/uutiset/art-2000011204617.html Malmin kohuttu sa
      Sinkut
      481
      2112
    5. Ootko koskaan miettinyt että

      miksi kaivatullasi ei ole puolisoa?
      Ikävä
      137
      1879
    6. Huomenta ihana

      Mussu ❤️.
      Ikävä
      31
      1745
    7. Ryöstö hyrynsalmella!

      Ketkä ryösti kultasepänliikkeen hyryllä!? 😮 https://yle.fi/a/74-20159313
      Hyrynsalmi
      29
      1731
    8. Sukuvikaako ?

      Jälleen löytyi vastuulliseen liikennekäyttäytymiseen kasvatettu iisalmelainen nuori mies: Nuori mies kuollut liikenne
      Iisalmi
      10
      1569
    9. Joskus mietin

      miten pienestä se olisi ollut kiinni, että et koskaan olisi tullut käymään elämässäni. Jos jokin asia olisi mennyt toisi
      Ikävä
      5
      1290
    10. Hyvää yötä

      Söpöstelen kaivattuni kanssa haaveissani. Halaan tyynyä ja leikin että hän on tässä ihan kiinni. *olet ajatuksissani
      Tunteet
      6
      1254
    Aihe