pottuvoi

onko perunamuusi ja pottuvoi sama asia?
Ilmoita


perunamuusi ja pottuvoi on eriasia, mutta pottuvoi korvaa perunamuusin lautasella.

minä itse käyttäisin pottuvoita mielelläni perunamuusin sijaan, mutta kun pottuvoi on niin vaikeaa tehdä verrattuna perunamuusiin.
Ilmoita
POTTUVOI

700 g kuorittua perunaa
50 g voita
3 sipulia
2 dl maitoa
2 tl suolaa

Keitä perunat kypsiksi ja soseuta ne. Hauduta hienonnettu sipuli voissa kypsäksi, lisää maito ja kiehauta se. Lisää seos perunasoseen joukkoon samalla sekoittaen ja mausta suolalla.

PERUNAMUUSI

n.1 kg perunoita
vettä, suolaa
2 - 2.5 dl maitoa
0.5 - 1 tl suolaa
vähän voita

Kuori ja paloittele perunat ja keitä kypsiksi n. 10 min. Kaada keitinvesi pois. Survo perunat perunanuijalla, sähkövispilällä tai purista siivilän läpi. Lisää voi, maito (mielellään lämmintä) vähän kerrallaan ja sekoita kuohkeaksi. Lisää suola. Voit lisätä perunamuusiin halutessasi keitettyä pinaattia, keitettyä porkkanaa tai jotain vihreitä yrttejä oman maun mukaan.
7 VASTAUSTA:
pottuvoin perunamuusista?
Tosin googlaten löytyy kyllä monta sellaistakin pottuvoiohjetta, joissa ei ole sipulia.

Ja mitäköhän tuo yksi suunpieksäjä tarkoittaa, että pottuvoi olisi niin paljon vaikeampi tehdä kuin perunamuusi?
erottaa kirjoitti:
pottuvoin perunamuusista?
Tosin googlaten löytyy kyllä monta sellaistakin pottuvoiohjetta, joissa ei ole sipulia.

Ja mitäköhän tuo yksi suunpieksäjä tarkoittaa, että pottuvoi olisi niin paljon vaikeampi tehdä kuin perunamuusi?
...siitä, mikä näiden kahden ero on. Minäkin löysin niin pottuvoiohjeita kuin perunamuusiohjeita pilvin pimein, ja kaikki hieman erilaisia. Eivätkä vaikuttaneet pottuvoit sen hankalammilta valmistaa kuin muusitkaan. Eli minä ainakin henkilökohtaisesti olisin sitä mieltä, että melko samaa kamaa kummatkin.
lainkaan perillä... kirjoitti:
...siitä, mikä näiden kahden ero on. Minäkin löysin niin pottuvoiohjeita kuin perunamuusiohjeita pilvin pimein, ja kaikki hieman erilaisia. Eivätkä vaikuttaneet pottuvoit sen hankalammilta valmistaa kuin muusitkaan. Eli minä ainakin henkilökohtaisesti olisin sitä mieltä, että melko samaa kamaa kummatkin.
En minäkään mitään tiedä, mutta eikös perunamuusi ole muussimaista, sitten taas perunavoi voi maista. Siis perunavoi on vetelämpää kuin muusi.
Jejeja kirjoitti:
En minäkään mitään tiedä, mutta eikös perunamuusi ole muussimaista, sitten taas perunavoi voi maista. Siis perunavoi on vetelämpää kuin muusi.
Perinteinen lappalainen pottuvoi sisältää aina sipulia. Pottuvoiksi nimitetään monilla paikkakunnilla myös ihan tavallista perunamuusia.
Lappalaiseen muusiin käytetään vain puikulaperunaa, eikä se ole sen löysempää tai paksumpaa kuin muutkaan muusit. Tekijästä se riippuu, kuinka jämäkkää muusista tekee, siihen ei varsinaista sääntöä ole. Puikulasta tulee myös keltaisempi muusi, kenties se on syynä nimeen, muistuttaahan se väriltäänkin voita.
vanha kokki kirjoitti:
Perinteinen lappalainen pottuvoi sisältää aina sipulia. Pottuvoiksi nimitetään monilla paikkakunnilla myös ihan tavallista perunamuusia.
Lappalaiseen muusiin käytetään vain puikulaperunaa, eikä se ole sen löysempää tai paksumpaa kuin muutkaan muusit. Tekijästä se riippuu, kuinka jämäkkää muusista tekee, siihen ei varsinaista sääntöä ole. Puikulasta tulee myös keltaisempi muusi, kenties se on syynä nimeen, muistuttaahan se väriltäänkin voita.
Perunamuusi ja pottuvoi ovat mielestäni kaksi eri asiaa. Katsokaapa resepti pottuvoista makupalojen sivuilta; ei muuten käytetä maitoa ollenkaan.
Arska kirjoitti:
Perunamuusi ja pottuvoi ovat mielestäni kaksi eri asiaa. Katsokaapa resepti pottuvoista makupalojen sivuilta; ei muuten käytetä maitoa ollenkaan.
Olen Arskan kanssa samaa mieltä, pottumuusissa ei saa käyttää maitoa, itse
käytän pottujan keitinlientä, sipulisilppua ja VOITA !!!
ARSKA 2
vanha kokki kirjoitti:
Perinteinen lappalainen pottuvoi sisältää aina sipulia. Pottuvoiksi nimitetään monilla paikkakunnilla myös ihan tavallista perunamuusia.
Lappalaiseen muusiin käytetään vain puikulaperunaa, eikä se ole sen löysempää tai paksumpaa kuin muutkaan muusit. Tekijästä se riippuu, kuinka jämäkkää muusista tekee, siihen ei varsinaista sääntöä ole. Puikulasta tulee myös keltaisempi muusi, kenties se on syynä nimeen, muistuttaahan se väriltäänkin voita.
Kysymys puikulasta, sitä saa täältä aika harvoin ja kasvattaminen ei näköjään onnistu. Mikä taika sitä on kasvattaa Lapissa ? Miten sen saa onnistumaan ? Siellä kun käy niin tulee viehätys puikulasta tehtyyn pottuvoihin ja paistettuun loheen. Namiskukkelos !
+Lisää kommentti
Perunamuusiin laitetaan maitoa pottuvoihin vain voita, nnin paljon kun peruna ottaa vastaan, sekoitetaan survimella ei vispata.
Ilmoita
Pottuvoita ja kessäytynyttä särkeä. Vitu hyvvee. Njamnjam.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

pottuvoi

onko perunamuusi ja pottuvoi sama asia?

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta