Ruotsalainen leipä ja salaatti.?

Nimetön

Elikkäs. Pitäisi tehdä esitelmä ruotsalaisesta ruokakulttuurista. Tietäiskö kukaan kenties jotain helppoa ja simppeliä leivänteko- tai salaattiohjetta mitä Ruotsissa vaikka syötäisiin. Kamalasti samanlaisia ruokia kuin täälläkin, mutta jotain sellaista mikä ei ole tuttua??

8

1666

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kysymys?

      ??? Leipää ja salaattia??? Ruotsalaisena????????

      • Nimetön

        ...paljon!


    • Älä unohda ruotsalaista läskipannaria - fläskpannkakaa! Ei taida mahtua ihan salaatin eikä oikein leivänkään alle, mutta ruotsalaisuuden alle kylläkin. On varsin kiva viritelmä ja uskoakseni varsin ruotsalainenkin. Varmaan kyllä muissakin maissa sotketaan pannariin silavaa - esimerkiksi USA:ssa - mutta jotenkin minulla on sellainen kutka, että sekin on tullut sinne siirtolaisten mukana Ruotsista.

      Lienenkö sitten oikeassa - mene ja tiedä?

    • elikkästä

      Elikkäs, elikkäs, elikkäs...

      • noista linkeistä

        tuskin mitään apua sait.
        Ruotsissa syödään aikas lailla samanlaista leipää kuin Suomessa, paitsi sitä hapanreikäleipää, on sötsuraa ja franskbrödiä.
        Salaateissa on paljon kaktakarapua ja taskurapua, muita mereneläviä, simpukoita, mustekalaa.

        Västkustsallad on hyvää, jos sen ohjeen löydät, niin ja sitä yleensä laitetaan sellaselle landgångille, siis leivän päälle.
        Pitkä viipale ranskista, leikattuna muotoon (reunat pois, suorakaide) ja siinä sitten salaattia päällä, ei liian vetistä eikä liikaa niitä vihreitä lehtiä, tilliä ja sitruunaa lohko.
        Salaatti siihen päälle, saa olla lohtakin mukana.


      • lisäisin tuohon
        noista linkeistä kirjoitti:

        tuskin mitään apua sait.
        Ruotsissa syödään aikas lailla samanlaista leipää kuin Suomessa, paitsi sitä hapanreikäleipää, on sötsuraa ja franskbrödiä.
        Salaateissa on paljon kaktakarapua ja taskurapua, muita mereneläviä, simpukoita, mustekalaa.

        Västkustsallad on hyvää, jos sen ohjeen löydät, niin ja sitä yleensä laitetaan sellaselle landgångille, siis leivän päälle.
        Pitkä viipale ranskista, leikattuna muotoon (reunat pois, suorakaide) ja siinä sitten salaattia päällä, ei liian vetistä eikä liikaa niitä vihreitä lehtiä, tilliä ja sitruunaa lohko.
        Salaatti siihen päälle, saa olla lohtakin mukana.

        edelliseen, että ruotsalaiset ovat makeiden torttujen suurkuluttajia, siis kaffepöydän antimet ovat tärkeitä, mm. prinsesstårta, vihreän marsipaanikuorrutuksen kera.
        Täytekakku on nimetty prinsessa Victorian mukaan.
        Tässä ohje: 20 palaa
        pohjat:
        Bottnar:
        5 ägg
        3 dl strösokcer=hienoasokeria
        1 1/2 dl vetemjöl=vehnäjauhoa
        1 1/2 dl potatismjöl=perunajauhoa
        2 tsk bakpulver=leivinjauhoa

        Fyllning: = täyte
        1 1/2 - 2 dl hallonsylt=vadelmahilloa
        Gräddvanilijkräm: = kermavaniljakräämi
        6 dl gräddmjölk=kermaa
        4 äggulor=munanakeltuaisia
        2 msk strösocker=hienoasokeria
        2 msk maizena majsstärkelse=maizena, maissitärkkelystä
        4 1/2 tsk gelatinpulver=hyylelöjauhetta
        1 msk vaniljsocker=vaniljasokeria
        4 dl vispgrädde=vispikermaa
        Marsipan:
        600-700 g grön marsipan
        100-150 rosa marsipan
        florsocker=tomusokeria
        Ung: 175 grader=uuni

        Sellanen kerroksittain kasattava torttu, pohja paistetaan uunipannulla ja edetään kuten yleensä täytekakkua kasataan.

        Marsipaani kaulitaan koko kakun päälle yltäväksi ja reunojen yli, punaisesta marsipaanista väsätään ruusun muotoisia kukkia tasasin välein. Siilataan sitä tomusokeria koko komeuden päälle, ei liikaa. Tämä on ruotsalaista, jos mikä.


      • on tavallista.
        lisäisin tuohon kirjoitti:

        edelliseen, että ruotsalaiset ovat makeiden torttujen suurkuluttajia, siis kaffepöydän antimet ovat tärkeitä, mm. prinsesstårta, vihreän marsipaanikuorrutuksen kera.
        Täytekakku on nimetty prinsessa Victorian mukaan.
        Tässä ohje: 20 palaa
        pohjat:
        Bottnar:
        5 ägg
        3 dl strösokcer=hienoasokeria
        1 1/2 dl vetemjöl=vehnäjauhoa
        1 1/2 dl potatismjöl=perunajauhoa
        2 tsk bakpulver=leivinjauhoa

        Fyllning: = täyte
        1 1/2 - 2 dl hallonsylt=vadelmahilloa
        Gräddvanilijkräm: = kermavaniljakräämi
        6 dl gräddmjölk=kermaa
        4 äggulor=munanakeltuaisia
        2 msk strösocker=hienoasokeria
        2 msk maizena majsstärkelse=maizena, maissitärkkelystä
        4 1/2 tsk gelatinpulver=hyylelöjauhetta
        1 msk vaniljsocker=vaniljasokeria
        4 dl vispgrädde=vispikermaa
        Marsipan:
        600-700 g grön marsipan
        100-150 rosa marsipan
        florsocker=tomusokeria
        Ung: 175 grader=uuni

        Sellanen kerroksittain kasattava torttu, pohja paistetaan uunipannulla ja edetään kuten yleensä täytekakkua kasataan.

        Marsipaani kaulitaan koko kakun päälle yltäväksi ja reunojen yli, punaisesta marsipaanista väsätään ruusun muotoisia kukkia tasasin välein. Siilataan sitä tomusokeria koko komeuden päälle, ei liikaa. Tämä on ruotsalaista, jos mikä.

        Ohut pyöreä leipä, joka täytetään katkarapusalaatilla tai surströmmingillä perunamuusin kanssa, muitakin täytteitä on. Syövät kodeissaan ja saa niitä "nakkikioskeistakin".
        Pölsä on arkiruokaa, joka syödään muusin kanssa.
        Se on kuin ryynimakkaraa, mutta maistuu pölsältä, elikkä Ruotsin makkarat ovat pahoja, seuraavaksi Suomen. Sitten on far i kal (A.n sijalle kuuluu ns.ruotsalainen o), lammasta ja valkokaalia pataruokana.Blodpudding=veri-vuokaruoka, joka syödään keitettyjen perunoiden ja puolukkahillon kanssa. Korvgryta=makkarapata vihannesten kanssa.Stuvad kal(A=ruots.o),kaalia sauce Bechamellissä=valkokastikkeessa. Syödään jauhelihapyöryköiden tai frikadellien tai köttfärslimpan=jauhelihamurekkeen kanssa.Plankstek=lankkupihvi.Sejfile tai flundra muusin kanssa.Torstaisin ärtsoppa och pannkakor=hernesoppaa, jälkiruoaksi ohukaisia hillon ja kermavaahdon kanssa. Fiskpinnar=kalapuikot muusi.Siinä se.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkäsin rakas

      Tuottaa sulle nautintoa❤️🔥olet paras ja nautin itsekkin suunnattomasti
      Suhteet
      39
      2497
    2. Maatalous- ja yritystuet pois, työeläkevaroilla valtion velka pois

      Suomi saadaan eheytettyä kädenkäänteessä, kun uskalletaan tehdä rohkeita ratkaisuja. Maatalous- ja yritystuet ovat hait
      Maailman menoa
      3
      1518
    3. Mies mä oon ihan helppo

      Miehelle johon oon ihastunut. Olen harvoin ihastunut, mutta suhun olen. Ei tarvitse kuin pyytää, niin...
      Ikävä
      38
      1373
    4. Hyvää iltaa!

      Mikä on päivän viisaus?
      Ikävä
      84
      1323
    5. Olet onnellinen sinkku

      Näin se on nähtävä.
      Ikävä
      63
      1211
    6. Mies olen aika erakko nykyään

      Vanhentunutkin olen muutamana viime vuonna parikyt vuotta. Kun en ennenkään kelvannut, niin tuskin nytkään kelpaan. Lisä
      Tunteet
      40
      959
    7. Lavroville taitaa olla jo ikkuna raollaan?

      Lavrovin syytä välttää korkeita paikkoja ja ikkunoiden läheisyyttä.Ettei vain keikahda ikkunasta pihalle.
      Maailman menoa
      124
      843
    8. Haittaako jos

      kaivattusi käy tosi usein pissalla ja/tai kakalla?
      Ikävä
      31
      771
    9. Ylen johdon hulppeat bonukset alkavat taas

      Suora kopio Iltalehdestä: "Asiasta kertoo Iltalehdelle Ylen hallituksen puheenjohtaja Matti Apunen. Mitä tulospalkkioi
      Yle
      25
      623
    10. Skenaario

      Elämä ja kuolema ovat merkillisin nyytti olevaisuutta. Mutta kun kumpaakaan ei ole, syntyy lapsuksia, joita korjaamaan
      Sinkut
      58
      596
    Aihe