Kävin tätä palstaa ehdottamassa, ja nyt se on tänne laitettu!!! Jes! No nii ihmiset: Hyviä kana ja muita lintu reseptejä ehdotteleen!!!
Ehdotukseni toteutui!!!
19
3562
Vastaukset
- Kiitos Sinulle!
Kyllä vaan, tämä täältä puuttui. Itse en syö punaista lihaa lainkaan, joten kanaa - ja tietysti kalaa kuluu sitäkin enemmän.
Tämä nyt ei ole varsinainen resepti, mutta teen usein, varsinkin mökillä, kanaa römertophin savipadassa. Pohjalle joko pakaste- tai tuoreita kasviksia, väliin kevyesti maustetut (ei marinoidut) broilerin lihat ja päälle taas kasviksia. Maustan kasvikset yrteillä, lisään tilkan oliiviöljyä ja soijaa. Ja tilkkanen vettä. Kypsymisaika riippuu kanan laadusta, jos esim. rintaleikkeitä, saa olla kolmekin tuntia uunissa. Ohuet fileet tai muut pienemmät kanasystemit kypsyvät nopeammin.
Kuka haluaa enemmän ytyä sapuskaan, voi laittaa sinne sipulia, valkosipulia chiliä tms. Itse tyydyn kanan ja vihannesten mietoon yhteismakuun, joka sopii sipuleille allergiselle ihmiselle mainiosti.
Valmistan broilerin suikaleista usein myös pastaa, kevyt maustaminen, nopea ruskistus, tilkka vettä ja kanafondia, tuorejuustoa, kermaa, suuruste tarvittaessa, ripaus mustapippuria. Mahtavaa. Tarjoiltaessa tietysti se parmesanraaste.
Näitä riitäisi, monen mielestä varmaan ihan lällärikamaa, mutta kuten sanottu, sopii ruokarajoitteiselle. - Kukko*
Suomalaisen "ruokakulttuurin" tuntien tästä palstasta tulee 90-prosenttisesti BROILERINsuikaleiden paraatipalsta.
Suomalainen broilerihan on pääosin ongelmajätettä; koipireisiä ja siipiä voi juuri ja juuri käyttää marinoimattomina, mutta kaikki rintalihat ja suikaleet sekä marinoituina että naturellena ovat pelkkää styroksia ruokamaiden oikean kananpojan lihaan verrattuna.
PS. Suomi on muuten ainoa maa maailmassa jossa käytetään johdannaista "broileri".- Kokkikolmemiljoonaa
Mielestäni tämä on hyvä palsta niille jotka eivät punaista lihaa syö.
Ehkäpä tänne tulee kokonaisen broilerin tai kanan ohjeita.
Tämä vasta hetki sitten tullut palsta joten uskoisin että tänne sellaisia reseptejä ilmestyy.
Ja mitä sitten vaikka täällä puhuttaisiin ja kyseltäisiin suikaleista, koivista, rintapaloista, siivistä marinoiduista ja marinoimattomista? Kuule kyllä se on lintu siinä missä muutkin siivekkäät elukat joista ruokaa tehdään!! Kaikilla on erilaisia makutottumuksia jotkut sattuvat pitämään broilerista ja haluavat siitä täällä keskustella. Pois tuollainen ennakkoluulo ja pistele vaa kuule suikaleita poskeen!!!
Roitsu kunniaan!!!!!!!!!!! - Oioioi
Kokkikolmemiljoonaa kirjoitti:
Mielestäni tämä on hyvä palsta niille jotka eivät punaista lihaa syö.
Ehkäpä tänne tulee kokonaisen broilerin tai kanan ohjeita.
Tämä vasta hetki sitten tullut palsta joten uskoisin että tänne sellaisia reseptejä ilmestyy.
Ja mitä sitten vaikka täällä puhuttaisiin ja kyseltäisiin suikaleista, koivista, rintapaloista, siivistä marinoiduista ja marinoimattomista? Kuule kyllä se on lintu siinä missä muutkin siivekkäät elukat joista ruokaa tehdään!! Kaikilla on erilaisia makutottumuksia jotkut sattuvat pitämään broilerista ja haluavat siitä täällä keskustella. Pois tuollainen ennakkoluulo ja pistele vaa kuule suikaleita poskeen!!!
Roitsu kunniaan!!!!!!!!!!!Broilerinsuikaleet on kaikissa muodoissa kauheaa selluloosamoskaa.
- Entäs sitten
Oioioi kirjoitti:
Broilerinsuikaleet on kaikissa muodoissa kauheaa selluloosamoskaa.
Yritä nyt ymmärtää, että on ihmisiä, jotka eivät yksinkertaisesti syö naudan tai porsaan lihaa, harva edes poroa tai lammasta.
Kalkkuna- ja kanaruuat sekä kala on monelle se ruokavalion perusta, tietysti kasvisruokien lisäksi. Itse kuulun tähän joukkoon, enkä mitenkään allekirjoita näkemystäsi selluloosamoskasta. Jokainen ostaa ruokiensa raaka-aineet elämäntilanteensa mukaan, eikä ne suikaleet kiireiselle ruuanlaittajalle ole ollenkaan huono vaihtoehto.
Mutta paljonpa sinulle on kertynyt kuitenkin kokemusta, jos tiedät kaikkien muotojen olevan "moskaa". - Guest Star
Minä en ruuanlaitossa pärjäisi ilman kanan rintapaloja. Mieluiten marinoimattomina, mutta marinoitukin käy.
Niitä voi wokata tai muuten paistaa lukemattomin eri tavoin pannulla, tai uunissa.
Mitäs me niiden "ruokamaiden" oikeasta kananpojasta kun Suomessakin voi valmistaa ja jopa ravintoloissa saada hyvän kana-annoksen. Nam ! - Ei voi
Guest Star kirjoitti:
Minä en ruuanlaitossa pärjäisi ilman kanan rintapaloja. Mieluiten marinoimattomina, mutta marinoitukin käy.
Niitä voi wokata tai muuten paistaa lukemattomin eri tavoin pannulla, tai uunissa.
Mitäs me niiden "ruokamaiden" oikeasta kananpojasta kun Suomessakin voi valmistaa ja jopa ravintoloissa saada hyvän kana-annoksen. Nam !>>>Mitäs me niiden "ruokamaiden" oikeasta kananpojasta kun Suomessakin voi valmistaa ja jopa ravintoloissa saada hyvän kana-annoksen.
- telkussa oli
Kokkikolmemiljoonaa kirjoitti:
Mielestäni tämä on hyvä palsta niille jotka eivät punaista lihaa syö.
Ehkäpä tänne tulee kokonaisen broilerin tai kanan ohjeita.
Tämä vasta hetki sitten tullut palsta joten uskoisin että tänne sellaisia reseptejä ilmestyy.
Ja mitä sitten vaikka täällä puhuttaisiin ja kyseltäisiin suikaleista, koivista, rintapaloista, siivistä marinoiduista ja marinoimattomista? Kuule kyllä se on lintu siinä missä muutkin siivekkäät elukat joista ruokaa tehdään!! Kaikilla on erilaisia makutottumuksia jotkut sattuvat pitämään broilerista ja haluavat siitä täällä keskustella. Pois tuollainen ennakkoluulo ja pistele vaa kuule suikaleita poskeen!!!
Roitsu kunniaan!!!!!!!!!!!kokonaisena paistetun kanan ohjeita. Tylerin ohjelmassa kokonainen kana päällystettiin pekonisiivuilla. Kana sai sisällensä myös rutkasti täytettä. Kuullosti ja näytti hyvältä se pekonikuorrutus, sillä kana on aika kuivahkoa lihaa.
Täytynee kaivaa tuo ohje jostain. En koskaan osta niitä marinoituja suikaleita, enkä enimmäkseen täynnä luuta olevia rintafileitä. Mieluuten pakastekana, jos jostain vielä loytyy. - Guest Star
Ei voi kirjoitti:
>>>Mitäs me niiden "ruokamaiden" oikeasta kananpojasta kun Suomessakin voi valmistaa ja jopa ravintoloissa saada hyvän kana-annoksen.
...eli sanomasi piti, että sinun makusi on Oikea ja minun Väärä.
Mutta heeei, mitäpä turhaan yleviä totuuksiasi rahvaan kanssa hakemaan joten yhtä hyvin voisit meidät maan matoset jättää kieriskelemään tietämättömyydessämme kun pitäisit ah niin arvokkaat kommenttisi ihan omana tietonasi. - kun harmittaa
Guest Star kirjoitti:
...eli sanomasi piti, että sinun makusi on Oikea ja minun Väärä.
Mutta heeei, mitäpä turhaan yleviä totuuksiasi rahvaan kanssa hakemaan joten yhtä hyvin voisit meidät maan matoset jättää kieriskelemään tietämättömyydessämme kun pitäisit ah niin arvokkaat kommenttisi ihan omana tietonasi.niin vietävästi, että Suomesta ei saa mehevää kananpoikaa tai mitään muutakaan hyvää ruokaa.
- paskaa puhut
kun harmittaa kirjoitti:
niin vietävästi, että Suomesta ei saa mehevää kananpoikaa tai mitään muutakaan hyvää ruokaa.
Taisit nyt sotkeentua vähän liian suuriin saappaisiin leikkimällä tuota inhokkia.
Suomesta saa erinomaista ruokaa, jos sen mämmin unohtaa. Ja sinähän tietysti omassa köökissäsi duunaat ihan exelenssiä sapuskaa, mitä kukaan muu Suomessa ei osaa valmistaa. Lycka till vaan sinne kotikeittiöön. - kuin ulkolaista
Ei voi kirjoitti:
>>>Mitäs me niiden "ruokamaiden" oikeasta kananpojasta kun Suomessakin voi valmistaa ja jopa ravintoloissa saada hyvän kana-annoksen.
Mieluummin syön suomalaista kanansuikalettakin tuhat kertaa mieluummin kuin muualta euroopasta tuotettua kanaa...Täytyy vain toivoa, että Suomessa eläimet voivat hitusenkin paremmin kuin muualla...
- vanha kokki
kuin ulkolaista kirjoitti:
Mieluummin syön suomalaista kanansuikalettakin tuhat kertaa mieluummin kuin muualta euroopasta tuotettua kanaa...Täytyy vain toivoa, että Suomessa eläimet voivat hitusenkin paremmin kuin muualla...
Ranskalaista kana-broiler tuotantoa. Fransmanni ei kelpuuttaisi suomalaista kanaa tai broiskua edes kissalleen, saati sitä itse suostuisi syömään. Katsos laadukas tuote on jotain aivan muuta kuin nuo sinun suikaleesi, eikä siinä suomalaisuus auta.
Kukko. ole oikeassa broileri ei tarkoita mitaan. Kaikkea voi broilata. To broil, on hitaasti vartaassa tai uunissa kypsyttamista hehkuvan elementin alla. Se voi olla mita lihaa vaan. Sanokaa vain kanaa,chiken.
- ehdotus!
Luulis,että moni on tyytyväinen.Kana-ja broiskuhinnoista päätellen tuotteita menee nykyisin kaupaks.Enkä nyt tarkoita niitä ainaisia marinoituja koipi-reisiä.
- rotissööri
olet kyllakin ylivoimainen muihin verrattuna. Miten tulisimmekaan toimeen ilman sinunlaita neroa ehdottelijaa
- Kiitos!!
Otin tuon kohteliaisuutena.... Toivottavasti se ei ollut vittuílua... Mutta jos tarkoitit sitä niin en voi muuta olla kuin otettu!! Kiitos vielä kerran!!
- eettisen lihan syöjä
Kiitos!! kirjoitti:
Otin tuon kohteliaisuutena.... Toivottavasti se ei ollut vittuílua... Mutta jos tarkoitit sitä niin en voi muuta olla kuin otettu!! Kiitos vielä kerran!!
En ole syönyt broileria moniin vuosiin, koska Suomesta ei saa muutakuin kituvien broiskujen stressilihaa.
Olen tehnyt hurjasti töitä luomubroiskun saamiseksi kauppoihin. Eikä sen tarvitsisi olla edes luomua, kunhan kananpojat saisivat kasvaa tarpeeksi isossa ja virikkeisessä tilassa. Olen soittanut Finfoodiin ja Stockmannille ja vaikka minne.
Helsingin vanhasta kauppahallista kannattaa käydä kyselemässä esimerkiksi Kimmo Nikon tilan (Kimmo on entinen huippukokki) kananpoikaa (Katso esim. Kirsti Markkasen puodista)
, joka saa elää pidemmän elämän ja joilla on enemmän kuin keskiverto broiskutehtaissa tilaa.
http://www.animalia.fi/Default.aspx?tabid=1532
Minä en suostu syömään eläintä, joka kasvatetaan kuin se olisi eloton esine, joka ei tunne mitään.
Keski-Euroopassa on jo paljon tiloja, joissa kananalihaa tuotetaan huomattavasti eettisemmin kuin meillä täällä.
Uskon siihen, että jos laitan suusta alas stressaantuneen eläimen lihaa, vaikuttaa se myös omaan hyvinvointiini. - äy-äy
eettisen lihan syöjä kirjoitti:
En ole syönyt broileria moniin vuosiin, koska Suomesta ei saa muutakuin kituvien broiskujen stressilihaa.
Olen tehnyt hurjasti töitä luomubroiskun saamiseksi kauppoihin. Eikä sen tarvitsisi olla edes luomua, kunhan kananpojat saisivat kasvaa tarpeeksi isossa ja virikkeisessä tilassa. Olen soittanut Finfoodiin ja Stockmannille ja vaikka minne.
Helsingin vanhasta kauppahallista kannattaa käydä kyselemässä esimerkiksi Kimmo Nikon tilan (Kimmo on entinen huippukokki) kananpoikaa (Katso esim. Kirsti Markkasen puodista)
, joka saa elää pidemmän elämän ja joilla on enemmän kuin keskiverto broiskutehtaissa tilaa.
http://www.animalia.fi/Default.aspx?tabid=1532
Minä en suostu syömään eläintä, joka kasvatetaan kuin se olisi eloton esine, joka ei tunne mitään.
Keski-Euroopassa on jo paljon tiloja, joissa kananalihaa tuotetaan huomattavasti eettisemmin kuin meillä täällä.
Uskon siihen, että jos laitan suusta alas stressaantuneen eläimen lihaa, vaikuttaa se myös omaan hyvinvointiini.ja väy väy. Eettistä vai ei, syödäkö lihaa vai ei
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 663195
Sinä saat minut kuohuksiin
Pitäisiköhän meidän naida? Mielestäni pitäisi . Tämä värinä ja jännite meidän välillä alkaa olla sietämätöntä. Haluai272243Minä en ala kenenkään perässä juoksemaan
Voin jopa rakastaa sinua ja kääntää silti tunteeni pois. Tunteetkin hälvenevät aikanaan, poissa silmistä poissa mielestä681829Loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä tilassa
Seinäjoella Pohjan valtatiellä perjantaina sattuneessa liikenneonnettomuudessa loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä t251677Tiedän, että emme yritä mitään
Jos kohtaamme joskus ja tilaisuus on sopiva, voimme jutella jne. Mutta kumpikaan ei aio tehdä muuta konkreettista asian161391- 281351
Näin pitkästä aikaa unta sinusta
Oltiin yllättäen jossain julkisessa saunassa ja istuttiin vierekkäin, siellä oli muitakin. Pahoittelin jotain itsessäni61256Mitä, kuka, hä .....
Mikähän sota keskustassa on kun poliiseja on liikkeellä kuin vilkkilässä kissoja281230Taisit sä sit kuiteski
Vihjata hieman ettei se kaikki ollutkaan totta ❤️ mutta silti sanoit kyllä vielä uudelleen sen myöhemmin 😔 ei tässä oik101167Noh joko sä nainen oot lopettanut sen
miehen kaipailun jota sulla EI ole lupa kaivata. Ja teistä ei koskaan tule mitään. ÄLÄ KOSKAAN SYÖ KUORMASTA JNE! Tutu631147