metson valmistaminen uunissa

oletteko tehneet

mulla on pakasteessa metso kokonaisena. tietysti höyhenet ym on poistettu.

luin tuossa että puolituntia 200 asteessa ja 3tuntia 100 asteessa ja päälle pekonia. mutta mitä mausteita olette laittaneet. varsinki marinointi aikana mitä mausteita pintaan.

kertokaa reseptejä

6

12073

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mulla on

      mausteliemireseptejä vaan joutsenelle ja norpalle.

      • sama lapin mies

        Katsoppa tuossa alkupuolella Lapinmiehen riekko-ohje. Tepsii kaikkiin riistalintuihin.
        Metsolle vain kunnon paisto/haudutusaika.


      • Amalia
        sama lapin mies kirjoitti:

        Katsoppa tuossa alkupuolella Lapinmiehen riekko-ohje. Tepsii kaikkiin riistalintuihin.
        Metsolle vain kunnon paisto/haudutusaika.

        Kermassa haudutettu metso

        1 metso
        2 sipulia
        1 porkkana
        10 sentin pätkä purjoa
        80 gr juuriselleriä
        0,5 l maitoa
        0,5 l kermaa
        100 gr voita
        suolaa
        valkopippuria

        Ruskista palat ja laita pataan. Lisää puolet maidosta ja kermasta,suola, mausteet, silputut sipulit ja juurekset.
        Laita uuniin hautumaan, n 1,5 t.
        Sitten ota palat nesteestä vadille odottamaan hetkeksi.
        Siivilöi liemi, lisää loput kerma ja maito. Keitä kokoon niin että jäljelle jää n. 7-8 desiä.
        Lisää voi.
        Sitten vain lihapalat uudelleen liemeen ja hetkeksi uuniin.

        Uunin lämpötila 175.


    • metsis = metso
    • Kcci

      Sulatettu metso paloitellaan, palat ruskistetaan voissa pannulla ja laitetaan pataan mausteiden (maun mukaan) kanssa, vettä päälle niin paljon että lihat peittyy. Mietoon uuniin pitkäksi aikaa, ja on kypsää kun lihat irtoavat hyvin luista. Lihat perkataan, liemi siivilöidään ja käytetään millä tavoin halutaan: kastikkeeseen, keittoon, pataan, muhennokseen...

    • Anonyymi

      älä mausta liikaa! riistan pitääkin maistua riistalle.
      riistanlihassa vaikuttaa kypsymiseen eläimen ikä ja riiputtaminen, taikka kaikissa lihoissahan niin on.
      kuljin ennen toimivan pystykorvan perässä ja saalistakin tuli. iltasella laavulla valittiin keittolihaksi poikaslintu. kun joskus joutui keittelemään vanhan linnun niin ei tahtonut syyskuinen sallan yö riittää kypsytykseen..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mies, miksi et vaikuta halukkaalta?

      Ihmeellistä käytöstä mieheltä. Toki et ole mikään teinipoika enää.
      Ikävä
      123
      2648
    2. 164
      2081
    3. Terveystalon lääkärit ylilaskuttaneet

      Tämän pörriäiset osaavat, laskuttamisen. Terveystalo myöntää asian. https://www.hs.fi/suomi/art-2000011134269.html "K
      Maailman menoa
      116
      1341
    4. Ikävä on häntä

      Josta on tullut niin tärkeä ja rakas. Olisinko onnellinen hänen kanssaan. Ne rakastavat silmät jotka mua katsoo aina jos
      Ikävä
      63
      1306
    5. Janne Ahonen E R O A A

      Taas 2 lasta jää vaille ehjää perhettä!
      Kotimaiset julkkisjuorut
      97
      1256
    6. HESARI: Kahden Pasin pankki OmaSp

      Toinen entinen työntekijä sanoi, että Turtio oli organisaatiossa “Jumalasta seuraava, ylöspäin” https://www.hs.fi/visio
      Seinäjoki
      29
      1194
    7. En kai koskaan saa sinua

      Koska et usko että riitäisit minulle. Olet aina pitänyt itseäsi liian risana ja heikkona. Katkot korkeutesi, ja poraat k
      Ikävä
      77
      1161
    8. Minkä kultakimpaleen

      Menetän jos en saa häntä. Joku muu saisi nauttia siitä hellyydestä, huumorista ja intohimosta. Ehkä hän ymmärtää nyt mik
      Ikävä
      35
      1142
    9. Tykkäsit nainen

      Aina eniten lähetyssaarnaajassa, muistan miten nautit!😎😚 meidän pitää päästä vielä kokemaan se.
      Ikävä
      45
      1119
    10. Kerroppas nyt

      M mies, että kenestä sinä oikein tykkäät, niin saadaan tämä asia muillekin selväksi 😉
      Ikävä
      84
      1078
    Aihe