mulla on pakasteessa metso kokonaisena. tietysti höyhenet ym on poistettu.
luin tuossa että puolituntia 200 asteessa ja 3tuntia 100 asteessa ja päälle pekonia. mutta mitä mausteita olette laittaneet. varsinki marinointi aikana mitä mausteita pintaan.
kertokaa reseptejä
metson valmistaminen uunissa
6
12763
Vastaukset
- mulla on
mausteliemireseptejä vaan joutsenelle ja norpalle.
- sama lapin mies
Katsoppa tuossa alkupuolella Lapinmiehen riekko-ohje. Tepsii kaikkiin riistalintuihin.
Metsolle vain kunnon paisto/haudutusaika. - Amalia
sama lapin mies kirjoitti:
Katsoppa tuossa alkupuolella Lapinmiehen riekko-ohje. Tepsii kaikkiin riistalintuihin.
Metsolle vain kunnon paisto/haudutusaika.Kermassa haudutettu metso
1 metso
2 sipulia
1 porkkana
10 sentin pätkä purjoa
80 gr juuriselleriä
0,5 l maitoa
0,5 l kermaa
100 gr voita
suolaa
valkopippuria
Ruskista palat ja laita pataan. Lisää puolet maidosta ja kermasta,suola, mausteet, silputut sipulit ja juurekset.
Laita uuniin hautumaan, n 1,5 t.
Sitten ota palat nesteestä vadille odottamaan hetkeksi.
Siivilöi liemi, lisää loput kerma ja maito. Keitä kokoon niin että jäljelle jää n. 7-8 desiä.
Lisää voi.
Sitten vain lihapalat uudelleen liemeen ja hetkeksi uuniin.
Uunin lämpötila 175.
- metsis = metso
http://www.toidutare.ee/retsept.php?g=26&start=61
monta tapaa Virossa . Google-kääntäjällä - Kcci
Sulatettu metso paloitellaan, palat ruskistetaan voissa pannulla ja laitetaan pataan mausteiden (maun mukaan) kanssa, vettä päälle niin paljon että lihat peittyy. Mietoon uuniin pitkäksi aikaa, ja on kypsää kun lihat irtoavat hyvin luista. Lihat perkataan, liemi siivilöidään ja käytetään millä tavoin halutaan: kastikkeeseen, keittoon, pataan, muhennokseen...
- Anonyymi
älä mausta liikaa! riistan pitääkin maistua riistalle.
riistanlihassa vaikuttaa kypsymiseen eläimen ikä ja riiputtaminen, taikka kaikissa lihoissahan niin on.
kuljin ennen toimivan pystykorvan perässä ja saalistakin tuli. iltasella laavulla valittiin keittolihaksi poikaslintu. kun joskus joutui keittelemään vanhan linnun niin ei tahtonut syyskuinen sallan yö riittää kypsytykseen..
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tukalaa kuumuutta
Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh433027Ensi kesänä
Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta612991- 422377
- 311873
Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.
Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa811763Okei, myönnetään,
Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘251729- 481586
Mihin hävisi
Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä781294- 391260
- 791080