metson valmistaminen uunissa

oletteko tehneet

mulla on pakasteessa metso kokonaisena. tietysti höyhenet ym on poistettu.

luin tuossa että puolituntia 200 asteessa ja 3tuntia 100 asteessa ja päälle pekonia. mutta mitä mausteita olette laittaneet. varsinki marinointi aikana mitä mausteita pintaan.

kertokaa reseptejä

6

12381

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mulla on

      mausteliemireseptejä vaan joutsenelle ja norpalle.

      • sama lapin mies

        Katsoppa tuossa alkupuolella Lapinmiehen riekko-ohje. Tepsii kaikkiin riistalintuihin.
        Metsolle vain kunnon paisto/haudutusaika.


      • Amalia
        sama lapin mies kirjoitti:

        Katsoppa tuossa alkupuolella Lapinmiehen riekko-ohje. Tepsii kaikkiin riistalintuihin.
        Metsolle vain kunnon paisto/haudutusaika.

        Kermassa haudutettu metso

        1 metso
        2 sipulia
        1 porkkana
        10 sentin pätkä purjoa
        80 gr juuriselleriä
        0,5 l maitoa
        0,5 l kermaa
        100 gr voita
        suolaa
        valkopippuria

        Ruskista palat ja laita pataan. Lisää puolet maidosta ja kermasta,suola, mausteet, silputut sipulit ja juurekset.
        Laita uuniin hautumaan, n 1,5 t.
        Sitten ota palat nesteestä vadille odottamaan hetkeksi.
        Siivilöi liemi, lisää loput kerma ja maito. Keitä kokoon niin että jäljelle jää n. 7-8 desiä.
        Lisää voi.
        Sitten vain lihapalat uudelleen liemeen ja hetkeksi uuniin.

        Uunin lämpötila 175.


    • metsis = metso
    • Kcci

      Sulatettu metso paloitellaan, palat ruskistetaan voissa pannulla ja laitetaan pataan mausteiden (maun mukaan) kanssa, vettä päälle niin paljon että lihat peittyy. Mietoon uuniin pitkäksi aikaa, ja on kypsää kun lihat irtoavat hyvin luista. Lihat perkataan, liemi siivilöidään ja käytetään millä tavoin halutaan: kastikkeeseen, keittoon, pataan, muhennokseen...

    • Anonyymi

      älä mausta liikaa! riistan pitääkin maistua riistalle.
      riistanlihassa vaikuttaa kypsymiseen eläimen ikä ja riiputtaminen, taikka kaikissa lihoissahan niin on.
      kuljin ennen toimivan pystykorvan perässä ja saalistakin tuli. iltasella laavulla valittiin keittolihaksi poikaslintu. kun joskus joutui keittelemään vanhan linnun niin ei tahtonut syyskuinen sallan yö riittää kypsytykseen..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oletko kertonut jo muille tunteistasi?

      Ystävillesi esimerkiksi? Minä en ole vielä kertonut kenellekään tästä meidän jutusta.
      Ikävä
      77
      4632
    2. Olisin ottanut sinusta akan itselleni

      Mutta olitkin aika itsepäinen ja hankala luonne.
      Ikävä
      180
      1917
    3. Ei sua pysty unohtamaan

      Ei vaan yksinkertaisesti pysty
      Ikävä
      124
      1610
    4. Kerro todelliset motiivit

      kaivattuasi kohtaan?
      Ikävä
      125
      1144
    5. Miten minusta tuntuu että kaikki tietää sun tunteista mua kohtaan

      Paitsi suoraan minä itse, vai mitä hlvettiä täällä tapahtuu ja miksi ihmiset susta kyselee minulta 🤔❤️
      Ikävä
      16
      1091
    6. Hei, huomenta komistus

      Yllättääkö, että olet heti mielessä. Mukavaa päivää upea ❤️
      Ikävä
      35
      1036
    7. Sunnuntain terveiset kaivatulle

      Mitä ajattelet hänestä tänään? Mitä haluaisit sanoa hänelle?
      Ikävä
      78
      943
    8. Miks et tahtonut

      Enää nähdä? Haluaisin ymmärtää
      Ikävä
      52
      906
    9. Hyvää huomenta!

      Mietin miten suhtaudut minuun, jos kerron tunteista. Voinko enää sen jälkeen olla samassa paikassa kanssasi, jos koet as
      Ikävä
      78
      872
    10. Mulla on tarkat korvat

      Kuulin sun äänen ihan selvästi.
      Ikävä
      4
      848
    Aihe