metson valmistaminen uunissa

oletteko tehneet

mulla on pakasteessa metso kokonaisena. tietysti höyhenet ym on poistettu.

luin tuossa että puolituntia 200 asteessa ja 3tuntia 100 asteessa ja päälle pekonia. mutta mitä mausteita olette laittaneet. varsinki marinointi aikana mitä mausteita pintaan.

kertokaa reseptejä

6

12763

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mulla on

      mausteliemireseptejä vaan joutsenelle ja norpalle.

      • sama lapin mies

        Katsoppa tuossa alkupuolella Lapinmiehen riekko-ohje. Tepsii kaikkiin riistalintuihin.
        Metsolle vain kunnon paisto/haudutusaika.


      • Amalia
        sama lapin mies kirjoitti:

        Katsoppa tuossa alkupuolella Lapinmiehen riekko-ohje. Tepsii kaikkiin riistalintuihin.
        Metsolle vain kunnon paisto/haudutusaika.

        Kermassa haudutettu metso

        1 metso
        2 sipulia
        1 porkkana
        10 sentin pätkä purjoa
        80 gr juuriselleriä
        0,5 l maitoa
        0,5 l kermaa
        100 gr voita
        suolaa
        valkopippuria

        Ruskista palat ja laita pataan. Lisää puolet maidosta ja kermasta,suola, mausteet, silputut sipulit ja juurekset.
        Laita uuniin hautumaan, n 1,5 t.
        Sitten ota palat nesteestä vadille odottamaan hetkeksi.
        Siivilöi liemi, lisää loput kerma ja maito. Keitä kokoon niin että jäljelle jää n. 7-8 desiä.
        Lisää voi.
        Sitten vain lihapalat uudelleen liemeen ja hetkeksi uuniin.

        Uunin lämpötila 175.


    • metsis = metso
    • Kcci

      Sulatettu metso paloitellaan, palat ruskistetaan voissa pannulla ja laitetaan pataan mausteiden (maun mukaan) kanssa, vettä päälle niin paljon että lihat peittyy. Mietoon uuniin pitkäksi aikaa, ja on kypsää kun lihat irtoavat hyvin luista. Lihat perkataan, liemi siivilöidään ja käytetään millä tavoin halutaan: kastikkeeseen, keittoon, pataan, muhennokseen...

    • Anonyymi

      älä mausta liikaa! riistan pitääkin maistua riistalle.
      riistanlihassa vaikuttaa kypsymiseen eläimen ikä ja riiputtaminen, taikka kaikissa lihoissahan niin on.
      kuljin ennen toimivan pystykorvan perässä ja saalistakin tuli. iltasella laavulla valittiin keittolihaksi poikaslintu. kun joskus joutui keittelemään vanhan linnun niin ei tahtonut syyskuinen sallan yö riittää kypsytykseen..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tukalaa kuumuutta

      Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh
      Ikävä
      43
      3027
    2. Ensi kesänä

      Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta
      Ikävä
      61
      2991
    3. Sinä, ihastukseni

      Mitä haluaisit tehdä kanssani ensimmäisenä?
      Ihastuminen
      42
      2377
    4. Tiedät ettei tule toimimaan.

      Mielenterveys ei kummallakaan kestä.
      Ikävä
      31
      1873
    5. Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.

      Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa
      Kotimaiset julkkisjuorut
      81
      1763
    6. Okei, myönnetään,

      Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘
      Ikävä
      25
      1729
    7. Onko kaivatullasi

      himmeä kuuppa?
      Ikävä
      48
      1586
    8. Mihin hävisi

      Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä
      Iisalmi
      78
      1294
    9. On jo heinäkuun viimeinen päivä.

      En taida nähdä sinua koskaan.
      Rakkaus ja rakastaminen
      39
      1260
    10. Lähtikö korvat

      puhtaaksi vaikusta?
      Tuusniemi
      79
      1080
    Aihe