lihapullat vhh:n tyyliin? Onko kermaviili kiellettyä?
Lihapullat
13
5798
Vastaukset
- kiellettyä.
Ja jatkettahan ei nykypäivänä muutenkaan enää tarvita, joten eikö niiden pullien teko liene aika helppoa?
- sopii...
Jatkeeksi sopii hyvin hapankaali korvaa osan suolasta ja mausteista, lisäksi voi jatkaa haudutetulla kaalilla. Kermaviiliä eikä muutakaan nestattä tarvitse lisätä, sillä kaali antaa pullille mehevyytä.
- jatkeeton
sopii... kirjoitti:
Jatkeeksi sopii hyvin hapankaali korvaa osan suolasta ja mausteista, lisäksi voi jatkaa haudutetulla kaalilla. Kermaviiliä eikä muutakaan nestattä tarvitse lisätä, sillä kaali antaa pullille mehevyytä.
kävele kaupan einestiskille ja osta valmiita lihapullia. Paketin tuoteselosteesta voit lukea, mitä se sisältää.
- pullat
jatkeeton kirjoitti:
kävele kaupan einestiskille ja osta valmiita lihapullia. Paketin tuoteselosteesta voit lukea, mitä se sisältää.
Lihapullataikinaan voi laittaa kermaa, smetanaa, kermaviiliä, ranskankermaa... tässä yksi hyvä ohje, olen sen tainnut joskus karppifoorumilta ottaa:
500 g naudan paistijauhelihaa
2 isoa sipulia hienoksi silputtuna
1 rkl jauhettua valkopippuria
2 tl merisuolaa
1 pieni prk smetanaa/ ranskankermaa (tai 1-2 dl kermaa)
Yksi paketti pekonisiivuja hienonnettuina
Tulee myös tosi hyvää, jos lisää vähän aurajuustoa! Mutta ihan peruspullatkin tulee tosi hyviä. Todella helppoja ja nopeita tehdä. Eipä paljon kannata einestiskille lähteä... - toitoi
pullat kirjoitti:
Lihapullataikinaan voi laittaa kermaa, smetanaa, kermaviiliä, ranskankermaa... tässä yksi hyvä ohje, olen sen tainnut joskus karppifoorumilta ottaa:
500 g naudan paistijauhelihaa
2 isoa sipulia hienoksi silputtuna
1 rkl jauhettua valkopippuria
2 tl merisuolaa
1 pieni prk smetanaa/ ranskankermaa (tai 1-2 dl kermaa)
Yksi paketti pekonisiivuja hienonnettuina
Tulee myös tosi hyvää, jos lisää vähän aurajuustoa! Mutta ihan peruspullatkin tulee tosi hyviä. Todella helppoja ja nopeita tehdä. Eipä paljon kannata einestiskille lähteä...valkopippurin määrä ihan tosiaan oikein, tuntuisi että tulee aika tujuja ruokalusikallisella valkopippuria ?
- Voihan...
toitoi kirjoitti:
valkopippurin määrä ihan tosiaan oikein, tuntuisi että tulee aika tujuja ruokalusikallisella valkopippuria ?
Se valkopippuri olla vähän liikaa :D
En ole tohon kiinnittänyt huomiota, kun monesti vaikka tekisin jonkin ohjeen mukaan, heitän mausteet sekaan vaan silmämääräisesti vanhalla tottumuksella. Eli tuskin olen itsekään valkopippuria ihan noin paljoa laittanut, vaikka pidänkin kyllä hyvin maustetusta ruuasta. Aina voi itse soveltaa.. - ettet käytä
Voihan... kirjoitti:
Se valkopippuri olla vähän liikaa :D
En ole tohon kiinnittänyt huomiota, kun monesti vaikka tekisin jonkin ohjeen mukaan, heitän mausteet sekaan vaan silmämääräisesti vanhalla tottumuksella. Eli tuskin olen itsekään valkopippuria ihan noin paljoa laittanut, vaikka pidänkin kyllä hyvin maustetusta ruuasta. Aina voi itse soveltaa..aromisuolaseoksia,joissa on natriumglutamaattia (E621).
- tietämätön uusi vhhlainen
ettet käytä kirjoitti:
aromisuolaseoksia,joissa on natriumglutamaattia (E621).
niin mitä tuo mainitsemasi aine on, olen maustanut sillä aina.. voi helvetti.. en ole tiennyt kielletyksi..
- VHH-peikko
tietämätön uusi vhhlainen kirjoitti:
niin mitä tuo mainitsemasi aine on, olen maustanut sillä aina.. voi helvetti.. en ole tiennyt kielletyksi..
syödä puhtaista aineista tehtyä ruokaa. Joten ainakun on mahdollista niin ei kannata käyttää lihajalosteita (tai aromisuolaa) koska monessa niissä on tuota E621:stä.
Etsi googlella juttua siitä, se on liitetty monenlaiseen ongelmaan. - heppasss
VHH-peikko kirjoitti:
syödä puhtaista aineista tehtyä ruokaa. Joten ainakun on mahdollista niin ei kannata käyttää lihajalosteita (tai aromisuolaa) koska monessa niissä on tuota E621:stä.
Etsi googlella juttua siitä, se on liitetty monenlaiseen ongelmaan.itse käytän mausteena ruukullisen pieneksi silputtua persiljaa ja muutaman valkosipulin kynnen (ja pieneksi hakatun sipulin). Vähän pippuria toki sekaan...tulee muuten tosi hyviä pullia :)
- VHH-peikko
heppasss kirjoitti:
itse käytän mausteena ruukullisen pieneksi silputtua persiljaa ja muutaman valkosipulin kynnen (ja pieneksi hakatun sipulin). Vähän pippuria toki sekaan...tulee muuten tosi hyviä pullia :)
niin hyvää tulee. Eikä sen sipulin tarvitse niin pientä olla, ainakaan minun mielestä.
Sipuli ja valkosipuli on muuten hyviä antioksidanttien lähteitä, eli niitä kannattaa käyttää muuallakin kuin jauhelihan kanssa. Kuullotettu sipuli käy oikeastaan melkein jokaiseen liharuokaan.
- karpittelija :)
Heippa
Minä teen nykyään lihapullataikinan näin:
n. 400g jauhelihaa (ihan sama mitä laatua)
1-2pss Pomodororosso-sekoitusta (voipi olla että kirjoitin väärin, mutta on semmosta tomaatti-sip-valkosip. pakastesekotusta)
Nuo sekasin ja jos haluaa voi lisätä munan ja mausteita maun mukaan.
Näillä saa jo ihan peruspihvin aikaseksi hyvin. Halutessaan voi lisätä taikikaan kermaviiliä, smetanaa tai partajugua - Bertill
prinssi Bertillin lihapullat, ovat oikeaoppiset tähän hätään.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ensi kesänä
Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta663362Tukalaa kuumuutta
Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh433157Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.
Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa1222648- 432538
- 311953
Okei, myönnetään,
Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘271850- 481636
Mihin hävisi
Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä851465- 391320
- 821189