Ostetaan paketti marinoituja kanan rinta fileitä ja pilkotaan sopivan kokoiseski. Voi ostaa jo valmiita paloja mutta niissä on mun mielestä enemmän sattumia.
Ruskista kanat panulla ja heitä uunin kestävään kulhoon.
Siinä paistamisen aikana keitetään riisiä tarvittava määrä (esim 4:lle)ja laitetaan nekin samaan uunikulhoon.
Tölkki kermaa perään ja sekoita ainekset hyvin.
Juustoraastetta päälle ja uuniin n. 45 min 200 asteessa.
Helppoa ja erittäin hyvää
Helppo kanarisotto
44
28252
Vastaukset
- olla aika lailla
eri käsitys risotosta.
Reseptisi on varmasti hyvä, mutta kyseessä on jonkin sortin juustokuorutettu kana riisipedillä tai vastaava.
Kanarisoton tekemiseen tarvitaan:
- kanaa
- kanalientä
- valkoviiniä
- parmesania tai vastaava kova juusto
- risottoriisiä
- salottisipulia
- voita
Kanaliemi on tietysti tehty jo aikaisemmin samoin kana pilkkoiminen, ei siitä sen enempää.
- tehdään aivan samalla tavalla kuin perusrisotto. Eli hadutetaan sipulia voissa, lisätään riisi, sekoitetaan, lisätään noin desi valkoviiniä, annetaan kiehahtaa.
- lisätään kanaliemi hiljalleen kattilaan, ei kaikkea yhdellä kerralla. Riisin mukana tulee ohje siitä kuinka paljon nestettä laitetaan suhteessa riisiin.
- hommaan menee noin 20min, lisätään kanapalat ja parmesani. Sekoitetaan ja laitetaan esille.
Helppo ja erittäin maukas kanarisotto.
Risoton pitää olla sopivan kosteata ja kermaista - vaikka kermaa ei valmistuksessa käytetä.- riisisotto
Edellinenhän oli nimenomaa helppo (iisi) riisisotto, eikö tajuntasi käsittänyt sanaa helppo. Helppoa ei ole ruuan teko ellei sitä sovella ja tämä ohje oli sovellettu. Syö sinä italialaisrisottoa, me syömme hyvää helpommalla ja juomme sen valkkarin vaikka ehtoolla myöhemmin. Tulis tauti ja tappais snobbailijat.
- helppo joo
riisisotto kirjoitti:
Edellinenhän oli nimenomaa helppo (iisi) riisisotto, eikö tajuntasi käsittänyt sanaa helppo. Helppoa ei ole ruuan teko ellei sitä sovella ja tämä ohje oli sovellettu. Syö sinä italialaisrisottoa, me syömme hyvää helpommalla ja juomme sen valkkarin vaikka ehtoolla myöhemmin. Tulis tauti ja tappais snobbailijat.
muttei mitään tekemistä risoton kanssa.
- riisisotto
helppo joo kirjoitti:
muttei mitään tekemistä risoton kanssa.
Ruokahan sisältää samat perusraaka-aineet, kuin pitkän kaavan mukaan tehtykin. Mikä siis mättää. Vainko einestehtaat saavat yksinkertaistaa ja lykätä markkinoille mautonta sonta kovalla hinnalla.
Sinun mukaasi siis ainoa oikea on italialainen tapa. - et erota
riisisotto kirjoitti:
Ruokahan sisältää samat perusraaka-aineet, kuin pitkän kaavan mukaan tehtykin. Mikä siis mättää. Vainko einestehtaat saavat yksinkertaistaa ja lykätä markkinoille mautonta sonta kovalla hinnalla.
Sinun mukaasi siis ainoa oikea on italialainen tapa.risottoa kana-riisi-juusto-kerma-uunipaistoksesta, sitä on turha edes yrittää ymmärtää.
Kysessä on aivan eri ruokalajit, kunnolla tehty risotto on aivan uskomattoman hyvää, en haku enkä vertaa ruokia keskenään, koska sitä ei voi tehdä - ovat aivan eri sarjassa.
Risotto on helppoa, nopeata ja hyvää. Ei mitään snoppailuruokaa. - riisisotto
et erota kirjoitti:
risottoa kana-riisi-juusto-kerma-uunipaistoksesta, sitä on turha edes yrittää ymmärtää.
Kysessä on aivan eri ruokalajit, kunnolla tehty risotto on aivan uskomattoman hyvää, en haku enkä vertaa ruokia keskenään, koska sitä ei voi tehdä - ovat aivan eri sarjassa.
Risotto on helppoa, nopeata ja hyvää. Ei mitään snoppailuruokaa.ettei alussa mainittu muunnelma olisi yhtä hyvää, kenties parempaakin kuin sinun risottosi, millä perustelet. Julkkisokki Garamkin teki tässä taannoin Wellingtonin pihvin aivan päin prinkkalaa, eli omien ohjeittensa mukaan, mutta kehui lopputuloksen olevan aivan yhtä hyvää kuin oikein tehdyn, pitkän kaavan mukaankin, mikä siis mättää?
- kaavan
riisisotto kirjoitti:
ettei alussa mainittu muunnelma olisi yhtä hyvää, kenties parempaakin kuin sinun risottosi, millä perustelet. Julkkisokki Garamkin teki tässä taannoin Wellingtonin pihvin aivan päin prinkkalaa, eli omien ohjeittensa mukaan, mutta kehui lopputuloksen olevan aivan yhtä hyvää kuin oikein tehdyn, pitkän kaavan mukaankin, mikä siis mättää?
"pituudesta" vaan koko valmistustavasta ja valmistusaineista. Tuo sinun juttusi EI ole risottoa.
- kuitenkin
et erota kirjoitti:
risottoa kana-riisi-juusto-kerma-uunipaistoksesta, sitä on turha edes yrittää ymmärtää.
Kysessä on aivan eri ruokalajit, kunnolla tehty risotto on aivan uskomattoman hyvää, en haku enkä vertaa ruokia keskenään, koska sitä ei voi tehdä - ovat aivan eri sarjassa.
Risotto on helppoa, nopeata ja hyvää. Ei mitään snoppailuruokaa.snobbailu eikä "snoppailu" tuo sana...
- patakakkonen
Minusta tärkeimmät ainekset kanarisottoon ovat kana ja riisi. Se miten ne sotketaan on aivan jokaisen "kokin" oma asia... Minä varmaan saan sadatukset niskaani kun tunnustan, että en koskaan laita risottoon juustoa. En ole koskaan pitänyt sitä tarpeellisena, juusto mielestäni latistaa risoton maun.Minä itse pidän risotoista joista löytyy mausteita ja makuja. Pastaruoat ovat sitten asia erikseen. mutta jokainen saa minusta soppansa tavallaan keittää ja niinhän se on, että makuasioista EI saa riidellä!
- vanha kokki
patakakkonen kirjoitti:
Minusta tärkeimmät ainekset kanarisottoon ovat kana ja riisi. Se miten ne sotketaan on aivan jokaisen "kokin" oma asia... Minä varmaan saan sadatukset niskaani kun tunnustan, että en koskaan laita risottoon juustoa. En ole koskaan pitänyt sitä tarpeellisena, juusto mielestäni latistaa risoton maun.Minä itse pidän risotoista joista löytyy mausteita ja makuja. Pastaruoat ovat sitten asia erikseen. mutta jokainen saa minusta soppansa tavallaan keittää ja niinhän se on, että makuasioista EI saa riidellä!
Makuasioista ei kannata kiistellä.
- pilkkua viilaamaan
vanha kokki kirjoitti:
Makuasioista ei kannata kiistellä.
Siis parempi pyy pidoissa kuin 10 haaskalla... vai miten se menikään. Jokainen mielestäni saa versioida ruoista ja sananparsista omannäköisiään joten älkää nyt ihan olko noin tosikkoja jos kaikki ei ole samaa harmaata massaa. Siis oikeasti.
- tässä nyt
vanha kokki kirjoitti:
Makuasioista ei kannata kiistellä.
kiistelläkään makuasioista vaan siitä, mikä on risottoa, ja mikä taas jotakin muuta riisiruokaa.
- ymmärtänyt
patakakkonen kirjoitti:
Minusta tärkeimmät ainekset kanarisottoon ovat kana ja riisi. Se miten ne sotketaan on aivan jokaisen "kokin" oma asia... Minä varmaan saan sadatukset niskaani kun tunnustan, että en koskaan laita risottoon juustoa. En ole koskaan pitänyt sitä tarpeellisena, juusto mielestäni latistaa risoton maun.Minä itse pidän risotoista joista löytyy mausteita ja makuja. Pastaruoat ovat sitten asia erikseen. mutta jokainen saa minusta soppansa tavallaan keittää ja niinhän se on, että makuasioista EI saa riidellä!
asian ihan väärin. Ei kyse ole raaka-aineista vaan tekotavasta sen suhteen, mikä on risottoa ja mikä taas jotakin muuta riisiruokaa.
- joulukinkku
riisisotto kirjoitti:
Ruokahan sisältää samat perusraaka-aineet, kuin pitkän kaavan mukaan tehtykin. Mikä siis mättää. Vainko einestehtaat saavat yksinkertaistaa ja lykätä markkinoille mautonta sonta kovalla hinnalla.
Sinun mukaasi siis ainoa oikea on italialainen tapa.Otetaan kilo jauhettua sianlihaa, lisätään suola ja pyöritellään se palloksi. Pistä pallo paistopussiin ja paista sadassa asteessa kolme tuntia. Helppo ja kätevä jouluruoka.
- paistaja
joulukinkku kirjoitti:
Otetaan kilo jauhettua sianlihaa, lisätään suola ja pyöritellään se palloksi. Pistä pallo paistopussiin ja paista sadassa asteessa kolme tuntia. Helppo ja kätevä jouluruoka.
edes itse tehdä, sillä HK ja Pouttu ovat sen jo sinua varten tehneet ja se on valmiiksi pistetty verkkopussiin ja myydään aitona joulukinkkuna. Ja sitähän se on aitoa sianlihaa ilman luita. Tuollaista sanotaan jalostetuksi tuotteeksi.
- äitimuori
tässä nyt kirjoitti:
kiistelläkään makuasioista vaan siitä, mikä on risottoa, ja mikä taas jotakin muuta riisiruokaa.
kumma, kun aina tulee tätä vänkäystä oli ruoka mitä tahansa.
En minäkään risottoa uunissa paista.
Aloittaja nyt halusi tuoda esiin erään variaation riisi/kanaruoasta. Voi olla, että on hyvääkin. En kyllä koskaan osta mitään marinoitua ja/tai pieneksi pilputtua lihaa.
Kanankoipia riisipedillä joskus tuli tehtyä, ei ne mitään suursuosikkeja meidän perheessä ole olleet.
Jos aloittaja tekee tommosta risottoa, niin tehköön. Ei tämä kokkausmaailma tähän kaadu, vai kuinka?
Kotiruoastahan oli kyse, eikä termeihin tarttumisesta. Hyvä asia, kun joku innostuu tekemään itse ruokaa, eikä osta eineksiä kaupasta. - kukaan nyt
äitimuori kirjoitti:
kumma, kun aina tulee tätä vänkäystä oli ruoka mitä tahansa.
En minäkään risottoa uunissa paista.
Aloittaja nyt halusi tuoda esiin erään variaation riisi/kanaruoasta. Voi olla, että on hyvääkin. En kyllä koskaan osta mitään marinoitua ja/tai pieneksi pilputtua lihaa.
Kanankoipia riisipedillä joskus tuli tehtyä, ei ne mitään suursuosikkeja meidän perheessä ole olleet.
Jos aloittaja tekee tommosta risottoa, niin tehköön. Ei tämä kokkausmaailma tähän kaadu, vai kuinka?
Kotiruoastahan oli kyse, eikä termeihin tarttumisesta. Hyvä asia, kun joku innostuu tekemään itse ruokaa, eikä osta eineksiä kaupasta.ole kieltänyt aloittajaa tekemästä noin. Me emme vain usko, että noilla roska-aineksilla tulee hyvää. Mutta sekin on aloittajan oma asia. Se sen sijaan ei ole oma asia, että tuota ruokaa voisi nimittää risotoksi. Ei voi. Se on jokin muu riisiruoka.
- palstan taso
kukaan nyt kirjoitti:
ole kieltänyt aloittajaa tekemästä noin. Me emme vain usko, että noilla roska-aineksilla tulee hyvää. Mutta sekin on aloittajan oma asia. Se sen sijaan ei ole oma asia, että tuota ruokaa voisi nimittää risotoksi. Ei voi. Se on jokin muu riisiruoka.
nähdään. Mitä tahansa riisiä sisältävää ruokaa kutsutaan risotoksi.
Ei ei ei, edellä kuvattu kanaa, juustoa, riisiä, kermaa sisältävällä uunimössöllä ei ole todellakaan mitään tekemistä risoton kanssa.
Risotto tehdään aivan eri menetelmällä ja eri riisistä.
Siihen en ota kantaa miltä ko mössö maistuu, mutta sen tiedän miltä kermainen oikein tehty ristotto maistuu - aivan tolkuttoman hyvältä. - Nana-nam
palstan taso kirjoitti:
nähdään. Mitä tahansa riisiä sisältävää ruokaa kutsutaan risotoksi.
Ei ei ei, edellä kuvattu kanaa, juustoa, riisiä, kermaa sisältävällä uunimössöllä ei ole todellakaan mitään tekemistä risoton kanssa.
Risotto tehdään aivan eri menetelmällä ja eri riisistä.
Siihen en ota kantaa miltä ko mössö maistuu, mutta sen tiedän miltä kermainen oikein tehty ristotto maistuu - aivan tolkuttoman hyvältä.pilkkuja tyyliin 'lällällää sää et tiiä mikä on riisottoo ja miikä eiii'
ja nälviä sitte toisen ruokaa 'mössöksi'. Se on rumaa ja halpamaista.
Hyvä ruoka syntyy kotikeittiössä rakkaudesta, ilosta ja luovuudesta, ei jostain määritelmistä ja tiedoista...se on luovuutta ja hyvää oloa JO ennen syöntiä =)
Olen hellapoliisi lujalla omankädenoikeudella, eikä justiinamaista otettani kaulimesta kirvoita muu kuin kuolema. Merkityksistä voi tapella ammattitasolla, mutta miksi pitää tehdä jonkun italiaanojen määrittelemästä käsitteestä 'risotto' ikäänkuin Jumalan Sana? Höh!
Huumoria kehiin hyvät ihmiset =)
Pidetään haarukan piikit ruokaa varten eikä aseina toisia kokkaajia kohtaan (näin kuvaannollisesti sanoen)
Zemppistä ja hyvää mieltä kaikille tasapuolisesti.
kai nyt sentään kokkailu-vihjeitä voi vaihtaa ilman että viritellään 3.maailmansotaa-? - Kalixin Kalle
Nana-nam kirjoitti:
pilkkuja tyyliin 'lällällää sää et tiiä mikä on riisottoo ja miikä eiii'
ja nälviä sitte toisen ruokaa 'mössöksi'. Se on rumaa ja halpamaista.
Hyvä ruoka syntyy kotikeittiössä rakkaudesta, ilosta ja luovuudesta, ei jostain määritelmistä ja tiedoista...se on luovuutta ja hyvää oloa JO ennen syöntiä =)
Olen hellapoliisi lujalla omankädenoikeudella, eikä justiinamaista otettani kaulimesta kirvoita muu kuin kuolema. Merkityksistä voi tapella ammattitasolla, mutta miksi pitää tehdä jonkun italiaanojen määrittelemästä käsitteestä 'risotto' ikäänkuin Jumalan Sana? Höh!
Huumoria kehiin hyvät ihmiset =)
Pidetään haarukan piikit ruokaa varten eikä aseina toisia kokkaajia kohtaan (näin kuvaannollisesti sanoen)
Zemppistä ja hyvää mieltä kaikille tasapuolisesti.
kai nyt sentään kokkailu-vihjeitä voi vaihtaa ilman että viritellään 3.maailmansotaa-?mielipiteestäsi, olen kanssasi samaa mieltä.
- ymmärtää koko
Nana-nam kirjoitti:
pilkkuja tyyliin 'lällällää sää et tiiä mikä on riisottoo ja miikä eiii'
ja nälviä sitte toisen ruokaa 'mössöksi'. Se on rumaa ja halpamaista.
Hyvä ruoka syntyy kotikeittiössä rakkaudesta, ilosta ja luovuudesta, ei jostain määritelmistä ja tiedoista...se on luovuutta ja hyvää oloa JO ennen syöntiä =)
Olen hellapoliisi lujalla omankädenoikeudella, eikä justiinamaista otettani kaulimesta kirvoita muu kuin kuolema. Merkityksistä voi tapella ammattitasolla, mutta miksi pitää tehdä jonkun italiaanojen määrittelemästä käsitteestä 'risotto' ikäänkuin Jumalan Sana? Höh!
Huumoria kehiin hyvät ihmiset =)
Pidetään haarukan piikit ruokaa varten eikä aseina toisia kokkaajia kohtaan (näin kuvaannollisesti sanoen)
Zemppistä ja hyvää mieltä kaikille tasapuolisesti.
kai nyt sentään kokkailu-vihjeitä voi vaihtaa ilman että viritellään 3.maailmansotaa-?jutun tahallasi väärin.
Kyse ei ole siitä, että jotain arvosteltaisiin, vaan yksikertaisesti siitä, että eri ruokalajeille annetaan eri nimet jotta ne voidaan erottaa toistaan.
Risotto on oma ruokansa ja uunissa kypsennetty juustokuorutettu riisikana on eri ruoka. Eikä näillä ole itse asiassa juuri mitään tekemistä toistensa kanssa. Valmistustapa poikeaa olennaisesti, käytetty riisi poikeeaa olennaisesti, toisessa ei käytetä kermaa, toisessa käytetään viiniä ja kanalientä toisessa ei.
Eli ei näitä ruokia pitäisi sotkea toisiina - siitä tässä on kyse. Ei mollaamisesta tai opettamisesta, on kerrottu miksi ruoka ei ole risottoa ja miten risotte tehdään. Ei ole vaikeata ymmärtää jos haluaa ymmärtää.
Risotto on helppo tehdä, se on hyvän makuista.
Risotto ei ole snobbailua, se on kunnon arkiruokaa josta saa helpolla juhlavampaakin.
Itse tein ensimmäisen risoton noin vuonna 1977-78
paikkeilla ravintolakoulu Perhon opetuskeittiössä, viimesin risotto tehtiin tänään, siihen väliin mahtuu useita satoja risottoja.
Tämä tästä ja lisää jostain toisesta aiheesta. - Anakin Skywalker
riisisotto kirjoitti:
Edellinenhän oli nimenomaa helppo (iisi) riisisotto, eikö tajuntasi käsittänyt sanaa helppo. Helppoa ei ole ruuan teko ellei sitä sovella ja tämä ohje oli sovellettu. Syö sinä italialaisrisottoa, me syömme hyvää helpommalla ja juomme sen valkkarin vaikka ehtoolla myöhemmin. Tulis tauti ja tappais snobbailijat.
Sun resepti ei ole risottoa tavannutkaan. Pitääkö heti ottaa itseensä ihan asiallisesta vastauksesta. Itse syös risottoni risottona ja riisihötöt höttöinä. Onko huono itsetunto kun pitää alkaa meuhkaamaan.
- Luigi di Gorgonzola
Tuo kuvailemasi ruoka ei ole risottoa. Sillä ei ole mitään yhteistä risoton kanssa paitsi perusraaka-aine riisi. Yhtä hyvin voisit kutsua jouluriisipuuroa mantelilla risotoksi.
Siitä tässä on kyse.- riisisotto
Raaka-aineet kummassakin versiossa Riisi, kana, juustoraaste, (kerma). Valkoviini varmaan juotuna parempi. Siis missä mättää Luigi?
- Luigi di Gorgonzola
riisisotto kirjoitti:
Raaka-aineet kummassakin versiossa Riisi, kana, juustoraaste, (kerma). Valkoviini varmaan juotuna parempi. Siis missä mättää Luigi?
Risoton teossa käytetään lientä (liha-, kana-, kala- tai kasvis-) riippuen risoton muista aineksista, ja riisi kypsennetään alusta alkaen tuossa liemessä sitä hiljalleen lisäten. Alussa raa'at riisinjyvät kuulotetaan rasvassa, jonka jälkeen lientä lisätään.
Sinun ruokasi on vain ennalta keitetyn riisin ja joidenkin lisukkeiden sekoitus. - yksinkertainen vai
Luigi di Gorgonzola kirjoitti:
Risoton teossa käytetään lientä (liha-, kana-, kala- tai kasvis-) riippuen risoton muista aineksista, ja riisi kypsennetään alusta alkaen tuossa liemessä sitä hiljalleen lisäten. Alussa raa'at riisinjyvät kuulotetaan rasvassa, jonka jälkeen lientä lisätään.
Sinun ruokasi on vain ennalta keitetyn riisin ja joidenkin lisukkeiden sekoitus.muuten vain hölmö, mutta minun mielestäni hyvä risotto on mitä parhainta arkiruokaa josta saa eri variaatioilla hienoa juhlaruokaa.
Kannattaa opetella tekemään kunnon perusrisotto jota voi muutella halutessaan todella monella tavalla. Kalaliemi ja hummeri tekevät risotosta jotain liki taivaallista.
Keskustelun avaajan ruoka voi olla aivan hyvää, mutta risoton kanssa sillä ei ole mitään muuta tekemistä kuin osa valmistusaineista on samoja.
Tosin risotto tehdään hieman eri tyyppiseen riisiin esim Arborio ja Vialone ovat erittäin suosittuja. - riisisotto
Luigi di Gorgonzola kirjoitti:
Risoton teossa käytetään lientä (liha-, kana-, kala- tai kasvis-) riippuen risoton muista aineksista, ja riisi kypsennetään alusta alkaen tuossa liemessä sitä hiljalleen lisäten. Alussa raa'at riisinjyvät kuulotetaan rasvassa, jonka jälkeen lientä lisätään.
Sinun ruokasi on vain ennalta keitetyn riisin ja joidenkin lisukkeiden sekoitus.Keittikö hän riisinsä pelkässä vedessä vai, kuten epäilen kana, liha tai jossain muussa liemessä, joten mikä mättää? Entäpä jos keittäjän nimi onkin oikeasti Luigi ja kotimaa italia ja hän vain haluaa esittää helpon ja herkullisen reseptin risottomukaelmastaan?
- turhaan
riisisotto kirjoitti:
Keittikö hän riisinsä pelkässä vedessä vai, kuten epäilen kana, liha tai jossain muussa liemessä, joten mikä mättää? Entäpä jos keittäjän nimi onkin oikeasti Luigi ja kotimaa italia ja hän vain haluaa esittää helpon ja herkullisen reseptin risottomukaelmastaan?
jatka keskustelua, mokaat vain itsesi...Olet yksinkertaisesti vain niin heikoilla jäillä, ette edes itse ymmärrä.
- riisisotto
turhaan kirjoitti:
jatka keskustelua, mokaat vain itsesi...Olet yksinkertaisesti vain niin heikoilla jäillä, ette edes itse ymmärrä.
senkin Luigi Gorgonzola, oikea sinihomejuustopää tunnut olevan, kun et käsitä risoton teosta mitään, eli muuntelujakin voidaan tehdä.
- käyttämään
riisisotto kirjoitti:
senkin Luigi Gorgonzola, oikea sinihomejuustopää tunnut olevan, kun et käsitä risoton teosta mitään, eli muuntelujakin voidaan tehdä.
näitä palstoja ja katsomaan kelle kukin viesti on kohdistettu.
- riisisotto
käyttämään kirjoitti:
näitä palstoja ja katsomaan kelle kukin viesti on kohdistettu.
Kenelle mikin, tai mikäkin viesti on osoitettu, jooko?
- ??????
Oletko kokeillut kyseistä ruokaa, että olisit lisännyt jotain kasviksia mukaan?
- klh
Olen joo kokeillut.
Pistäppä vaikka pikkuporkkanoita, herne-maissi-paprikaa tai mitä mieleen tulee,hyvää tulee ja on ainakin värikkäämpää - Igor Rapsuttaja
klh kirjoitti:
Olen joo kokeillut.
Pistäppä vaikka pikkuporkkanoita, herne-maissi-paprikaa tai mitä mieleen tulee,hyvää tulee ja on ainakin värikkäämpääneuvostovenäjän kansallisruuan Blov:n. Ravitsevaa, ei kovin hyvää, ei tosin huonoakaan. Voisi käyttää sanaa mättö.
- kirjoittelet
Igor Rapsuttaja kirjoitti:
neuvostovenäjän kansallisruuan Blov:n. Ravitsevaa, ei kovin hyvää, ei tosin huonoakaan. Voisi käyttää sanaa mättö.
tuollaista käsittämätöntä tekstiä? Miten niin jokin "blov" on "neuvostovenäjän" kansallisruoka? Asuin Moskovassa 1973-74, eikä tullut eteen. Uzbekistanista löytyy kyllä blov-niminen ruoka, mutta...
- Igor Rapsuttaja
kirjoittelet kirjoitti:
tuollaista käsittämätöntä tekstiä? Miten niin jokin "blov" on "neuvostovenäjän" kansallisruoka? Asuin Moskovassa 1973-74, eikä tullut eteen. Uzbekistanista löytyy kyllä blov-niminen ruoka, mutta...
Mikä saa sinut luulemaan etten minä olisi asunut venäjällä myös. Muistanet, että kaikissa ravintoloissa oli jumalattoman pitkät ja laajat ruokalistat. Tarjoilijan vakiovastaus valintaasi oli kuitenkin aina, Njet,nietu. Lopulta oli jäljellä vain tuo blov, sitä sai aina ja kaikkialla. Riisu jo se punainen liina kaulastasi.
- Kokki
Tämä on hyvä perusohje risotolle, jättää kaikille soveltamisen varaa. Italiassa ollut 8 vuotta kokkina ja kaikkea on testattu. Ikävää että jotkut vinkuvat tälläkin foorumilla. Viini ei kuulu helppoon risottoon...
- viitsitkin
kirjoittaa tänne tuollaista roskaa.
- Nimestä viis tai riis.
viitsitkin kirjoitti:
kirjoittaa tänne tuollaista roskaa.
Ajattelin tehdä risotolle kaveriksi leipää. Pistän pohjaksi tortillaletun, siihen päälle voitelen tomaatti/valkosipulimurskaa. Sitten pistän päälle paripaistettua muikkua, herkkusieniä, paprikaa, jalapenoa ja venäläistä metwurstia. Päälle ripottelen juustoa. Pistän uuniin ja avot, onpa hienoa savolais - meksikolais -venäläinen lämminleipä. Jano juomaksi pistän jotakin kirpeää marjamehua ja kyllä lapset tykkää.
- Panuton
MUTTA MUTTA! EI mulla ole Panua jolla ruskistaa jananpalat...mitäs nyt!
Nii ja miks noin monimutkaisesti teet asian, heitä ne kaik siihen uunivuokaan ja koko sotku uuniin, säästyy tiskiäkin...ei noita riisejä tartte keitellä erikseen, koska tuo ruoka EI Ole risottoa!- Panuton jananpala
PERUSAINEKSET (4:lle)
arborio-riisiä
oliiviöljyä
sipuli
vettä
kasvisliemikuutio
valkoviiniä
(parmesan-lastuja)
Laita pannulle oliiviöljy ja sipulisilppu. Nosta lämpöä hiljalleen niin että sipuli alkaa kuullottumaan. Lisää myös riisi ja kuullota koko komeutta pari minuuttia.
Lorauta vettä (ei liikaa) riisin sekaan sekä liemikuutio. Jätä kannen alle hautumaan muutamaksi minuutiksi.
Kun vesi alkaa olla haihtunut ja riisi puolikypsää lisää valkoviini (sekä parmesanlastut ja haluamasi lisukkeet*).
ei tule liisterimäistä puuron tapaista mössöä...Katsokaa kuinka Ramsey huutaa risotosta...ja millaista sen pitää olla...kuolis varmaan nauruun kun näkis tuon janasotkun!
MUTTA Hyvät hälle kun viitsii edes yrittää laittaa kotiruokaa, mutta puhutaan asioista oikeilla nimillä! Makkarakastike. Kerroppa se.
- Kanarisotto
Mielestäni tuo on risottoa ja risottoja on monenlaisia,sekä tekotapoja on monia.Tehköö jokainen niinkun itse tykkää tehdä ruokaa,niin se menee.
- siv106
Parhaat ja edullsimmat mausteet ruokiin löytyy tietenkin www.iherb.com
Tuhannet suomalaiset ovat tilanneet täällä luotettavasti. Postikulut vain 6$ Suomeen asti ja käyttämällä koodia (kohtaan referral code) SIV106 saat vielä ensiostajana 5$ alennuksen!! Näin postikulusi ovat käytännössä ilmaiset! :)
Suosittelen ainakin tätä erittäin tulista Cayenne maustetta
http://www.iherb.com/Frontier-Natural-Products-Ground-Cayenne-90-000-Heat-Units-16-oz-453-g/30688?at=0rcode=siv106
Ja tätä erittäin hyvää Chili kastiketta
http://www.iherb.com/Huy-Fong-Foods-Inc-Sriracha-Hot-Chili-Sauce-17-oz-482-g/33415?at=0rcode=siv106
Kyllä maistuu ruoka hyvältä näiden jälkeen. :) Kokeile itse
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 663195
Sinä saat minut kuohuksiin
Pitäisiköhän meidän naida? Mielestäni pitäisi . Tämä värinä ja jännite meidän välillä alkaa olla sietämätöntä. Haluai272243Minä en ala kenenkään perässä juoksemaan
Voin jopa rakastaa sinua ja kääntää silti tunteeni pois. Tunteetkin hälvenevät aikanaan, poissa silmistä poissa mielestä681829Loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä tilassa
Seinäjoella Pohjan valtatiellä perjantaina sattuneessa liikenneonnettomuudessa loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä t251677Tiedän, että emme yritä mitään
Jos kohtaamme joskus ja tilaisuus on sopiva, voimme jutella jne. Mutta kumpikaan ei aio tehdä muuta konkreettista asian161391- 281351
Näin pitkästä aikaa unta sinusta
Oltiin yllättäen jossain julkisessa saunassa ja istuttiin vierekkäin, siellä oli muitakin. Pahoittelin jotain itsessäni61256Mitä, kuka, hä .....
Mikähän sota keskustassa on kun poliiseja on liikkeellä kuin vilkkilässä kissoja281230Taisit sä sit kuiteski
Vihjata hieman ettei se kaikki ollutkaan totta ❤️ mutta silti sanoit kyllä vielä uudelleen sen myöhemmin 😔 ei tässä oik101167Noh joko sä nainen oot lopettanut sen
miehen kaipailun jota sulla EI ole lupa kaivata. Ja teistä ei koskaan tule mitään. ÄLÄ KOSKAAN SYÖ KUORMASTA JNE! Tutu631147