Laittakaas jotain ehdotuksia kylmästä kastikkeesta keitetyille perunoille. Tsatsiki on yksi hyvä ja Lidlin remouladekastike menee myös. Ei jaksa aina näin sinkkuna mitään ruskeita kastikkeita väsäillä.
Kylmä kastike
9
3632
Vastaukset
- kkkkkkkkkkkkkk
.... saa mun mielestä helpoiten kermaviilistä, ranskankermasta, ruokajogurtista, turkkilaisesta jogurtista tms. mikä nyt eniten miellyttää ja kaupasta löytyy
LISÄKKEEKSI tuohon sekoitetaan sitten vaikkapa:
Kanalle: karria, hunajaa, mustapippuria,limemehua
valkopipulia, raastettua kurkkua, chiliä
Lihalle: ketsuppia, sinappia, tujusti mausteita
soijakastiketta, chiliä, mausteita
grillauskastiketta,
kalalle: maustekurkkua,sipulia,sitruunaa,mausteita
kurkkua, chiliä, valkosipulia, limeä
ehkä paras ja yksinkertaisin kylmäsoosi on:
Ranskankerma, kurkkua pieninä kuutioina ja punasipulisilppua vähän mustapippuria - soraan pullosta
Toimii!
- rotissööri
kermaviilipohjaiset kastikkeet soveltuvat tarkoituksiisi vallan mainiosti. Kaupoissa on sipsien vieressä usein maustepusseja, jotka vain sekoitetaan kermaviilipurkkiin. Joskus sinne lisäksi kannattaa murskata puristimella yksi valkosipulinkynsi ja puoli ruokalusikallista joitakin kuivattuja yrttejä, mm. ruohosipulia.
- vellin keittäjä
Mutta avocado luetaan hedelmiin, ei vihanneksiin, ammattikokkina sinulle vain taisi tulla pikku lapsus. Olenko oikeassa?
- rotissööri
vellin keittäjä kirjoitti:
Mutta avocado luetaan hedelmiin, ei vihanneksiin, ammattikokkina sinulle vain taisi tulla pikku lapsus. Olenko oikeassa?
ja suonet anteeksi, että olen tyhmäksi syntynyt, mutta siitä on turha moittia minua, kukaan ei nimittäni minulta kysynyt, haluanko yleensä tulla kaikkien vaivaksi tähän maailmaan, siitä voi syyttää vain vanhempiani. Kaikki saanemme todellista mielihyvää sen johdosta, että olet Pohjois-Euroopan viisain kommentaattori. Jatka vain samaa linjaa, niin pääset pitkälle.
Muuten, olen sitä mieltä, että nyt keskustellaan kastikkeista, eikä minun tyhmyydestäni ja Sinun kaikkitietävästä viisaudestasi. Muuten vellin asemesta minä pidän enemmän puurosta.
- Tyttö26
Raikas ja hyvä kermaviilikastike syntyy seuraavalla tavalla: sekoita purkilliseen kermaviiliä n.1dl sipulin varsia (talvella käytän ruohosipulia), hieman sinappia (n.1-2tl tai maun mukaan, suolaa ja vähän pippuria. Anna maustua kylmässä vähintään puoli tuntia.
Olen tehnyt hyvällä menestyksellä seuraavaa muunnosta ruotsalaisesta Gubbrörasta, varsinkin uusille perunoille:
muutamia anjovisfileitä - 5-6 kpl
pieneksi pilkottu keltasipuli tai kevätsipuli
hienonnettua tilliä
hienonnettua ruohosipulia
2 kpl keitettyä kananmunaa - pilkotaan hienoksi, mutta ei mohjoksi
2 rkl majoneesia tai smetanaa
mustapippuria
Kaksi tapaa tehdä:
1.freesaa sipuli ja anjovis pannulla voissa, lisää silputtu kananmuna hetkeksi - näin maut vähän tasoittuvat ja pehmenevät - ja sekoita muut aineet mukaan. Voi syödä kylmänä tahi lämpimänä.
2. yksinkertaisesti sekoita kaikki yhteen ja mausta tilkalla anjovislientä
Ruotsissa tähän lisätään kuutiotu peruna ja tehdään ikäänkuin perunasalaatti, jota laitetaan tunnbrödin sisälle vähän kuin wrapiksi tai burritoksi. Mutta hyvää tämä on kokonaisten perunoittenkin lisäkkeenä.- ....
vähän samanlainen kuin oma versioni, jota käytän uusille perunoille. Helppo tehdä ja taatusti hyvää.
Purkki kermaviiliä, johon sekoitetaan haarukalla hienonnettua silliä, sipulia, tilliä ja mustaapippuria. Annetaan vetäytyä hetken jääkaapissa. Kutsun sitä matjes-kastikkeeksi. .... kirjoitti:
vähän samanlainen kuin oma versioni, jota käytän uusille perunoille. Helppo tehdä ja taatusti hyvää.
Purkki kermaviiliä, johon sekoitetaan haarukalla hienonnettua silliä, sipulia, tilliä ja mustaapippuria. Annetaan vetäytyä hetken jääkaapissa. Kutsun sitä matjes-kastikkeeksi.Samaa kastia - Gubbrörassa ei vain ole niin paljon kostuketta - 2 rkl majoneesia - kuin tuossa kermaviilikastikkeessa, mutta voihan sitä lisätä tietysti ja notkistaa vähän vaikka kermalla, jos haluaa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Suomen markka otettiin käyttöön vuonna 1860
Suomi käytti vuoteen 1840 asti rahayksikkönään rinnakkain Ruotsin riikintaalareita ja Venäjän ruplaa. Tämän jälkeen oli349228"Mä elän vieläkin"
Ikurin turbiini vetäisi taannoin lainabiisin Topin (RIP också) ja kumppaneiden kanssa. Toivottavasti on yläkerrassa kunn273716Yksityinen sektori aiheuttanut Suomen taantuman
Investointien sijasta nostaneet voitot osinkoina omistajille. Ehdotan korjausliikkeenä yksityisen sektorin sosialisoimi712325Pate Mustajärvi on kuollut
Ihan pari tuntia sitten. Että sellaista. https://www.is.fi/viihde/art-2000011715177.html1072140Kylläpä asiat onkin nyt hyvin verrattuna Sannan aikaan
Sannan aikana aähkön alv oli 10%, nyt 25,5%. Ajatelkaa nytkin pörssisähkö on ilmaista, keskellä talvea! Bensan hinta on181886Miten ikinä kelpaisin sulle
Sinä saat niiltä muilta naisilta paljon enemmän, mitä minulta... Tai mihin minä olisin valmis. Enkä edes olisi niin tait131520Edes vitamiinit eivät taanneet loputonta elämää
Nimittäin niistä rahaa itselleen taikonut tohtori siirtyi tuonpuoleiseen.261337- 711217
Esko ja Martina viettävät joulua
Entisen avioparin joulunvietto on ylittänyt IS uutiskynnyksen168926Millaisia odotuksia ensi vuodelle?
Itse odotan parempaa taloudellista tasapainoa ja sen aion myös saavuttaa, kun onhan se vain minusta kiinni.159863