Moottorinsuojakytkin

Jos asennetaan 3-vaihemoottoriin suojakytkin niin mistä tietää mille amppeeri määrälle säädetään, kun joissain moottoreissa ilmoitetaan kaksia ampeerimääriä kumpi niistä ja laitetaanko niiden ampeerin päälle jotain?
Ilmoita


Ehkä kantsis lukea ne käyttöohjeet ***ensin***.

Vaihtoehtoisesti yleensä puhutaan moottorin nimellisvirrasta, mitä se nyt sitten tarkaan ottaen lieneekään? Se mikä on siinä kilvessä koneen kyljessä.

Laita aluksi se pienempi ja jos pätkii jatkuvasti, niin laita sitten se isompi???

Vaihtoehtoiseti lue käyttöohje...

Ja jos joku kärähtää pahasti, nin älä tule mulle valittamaan.
Ilmoita
Ohje: ensin pienelle ja sitten jos ei pysy päällä niin säädetään isommalle.

Ongelma on tietysti siinä, että pitää myös päätellä se mikä on järkevää: suojakytkimellä voi moottorin lisäksi suojata myös käytettävää laitetta. Voi siis olla kannattavaa asentaa moottorin kannalta alikokoinen suoja, mikäli suuritehoinen moottori sattuu pyörittämään herkkää kuormaa.

Muutenkin kannattaa mieluummin käyttää säätöä, joka on mitoitettu kuorman mukaan, sillä häiriötilanteessa (laakeri tms.) kuorma yleensä kasvaa.
Ilmoita
No ne isompi ja pienempi virta on siinä sen takia kun sen motin voi iskee joko tähti- tai kolmiokytkentään. En muista kumpi otti isomman virran mutta siinä ampeerimäärän edessä tai perässä pitäis olla merkki. Kolmiokytkennässä kolmio ja tähdessä sellanen Y näkönen. Kotitaloudessa et saa kovin isoa oikosulkumoottoria kytkee toiseen näistä (joo en muista kumpaan) koska se aiheuttaa käynnistyessään niin helvetillisiä virtapiikkejä että naapureilla kaatuu tietokoneet.

Se moottorinsuoja säädetään tosiaan sen kytkennän mukaan sit.

Kannattaa varmaan tilata AmmattiMies hoitamaan se asennus kun tunnut tietävän näistä jutuista sen verran paljon. O_o
1 VASTAUS:
Jaa-a, tähtikytkennässä vaikuttaa kahden vaiheen välillä noin puolet siitä jännitteestä kuin kolmiokytkennässä. Siirryttäessä vaikuttaa aina yhden vaiheen läpi koko verkkojännite (230V), joten siitä syystä moottori kytketään aina ensin tähteen ja sitten vasta kolmioon. Tosin tiedän (eräällä sahalla), 50kW moottori kuivurissa käynnisetään raakasti suoraan kolmioon. Vingahdus kuuluu 10km päähän.
Arvokyljessä nykyään merkintä 230/400V.
+Lisää kommentti
jos moottorin arvokilvessä on merkitty Y/D ja niille jännite ja virta, laitetaan lämpöreleen asetteluarvoksi se virta-arvo jolla jännitteellä moottoria käytetään.
Esim. jos moottori kytketään 380V 3-vaiheverkkoon ja moottorin kilvessä lukee Y 380 V/2,5 A , asetetaan lämpörele arvoon 2,5 A.
Ilmoita
Konekyltissä voi olla esim. merkinnät
220/380 V
4,55/2,6 A
tarkoittaen, että kytkettäessä kone kolmiossa 220 V jännitteeseen on virta nimellistehollaan 4,55 A ja vastaavasti tähdessä ja 380 v jännitteessä 2,6 A
Ilmoita
Miksi piti nostaa esille 12 vuotta vanha ketju joka ei edes liity palstan aiheeseen?
1 VASTAUS:
Trollaaminen on kivaa.
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Moottorinsuojakytkin

Jos asennetaan 3-vaihemoottoriin suojakytkin niin mistä tietää mille amppeeri määrälle säädetään, kun joissain moottoreissa ilmoitetaan kaksia ampeerimääriä kumpi niistä ja laitetaanko niiden ampeerin päälle jotain?

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta