Mitä suklaita sinun on saatava jouluna?

parsa^^

Eli tämmöinen jouluintoilijan (ja herkkusuun) gallupkysymys: mitä suklaita on ehdottomasti saatava jouluna (miksi juuri niitä)? :)

Itselleni on perinteeksi muodostunut Juhlapöydän konvehtirasia. Se jos joku tuo viimeistään joulutunnelman. Lisäksi vaaleansiniseen paperiin käärityt pienet enkelisuklaapatukat ovat ehdoton osa joulunviettoa :) Näiden lisäksi tänä jouluna olisi mukava saada paketeista esimerkiksi Fazerin joulusuklaalevy, Marianneja, Dumleja tai Toblerone.

21

1493

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • traditio

      Paradise ja Aladdin, vaaleaa ja tummaa. Onkohan noi nimet oikeenkirjoitettu...
      Lisäksi etsin jotakin erikoisuutta/uutuutta joka vuosi, mielellään ulkomailta.

    • suklaata, jotka on

      tehty palkattoman lapsityövoiman 16 tunnin päivätöillä kaakaoplantageilla. Suklaatehtailijat voisivat tehdä jotain näiden lasten hyväksi, mutta eihän se passaa, kun voitto vähenisi.
      Ihmisten mässyttäminen suklailla ym. turhalla on järkyttävää. Suklaan valmistajat voisivat lähettää parhaat asiakkaansa viikon työmatkalle kaakaota keräämään selkä köyryssä. Voisivat myös maksaa lomaleirin lapsille-edes.

      • Ketutar

        Mutta on ainakin Fazer-Cloetta mukana CLASSEssa...
        (the Child Labor Alternatives through
        Sustainable Systems in Education)
        On se aina jotain.


      • Kerran keskustelin
        Ketutar kirjoitti:

        Mutta on ainakin Fazer-Cloetta mukana CLASSEssa...
        (the Child Labor Alternatives through
        Sustainable Systems in Education)
        On se aina jotain.

        ruotsalaisen lääkärin kanssa, joka myönsi, että hän tuntee tyytyväisyyttä, kun hän näkee lapsia lyötävän.-Sama lääkäri oli UNICEFin palveluksessa
        Afrikassa hoitamassa pahoinpideltyjä lapsia.
        Niin että paikalla ovat.


      • ja näinköhän
        Kerran keskustelin kirjoitti:

        ruotsalaisen lääkärin kanssa, joka myönsi, että hän tuntee tyytyväisyyttä, kun hän näkee lapsia lyötävän.-Sama lääkäri oli UNICEFin palveluksessa
        Afrikassa hoitamassa pahoinpideltyjä lapsia.
        Niin että paikalla ovat.

        liittyiköhän jotenkin ketjuun?


    • Sinni00

      Fazerin joulusuklaalevy (ja tiedossa onkin jo että sen saan) =) Sitten olisi ihanaa saada Pandan suklaakonvehtirasia, mutta kukaan ei sitä mulle tänne Ruotsiin lähetä Suomesta. =(

      • noita löytyy..

        Juliat on ihan ehdoton must. Budapestit on toinen aika olennainen wienernougatien ohella. Mulle Dumlet ei ole joulukarkkeja ollenkaan :)


    • Jostain syystä Budapest on se ainoa oikea joulukonvehti lapsuudesta vaikkakin sen maku on muuttunut jotenkin ällöksi Huhtamäen jälkeen.

      Viimeisen viidentoista vuoden aikana olen ostanut aina ison rasian Neuhaus-konvehteja vaikka yli kahdenkympin hinta joka joulu vähän yskittääkin. Toisaalta sama rasia maksaa meillä tuplahinnan. Täksi jouluksi toin matkalta Neuhausin kermakonvehteja tietäen, että ne tulisi syödä parin viikon sisällä kun muuten kerma saattaa muuttaa makuaan - ovat vähän niinkuin tuoretavaraa. Mutta eivätköhän ne vielä jouluna hyvältä maistu.

      Kolmas - halvempi vaihtoehto - on tietysti belgialaisista suklaista Leonidaksen konvehdit, mutta ne eivät ole niin kauniin näköisiä kuin Neuhausen.

      Kun kysyt, että miksi juuri nämä niin selkeä vastaus - Budapest lasuuden muistojen vuoksi ja Neuhaus siitä syystä, että se eittämättä on yksi maailman parhaimmista suklaista.

      • Suklaasyöpöttelijä

        "Neuhaus siitä syystä, että se eittämättä on yksi maailman parhaimmista suklaista"

        Tämä kommentti ei liity sinun suklaamieltymyksiin, mutta belgilaisille Neuhaus ei ole mikään erikoinen suklaa. Se on Belgiassa massatavaraa, jota ei pidetää missään arvossa.


      • Suklaasyöpöttelijä kirjoitti:

        "Neuhaus siitä syystä, että se eittämättä on yksi maailman parhaimmista suklaista"

        Tämä kommentti ei liity sinun suklaamieltymyksiin, mutta belgilaisille Neuhaus ei ole mikään erikoinen suklaa. Se on Belgiassa massatavaraa, jota ei pidetää missään arvossa.

        En ole niin tietoinen belgialaisten arvostuksista kuten sinä lienet. Mikähän se "massatavarasta" poikkeava belgialainen suklaa sitten on, että tiedän ostaa oikein? Godiva, Guylian, Corne?? Vai käykö mikään näistä.

        Löytyyhän Belgiasta käsintehtyjä konvehteja, mutta ei minun massini niihin riitä, että tiedoksi - en ole niin suuri suklaan ystävä alkuunkaan, että maksaisin kympin viidestä konvehdista.

        Mutta näillä eväillä on aina Joulu saanut arvoisensa maun.

        Tietysti ihmetyttää vähän, että Brysselin parhaimmille ja taatusti kalleimmille kauppapaikoille mahtuu Neuhausillekin muutama komea kauppa. Joku niitäkin sitten ostaa - EU-turistit tyhmyyksissään kai - vai mitä mieltä olet?

        Tietysti, jos Lapin tuntureilta löytyisi ruusu kukassa, olisi se pieni ihme, mutta puutarhan ruusupenkistä löytynyttä kukkaa tuskin kukaan erikseen huomaa. Kuten ei suklaata Belgiassa.


      • Suklaasyöpöttelijä
        crudo kirjoitti:

        En ole niin tietoinen belgialaisten arvostuksista kuten sinä lienet. Mikähän se "massatavarasta" poikkeava belgialainen suklaa sitten on, että tiedän ostaa oikein? Godiva, Guylian, Corne?? Vai käykö mikään näistä.

        Löytyyhän Belgiasta käsintehtyjä konvehteja, mutta ei minun massini niihin riitä, että tiedoksi - en ole niin suuri suklaan ystävä alkuunkaan, että maksaisin kympin viidestä konvehdista.

        Mutta näillä eväillä on aina Joulu saanut arvoisensa maun.

        Tietysti ihmetyttää vähän, että Brysselin parhaimmille ja taatusti kalleimmille kauppapaikoille mahtuu Neuhausillekin muutama komea kauppa. Joku niitäkin sitten ostaa - EU-turistit tyhmyyksissään kai - vai mitä mieltä olet?

        Tietysti, jos Lapin tuntureilta löytyisi ruusu kukassa, olisi se pieni ihme, mutta puutarhan ruusupenkistä löytynyttä kukkaa tuskin kukaan erikseen huomaa. Kuten ei suklaata Belgiassa.

        Näinhän se yleensä menee, että kun katselee niitä kaikista kalleimpia, niin sieltä ne yleensä löytyvät ne paikallisten eniten arvostamat. Sen sijaan se, että paikalliset arvostavat niitä eniten tai vähiten, ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö jokainen saisi tykätä mistä haluaa.

        Meille suomalaisillehan irtokonvehdit yleensäkin (ellei niitä myydä valmiissa rasiassa jossa lukee fazer, marabou tai panda) ovat niin outo ja uusi tuote, että kun vaan joku vaivautuu jotain oudompaa merkkiä tuomaan Suomeen niin sitä ylistetään ja palvotaan ilman epäilystäkään siitä, että se ei välttämättä ole mikään laatumerkki maailmalla.

        Älä siis ota kommenttejani henkilökohtaisesti. Kommentti oli kohdistettu Neuhausiin merkkinä eikä sinuun.


      • Suklaasyöpöttelijä kirjoitti:

        Näinhän se yleensä menee, että kun katselee niitä kaikista kalleimpia, niin sieltä ne yleensä löytyvät ne paikallisten eniten arvostamat. Sen sijaan se, että paikalliset arvostavat niitä eniten tai vähiten, ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö jokainen saisi tykätä mistä haluaa.

        Meille suomalaisillehan irtokonvehdit yleensäkin (ellei niitä myydä valmiissa rasiassa jossa lukee fazer, marabou tai panda) ovat niin outo ja uusi tuote, että kun vaan joku vaivautuu jotain oudompaa merkkiä tuomaan Suomeen niin sitä ylistetään ja palvotaan ilman epäilystäkään siitä, että se ei välttämättä ole mikään laatumerkki maailmalla.

        Älä siis ota kommenttejani henkilökohtaisesti. Kommentti oli kohdistettu Neuhausiin merkkinä eikä sinuun.

        No, tuo ilmiö on tuttu, mutta en nyt oikein tunnusta siihen lankeavani. Mutta kun en oikein päässyt kiinni viestisi pointista: että, jos nyt jätämme pois ne käsintehdyt konvehdit - joita tietysti arvostetaan, mutta maksavat maltaita - niin mikä se merkki Belgiassa on, mitä kannattaa ostaa?

        Tähän asti näiden vuosien aikana olen luottanut lähinnä suuvärkkiin - jos nyt kuulisin asiantuntijan neuvon?

        Onhan Neuhaus vähän niin kuin joku italialainen muotihuone - Versace tai semmoinen, jonka täytyy vääntää myymälä joka Elyséelle, joten siinä mielessä vähän rahvaan kamaa, eikös? Mutta kohtuullisen hyvää ja hintansa väärtti.


      • Ketutar
        Suklaasyöpöttelijä kirjoitti:

        "Neuhaus siitä syystä, että se eittämättä on yksi maailman parhaimmista suklaista"

        Tämä kommentti ei liity sinun suklaamieltymyksiin, mutta belgilaisille Neuhaus ei ole mikään erikoinen suklaa. Se on Belgiassa massatavaraa, jota ei pidetää missään arvossa.

        Minusta Fazer on maailman parasta suklaata, ja on tässä 38 elinvuoden aikana tullut maisteltua vähän yhtä ja toista.
        Tukka nousi pystyyn, kun joku mainitsi Maraboun Aladdinin ja Paradisin... mutta ruotsalaisten mielestä Maraboun rasvainen, mauton ja äklömakea suklaa on parempaa kuin Fazer...
        Että voipa jokin tavallinen tusinatavara joskus olla parempaakin kuin jokin superlyxikäs erikoisuus... ;-)


      • Ketutar
        crudo kirjoitti:

        No, tuo ilmiö on tuttu, mutta en nyt oikein tunnusta siihen lankeavani. Mutta kun en oikein päässyt kiinni viestisi pointista: että, jos nyt jätämme pois ne käsintehdyt konvehdit - joita tietysti arvostetaan, mutta maksavat maltaita - niin mikä se merkki Belgiassa on, mitä kannattaa ostaa?

        Tähän asti näiden vuosien aikana olen luottanut lähinnä suuvärkkiin - jos nyt kuulisin asiantuntijan neuvon?

        Onhan Neuhaus vähän niin kuin joku italialainen muotihuone - Versace tai semmoinen, jonka täytyy vääntää myymälä joka Elyséelle, joten siinä mielessä vähän rahvaan kamaa, eikös? Mutta kohtuullisen hyvää ja hintansa väärtti.

        Duc d'O?
        En tiedä niiden statuksesta mitään mutta ovat kauniita ja minusta hyvän makuisia.
        Eivätkä maksa maltaita... ehkäpä se tarkoittaa että ovat tusinamoskaa ;-)


      • Ketutar kirjoitti:

        Duc d'O?
        En tiedä niiden statuksesta mitään mutta ovat kauniita ja minusta hyvän makuisia.
        Eivätkä maksa maltaita... ehkäpä se tarkoittaa että ovat tusinamoskaa ;-)

        En tiedä minäkään näiden perään, mutta ovat kohtuuhintaisia ja komeissa boxeissa. Laaja valikoima lisäksi ja hinta hyvin kohtuullinen - 25€/500 gr.

        Statuksesta en tiedä minäkään mitään.

        Myönnän toki, että on suuri ero belgialaisten artisaanisuklaitten ja kaupan jakeluun tulevien tuotteiden välillä - laadussakin ja erityisesti hinnassa. Ja nimenomaan siinä hinnassa. Sen verran itsekäs olen, että kun ostan joskus näitä käsityötuotteita - joko Belgiasta tai Sveitsistä - en hiisku kenellekään, vetäydyn syrjäiseen paikkaan yksin hyvän kirjan kanssa ja nautin.

        Näin Joulun aikaan siihen saattaa tulla jopa mahdollisuus.


      • bebbyi
        crudo kirjoitti:

        En ole niin tietoinen belgialaisten arvostuksista kuten sinä lienet. Mikähän se "massatavarasta" poikkeava belgialainen suklaa sitten on, että tiedän ostaa oikein? Godiva, Guylian, Corne?? Vai käykö mikään näistä.

        Löytyyhän Belgiasta käsintehtyjä konvehteja, mutta ei minun massini niihin riitä, että tiedoksi - en ole niin suuri suklaan ystävä alkuunkaan, että maksaisin kympin viidestä konvehdista.

        Mutta näillä eväillä on aina Joulu saanut arvoisensa maun.

        Tietysti ihmetyttää vähän, että Brysselin parhaimmille ja taatusti kalleimmille kauppapaikoille mahtuu Neuhausillekin muutama komea kauppa. Joku niitäkin sitten ostaa - EU-turistit tyhmyyksissään kai - vai mitä mieltä olet?

        Tietysti, jos Lapin tuntureilta löytyisi ruusu kukassa, olisi se pieni ihme, mutta puutarhan ruusupenkistä löytynyttä kukkaa tuskin kukaan erikseen huomaa. Kuten ei suklaata Belgiassa.

        tuntuu olevan, että ostat jouluksi jotakin mielestäsi/tietääksesi "huippusuklaata", sehän ei kerro kyllä omasta mieltymyksestäsi vaan siitä että ostat sitä, minkä joku/jotkut on/ovat rankanneet ylös.?


      • bebbyi kirjoitti:

        tuntuu olevan, että ostat jouluksi jotakin mielestäsi/tietääksesi "huippusuklaata", sehän ei kerro kyllä omasta mieltymyksestäsi vaan siitä että ostat sitä, minkä joku/jotkut on/ovat rankanneet ylös.?

        Minultako kysyt vai keltä?

        En minä kenenkään referenssin mukaan näitä osta vaan suutani seuraten. Hyviähän nämä ovat - ja taiten tehtyjä. Enkä vain Jouluksi vaan vähän joka kerran kun hollille ehdin.

        Kukahan nämä nyt mielestäsi rankkasi ylös? Myyntiluvuista päätellen suuri yleisö, jos ei omaan itseensä luota.


    • monena vuotena
      • Ketutar

        En kyllä niitä suklaiksi laske, vaan toffeiksi, mutta itku pääsi kun Rowntree Mackintosh myi itsensä Nestlelle!


    • Läskipossu

      Ehdoton ykkönen on Pandan juhlapöydän konvehtirasia. Pienimmässä ja toisiksi pienimmässä rasiassa on parhaimmat konvehdit, mutta rasian koon kasvaessa on erilaisten makujen myötä mukana myös enemmän niitä pahan makuisia konvehteja.

      Toinen, mitä pitää olla joka joulu on Fazerin Geisha-rasia.

      Joka joulu tulee myös joltain sukulaiselta tai naapurilta lahjaksi sellainen fazerin sininen present-konvehtirasia. Vaikka muuten fazerin suklaista tykkään, tuossa rasiassa on vain muutama sellainen konvehti jonka voi syödä. Sekin on toisaalta ihan hauskaa, kun saa tapella perheen kanssa niistä parhaista. Joka jouluinen traditio.

    • Dremeli

      Kummisetä on antanu mulle vissii 20 vuoden ajan joka joulu Juhlapöydän konvehteja, joten niistä jonkinlainen perinne on tullu. Nykyään tosin tulee syötyä vähemmän ku hampaita alkaa vihlomaa parin konvehdin jälkee siihe mallii et parii päivää ei tee mieli suklaata.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kanki kovana; ei tiedä pornovideoista mitään

      Kaikkosen erityis­avustajan asunnossa kuvattiin pornoa. Väittää ettei tiedä asiasta yhtään mitään. https://www.is.fi/po
      Maailman menoa
      207
      7216
    2. Halaisin sua mies

      Jos voisin 💗
      Ikävä
      51
      2763
    3. Onkohan meillä kummallakin joku pakkomielle toisiimme

      Vähän luulen että on..
      Ikävä
      188
      2261
    4. Mitä tämä on

      Ajatella, olen viimeksi nähnyt sinua melkein vuosi sitten ohimennen. Ja silloinkin sinä välttelit minua. En ole kuullut
      Tunteet
      10
      1613
    5. Ei monet elä kuin alle 60 v, mikä vaikuttaa?

      gulp, gulp.. Juice Leskinen eli 56 vuotta. Matti Nykänen eli 55 vuotta. Topi Sorsakoski eli 58 vuotta.
      Maailman menoa
      143
      1586
    6. Hakalan asunnossa on kuvattu aikuisviihdesivusto Onlyfansin kautta julkaistu pornovideo.

      Keskustan puheenjohtajan Antti Kaikkosen avustaja Jirka Hakala ei jatka tehtävässään. Keskustan puoluelehti Suomenmaa ke
      Helsinki
      19
      1257
    7. Olen valmis

      Kohtaamaan sinut tänä kesänä, jos sellainen sattuma osuu kohdalleni.
      Ikävä
      74
      1200
    8. Nyt on konstit vähänä.

      Nimittäin tuulivoiman vastustajilla, kun pitää perättömiä ilmiantoja tehdä. Alkaa olla koko vastustajien sakki leimattu,
      Kiuruvesi
      38
      1143
    9. Hyvää yötä kaivatulleni

      En pysty tekemään kokemaan mitään sielussa tuntuvaa, syvää, vaikuttavaa, ilman että rinnastan sen sinuun. Niin kävi tänä
      Tunteet
      24
      1107
    10. Tilinpäätösvaltuusto 27.5

      Samalla viimeinen kokous ennen uudenvaltuustokauden alkamista. Vanhat antavat itselleen erinomaiset arvosanat, ja siirty
      Pyhäjärvi
      50
      1019
    Aihe