Näitä asioita ei oteta tutkimuksen piiriin

Gmo-asiantuntija

Tutkimus on keskittynyt vain ja ainoastaan suoraan kasvia tai eläintä syöneeseen ihmiseen tai eläimeen.

Näitä asioita tutki ensimmäisen kerran todella tarkasti erittäin ansioitunut tutkija-ryhmä, joka koostui erittäin ansioituneista kirurgeista, geeniasiantuntijoista, biologeista ja elintarvike-tutkijoista. Englannin maatatalousministeriö valitsi tämän nimenomaisen ryhmän kymmenien johtavien tutkimusryhmien joukosta, koska se oli vakuuttunut että työn jälki olisi täydellistä. Kyseessä oli siis tri Arpad Puztain ryhmä.

Arpad Puztain johtaman tutkimusryhmän tuli osoittaa geenimuuntelu turvalliseksi jotta gmo-kasvien viljely ja hyväksyminen saisi yleisen hyväksymisen myös epäilevien kansalaisten taholta Englannissa. Arpad Puztai oli itsekin vakuuttunut turvallisuudesta kun hän aloitti kuuluisat, nyttemmin mustamaalatut tukimuksensa.

Puztain ryhmä järjesteli kokeen todella tarkasti, kaikki kirjattiin, mitattiin ja punnittiin, eikä mitään jätetty pelkän silmämääräisen arvioinnin varaan, kuten Monsanton tutkijoiden oli tapana tehdä arvioidessaan esim hiirien ja rottien sisäelimien kokoa ja painoa. Mainittakoon vielä kerran, että Arpad Puztai oli julkaissut monia tutkimuksia arvostetuissa lehdissä kymmenien vuosien ajan, maatalousministeriö oli valinnut hänet koska hän oli ylivoimaisesti paras mahdollinen ja ministeriö oli myös hyväksynyt koejärjestelyn jota piti lähes täydellisenä.

Puztain tiimi aloitti työnsä, kaikki meni hyvin. Monia eri ikäisiä verrokkiryhmiä hiiriä oli erilaisilla ruokavalioilla, joissa osassa oli enemmän tai vähemmän gmo-perunaa.
Mutta kun hiiret lopetettiin ja kirurgit olivat tutkineet sisäelimet he havaitsivat ettei kaikki mennytkään niinkuin oli kuviteltu. He kertoivat tuloksensa Arpad Puztaille. Puztai tuli vakuuttuneeksi kirurgien työstä ja tuloksista ja hänen moraalinsa kansalaisia kohtaan velvoitti hänet tiedottamaan ja varoittamaan kansalaisia. Tämän tiedotustilaosuuden jälkeen hän olikin uutisoinnin ykkösaihe englannissa ja usein myös keskieuroopassa 7 kk:n ajan. Media melkein asui hänen talonsa ja puutarhansa liepeillä. Suomessa juttu ei tainnut ylittää uutiskynnystä.

Gmo-perunaa syöneissä hiirissä todettiin huomattavaa suoliston seinämien paksuuntumista, hormonitoimintoja säätävä käpylisäke oli surkastunut, samoin perna. Lisäksi löytyi vielä monia hälyttäviä komplikaatioita ja kaikki nämä vaivat tulivat hiirille muutamassa viikossa. Ei siis ihme että Puztai varoitti kansalaisia ja parlamenttia.

Parlamentti oli lähes kansalta pimennossa hyväksynyt vuotta aikaisemmin gmo-kasvien käytön ja Puztai hämmästyi entistä enemmän. Kiireen vilkkaa maatalousministeriön virkailijat tulivat takavarikoimaan Puztain ryhmän laboratorion tietokoneet ja paperit, myös hänen kotinsa tarkastettiin ja sieltäkin takavarikoitiin lähes kaikki joissa voisi olla ei toivottua tutkimusmateriaalia.

Arpaid oli tehnyt omantuntonsa ääntä kuunnellen tutkimusta ja tuloksien perusteella informoinut sekä hallitusta että kansaa. Tästä eteenpäin hän oli pahempi rikollinen kuin korkeaarvoinen armeijan upseeri joka on myynyt kaikki mahdolliset sotasalaisuudet Venäjälle. Seitsemään kuukauteen hän ei saanut hiiskua tutkimustuloksistaan kenellekkään. Tänä aikana miljoonia maksanut mustamaalaus-operaatio ehdittiin valmistella väärennettyine tutkimustuloksineen, joihin nykyiset geeni-hihhulit sitten vetovat. Todellisuudessa aidot tutkimustulokset on hukattu ministeriön toimesta.

Tämä on siis ensimmäinen kunnollinen tutkimus jossa yritettiin todistaa gmo:n turvallisuutta sitä syöneille ihmisille tai eläimille.

Gmo on siis vaarallista sitä syöneelle. Entä mitä tapahtuu mehiläisille ja muille hyöteisille jotka syövät siitepölyä ja mettä gmo-kasveista. Kyllä nekin osansa saavat uudentyyppisen genomin tuottamista proteiineista. Yksi geenihän tuottaa hyvin monenlaisia proteiineja ja päästää erilaisia hivenaineita solun sisään suojaamaan solua. Amerikassa kiellettiin Bt-soija koska monarkki perhoset uhkasivat kuolla sukupuuttoon. Tällaista hyvää indikaattoria ja todistetta ei Monsantokaan halunnut ja niin se kehitti uuden geenimuunnellun bt-soijan, joka mitä ilmeisimmin on erittäin haitallinen ampiaisille, mehiläisille ja kimalaisille.
Usein puhutaan miten gmo-kasvi on turvallinen koska sitä ei tarvitse myrkyillä myrkytellä. Tosiasiassa gmo-kasvi on paljon myrkyllisempi kuin ruiskutettu kasvi, ero on siinä että kasvi tuottaa itse myrkkynsä niinkuin monet luonnossa olevat kasvitkin tekevät, esim. sienet ja kasvit mutta myös hyönteiset ja madot.

Voidaan sanoa yleistäen, ettei ole sellaista herbisidiä joka on hyönteisille tappava mutta ihmisille tai eläimille siitä ei olisi haittaa. Ei ole vielä kaiken geeni-hössötyksen tiimellyksessä keretty tutkimaan miten toksiinit rikastuvat ravintoketjussa, miten paljon keskimäärin niiden jäämiä on ihmisten suolenseinämissä ja elimistössä. Ei ole tutkittu miten toksiinit rikastuvat bakteereissa, hyönteisissä ja edelleen niitä ravinnokseen käyttävissä linnuissa ja miten toksiini-jäämät etenevät ravintoketjun huippua kohden.

Vieraan epätasapainossa olevan geenin tuottamia yllätysproteiineja ja nanopartikkeleita ym mahdollisia haittoja ei geeniasiantuntijoiden mielestä ole edes olemassa. Ei niistä saada edes todisteita kun sellaisille tahoille jotka näitä tutkisivat ei myönnetä tutkimusavustuksia tai rahoitusta. Toisaalta urakehitystään suunnittelevien geeniasiantuntijoiden ura melko varmasti katkeaa jos hän uskaltautuu näitä ympäristön epäsuoria haittoja tutkimaan.

1

682

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fdyujd

      Eikös tämä ollut se missä syötettiin raakaa perunaa. Raaka peruna ei sovellu hiirille ja ne sairastuvat, olipa siis aika kehnosti suunniteltu tutkimus.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      141
      2349
    2. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      398
      1998
    3. Pimahdan kohta ihan kunnolla

      Entä, jos otan sitten yhteyttä sinuun? 🫨🫥🥴
      Ikävä
      32
      1863
    4. Hauskaakin jopa...

      Että moni nainen olettaa, että kyse on vaan siitä kaanustinloukusta, kun mies jotain ehdottaa. 😄 Ja miettiikö monikaan
      Sinkut
      233
      1250
    5. Toivottavasti vielä kohdataan mies

      Ja aloitetaan juttelu. Nyt olisin valmis.
      Ikävä
      103
      1151
    6. Nainen, minkä kappaleen laittaisit nyt miehelle

      kuunneltavaksi tietäen, että hän ikävöi sinua ja kipuilee päästäkseen yhteyteen kanssasi. Jotain, joka kertoo...
      Ikävä
      119
      1139
    7. Vanhemmalle naiselle

      Aikataulu muutos. Ensi viikolla pistetään asia vireille. Ei juhannukseen asti aikaa. Kannatti valehdella!
      Ikävä
      56
      1063
    8. Koen, että minua tavallaan vainotaan

      Kyllä minä vain satun tietämään, että täälläkin on joitain serkun kaiman kummeja jotka kiusaavat minua. Lisäksi sairas n
      Ikävä
      125
      1044
    9. Jos et kaipaakaan minua täällä

      Niin miksi sinua ehkä häiritsee se, että minä kaipaan sinua? Miehelle.
      Ikävä
      11
      1027
    10. Herätänkö minä sinut itkullani nainen

      Kysyn tässä kun kaipuun aallot lyövät ylitseni ja ihmettelen missä olet toivoessani, että olisit tässä vierelläni. On va
      Ikävä
      25
      908
    Aihe