Jouluruoat

Tonttutyttö80

Hei! Kuinkas moni on jo tehnyt joululaatikot paistamista vaille valmiiksi pakastimeen?? Entäpä tortut pasteijat yms?? kovasti tekisi jo mieli ruveta hössöttämään joulua,lähinnä ruokia mutta onko liian aikaista vielä? kiitos asiallisista viesteistä!! hyvää joulun odotusta!=)

14

1359

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Papparainen Parkanosta

      Ja laitoin pakasteeseen, otan sulamaan tarpeen mukaan. Helpompaa ainakin minusta.

    • Pakastaminen ei tee hyvää laatikon koostumukselle eikä maulle et sillei hei! Teppo dokaa glögiä lokakuusta, mutta ei muuten joulua hössötä, kuten te naisihmiset nännit nöpöllään et sillei hei!

      • ystävällisesti

        Ottaa lääkkeesi ja poistua vaikka yöpuulle!


      • Asiallisesti!

        Jos jättää viestisi asiattoman osuuden huomiotta, olen kanssasi täysin samaa mieltä.
        Teen pienen valikoiman laatikoita ihan viime metreillä, enkä ikinä pakasta mitään. Viime vuosina jouluaterian painopiste on kylläkin siirtynyt selvästi kalatuotteisiin.
        Inhoan oikeasti jouluhösistä ja viettäisin mieluiten jouluni palmun alla etelässä.
        Glögi on ihan jees.


      • mies.
        Asiallisesti! kirjoitti:

        Jos jättää viestisi asiattoman osuuden huomiotta, olen kanssasi täysin samaa mieltä.
        Teen pienen valikoiman laatikoita ihan viime metreillä, enkä ikinä pakasta mitään. Viime vuosina jouluaterian painopiste on kylläkin siirtynyt selvästi kalatuotteisiin.
        Inhoan oikeasti jouluhösistä ja viettäisin mieluiten jouluni palmun alla etelässä.
        Glögi on ihan jees.

        täyttää kaikki miehen tarpeet ja toivomukset niin sängyssä, keittiössä kuin palmunkin alla. Jos mies käskee että joulua ei vietetä niin sitten ei vietetä. Jos taas mies haluaa mässäillä jouluruokia, niin sitten nainen kokkaa vaikka yötä päivää täyttääkseen miehen toiveet.


    • jouluaattona

      jouluruoat tehdään perinteen mukaisesti vasta jouluaattona. Sitten niitä syödään yli uudenvuoden ja loppiaisena keitetään kinkun luusta hernekeitto.Jäljelle jääneet kinkun lihat voidaan sitten pakastaa ja käyttää pyttipannuun myöhemmin kevättalvella.

      • No jollei kaikkia ihan jouluaattona niin alkuun vaikka aatonaattona. Laatikoista tulee kamalia pakkasesta otettuna.

        Mielestäni jouluksi kannattaa tehdä monia ruokia, mutta vähän kaikkea ja miettiä kunkin ruoan todellista menekkiä ja pidetäänkö siitä todellakin sen itsenä vuoksi eikä vain joulutraditoiden takia.

        Jos tekee ruoan taidolla ja hyvin, pidetään siitä varmaan ja saat aikaan sen, että sitä halutaan seuraavanakin jouluna. Siitä syntyy traditio - ei tadition vuoksi vaan tarpeesta ja halusta.


      • vanha kokki
        crudo kirjoitti:

        No jollei kaikkia ihan jouluaattona niin alkuun vaikka aatonaattona. Laatikoista tulee kamalia pakkasesta otettuna.

        Mielestäni jouluksi kannattaa tehdä monia ruokia, mutta vähän kaikkea ja miettiä kunkin ruoan todellista menekkiä ja pidetäänkö siitä todellakin sen itsenä vuoksi eikä vain joulutraditoiden takia.

        Jos tekee ruoan taidolla ja hyvin, pidetään siitä varmaan ja saat aikaan sen, että sitä halutaan seuraavanakin jouluna. Siitä syntyy traditio - ei tadition vuoksi vaan tarpeesta ja halusta.

        En tiedä minkälaisia teidän laatikkonne ovat, mutta kyllä minulla on tapana useinkin pakastaa valmistamani laatikot pois muiden kiireiden tieltä.
        Eipä ole milloinkaan kukaan eroja havainnut. Olisikohan ennakkoluulosta kuitenkin kysymys. Tokihan se tunne, että kun laatikot nostetaan juuri uunista tuoksuvina pöytään, on se oikea tapa, mutta väite laatikoiden huonontumisesta, saati kamaliksi tulemisesta on tuulesta temmattu. Laatikot säilyvät kokemukseni mukaan aivan virheettöminä 2-3 kk:tta.
        Tein muutama vuosi takaperin aina joulun aikoihin erilaisia laatikoita, joita möin torilla pakastamatta ja pakastettuna. Kaipa ne maistuvia olivat, koska samat ihmiset aina tilasivat uudet laatikot seuraavaksi jouluksi. Tokkopa kukaan kamalia lootia kaipaavat ja vielä maksavat niistä.
        Mainittakoon,että kyseessä ei ollut kymmeniä, vaan satoja laatikoita. Tämä asia on kohdaltani todistettu, harrastelijat saavat olla mitä mieltä haluavat. Niin hyvää kuin torikauppa olikin, lopetin sen, koska jokainen tietää kuinka suuritöisiä laatikot ovat ja kuinka kauan niitä täytyy ensin keittää ja sitten paistaa. Suurteollisuudelle kannattavaa, ei käsityöläiselle.


      • vanha kokki kirjoitti:

        En tiedä minkälaisia teidän laatikkonne ovat, mutta kyllä minulla on tapana useinkin pakastaa valmistamani laatikot pois muiden kiireiden tieltä.
        Eipä ole milloinkaan kukaan eroja havainnut. Olisikohan ennakkoluulosta kuitenkin kysymys. Tokihan se tunne, että kun laatikot nostetaan juuri uunista tuoksuvina pöytään, on se oikea tapa, mutta väite laatikoiden huonontumisesta, saati kamaliksi tulemisesta on tuulesta temmattu. Laatikot säilyvät kokemukseni mukaan aivan virheettöminä 2-3 kk:tta.
        Tein muutama vuosi takaperin aina joulun aikoihin erilaisia laatikoita, joita möin torilla pakastamatta ja pakastettuna. Kaipa ne maistuvia olivat, koska samat ihmiset aina tilasivat uudet laatikot seuraavaksi jouluksi. Tokkopa kukaan kamalia lootia kaipaavat ja vielä maksavat niistä.
        Mainittakoon,että kyseessä ei ollut kymmeniä, vaan satoja laatikoita. Tämä asia on kohdaltani todistettu, harrastelijat saavat olla mitä mieltä haluavat. Niin hyvää kuin torikauppa olikin, lopetin sen, koska jokainen tietää kuinka suuritöisiä laatikot ovat ja kuinka kauan niitä täytyy ensin keittää ja sitten paistaa. Suurteollisuudelle kannattavaa, ei käsityöläiselle.

        Maksalaatikko kestää kyllä hyvin pakastamisen, mutta perunalaatikko jotenkin vetistyy ja porkkana- ja lanttulaatikosta tulee sulatuksen jälkeen velliä.

        Lieneekö jotain vikaa laatikoissani vai sulatuksessa? Olen pistänyt joskus joulun jälkeen yli jääneet laatikot pakkaseen, mutta totuuden nimessä kun joulu on ohi, niin menee aina melko tovi ennen kuin jouluun viittaavatkaan ruoat maistuvat, joten saavat olla pakkasessa melko tovin. Tässäkin voi olla syynsä.


      • aälsdktji
        crudo kirjoitti:

        Maksalaatikko kestää kyllä hyvin pakastamisen, mutta perunalaatikko jotenkin vetistyy ja porkkana- ja lanttulaatikosta tulee sulatuksen jälkeen velliä.

        Lieneekö jotain vikaa laatikoissani vai sulatuksessa? Olen pistänyt joskus joulun jälkeen yli jääneet laatikot pakkaseen, mutta totuuden nimessä kun joulu on ohi, niin menee aina melko tovi ennen kuin jouluun viittaavatkaan ruoat maistuvat, joten saavat olla pakkasessa melko tovin. Tässäkin voi olla syynsä.

        Eli paistaa alun alkaen vähän vähemmässä kermassa/nesteessä ja jättää vähän raaemmaksi, sitten lämmittäessä lisätä kermaa ja voita. Kuumentaminen miedolla lämmöllä uunissa.

        Näin minulla on onnistunut. Niin, ja toista pakastus- ja lämmityskierrosta ei sitten kannata enää tehdä. :)


    • aälsdktji

      Olen tehnyt pakastimeen lanttu-, porkkana-, peruna- ja punajuuri-aurajuustolaatikot. Kaikki muut paistoin, mutta perunalaatikot pakastin raakana.

      Mulla ei kertakaikkiaan ole aikaa tehdä ruokia jouluaattona, enkä haluaisikaan. Silloin pitää jo rauhoittua, käydä haudalla sekä olla vaan ja möllöttää :)

      Vien itsenäisyyspäivänä joululaatikoita myös isovanhemmilleni, jotka eivät pysty itse valmistamaan niitä.

      Mielestäni ei ole liian aikaista aloittaa. Itse tykkään stressittömästä joulunodotuksesta, ja siksi pikkuhiljaa tekeminen sopii minulle.

      Kiitos samoin, oikein mukavaa joulun odotusta myös sinulle!

    • jouluilija

      Tortut ja pasteijat ovat sellaisia, ettei niitä kannata tehdä pakastimeen koska sisältävät paljon rasvaa ja sellaiset leivonnaiset eivät ole niin hyviä pakastettuina kuin vastavalmistettuina. Muutenkin ne menevät hyvin nopeasti "nahkeiksi" ja sellaisiksi etteivät ne kestä säilytystä hyvinä. Perunalaatikko kuuluu siihen joukkoon, joko on parasta pakastaa raakana ja paistaa sitten kun se halutaan pöytään. Muut laatikot kestävät kyllä ihan hyvin pakastamisen, muttei tietenkään kuukausitolkulla jolloin niiden maku ja rakenne kärsii. (Tähän vaikuttaa tietysti sekin, että pakastin pitää olla hyväkuntoinen, jolloin jäätyminen tapahtuu nopeasti. Ei siis kannata pakastaa monta laatikkoa päälekkäin ja rivittäin, vaan väljästi siellä pakastimen pakastusosassa.)

    • hop_pu
    • kas_mau

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Upea peppuisella naisella

      Upea peppuisella naisella on upea peppu.
      Ikävä
      85
      6314
    2. Nikkalassa vauhdilla nokka kohti taivasta

      Mitähän Darwin sanoisi näistä 4 suomalaisesta, jotka kävivät Haparandan puolella näyttämässä, kuinka Suomi auto kulkee t
      Tornio ja Haaparanta
      30
      3793
    3. törniöläiset kaaharit haaparannassa

      isäpapan autolla kaahatta 270 km/h metsään https://www.lapinkansa.fi/nsd-kaksi-suomalaista-kuoli-kolarissa-haaparannall/
      Tornio ja Haaparanta
      28
      3150
    4. Sitä saa mitä tilaa Perussuomalaiset!

      https://yle.fi/a/74-20160212 SDP:n kannatus se vain nousee ja Keskusta on kolmantena. Kokoomus saanut pienen osan persu
      Maailman menoa
      369
      1706
    5. Mihin se sysipska hävisi?

      Katso Frida Kahlo elämäkerta ja opi.
      Ikävä
      33
      1398
    6. Upea peppuisella miehellä

      Upea peppuisella miehellä on upea peppu.
      Ikävä
      27
      1330
    7. Eelin, 20, itsemurhakirje - Suomalaisen terveydenhuollon virhe maksoi nuoren elämän

      Yksikin mielenterveysongelmien takia menetetty nuori on liikaa. Masennusta sairastava Eeli Syrjälä, 20, ehti asua ensi
      Maailman menoa
      46
      949
    8. Anteeksi kulta

      En oo jaksanut pahemmin kirjoitella, kun oo ollut tosi väsynyt. Mut ikävä on mieletön ja haluisin kuiskata korvaasi, hyv
      Ikävä
      11
      946
    9. Perttu Sirviö laukoo täydestä tuutista - Farmi Suomi -kisaajista kovaa tekstiä "Pari mätää munaa..."

      Ohhoh, Farmilla tunteet alkaa käydä kuumana, kun julkkiksia tippuu jaksosta toiseen! Varo sisältöpaljastuksia: https:
      Tv-sarjat
      11
      880
    10. Tykkään susta todella

      Paljon. Olet ihana ❤️
      Ikävä
      42
      859
    Aihe