Hei! Kuinkas moni on jo tehnyt joululaatikot paistamista vaille valmiiksi pakastimeen?? Entäpä tortut pasteijat yms?? kovasti tekisi jo mieli ruveta hössöttämään joulua,lähinnä ruokia mutta onko liian aikaista vielä? kiitos asiallisista viesteistä!! hyvää joulun odotusta!=)
Jouluruoat
14
1322
Vastaukset
- Papparainen Parkanosta
Ja laitoin pakasteeseen, otan sulamaan tarpeen mukaan. Helpompaa ainakin minusta.
Pakastaminen ei tee hyvää laatikon koostumukselle eikä maulle et sillei hei! Teppo dokaa glögiä lokakuusta, mutta ei muuten joulua hössötä, kuten te naisihmiset nännit nöpöllään et sillei hei!
- ystävällisesti
Ottaa lääkkeesi ja poistua vaikka yöpuulle!
- Asiallisesti!
Jos jättää viestisi asiattoman osuuden huomiotta, olen kanssasi täysin samaa mieltä.
Teen pienen valikoiman laatikoita ihan viime metreillä, enkä ikinä pakasta mitään. Viime vuosina jouluaterian painopiste on kylläkin siirtynyt selvästi kalatuotteisiin.
Inhoan oikeasti jouluhösistä ja viettäisin mieluiten jouluni palmun alla etelässä.
Glögi on ihan jees. - mies.
Asiallisesti! kirjoitti:
Jos jättää viestisi asiattoman osuuden huomiotta, olen kanssasi täysin samaa mieltä.
Teen pienen valikoiman laatikoita ihan viime metreillä, enkä ikinä pakasta mitään. Viime vuosina jouluaterian painopiste on kylläkin siirtynyt selvästi kalatuotteisiin.
Inhoan oikeasti jouluhösistä ja viettäisin mieluiten jouluni palmun alla etelässä.
Glögi on ihan jees.täyttää kaikki miehen tarpeet ja toivomukset niin sängyssä, keittiössä kuin palmunkin alla. Jos mies käskee että joulua ei vietetä niin sitten ei vietetä. Jos taas mies haluaa mässäillä jouluruokia, niin sitten nainen kokkaa vaikka yötä päivää täyttääkseen miehen toiveet.
- jouluaattona
jouluruoat tehdään perinteen mukaisesti vasta jouluaattona. Sitten niitä syödään yli uudenvuoden ja loppiaisena keitetään kinkun luusta hernekeitto.Jäljelle jääneet kinkun lihat voidaan sitten pakastaa ja käyttää pyttipannuun myöhemmin kevättalvella.
No jollei kaikkia ihan jouluaattona niin alkuun vaikka aatonaattona. Laatikoista tulee kamalia pakkasesta otettuna.
Mielestäni jouluksi kannattaa tehdä monia ruokia, mutta vähän kaikkea ja miettiä kunkin ruoan todellista menekkiä ja pidetäänkö siitä todellakin sen itsenä vuoksi eikä vain joulutraditoiden takia.
Jos tekee ruoan taidolla ja hyvin, pidetään siitä varmaan ja saat aikaan sen, että sitä halutaan seuraavanakin jouluna. Siitä syntyy traditio - ei tadition vuoksi vaan tarpeesta ja halusta.- vanha kokki
crudo kirjoitti:
No jollei kaikkia ihan jouluaattona niin alkuun vaikka aatonaattona. Laatikoista tulee kamalia pakkasesta otettuna.
Mielestäni jouluksi kannattaa tehdä monia ruokia, mutta vähän kaikkea ja miettiä kunkin ruoan todellista menekkiä ja pidetäänkö siitä todellakin sen itsenä vuoksi eikä vain joulutraditoiden takia.
Jos tekee ruoan taidolla ja hyvin, pidetään siitä varmaan ja saat aikaan sen, että sitä halutaan seuraavanakin jouluna. Siitä syntyy traditio - ei tadition vuoksi vaan tarpeesta ja halusta.En tiedä minkälaisia teidän laatikkonne ovat, mutta kyllä minulla on tapana useinkin pakastaa valmistamani laatikot pois muiden kiireiden tieltä.
Eipä ole milloinkaan kukaan eroja havainnut. Olisikohan ennakkoluulosta kuitenkin kysymys. Tokihan se tunne, että kun laatikot nostetaan juuri uunista tuoksuvina pöytään, on se oikea tapa, mutta väite laatikoiden huonontumisesta, saati kamaliksi tulemisesta on tuulesta temmattu. Laatikot säilyvät kokemukseni mukaan aivan virheettöminä 2-3 kk:tta.
Tein muutama vuosi takaperin aina joulun aikoihin erilaisia laatikoita, joita möin torilla pakastamatta ja pakastettuna. Kaipa ne maistuvia olivat, koska samat ihmiset aina tilasivat uudet laatikot seuraavaksi jouluksi. Tokkopa kukaan kamalia lootia kaipaavat ja vielä maksavat niistä.
Mainittakoon,että kyseessä ei ollut kymmeniä, vaan satoja laatikoita. Tämä asia on kohdaltani todistettu, harrastelijat saavat olla mitä mieltä haluavat. Niin hyvää kuin torikauppa olikin, lopetin sen, koska jokainen tietää kuinka suuritöisiä laatikot ovat ja kuinka kauan niitä täytyy ensin keittää ja sitten paistaa. Suurteollisuudelle kannattavaa, ei käsityöläiselle. vanha kokki kirjoitti:
En tiedä minkälaisia teidän laatikkonne ovat, mutta kyllä minulla on tapana useinkin pakastaa valmistamani laatikot pois muiden kiireiden tieltä.
Eipä ole milloinkaan kukaan eroja havainnut. Olisikohan ennakkoluulosta kuitenkin kysymys. Tokihan se tunne, että kun laatikot nostetaan juuri uunista tuoksuvina pöytään, on se oikea tapa, mutta väite laatikoiden huonontumisesta, saati kamaliksi tulemisesta on tuulesta temmattu. Laatikot säilyvät kokemukseni mukaan aivan virheettöminä 2-3 kk:tta.
Tein muutama vuosi takaperin aina joulun aikoihin erilaisia laatikoita, joita möin torilla pakastamatta ja pakastettuna. Kaipa ne maistuvia olivat, koska samat ihmiset aina tilasivat uudet laatikot seuraavaksi jouluksi. Tokkopa kukaan kamalia lootia kaipaavat ja vielä maksavat niistä.
Mainittakoon,että kyseessä ei ollut kymmeniä, vaan satoja laatikoita. Tämä asia on kohdaltani todistettu, harrastelijat saavat olla mitä mieltä haluavat. Niin hyvää kuin torikauppa olikin, lopetin sen, koska jokainen tietää kuinka suuritöisiä laatikot ovat ja kuinka kauan niitä täytyy ensin keittää ja sitten paistaa. Suurteollisuudelle kannattavaa, ei käsityöläiselle.Maksalaatikko kestää kyllä hyvin pakastamisen, mutta perunalaatikko jotenkin vetistyy ja porkkana- ja lanttulaatikosta tulee sulatuksen jälkeen velliä.
Lieneekö jotain vikaa laatikoissani vai sulatuksessa? Olen pistänyt joskus joulun jälkeen yli jääneet laatikot pakkaseen, mutta totuuden nimessä kun joulu on ohi, niin menee aina melko tovi ennen kuin jouluun viittaavatkaan ruoat maistuvat, joten saavat olla pakkasessa melko tovin. Tässäkin voi olla syynsä.- aälsdktji
crudo kirjoitti:
Maksalaatikko kestää kyllä hyvin pakastamisen, mutta perunalaatikko jotenkin vetistyy ja porkkana- ja lanttulaatikosta tulee sulatuksen jälkeen velliä.
Lieneekö jotain vikaa laatikoissani vai sulatuksessa? Olen pistänyt joskus joulun jälkeen yli jääneet laatikot pakkaseen, mutta totuuden nimessä kun joulu on ohi, niin menee aina melko tovi ennen kuin jouluun viittaavatkaan ruoat maistuvat, joten saavat olla pakkasessa melko tovin. Tässäkin voi olla syynsä.Eli paistaa alun alkaen vähän vähemmässä kermassa/nesteessä ja jättää vähän raaemmaksi, sitten lämmittäessä lisätä kermaa ja voita. Kuumentaminen miedolla lämmöllä uunissa.
Näin minulla on onnistunut. Niin, ja toista pakastus- ja lämmityskierrosta ei sitten kannata enää tehdä. :)
- aälsdktji
Olen tehnyt pakastimeen lanttu-, porkkana-, peruna- ja punajuuri-aurajuustolaatikot. Kaikki muut paistoin, mutta perunalaatikot pakastin raakana.
Mulla ei kertakaikkiaan ole aikaa tehdä ruokia jouluaattona, enkä haluaisikaan. Silloin pitää jo rauhoittua, käydä haudalla sekä olla vaan ja möllöttää :)
Vien itsenäisyyspäivänä joululaatikoita myös isovanhemmilleni, jotka eivät pysty itse valmistamaan niitä.
Mielestäni ei ole liian aikaista aloittaa. Itse tykkään stressittömästä joulunodotuksesta, ja siksi pikkuhiljaa tekeminen sopii minulle.
Kiitos samoin, oikein mukavaa joulun odotusta myös sinulle! - jouluilija
Tortut ja pasteijat ovat sellaisia, ettei niitä kannata tehdä pakastimeen koska sisältävät paljon rasvaa ja sellaiset leivonnaiset eivät ole niin hyviä pakastettuina kuin vastavalmistettuina. Muutenkin ne menevät hyvin nopeasti "nahkeiksi" ja sellaisiksi etteivät ne kestä säilytystä hyvinä. Perunalaatikko kuuluu siihen joukkoon, joko on parasta pakastaa raakana ja paistaa sitten kun se halutaan pöytään. Muut laatikot kestävät kyllä ihan hyvin pakastamisen, muttei tietenkään kuukausitolkulla jolloin niiden maku ja rakenne kärsii. (Tähän vaikuttaa tietysti sekin, että pakastin pitää olla hyväkuntoinen, jolloin jäätyminen tapahtuu nopeasti. Ei siis kannata pakastaa monta laatikkoa päälekkäin ja rivittäin, vaan väljästi siellä pakastimen pakastusosassa.)
- hop_pu
kaikkea hyvää tietoa
https://www.ruokatieto.fi/keittokirja/sesonkien-ja-juhlien-herkut/joulu/usein-kysyttya-jouluruuasta/kysymyksia-jouluruuista
Nyt on valmissoseita saatavilla ja niistä kehkeytyy nopiaan , - kas_mau
kivaa kikkakolmosta viimeminuuteille
https://yle.fi/radio/radiosuomi/olli_ihamaen_jouluruokaohjeet/9360740
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!
Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit12661Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille
Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?1481208Heikki Silvennoinen ( Kummeli)
Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on491105- 127988
Hyvää huomenta 18. luukku
Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️223964Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?
Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?205921Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos
Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä13835Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?
Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk296833- 72825
- 39812