Niilin tilapia

Niilin ahven

8

13510

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Et viitsisi kauempaa hakea ahvenfileitä? Olen aina ymmärtänyt niitä, jotka menevät syömään paikallisia herkkuja paikan päälle, mutta jos meiltä kotoa löytyy joku lähes sama tuote - tai ehkä jopa parempi - niin sen verran vedän aina kotiin päin, että ostan paikallista tavaraa kotona.

      Kalat ovat ihan muutamaa poikkeusta lukuunottamatta tällaisia. Useimmille niille löytyy omista kaloistamme variantti. Poikkeuksena ovat silli, turska, tonnikala, hai, rausku, miekkala yms. joita syödään kyllä, mutta eivät kasva kotovesissä eivätkä ole korvattavissa. Samnoin kaikki äyriäiset - loistavat poissaolollaan vesistöissämme.

      Mutta muuten - korvaisin niilinahvenen omalla ahvenellamme - niilinahven on sitäpaitsi ekologisesti varsin kiistanalainen kala -, tilapian voi hyvin korvata millä tahansa vaalealihaisella, vähärasvaisella kalalla. vaikkapa kuhalla.

      • ja edullinen

        hinta laatusuhde. ~13 euria /kg vt kuha ja ahven 24 euria. Näiden kilohinnaksi 3 tai 5 euria. (40 tai 85 eek) Tosin tönkkäpakkasena maksaa niissä vesi. Maukasta oli.


      • ja edullinen kirjoitti:

        hinta laatusuhde. ~13 euria /kg vt kuha ja ahven 24 euria. Näiden kilohinnaksi 3 tai 5 euria. (40 tai 85 eek) Tosin tönkkäpakkasena maksaa niissä vesi. Maukasta oli.

        Totta - Kaukoidän tuontikala on melko halpaa. Mutta en minä tässä panisi nyt niin suurta arvoa tuolle hinnalle - niilinahven on tuhonnut Victoria-järven ekologisen tasapainon ja tilapiasta saadut tuotot eivät taatusti jää kalastajalle. Tai viljelty kalahan se taitaa olla.

        Meidän pitäisi oppia itse käyttämään omia luontaisia kalojamme eikä hurahtaa heti näiden kaukomatkailijoitten perään, joiden hinnasta roima osa on sitäpaitsi rahtia ja käsittelyä.


      • Osta Ulkomaista
        crudo kirjoitti:

        Totta - Kaukoidän tuontikala on melko halpaa. Mutta en minä tässä panisi nyt niin suurta arvoa tuolle hinnalle - niilinahven on tuhonnut Victoria-järven ekologisen tasapainon ja tilapiasta saadut tuotot eivät taatusti jää kalastajalle. Tai viljelty kalahan se taitaa olla.

        Meidän pitäisi oppia itse käyttämään omia luontaisia kalojamme eikä hurahtaa heti näiden kaukomatkailijoitten perään, joiden hinnasta roima osa on sitäpaitsi rahtia ja käsittelyä.

        "Jos et sinä sitä syö, sen syö joku toinen " Laatokan kalastan jälkikasvuna olen aina arvostanut kotimaista, mutta eläkeläisen kukkaroon katsoen....Kyseli kalojen tuonnista ja sain tällaisen vastauksen : " Chipsteres Foodin sivuilta kopioimani infoa tilapiasta, pangasiuksesta ja niilinahvenesta.
        Kaikkia edellä mainittuja kaloja löytyy tänä päivänä melko hyvin hyvinvarustetuista kalatiskeistä. Varmasti ainakin tilaamalla kalaosastonhoitajalta näitä saa, sillä ne ovat kaikkien isompien kalatukkujen valimoimissa.
        Herkullinen tilapia
        Tilapiafilee 100-150 g (oreochromis niloticus), jota tuodaan Indonesiasta ja Kiinasta on nykyisin viljelty kala. Aikaisemmin sitä tavattiin Afrikan suurissa joissa ja järvissä.
        Tilapia viihtyy sekä meri- että järvivedessä. Tänä päivänä on saatavilla sekä villiä, heikkolaatuisempaa tilapiafileetä, sekä viljeltyä korkealaatuista fileetä, myös huippulaatuista (sashimiluokkaista) fileetä.
        Tilapiafileen saatavuus on samaa luokkaa kuin pangasiusfileellä, mutta tilapian kasvatus on monimutkaisempaa, siksi hinta on hieman korkeampi kuin esimerkiksi juuri pangasiuksella. Tilapiaa ruokitaan sekä kalaproteiinipelleteillä että riisintuotannon sivutuotteilla. Viljelypaikasta se kuljetetaan elävänä tuotantolaitokseen, jossa se vasta teurastetaan.
        Tilapian maku on herkullinen niin paistettuna kuin keitettynäkin. Euroopassa tilapialla on suuret markkinat ja sitä arvostetaan erityisen korkealle. Tilapia sopii erinomaisesti vaihtoehdoksi esim. pallakselle tai kampelalle.
        Pangasius eli haimonni
        Pangasius (Pangasius hypophthalmus)
        Eksoottinen tuontikalatulokas pangasius (Pangasius hypophthalmus)esiintyy villinä Mekong-joessa, mutta kaupalliseen tuotantoon se viljellään kasseissa, pääasiassa Vietnamissa ja Thaimaassa.
        Kassit sijoitetaan virtaavaan veteen siten, että pohjan ja kassin väli on vähintään kuusi metriä. Tällätavoin estetään kaloja saamasta seisovasta vedestä mudanmakua. Näin kasvatetun kalan liha on kiinteää ja vaaleaa ja maku muistuttaa merianturaa.
        Virheellisesti Pangasiusta kutsutaan myös "Vietnamin merianturaksi", koska se kuulostaa herkullisemmalta kuin biologisesti tärsmällinen nimi: haimonni. Haimonni on sukua ja muistuttaa kovasti Yhdysvalloissa viljeltyä kissakalaa.
        Ravintosisältö/100g
        Energiaa 377 kJ (90 kcal)
        proteiinia 13 g
        hiilihydraattia 0 g
        rasvaa 4 g.
        Käytä samoja reseptejä kuin punakampelalle ja merianturalle.
        Suosittu ja terveellinen niilinahven
        Niilinahvenen pääpyyntipaikka on Victoriajärvi Itä-Afrikassa. Järveä ympäröivät Kenian, Ugandan ja Tansanian valtiot.Chips Foodin markkinoima niilinahven pyydetään ja jalostetaan Keniassa, josta se saapuu Suomeen Ruotsin kautta.
        Niilinahventa istutettiin Victoriajärveen ensimmäisen kerran n. 25 vuotta sitten ja kala kotiutui vesistön hyviin olosuhteisiin erinomaisesti ja nykyisin kalan populaatio on suurin koko maailmassa nimenomaan ko. järvessä. Niilinahventa pyydetään Victoriajärvestä yli 300 miljoonaa kiloa vuodessa.
        Kala on saavuttanut suuren suosion ympäri maailmaa korkean proteiinipitoisuu-tensa ansiosta 19,1 g/100g. Kala sisältää myös terveellistä Omega-3-rasvahappoa enemmän kuin mikään muu kala maailmassa. Kalan rasvapitoisuus sitävastoin on erittäin alhainen 1,8 g/100 g.
        Kala käsitellään Keniassa erittäin korkealaatuisessa, EU:n hyväksymässä kalankäsittelylaitoksessa. Käsittelyn hygieniatasoa kuvaa hyvin tuotteesta käytettävä nimi Kosher-filee eli tuote täyttää juutalaisten korkeat vaatimukset raaka-aineen käsittelylle.
        Niilinahventa pyydetään ympäri vuoden, mikä takaa hyvän toimitusvarmuuden. Kala voi suurimmillaan saavuttaa jopa 120 kg:n painon.
        Maukkaita hetkiä terveellisen ja herkullisen niilinahvenen parissa! "
        Tiedä ao kalojen "haittaviljelyn" mutta....


    • Anonyymi

      Niilin tai ainakin täällä sisämaan alueella paikallisessa Prismassa Vietnamin mutta ei väliä , herkkuahan se on varsinkin kun paikallista järvikalaa ei ole jäätilanteen takia enää myynnissä , on vain allaslohta ja norjalaista lohta . muutama koiranleuka pelotteli että niitä kasvatetaan myös altaissa ja peräti syöttämällä niille kananpaskaa suurkanaloista : Oli miten oli mutta hyvää on ja ruokalistallamme on pysyvästi .

      • Anonyymi

        Koiranleuka???


    • Anonyymi

      oh my God, tlapia on halvinta kalaa mita universiumissa on. Ei maistu millekaan. Norjan lohi maksaa 4 kertaa sen mita tilapia maailmalla.

    • Anonyymi

      Oletteko koskaan nähneet kalaviljelyalueiden kala-altaita. Siis kehitysmaissa? Itse kun sen näin, siihen sekunttiin loppui tilapian osto. Ja kaikkien muidenkin tuontikalojen osto. Paitsi Norjasta ja Kanadasta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1916
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe