Mitähän riisiä kiinalaisissa ravintoloissa oikein on? Olen aina inhonnut riisiä, mutta suostuin kuitenkin kiinalaisessa sitä maistamaan ja ihastuin. Jos joku tietäisi mitä se on ja jakaisi tietonsa, olisin kiitollinen...=)
Mitä riisiä...
9
3116
Vastaukset
Kiinalaiset käyttävät puuroutuvaa, lyhytjyväistä, valkoista riisiä. Riisin makuun vaikuttaa oleellisesti se, miten se valmistetaan.
Ensin riisi pestään muutamaan kertaan, sen jälkeen kattilaan ja päälle mitataan vesi. Hyvä neuvo on panna vettä kattilaan saman verran kun riisiäkin on.
Miedolla lämmöllä, kansi päälle ja kun vesi on haihtunut on riisikin yleensä valmis. Ei sekoitella välillä eikä nostella kantta pois, ettei aromi ja höyry karkaa.
Ravintoloissa käytetään varmaan yleensäö riisinkeitintä, jolla saadaan aina hyvä lopputulos - en omista itse, mutta suosittelen.
Riisilaatuja on monia, mutta usein saa jasmiiniriisiä - tuoksuvaa - ja basmatiriisiä vaikka se ei kiinalaista riisiä olekaan. Pääasia, että riisi puuroutuu ja on näin ollen puikoilla syötävissä.- se ole
Että vettä tuplasti riisin määrä?
se ole kirjoitti:
Että vettä tuplasti riisin määrä?
Monessa ohjeessa sanotaan juuri näin. Toinen ohje on tällainen: riisi kattilaan ja sormella mitataan kuinka paljon riisiä kattilan pohjalla on ja sitten sama määrä vettä. Huuhdeltu riisi pannaan kylmään veteen ja keitetään miedolla lämmöllä kantta nostamatta. Kun vesi on imeytynyt - kurkkaa kuitenkin jossain vaiheessa, ettei ihan pala pohjaan - kattila pois liedeltä ja jätetään riisi vielä joksikin aikaa tekeytymään.
Riisiä tarttuu aina kattilan pohjaan jonkin verran, mutta kylmällä vedellähän se lähtee irti.
Pääasia lienee, että neste imeytyy riisiin ja vesihöyry, jota kattilaan syntyy kypsentää sitä. Riisinhän voi myös höyryttää aasialaiseen tapaan.
Riisinkeitin on kyllä oiva apu, jos taloudessa käytetään paljon riisiä - vaivaton ja lopputulos aina hyvä.
Eri riisilaadut vaativat eri määrän vettä - erityisesti täysjyväriisit, joiden pintaa peittää vielä kerros kuoriainesta. Samoin myös nämä pitkäjyväiset Uncle Bensit yms. puuroutumattomat riisit. Tosin myös basmatiriisi vaatii vähän edellistä "sormituntumaa" enemmän vettä. Tuntumalla, tuntumalla...
Toinen asia on risottoriisien keitto ja risoton teko. Risottoriisi - arborio, carnaroli tms. - erikoisriisi jätetään - tai oikeastaan jää - aina vähän kiinteämmäksi. Silloin tämän nimenomaisen riisin maku pääsee paremmin oikeuksiin. Mutta teko-ohjehan on aivan erilainen myös.
- Kiinalaisen ystävä
Se on Jasmiini riisiä, nimenomaan irrallista, tuoksuu hyvälle, aika lailla kalliimpaakin jne.
Itse fanitan kiinalaisten ruokaa yli kaiken.- We Hai Wei
On harhaluulo, että kiinalaisissa tarjottaisiin jasminiriisiä. No poikkeustapauksia voi olla. Jasmiiniriisi ei edes kuulu kiinalaiseen keittiöön, sillä jasmiiniriisi on lähinnä thaimaalainen ilmiö.
Kiinalaisissa käytetään "tavallista" kiinalaista riisiä, ei sillä ole varsinaista nimeä aina, koska lajikkeita on useita. Kysy kiinalaisesta ruokakaupasta mitä kulloinkin suosittelevat. Voi myös käyttää ihan puuro-Risellaa ja Sunnuntaita.
Toki jasmiiniriisi on sinänsä ihan kivaa, mutta se siis ei ole kiinalaista. We Hai Wei kirjoitti:
On harhaluulo, että kiinalaisissa tarjottaisiin jasminiriisiä. No poikkeustapauksia voi olla. Jasmiiniriisi ei edes kuulu kiinalaiseen keittiöön, sillä jasmiiniriisi on lähinnä thaimaalainen ilmiö.
Kiinalaisissa käytetään "tavallista" kiinalaista riisiä, ei sillä ole varsinaista nimeä aina, koska lajikkeita on useita. Kysy kiinalaisesta ruokakaupasta mitä kulloinkin suosittelevat. Voi myös käyttää ihan puuro-Risellaa ja Sunnuntaita.
Toki jasmiiniriisi on sinänsä ihan kivaa, mutta se siis ei ole kiinalaista.Se on todellakin aivan tavallista puuroutuvaa riisiä yleensä. Jasminriisi on - kuten yllä sanotaan - thaimaalaista riisiä, puuroutuvaa sorttia sekin, mutta tätä taitaa saada aika harvoin kiinalaisissa paikoissa. Samoin basmatia.
Ei siinä riisissä, mitä Kiinassa syötetään ole juurikaan eroa siihen, mitä meille on tarjolla. Suurin ero on juuri riisin valmistamisessa. Kiinassa iso osa riisistä höyrytetään - listalla englanniksi "steamed rice".Ja sitäpaitsi kiinalainen riisi ei voi olla irrallista riisiä. Koitappa syödä sellaista puikoilla.
- Mao
>>>Se on Jasmiini riisiä, nimenomaan irrallista
- on riisinkeittimet
jolla riisi saadaan oikein hyvänmakuiseksi ja tosiaankin erittäin hyvää syötävää. Käyttävät kaasuhellaa lähes kaikkeen ruoanlaittoon.
Ei ole vedessä liotettua puuroo ja kotioloissa jasmiiniriisistä en ole saanut samanlaista.
Ruokailu kiinalaisessa ravintolassa on muuten ihan kiva tapahtuma sinänsä, ensin saadaan pöytään pienet kupit teetä. Tee on hyvää ja herättää makuhermot ja samalla rauhoittaa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kanki kovana; ei tiedä pornovideoista mitään
Kaikkosen erityisavustajan asunnossa kuvattiin pornoa. Väittää ettei tiedä asiasta yhtään mitään. https://www.is.fi/po1496439- 322302
- 1872089
Mitä tämä on
Ajatella, olen viimeksi nähnyt sinua melkein vuosi sitten ohimennen. Ja silloinkin sinä välttelit minua. En ole kuullut101313Ei monet elä kuin alle 60 v, mikä vaikuttaa?
gulp, gulp.. Juice Leskinen eli 56 vuotta. Matti Nykänen eli 55 vuotta. Topi Sorsakoski eli 58 vuotta.781245- 731067
Hyvää yötä kaivatulleni
En pysty tekemään kokemaan mitään sielussa tuntuvaa, syvää, vaikuttavaa, ilman että rinnastan sen sinuun. Niin kävi tänä241047Nyt on konstit vähänä.
Nimittäin tuulivoiman vastustajilla, kun pitää perättömiä ilmiantoja tehdä. Alkaa olla koko vastustajien sakki leimattu,25987Tilinpäätösvaltuusto 27.5
Samalla viimeinen kokous ennen uudenvaltuustokauden alkamista. Vanhat antavat itselleen erinomaiset arvosanat, ja siirty44951Hevoset ajoteillä Karhulanvaaralla
Minkä ihmeen takia osaamattomat ihmiset tuovat hevosia ajoteille ja pyöräteille? Eilen oli kolari lähellä tämän takia. I12835