Aihe

karppaus.info :: keskustelufoorumi

Karppi

13

3683

  Vastaukset

  • toikei-8 96 kg

  • Ei sovi aloittelijoille. Sotkettu kaikki karppaustyylit ja muutenkin hyvin sekava. Aloittelijat syö kaikkea tekstien mukaan eivätkä laihdu. Käytetään omituista kapulakielta (hah! "uudetkin" karppaajat osaavat jo ensimmäisessä viestissään). Suositellaan esim. Felixin majoneesia, vaikka se on kasvirasvapohjainen. Toisaalta sillähän se villitys pian loppuu kun ei toimi. Ketoosiin pyrkivät vetävät marjoja ja hedelmiä ja juopottelevat ja sanovat, että ei läski lähde. Ohjeisiin on työnnetty kaiken maailman viljoja ym sekavaa. Pari vakiokirjoittelijaa (em. "uudet") luo itselleen jatkuvasti uusia nimimerkkejä, mutta totuus kävijämääristä selviää esim. senttien mittaus -osiosta. Sielläpä ei olekaan ketään ihmettelemässä senttien katoamista. Ruokaohjeet asiantuntemattomia. Käsketään korventaa ruokia ties kuinka kauan, että varmasti kuivuvat uuniin/hellalle ja kaikki vitamiinit on palaneet pohjaan. Paistolämpötilat on hatusta vedettyjä, samoin aineiden käyttösuhteet. Ulkomaan- ja lomareissuilla heitetään aina hiilarien laskennat sikseen ja sitten vaan "palataan ruotuun". Jos Heikkilä toimisi noin se ei varmaan koskaan ehtisi karpata kun on aina reissuilla. Jos joku on oikeasti aiheesta kiinnostunut kannattaa lukea kirjoja.

   • Jep näitä loma, synttärit tai mikä tahansa syy poiketa karppauksesta ihmisiä riittää. Karppi ruokavalio on yhtä kuin ruokavalion muutos lopullisesti. Ensimmäisen karppaus vuoden jälkeen kun haluat syödä karkkia, pizzaa tms, ni se ei vaikuta enään mitenkään, mutta pari kertaa kuussa on silti maksimi. Olen syönnyt karpisti jo 3 vuotta, joten ainakin mun kohdalla homma toimii. Laihdutin 15 kiloa puolessa vuodessa, kun aloitin karppauksen ja nyt olen pysynyt 13 kiloa laihempana pysyvästi.(aina tulee se 2 kiloa, kun syöt hyväkarppia)
    Nooooh... hiilari koukusta eroon pääseminen vie sen vuoden ainakin, joten tsemppiä kaiklle...herkutella voi vaikka levyn suklaata, jos olet ensin totuttanut elimistösi karpiksi, mutta kuten sanoin max 2 kertaa kuussa.
    ps.herkuttelun tarve vaan vaiheittain pienenee.


  • Kyllä minä niillä tiedoilla olen jo pari vuotta pärjännyt, ruokavalion perusteet ovat hyvin selkeästi esillä. Ja kun lukee ruoka-aineiden tuoteselosteet ja omaa laskutaitoa, niin hyvin menee.

   Ihan tosissaan karppaajat ottavat asioista selvää, eivätkä hätiköi kirjavien ohjeiden suhteen.
   Ulkomaan matkoilla pyrin pysymään tiukasti ruokavaliossani, mutta kyllä lipsahduksiakin tulee, senhän tunnen vain itse vatsassani. Lentomatkoilla ei juuri ole valinnanvaraa ruoan suhteen. Tosin lyhyillä matkoilla ei tarvitse kuin vettä, eihän sitä tarvitse kokoajan syödä..

  • Karppaus oi ihan kannatettava elämänmuoto.

   • karppauksessa kannattaa luoda ihan itselle sopiva muoto.Näin sen kanssa on helppo elää eikä se ole mitenkään elämää hankaloittava homma.Itse olen nyt elänyt näin vasta pari kome kuukautta eikä se ole hankaloittanut elämää millään tavalla ja olo on aivan mainio.Olen suunitellut käyväni puolen vuoden kuluttua lääkäri/labrassa testauttamassa kaikki arvoni.Varmuuden vuoksi.Paino on pudonnut tänä aikana hieman vajaat kymmenen kiloa.Hyvältä tuntuu!


  • mitä mieltä olette? rasvaton maito vai kevyt maito tai kulutusmaito
   voi vai margariin
   entä kanan munat
   Minulla on tyypin 2 diabetes, verenpainetta , kammiolisälyöntiä, painoindeksi 24. Kumpi on tärkeämpää hoitaa tyypin 2 diabetes vai sydän riskit? Liikuntaa olen ikäni harrastanut

  • Rasvaton ja kevytmaito,sekä margariini.Kananunia enintään kerran viikossa.Sydänriskit on tärkeää hoitaa.

  • Kulutusmaito ja voi. Kananmunia voi syödä vaikka joka päivä.

   • Ehdottomasti rasvaton/kevytmaito ja margariini.Kananmunia ei ole suositeltavaa syödä joka päivä,vaan enintään kahdesti viikossa.


  • Lue kirja: Simon Flint "Villit vaihtoehdot. Uskomushoitokritiikkiä viisaille" Nordbooks 2014, niin siitä se järki kirkastuu.

  • Ehdöttömasti mahdollisimman luonnnonmukaista, eli ei missään tapauksessa margariiniä eikä kevytmaitoa, vaan täysmaitoa ja voita myös kanamunia. Mutta sitten myös salaatteja ja vihanneksia joissa vähän hiilareita. ? tietysti marjoja, mutta ei mielellään hedelmiä. Kanamunia voi syödä halun mukaan, monipuolinen ruokavalio on hyvä, mutta vähillä hiilareilla.

   Kun sekoittaa 1 litra oliiviöljyä kilo voita ja litra vettä ja maustaa yreteillä ja valkosipulilla ja sekoittaa sekoitimella niin saa luonnonmukaisen levitteen. Voi toki tehdä pienemmän annoksen, mutta samalla sekoitusuhteella.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   391
   23658
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   15851
  3. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   392
   14787
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   98
   11504
  5. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   142
   5907