Onnistuin löytämään kaupasta pitkästä aikaa Valion sitruunarahkaa. Viime jouluna tein siitä ja luumuhillosta hirmuhyvää rahkajälkiruokaa, ja ajattelin, että tälle vuodelle olisi kiva tehdä jalostetumpi versio, eli jonkinlainen hyydytetty juustokakkutyyppinen juttu, jossa olisi piparkakkupohja ja sen päällä hyydytetty luumurahka. Ongelmana on, että en ole mikään mestari reseptien muokkaamisessa, eikä sitruunarahkaa käyttävää ohjetta löydy mistään. Olisiko kellään hyviä vinkkejä?
Juustokakku luumurahkasta?
10
5585
Vastaukset
- leipuripuri
Tällä onnistuu :)
Pohja:
200g piparkakkuja
100g sulatettua voita
Hyydyke:
4prk sitruunarahkaa
4dl kuohukermaa
sokeria ½dl tai maun mukaan
luumuhilloa
(piparkakun muruja)
5 liivatelehteä
Kannattaa ostaa niitä ohuita pipareita, ne on helppo murskata jauhoksi vaikka pussissa, sitten vaan lisäät rasvan ja sekoitat tasaiseksi.
Irtopohjavuoan pohjaan kannattaa pingoittaa leivinpaperi niin saat pinnasta tasaisen.
Oletan että osaat käyttää liivatetta niin ei tarkemmin tarvi selittää? ;)
Olen tehnyt tismalleen samoilla määrillä hyydykekakun muutama päivä sitten, joten tuosta määrästä tulee oikean kokoinen kakku. Tein 26 tai 28cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan.
Ja koristelu kermaruusukkeilla ja piparkakuilla tietenkin!- tonttu pulassa
Kiitos, tätä kokeillaan :). Ajattelin tuohon mausteeksi lirauttaa vielä tilkan konjakkia.
- agar agar
punalevästä valmistettu ja saa apteekista http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/a.html#agar
tässä "kevyttä " hyvää http://www.amoriini.com/Sivusto/Haaopas/ruokatarjoilu/jalkiruoat.php
http://www.naimisiin.info/cgi-bin/yabb21/YaBB.cgi?num=1058201239/10 - apuva apuva
Mun taas pitäisi saada aikaiseksi rahka-luumuhyytelö-kerrosjälkiruoka. Hyytelön pitäisi olla lähinnä oikein topakkaa kiisseliä (ettei vetinen jälkkäri tule, mutta ei sen tarvitse haarukoitavaa olla). Mutta olen täysurpo keittiössä... ei riitä aika eikä opiskelijan varat alkaa tehdä riittävän monta koe-erää. Apuva?
Rahkan ajattalin tehdä ihan 1 prk rahkaa, 1 tlk kermavaahtoa sokeri. Hyytelön/kiisselin luumumehusta ja kuivatuista luumuista (pieninä paloina), mutta lähinnä se hyydytysprosessi pelottaa :)
Ja kun nyt noin loistavia piparkakkuideoita tulee, niin mieleen juolahti, pitäisiko piparimurskaa rahkan joukkoon sekoittaa... en ole koskaan tullut ajatelleeksi että luumu ja piparit sopisivat yhteen? - täysi tumpelo kokkaaja
apuva apuva kirjoitti:
Mun taas pitäisi saada aikaiseksi rahka-luumuhyytelö-kerrosjälkiruoka. Hyytelön pitäisi olla lähinnä oikein topakkaa kiisseliä (ettei vetinen jälkkäri tule, mutta ei sen tarvitse haarukoitavaa olla). Mutta olen täysurpo keittiössä... ei riitä aika eikä opiskelijan varat alkaa tehdä riittävän monta koe-erää. Apuva?
Rahkan ajattalin tehdä ihan 1 prk rahkaa, 1 tlk kermavaahtoa sokeri. Hyytelön/kiisselin luumumehusta ja kuivatuista luumuista (pieninä paloina), mutta lähinnä se hyydytysprosessi pelottaa :)
Ja kun nyt noin loistavia piparkakkuideoita tulee, niin mieleen juolahti, pitäisiko piparimurskaa rahkan joukkoon sekoittaa... en ole koskaan tullut ajatelleeksi että luumu ja piparit sopisivat yhteen?Jep täysin tumpelo mutta ohjeenne houkuttelee kokeilemaan. Siksipä haluaisin tehdä ajoissa. (jos vaikka epäonnistuu niin kerkeää ottaa uusiksi)SIIS
Voiko näitä tehdä valmiiksi aikaisemmin. Pakastaa ja ottaa tarjolle myöhemmin. Ettei koostumus kärsi. Jos ei näitä niin voiko joku ystävällisesti vinkata ohjeen jonka voi tehdä pakkaseen valmiiksi. - tonttu pulassa
agar agar kirjoitti:
punalevästä valmistettu ja saa apteekista http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/a.html#agar
tässä "kevyttä " hyvää http://www.amoriini.com/Sivusto/Haaopas/ruokatarjoilu/jalkiruoat.php
http://www.naimisiin.info/cgi-bin/yabb21/YaBB.cgi?num=1058201239/10Olen yhtenä jouluna tehnyt hyytelökakun agarilla, ja kakku hyytyi kyllä ihan hyvin, mutta jostain syystä se alkoi "nesteytyä" seuraavana päivänä, eli hyytelö ikään kuin liukeni. Liivatteella ei samanlaista reaktiota ole tapahtunut - osaisiko kukaan kertoa, missä vika oli?
- sama leipuri taas ;)
apuva apuva kirjoitti:
Mun taas pitäisi saada aikaiseksi rahka-luumuhyytelö-kerrosjälkiruoka. Hyytelön pitäisi olla lähinnä oikein topakkaa kiisseliä (ettei vetinen jälkkäri tule, mutta ei sen tarvitse haarukoitavaa olla). Mutta olen täysurpo keittiössä... ei riitä aika eikä opiskelijan varat alkaa tehdä riittävän monta koe-erää. Apuva?
Rahkan ajattalin tehdä ihan 1 prk rahkaa, 1 tlk kermavaahtoa sokeri. Hyytelön/kiisselin luumumehusta ja kuivatuista luumuista (pieninä paloina), mutta lähinnä se hyydytysprosessi pelottaa :)
Ja kun nyt noin loistavia piparkakkuideoita tulee, niin mieleen juolahti, pitäisiko piparimurskaa rahkan joukkoon sekoittaa... en ole koskaan tullut ajatelleeksi että luumu ja piparit sopisivat yhteen?Aiotko käyttää tuota maustettua rahkaa vai sitä tavallista maustamatonta?
Noita valmiiksi maustettuja kannattaa nimittäin laittaa 2prk/2dl kermaa.
Tee se luumuhyytelö siihen päälle käyttäen hyytelösokeria, löytyy sokerihyllyltä, siinä on kyljessä ohjeet.
Se ei maksa paljon ja siitä riittää myös testailtavaksi asti ;)
Luumu ja piparkakut sopivat erinomaisesti yhteen, suosittelen! - leipuripuri
täysi tumpelo kokkaaja kirjoitti:
Jep täysin tumpelo mutta ohjeenne houkuttelee kokeilemaan. Siksipä haluaisin tehdä ajoissa. (jos vaikka epäonnistuu niin kerkeää ottaa uusiksi)SIIS
Voiko näitä tehdä valmiiksi aikaisemmin. Pakastaa ja ottaa tarjolle myöhemmin. Ettei koostumus kärsi. Jos ei näitä niin voiko joku ystävällisesti vinkata ohjeen jonka voi tehdä pakkaseen valmiiksi.En ole koskaan kokeillut, mutta epäilen että rahkasta tehty voi kärsiä hieman ulkonäöllisesti, maku pysyy samana.
Tuorejuustosta tehdyt juustokakut taas voi huoleti pakastaa!
Tässä jotain http://plaza.fi/ellit/ideakeittio/kokkikoulu/herukkainen-juustokakku-v-39 - apuva apuva
sama leipuri taas ;) kirjoitti:
Aiotko käyttää tuota maustettua rahkaa vai sitä tavallista maustamatonta?
Noita valmiiksi maustettuja kannattaa nimittäin laittaa 2prk/2dl kermaa.
Tee se luumuhyytelö siihen päälle käyttäen hyytelösokeria, löytyy sokerihyllyltä, siinä on kyljessä ohjeet.
Se ei maksa paljon ja siitä riittää myös testailtavaksi asti ;)
Luumu ja piparkakut sopivat erinomaisesti yhteen, suosittelen!KIITOS!
- Paula33
täysi tumpelo kokkaaja kirjoitti:
Jep täysin tumpelo mutta ohjeenne houkuttelee kokeilemaan. Siksipä haluaisin tehdä ajoissa. (jos vaikka epäonnistuu niin kerkeää ottaa uusiksi)SIIS
Voiko näitä tehdä valmiiksi aikaisemmin. Pakastaa ja ottaa tarjolle myöhemmin. Ettei koostumus kärsi. Jos ei näitä niin voiko joku ystävällisesti vinkata ohjeen jonka voi tehdä pakkaseen valmiiksi.Hei! Löysin tälläisen reseptin netistä, eli kyllä se jusutokakun pakastaminen onnistuu.
http://www.kotiliesi.fi/ruokaohjeet/jaadytetty-juustokakku
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Fuengirola.fi: Danny avautuu yllättäen ex-rakas Erika Vikmanista: "Sanoisin, että hän on..."
Danny matkasi Aurinkorannikolle Helmi Loukasmäen kanssa. Musiikkineuvoksella on silmää naiskauneudelle ja hänen ex-raka1073215GALLUP: Kuka voittaa The Voice of Finland -kisan: Oliver, Janina, Julia vai Mohammad?
GALLUP: Kuka voittaa The Voice of Finland -kisan: Oliver, Janina, Julia vai Mohammad? Tänään jännittävä finaalilähetys431177- 831152
Tämä on kyllä heittämällä erikoisin ihmissuhde mitä on koskaan ollut
Hulluinta on se että ei edes ole varsinaista suhdetta minkäänlaista, mutta tuntuu kuin olisit elämässäni mukana koko aja531092Helikopteri pörrää ja POLIISIT on eristettynä pururadan vieressä!
Suojatehtävä pitää kiireisenä. Kulut ovat kovat!351032- 67878
- 45867
Tunnustan
Vaikka peitän sen erittäin hyvin niin tunnustan että pidän sinusta erittäin paljon, mieheltä naiselle39862- 53857
Autolla puuhun
Halapahallin kohilla auto puuhun, lujaa on tultu ja ei oo pysyny hallinnassa. Taisipa olla lundin pojan auto, eipä tainn24851