Juustokakku luumurahkasta?

tonttu pulassa

Onnistuin löytämään kaupasta pitkästä aikaa Valion sitruunarahkaa. Viime jouluna tein siitä ja luumuhillosta hirmuhyvää rahkajälkiruokaa, ja ajattelin, että tälle vuodelle olisi kiva tehdä jalostetumpi versio, eli jonkinlainen hyydytetty juustokakkutyyppinen juttu, jossa olisi piparkakkupohja ja sen päällä hyydytetty luumurahka. Ongelmana on, että en ole mikään mestari reseptien muokkaamisessa, eikä sitruunarahkaa käyttävää ohjetta löydy mistään. Olisiko kellään hyviä vinkkejä?

10

5591

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • leipuripuri

      Tällä onnistuu :)
      Pohja:
      200g piparkakkuja
      100g sulatettua voita

      Hyydyke:
      4prk sitruunarahkaa
      4dl kuohukermaa
      sokeria ½dl tai maun mukaan
      luumuhilloa
      (piparkakun muruja)
      5 liivatelehteä

      Kannattaa ostaa niitä ohuita pipareita, ne on helppo murskata jauhoksi vaikka pussissa, sitten vaan lisäät rasvan ja sekoitat tasaiseksi.

      Irtopohjavuoan pohjaan kannattaa pingoittaa leivinpaperi niin saat pinnasta tasaisen.

      Oletan että osaat käyttää liivatetta niin ei tarkemmin tarvi selittää? ;)

      Olen tehnyt tismalleen samoilla määrillä hyydykekakun muutama päivä sitten, joten tuosta määrästä tulee oikean kokoinen kakku. Tein 26 tai 28cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan.

      Ja koristelu kermaruusukkeilla ja piparkakuilla tietenkin!

      • tonttu pulassa

        Kiitos, tätä kokeillaan :). Ajattelin tuohon mausteeksi lirauttaa vielä tilkan konjakkia.


      • apuva apuva

        Mun taas pitäisi saada aikaiseksi rahka-luumuhyytelö-kerrosjälkiruoka. Hyytelön pitäisi olla lähinnä oikein topakkaa kiisseliä (ettei vetinen jälkkäri tule, mutta ei sen tarvitse haarukoitavaa olla). Mutta olen täysurpo keittiössä... ei riitä aika eikä opiskelijan varat alkaa tehdä riittävän monta koe-erää. Apuva?

        Rahkan ajattalin tehdä ihan 1 prk rahkaa, 1 tlk kermavaahtoa sokeri. Hyytelön/kiisselin luumumehusta ja kuivatuista luumuista (pieninä paloina), mutta lähinnä se hyydytysprosessi pelottaa :)

        Ja kun nyt noin loistavia piparkakkuideoita tulee, niin mieleen juolahti, pitäisiko piparimurskaa rahkan joukkoon sekoittaa... en ole koskaan tullut ajatelleeksi että luumu ja piparit sopisivat yhteen?


      • täysi tumpelo kokkaaja
        apuva apuva kirjoitti:

        Mun taas pitäisi saada aikaiseksi rahka-luumuhyytelö-kerrosjälkiruoka. Hyytelön pitäisi olla lähinnä oikein topakkaa kiisseliä (ettei vetinen jälkkäri tule, mutta ei sen tarvitse haarukoitavaa olla). Mutta olen täysurpo keittiössä... ei riitä aika eikä opiskelijan varat alkaa tehdä riittävän monta koe-erää. Apuva?

        Rahkan ajattalin tehdä ihan 1 prk rahkaa, 1 tlk kermavaahtoa sokeri. Hyytelön/kiisselin luumumehusta ja kuivatuista luumuista (pieninä paloina), mutta lähinnä se hyydytysprosessi pelottaa :)

        Ja kun nyt noin loistavia piparkakkuideoita tulee, niin mieleen juolahti, pitäisiko piparimurskaa rahkan joukkoon sekoittaa... en ole koskaan tullut ajatelleeksi että luumu ja piparit sopisivat yhteen?

        Jep täysin tumpelo mutta ohjeenne houkuttelee kokeilemaan. Siksipä haluaisin tehdä ajoissa. (jos vaikka epäonnistuu niin kerkeää ottaa uusiksi)SIIS
        Voiko näitä tehdä valmiiksi aikaisemmin. Pakastaa ja ottaa tarjolle myöhemmin. Ettei koostumus kärsi. Jos ei näitä niin voiko joku ystävällisesti vinkata ohjeen jonka voi tehdä pakkaseen valmiiksi.


      • tonttu pulassa
        agar agar kirjoitti:

        punalevästä valmistettu ja saa apteekista http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/a.html#agar
        tässä "kevyttä " hyvää http://www.amoriini.com/Sivusto/Haaopas/ruokatarjoilu/jalkiruoat.php
        http://www.naimisiin.info/cgi-bin/yabb21/YaBB.cgi?num=1058201239/10

        Olen yhtenä jouluna tehnyt hyytelökakun agarilla, ja kakku hyytyi kyllä ihan hyvin, mutta jostain syystä se alkoi "nesteytyä" seuraavana päivänä, eli hyytelö ikään kuin liukeni. Liivatteella ei samanlaista reaktiota ole tapahtunut - osaisiko kukaan kertoa, missä vika oli?


      • sama leipuri taas ;)
        apuva apuva kirjoitti:

        Mun taas pitäisi saada aikaiseksi rahka-luumuhyytelö-kerrosjälkiruoka. Hyytelön pitäisi olla lähinnä oikein topakkaa kiisseliä (ettei vetinen jälkkäri tule, mutta ei sen tarvitse haarukoitavaa olla). Mutta olen täysurpo keittiössä... ei riitä aika eikä opiskelijan varat alkaa tehdä riittävän monta koe-erää. Apuva?

        Rahkan ajattalin tehdä ihan 1 prk rahkaa, 1 tlk kermavaahtoa sokeri. Hyytelön/kiisselin luumumehusta ja kuivatuista luumuista (pieninä paloina), mutta lähinnä se hyydytysprosessi pelottaa :)

        Ja kun nyt noin loistavia piparkakkuideoita tulee, niin mieleen juolahti, pitäisiko piparimurskaa rahkan joukkoon sekoittaa... en ole koskaan tullut ajatelleeksi että luumu ja piparit sopisivat yhteen?

        Aiotko käyttää tuota maustettua rahkaa vai sitä tavallista maustamatonta?

        Noita valmiiksi maustettuja kannattaa nimittäin laittaa 2prk/2dl kermaa.

        Tee se luumuhyytelö siihen päälle käyttäen hyytelösokeria, löytyy sokerihyllyltä, siinä on kyljessä ohjeet.
        Se ei maksa paljon ja siitä riittää myös testailtavaksi asti ;)

        Luumu ja piparkakut sopivat erinomaisesti yhteen, suosittelen!


      • leipuripuri
        täysi tumpelo kokkaaja kirjoitti:

        Jep täysin tumpelo mutta ohjeenne houkuttelee kokeilemaan. Siksipä haluaisin tehdä ajoissa. (jos vaikka epäonnistuu niin kerkeää ottaa uusiksi)SIIS
        Voiko näitä tehdä valmiiksi aikaisemmin. Pakastaa ja ottaa tarjolle myöhemmin. Ettei koostumus kärsi. Jos ei näitä niin voiko joku ystävällisesti vinkata ohjeen jonka voi tehdä pakkaseen valmiiksi.

        En ole koskaan kokeillut, mutta epäilen että rahkasta tehty voi kärsiä hieman ulkonäöllisesti, maku pysyy samana.
        Tuorejuustosta tehdyt juustokakut taas voi huoleti pakastaa!

        Tässä jotain http://plaza.fi/ellit/ideakeittio/kokkikoulu/herukkainen-juustokakku-v-39


      • apuva apuva
        sama leipuri taas ;) kirjoitti:

        Aiotko käyttää tuota maustettua rahkaa vai sitä tavallista maustamatonta?

        Noita valmiiksi maustettuja kannattaa nimittäin laittaa 2prk/2dl kermaa.

        Tee se luumuhyytelö siihen päälle käyttäen hyytelösokeria, löytyy sokerihyllyltä, siinä on kyljessä ohjeet.
        Se ei maksa paljon ja siitä riittää myös testailtavaksi asti ;)

        Luumu ja piparkakut sopivat erinomaisesti yhteen, suosittelen!

        KIITOS!


      • Paula33
        täysi tumpelo kokkaaja kirjoitti:

        Jep täysin tumpelo mutta ohjeenne houkuttelee kokeilemaan. Siksipä haluaisin tehdä ajoissa. (jos vaikka epäonnistuu niin kerkeää ottaa uusiksi)SIIS
        Voiko näitä tehdä valmiiksi aikaisemmin. Pakastaa ja ottaa tarjolle myöhemmin. Ettei koostumus kärsi. Jos ei näitä niin voiko joku ystävällisesti vinkata ohjeen jonka voi tehdä pakkaseen valmiiksi.

        Hei! Löysin tälläisen reseptin netistä, eli kyllä se jusutokakun pakastaminen onnistuu.

        http://www.kotiliesi.fi/ruokaohjeet/jaadytetty-juustokakku


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kumpi vetoaa enemmän sinuun

      Kaivatun ulkonäkö vai persoonallisuus? Ulkonäössä kasvot vai vartalo? Mikä luonteessa viehättää eniten? Mikä ulkonäössä?
      Ikävä
      96
      1896
    2. Ei se mene ohi ajan kanssa

      Näin se vaan on.
      Ikävä
      88
      1340
    3. Tavoitteeni onkin ärsyttää

      Sua niin turhaudut ja unohdat koko homman
      Ikävä
      110
      1143
    4. Tunnistebiisi

      Laita joku tunnistebiisi, niin tiedän ett oot täällä ja kaipaat ehkä mua
      Ikävä
      76
      1037
    5. Taidat tykätä linnuista paljon

      Mikä on sun lemppari ☺️😉🥹🦢🐦‍⬛🦉🦜🦚
      Ikävä
      119
      1010
    6. Okei nyt mä ymmärrän

      Olet siis noin rakastunut, se selittää. Onneksesi tunne on molemminpuolinen 😘
      Ikävä
      57
      873
    7. Miks käyttäydyt noin?

      Välttelet kaikkia kohtaamisia...
      Ikävä
      47
      791
    8. Ei sun tarvi jännittää enää

      en yritä enää mitään. Tiedän että olin mauton ja sössin kaiken.
      Ikävä
      36
      782
    9. Olen huolissani

      Että joku päivä ihastut/rakastut siskooni. Ja itseasiassa haluaisin, ettei hän olisi mitenkään sinun tyyppiäsi ja pitäis
      Ikävä
      48
      741
    10. Minkälainen ääni mulla on mies

      Sinun mielestä?
      Ikävä
      33
      693
    Aihe