Saksassa ja ranskassa kai tekevät noista jotain ? Nyt menee palviin ja sieltä keittoon. Muita ideoita ?
Siansorkat
13
5343
Vastaukset
- hernekeittoon
hyviä.Aiemmin käytin aina muutaman sorkan muun lihan keralla hernekeittoon.Nyt ei niitä kaupoissa näy.
- herkku_suu
Ainakin paikalliseen S-markettiin pystyy tilaamaan. Kysypä kauppiaaltasi!
Tein juuri eilen tuolla alempana keskustelussa mainittua Sauerfleischia siansorkista, potkasta ja palasta kasleria. (Kts. "Mehevä porsaankinkku") Sieltä löydät ohjeen. Hyvältä maistui ja hyvin hyytyi - Jouluna syödään.
Hernekeitto tuossa jo mainittiin.
Saksassa on tietysti kuuluisa Eisbein - ohjeita löytyy netistä. Tähän tosin tarvitaan kyllä potkakin matkaan. Ranskassa on gratinoitua sorkkaa ja grillattua sorkkaa. Italiassa täytettyä sorkkaa ja potkaa - Zampone nimellä, eräänlainen lihamakkara.
Seuraavassa vähän erilainen sorkkahomma - itämainen - j0ta joskus olen ajatellut kokeilla:
siansorkkia - potkaakin saa olla. Koeta poistaa luut sorkista ja potkasta, jos mahdollista.
raastettua inkivääriä
punaviinietikkaa
Mausteseos:
12 tlk suolaa
1/2 tlk sokeria
2 inkiväärinviipaletta
1 kevätsipuli tai shallottisipuli
2 rlk valkoviiniä tai valkoista balsamicoa
1 tlk rouhittua pippuria
2 tähtianista
2 tlk fenkolinsiemeniä
Pistä sorkat kuivasuolaan kahdeksi päiväksi. Pyyhi suola pois ja kiehauta sorkkia 15 minuttia. Huuhtele hyvin ja puhdista sorkat.
Kattilaan litra vettä ja mausteseoksen aineet. Sorkat liemeen ja kiehumaan. Poista vaahto ja keitä noin tunti.
Sorkat syvälle tarjoiluvadille. Siivilöi liemi ja kaada sorkkien päälle. Lautanen jääkaappiin päiväksi, jona aikana koko hoito hyytyy. Viipaloi tarjolle asetettaessa. Tarjotaan punaviinietikan ja raastetun inkiväärin kanssa.
Potka on helpompi saada luuttomaksi - sorkat vaikeampia, mutta lihakauppias sahaa ne kyllä halki ja poikki, jolloin pudistaminen on helpompaa.
Tämä annos on laskettu vain yhdelle potkalle ja sorkalle, joten kovin paljon tästä ei tule. Tee isompi annos lihan mukaan.- grisfötter on Ruotsissa
ainakin maalla tavallinen joulupöydän ingredienssi.
- ruotsalaisittain
grisfötter on Ruotsissa kirjoitti:
ainakin maalla tavallinen joulupöydän ingredienssi.
Kokta grisfötter i ättikslag (Keitetyt porsaansorkat, 4 annosta)
Recept för 4 portioner.
2 grisfötter msk salt per liter kokvatten(2 sorkkaa,rkl suolaa litraan vettä)
4 vitpepparkorn per liter kokvatten(4 vakopippuria litraan vettä)
Lag (Liemi):
1 liter vatten(litra vettä)
1 msk socker(1 rkl sokeria)
3 msk 12-procentig ättiksprit(3 rkl 12-prosenttista etikkaa)
10 kryddpepparkorn och två lagerblad( 10 maustepippuria ja 2 laakerinlehteä)
Se till att du köper kluvna grisfötter. Skölj dem och lägg dem i kallt vatten några timmar.(Osta sorkat halkaistuina.Huuhtele ja anna olla kylmässä vedessä muutama tunti)
Lägg ned grisfötterna i en rymlig kastrull. Häll på rikligt med vatten. Grisfötterna ska vara ordentligt täckta.(Laita sorkat isoon kattilaan. Lisää vettä,että peittyvät)
Salta. Koka upp och skumma väl. Lägg i vitpepparkornen.(Suolaa.Kiehauta,poista vaahto,lisää kokon.valkopippurit)
Koka sedan sakta under lock. Grisfötterna är färdigkokta när köttet lätt lossnar från benen. Det tar 3-4 timmar.(Keitä pienellä lämmöllä kannen alla.Sorkat ovat valmiita, kun liha irtoaa luista helposti.Se ottaa 3-4 tuntia)
Ställ kastrullen på ett kallt ställe. Fötterna ska kallna i spadet, som kommer att stelna till gelé.(Vie kattila kylmään paikkaan.Sorkkien tulee kylmetä nesteessä, joka hyytyy geleeksi.)
Blanda till lagen i en skål. Ta upp grisfötterna ur gelén. Skrapa bort den mesta gelén - inte allt - och skär fötterna i mindre delar. Lägg ned dem i ättikslagen.(Sekoita liemi kulhossa.Ota pois sorkat geleestä, ja raaputa suurin osa geleestä pois.Leikkaa sorkat pienempiin palasiin.Laita ne etikkaliemeen.)
Låt grisfötterna ligga i lagen 10-12 timmar innan de serveras.(Anna sorkkien maustua etikkaliemessä,ennen tarjolle panoa)
Ät tillsammans med annat kallskuret - olika syltor och skinka - på julbordet. De inlagda grisfötterna håller sig fräscha i flera dygn om de förvaras kallt i sitt spad.(Syödään kylmien leikkeleiden-sylttyjen ja kinkun kanssa joulupöydässä.Sorkat pysyy tuoreina useita päiviä kylmässä ja tässä liemessä).
-Porsaansorkkia tarjotaan myös paistettuna keittämisen jälkeen kunkin oman maun mukaan. - syltty_saara
Porsaansorkista hyvää "tytinää" kun teet painosylttyä
http://www.mtv.fi/lifestyle/makuja/reseptit/resepti/vanhanajan-painosyltty/5648666
kuvaa
http://www.keittokirjat.com/hyva_ruoka_keittokirja_vaatimattomille_kodeille.html
https://www.facebook.com/lihaparadiis/photos/br.Abp16HbCm-BdTIAPE-Eyqz61X2glR5ACm2lnoXCR109ZNSRsH7pvQTYkHaF9N9rbsCqgdf-3VsJvn7i7c0Rq7GejtVkpjPfn8TwTEcsGDSROooeDlQhb_p7uqhH63u7Lj8gsiGmtwJarYC405iNq5I67/159194507785754/?type=1&theater
- kaik_kelpaa
Siansorkat virolaisittain -laskiaisruoka
Laskiaistiistai on edelleen siansorkka -ruoka-aikaa. Se oli vanhan ajan virolaisilla tapana. Joissakin paikoissa Viroa oli myös myytti ; sorkan syöminen tekee kauniiksi.
Valmistusaika: noin 60 minuuttia 30 minuuttia uunissa
Määrä: 4 annosta
Laita kylmää veteen kiehumaan hymyillen sorkat. Poista vaahto. Lisää kuoritut sipulit, porkkanat ja juuriselleri, laakerinlehdet ja pippurit. Hauduta 1 tunti, lisäämällä suolaa kypsennyksen loppuaikana . Sekoita tyrnihillo, hunaja ja sinappi. Nosta sorkat reikäkauhalla uunipellille ja voitele hilloseoksella. Paista uunissa~ 30 minuuttia 200 kraadises. Kurkkaa, ettei pala. Virossa paljon saksalaisperinnettä.
http://www.anttiheikkila.com/blogi/meille-on-valehdeltu-vuosikymmenia/
http://www.iltasanomat.fi/ruokala/uutiset/art-2000000999457.html
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kolme miestä joukkoraiskasi nuoren naisen metsässä Helsingissä.
https://www.hs.fi/helsinki/art-2000011193871.html?utm_medium=promobox&utm_campaign=hs_tf&utm_source=is.fi&utm_content=pr2622173- 961889
- 911403
Sunnuntai terveiset kaivatulle
Maa on vielä valkoinen vaikka vappu lähestyy, otetaan pitkästä aikaa pyhä terveiset kaivatullesi tähän ketjuun !!701110Eräästä kalastuksenvalvojasta leviää video !
Ennemmin tai myöhemmin tänne palstalle tulee videonpätkä, jossa kerrotaan paikallisesta "kalastuksen valvojasta". Ei si141058Miksei voitaisi vaan puhua asiat selväksi?
Minulla on ollut niin kova ikävä sinua, etten oikein edes löydä sanoja kuvaamaan sitä. Tuntuu kuin jokainen hetki ilman39981Aika usein mietin sitä
Että miksi juuri minä olen se jonka kanssa haluaisit vakavampaa? Mikä minusta voi tehdä sellaisen että koet niin syviä t46961- 47958
- 46922
IS Viikonloppu 26.-27.4.2025
Koviksen ovat laatineet Eki Vuokila ja piirrospuolista vastaa Lavonius, jolloin 2,5 vaikeusasteen ristikko on saatu aika39895