Siansorkat

ohjeita kaivataan

Saksassa ja ranskassa kai tekevät noista jotain ? Nyt menee palviin ja sieltä keittoon. Muita ideoita ?

13

5459

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hernekeittoon

      hyviä.Aiemmin käytin aina muutaman sorkan muun lihan keralla hernekeittoon.Nyt ei niitä kaupoissa näy.

      • herkku_suu

        Ainakin paikalliseen S-markettiin pystyy tilaamaan. Kysypä kauppiaaltasi!


    • Tein juuri eilen tuolla alempana keskustelussa mainittua Sauerfleischia siansorkista, potkasta ja palasta kasleria. (Kts. "Mehevä porsaankinkku") Sieltä löydät ohjeen. Hyvältä maistui ja hyvin hyytyi - Jouluna syödään.

      Hernekeitto tuossa jo mainittiin.

      Saksassa on tietysti kuuluisa Eisbein - ohjeita löytyy netistä. Tähän tosin tarvitaan kyllä potkakin matkaan. Ranskassa on gratinoitua sorkkaa ja grillattua sorkkaa. Italiassa täytettyä sorkkaa ja potkaa - Zampone nimellä, eräänlainen lihamakkara.

      Seuraavassa vähän erilainen sorkkahomma - itämainen - j0ta joskus olen ajatellut kokeilla:

      siansorkkia - potkaakin saa olla. Koeta poistaa luut sorkista ja potkasta, jos mahdollista.
      raastettua inkivääriä
      punaviinietikkaa

      Mausteseos:

      12 tlk suolaa
      1/2 tlk sokeria
      2 inkiväärinviipaletta
      1 kevätsipuli tai shallottisipuli
      2 rlk valkoviiniä tai valkoista balsamicoa
      1 tlk rouhittua pippuria
      2 tähtianista
      2 tlk fenkolinsiemeniä

      Pistä sorkat kuivasuolaan kahdeksi päiväksi. Pyyhi suola pois ja kiehauta sorkkia 15 minuttia. Huuhtele hyvin ja puhdista sorkat.

      Kattilaan litra vettä ja mausteseoksen aineet. Sorkat liemeen ja kiehumaan. Poista vaahto ja keitä noin tunti.

      Sorkat syvälle tarjoiluvadille. Siivilöi liemi ja kaada sorkkien päälle. Lautanen jääkaappiin päiväksi, jona aikana koko hoito hyytyy. Viipaloi tarjolle asetettaessa. Tarjotaan punaviinietikan ja raastetun inkiväärin kanssa.

      Potka on helpompi saada luuttomaksi - sorkat vaikeampia, mutta lihakauppias sahaa ne kyllä halki ja poikki, jolloin pudistaminen on helpompaa.

      Tämä annos on laskettu vain yhdelle potkalle ja sorkalle, joten kovin paljon tästä ei tule. Tee isompi annos lihan mukaan.

      • grisfötter on Ruotsissa

        ainakin maalla tavallinen joulupöydän ingredienssi.


      • ruotsalaisittain
        grisfötter on Ruotsissa kirjoitti:

        ainakin maalla tavallinen joulupöydän ingredienssi.

        Kokta grisfötter i ättikslag (Keitetyt porsaansorkat, 4 annosta)
        Recept för 4 portioner.

        2 grisfötter msk salt per liter kokvatten(2 sorkkaa,rkl suolaa litraan vettä)
        4 vitpepparkorn per liter kokvatten(4 vakopippuria litraan vettä)
        Lag (Liemi):
        1 liter vatten(litra vettä)
        1 msk socker(1 rkl sokeria)
        3 msk 12-procentig ättiksprit(3 rkl 12-prosenttista etikkaa)
        10 kryddpepparkorn och två lagerblad( 10 maustepippuria ja 2 laakerinlehteä)

        Se till att du köper kluvna grisfötter. Skölj dem och lägg dem i kallt vatten några timmar.(Osta sorkat halkaistuina.Huuhtele ja anna olla kylmässä vedessä muutama tunti)
        Lägg ned grisfötterna i en rymlig kastrull. Häll på rikligt med vatten. Grisfötterna ska vara ordentligt täckta.(Laita sorkat isoon kattilaan. Lisää vettä,että peittyvät)
        Salta. Koka upp och skumma väl. Lägg i vitpepparkornen.(Suolaa.Kiehauta,poista vaahto,lisää kokon.valkopippurit)
        Koka sedan sakta under lock. Grisfötterna är färdigkokta när köttet lätt lossnar från benen. Det tar 3-4 timmar.(Keitä pienellä lämmöllä kannen alla.Sorkat ovat valmiita, kun liha irtoaa luista helposti.Se ottaa 3-4 tuntia)
        Ställ kastrullen på ett kallt ställe. Fötterna ska kallna i spadet, som kommer att stelna till gelé.(Vie kattila kylmään paikkaan.Sorkkien tulee kylmetä nesteessä, joka hyytyy geleeksi.)
        Blanda till lagen i en skål. Ta upp grisfötterna ur gelén. Skrapa bort den mesta gelén - inte allt - och skär fötterna i mindre delar. Lägg ned dem i ättikslagen.(Sekoita liemi kulhossa.Ota pois sorkat geleestä, ja raaputa suurin osa geleestä pois.Leikkaa sorkat pienempiin palasiin.Laita ne etikkaliemeen.)
        Låt grisfötterna ligga i lagen 10-12 timmar innan de serveras.(Anna sorkkien maustua etikkaliemessä,ennen tarjolle panoa)
        Ät tillsammans med annat kallskuret - olika syltor och skinka - på julbordet. De inlagda grisfötterna håller sig fräscha i flera dygn om de förvaras kallt i sitt spad.(Syödään kylmien leikkeleiden-sylttyjen ja kinkun kanssa joulupöydässä.Sorkat pysyy tuoreina useita päiviä kylmässä ja tässä liemessä).
        -Porsaansorkkia tarjotaan myös paistettuna keittämisen jälkeen kunkin oman maun mukaan.


    • kaik_kelpaa

      Siansorkat virolaisittain -laskiaisruoka

      Laskiaistiistai on edelleen siansorkka -ruoka-aikaa. Se oli vanhan ajan virolaisilla tapana. Joissakin paikoissa Viroa oli myös myytti ; sorkan syöminen tekee kauniiksi.

      Valmistusaika: noin 60 minuuttia 30 minuuttia uunissa

      Määrä: 4 annosta

      Laita kylmää veteen kiehumaan hymyillen sorkat. Poista vaahto. Lisää kuoritut sipulit, porkkanat ja juuriselleri, laakerinlehdet ja pippurit. Hauduta 1 tunti, lisäämällä suolaa kypsennyksen loppuaikana . Sekoita tyrnihillo, hunaja ja sinappi. Nosta sorkat reikäkauhalla uunipellille ja voitele hilloseoksella. Paista uunissa~ 30 minuuttia 200 kraadises. Kurkkaa, ettei pala. Virossa paljon saksalaisperinnettä.

      http://www.anttiheikkila.com/blogi/meille-on-valehdeltu-vuosikymmenia/
      http://www.iltasanomat.fi/ruokala/uutiset/art-2000000999457.html

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Olet nuorempi nainen aivan ihana

      Tykkään susta ihan valtavasti ❤️❤️
      Ikävä
      56
      1228
    2. Pitkäaikaistyöttömyys Suomessa harvinaisen paha

      Karut työttömyysluvut, korkein luku yli neljännesvuosisataan.
      Maailman menoa
      154
      1192
    3. Mitä vastaisit

      Jos kysyisin, että lähdettäisiinkö lenkille yhdessä? Vain sinä ja minä, kaksin? Miehelle
      Ikävä
      60
      1105
    4. Tiedän ettet tehnyt tahallasi pahaa

      Asiat tapahtuivat, ristiriidat ovat meitä vahvempia. Olemmeko me niin vahvoja, että selviämme tästäkin vielä? Aika paljo
      Ikävä
      94
      1038
    5. Janni Tikkanen ohjattiin miesten pukuhuoneeseen

      Vai olisko sittenkin Janne Tikkanen? Jos siellä jalkojen välissä on miesten killukkeet, mieshän tämä Janni on. Ja kuuluu
      Kajaani
      49
      960
    6. Nyt tiistain galluppi alkaa....

      Kuka on sun elämän rakkaus? Ketä kaipaat edelleenkin? Nyt nimiä vaan rohkeesti tuohon alle.Tää on ikäväpalsta, eikä mikä
      Ikävä
      55
      828
    7. Rakastan ja ikävöin sinua

      Ei helpota tämä ikävä millään. Pelkäsin että tämä ajanjakso tulee olemaan juuri näin vaikea. Siksi halusin ennen tätä pä
      Ikävä
      54
      810
    8. Miten aiot saada kaivattusi?

      1) loukuttamalla 2) kidnappaamalla 3) huijaamalla 4) jokin muu, mikä?
      Ikävä
      54
      785
    9. Upea takamus

      Sulla on nainen upea takamus.
      Ikävä
      32
      752
    10. KIIKKUSTUOLI

      Aloitetaan taas uudella alustalla, nuo pitkiksi venyneet ovat hankalia etsiä uusia viestejä, joskus vastauksia tulee sin
      80 plus
      71
      731
    Aihe