murenevan kinkun

miten saa

Haluaisin joulukinkun olevan oikein mureneva. Millä keinolla siitä sellaisen saisi. Onko vinkkejä?Paistopussissa,ruiskuoressa vai ilman mitään. Lämpötila? Kiitos etukäteen vinkeistänne.

17

11385

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Paisto-Pekka

      Murentuva joulukinkkuhan on vain merkki siitä, että kinkunpaisto on epäonnistunut, eli sitä on paistettu liian kauan.

      En voi ymmärtää, miksi joku tieten tahtoen haluaa sellaista!

      Mutta vaikeaa sellaisen aikaansaaminen ei ole: paista kinkkua tarpeeksi kauan eli "yli ajan". Kun kinkun sisälämpötila paistettaessa nousee reilusti yli 80 astetta, on se murentuva.

      • Käytä edellisen lisäksi vielä paistopussia niin murenee.


      • monia

        Minä nyt satun pitämään murenevasta kinkusta ja tunnen muitakin saman maun omaavia.
        Kai tällä palstalla saa tuoda makumieltymyksensä ilmi ilman "herran pieksuja".Jos sinä et pidä murenevasta kinkusta,niin ei se minun mielenrauhaani vie.
        Annetaan kaikkien kukkien kukkia.
        Rauhallista joulua!


      • tpi

        se on merkki siitä, että paistaminen on onnistunut. "normaali", "mehukas" kinkku on todella yököttävän makuistakin, maistuu niin vahvasti sialta.
        Kunnollinen on tälläistä "lusikalla murenevaa", erittäin maukkaan makuista.
        Itse teen leivinuunissa, laitan aika kuumaan uuniin rasvapuoli ylöspäin illalla, ja otan sitten aamulla uunista pois. Tällöin kaikki rasva on sulanut pois, valunut lihan läpi kinkun alla olevaan leivinvuokaan. Nahka on tässä vaiheessa ihan kipristynyt ja kova, ja lähtee nostamalla kinkun päältä pois. Ja liha on erittäin mureaa, hajoavaa, todella, todella hyvää.


      • monia kirjoitti:

        Minä nyt satun pitämään murenevasta kinkusta ja tunnen muitakin saman maun omaavia.
        Kai tällä palstalla saa tuoda makumieltymyksensä ilmi ilman "herran pieksuja".Jos sinä et pidä murenevasta kinkusta,niin ei se minun mielenrauhaani vie.
        Annetaan kaikkien kukkien kukkia.
        Rauhallista joulua!

        Itse asiassa olet kyllä siinä oikeassa, että monet pitävät tästä murenevasta kinkusta. Omat - jo aikuiset - lapseni, jotka tulevat joulunviettoon perheineen haluavat kinkkunsa ehdottomasti tällaisenä murenevana. Sen tulee kuitenkin olla vielä kostea eikä kuiva - vaikea yhtälö!

        Nahkaa ei saa poistaa ja kinkku tulee ehdottomasti kuorruttaa makean ja Dijon-sinapin sekoituksella, johon on lisätty pari munankeltuaista ja fariinisokeria. Kuorrutetaan korppujauholla, johon murennetaan paahdettua sipulia.

        Tarkat ohjeet - ja jos ei onnistu, on joulu pilalla.


      • nyt vain
        tpi kirjoitti:

        se on merkki siitä, että paistaminen on onnistunut. "normaali", "mehukas" kinkku on todella yököttävän makuistakin, maistuu niin vahvasti sialta.
        Kunnollinen on tälläistä "lusikalla murenevaa", erittäin maukkaan makuista.
        Itse teen leivinuunissa, laitan aika kuumaan uuniin rasvapuoli ylöspäin illalla, ja otan sitten aamulla uunista pois. Tällöin kaikki rasva on sulanut pois, valunut lihan läpi kinkun alla olevaan leivinvuokaan. Nahka on tässä vaiheessa ihan kipristynyt ja kova, ja lähtee nostamalla kinkun päältä pois. Ja liha on erittäin mureaa, hajoavaa, todella, todella hyvää.

        näyttää jääneen ruokamaku pikkulapsen asteelle.


      • haluan kinkun
        monia kirjoitti:

        Minä nyt satun pitämään murenevasta kinkusta ja tunnen muitakin saman maun omaavia.
        Kai tällä palstalla saa tuoda makumieltymyksensä ilmi ilman "herran pieksuja".Jos sinä et pidä murenevasta kinkusta,niin ei se minun mielenrauhaani vie.
        Annetaan kaikkien kukkien kukkia.
        Rauhallista joulua!

        mureena, mutta olen sen aina ottanut pois uunista kun lämpö on n. 75-80. Pussissa paistuneena ja sitten vielä se loppusilaus sinappikuorrutuksella. Eikä leikata nahkaa pois. Paisto: uunissa lämpö keksim. 125-130 astetta ja kilo per tunti.

        Sitä iänikusta tönkkösuolattua kosteeta keitto- ja palvikinkkua saa kaupanhyllystä ympäri vuoden, niin että muree läpikypsä kinkku on hyvää.
        Hyvää joulua kinkunpaistajille toivoo äitemuori.


      • ihanaa ja sitten
        tpi kirjoitti:

        se on merkki siitä, että paistaminen on onnistunut. "normaali", "mehukas" kinkku on todella yököttävän makuistakin, maistuu niin vahvasti sialta.
        Kunnollinen on tälläistä "lusikalla murenevaa", erittäin maukkaan makuista.
        Itse teen leivinuunissa, laitan aika kuumaan uuniin rasvapuoli ylöspäin illalla, ja otan sitten aamulla uunista pois. Tällöin kaikki rasva on sulanut pois, valunut lihan läpi kinkun alla olevaan leivinvuokaan. Nahka on tässä vaiheessa ihan kipristynyt ja kova, ja lähtee nostamalla kinkun päältä pois. Ja liha on erittäin mureaa, hajoavaa, todella, todella hyvää.

        kun syö sitä oikeelle perunalimppusiivulle lastattuna kunnon sinapin kanssa, niin aah kun on hyvää.
        Sitä puolimärkää ja -raakaa muka mehevää kinkkua en syö.


    • turhuudenjumala

      vaan sen kinkun niin ylikypsäksi korkeammassa lämpötilassa kuin normaalisti. ilman pusseja tai ruiskuoria, koska niiden tarkoitus on pitää kinkku mehevänä. kokeile vaikka 150 astetta ja sisälämpö 82, niin eiköhän se kinkku murene...

    • kkkkkkkkkkkkk

      ... kinkku pussiin ja pussi kiinni, kulmaan pieni höyryreikä ja uuniin 140 astetta ja noin tunti per kilo (luuton ja luullinen paistuu eriajan).

      Tsekkaa mittaria, kun näyttää n. 90 astetta on kinkku murenevaa ja siitä ei enää valu sitä inhottavaa suolavettä tai mitä lie kudosnestettä.

      Anna "levätä" tunti pari ennen nahan poistamista ja kuorrutusta.

      • kinkku on

        kyllä jo suoranainen murha!


      • kkkkkkkkkkkkkk
        kinkku on kirjoitti:

        kyllä jo suoranainen murha!

        ... sun mielestäsi, mutta meille maistuu !!
        Voi olla että mittari vähän fuskaa, mutta en oikeestaan tiedä mikä ol iljettävämpää kuin kinkku josta leikattaessa tihkuu nestettä.

        Varsinkin se superkypsän kinkun ala-osa joka on muhinut paistoliemessä on taivaallisen ihanaa, ei se koossa hienoina siivuina pysy (ainaskaan lämpimänä) mutta hyvää on.

        Meit on niin monta mieltä kun on mietäkin JA HYVÄ niin.


    • Vaismäkelä

      Juuri lopeteltiin kinkkua (luuton, 4,8kg) Joka paistettu seuraavasti: Tunti 200 asteessa ja kaksi 170 asteessa jolloin sisälämpö 89 astetta, uuni kiinni ja annettu jäähtyä uunissa aamuun asti noin yhdeksän tuntia. Korkeimmillaan lämpö oli käynyt 94 asteessa ja aamulla oli vielä vajaa 50 astetta jolloin otettiin pois pussista. Kinkku ei todellakaan ollut kuivaa mutta erinomaisen mureaa kylläkin. Lopputulos vaativan raadin yksimielisellä päätöksellä erinomainen!
      Äärimmäinen paistotapa kyllä mutta tarkoitus oli hakea rajoja oikealle lämmölle, korkeassa lämpötilassa on paistettu kuitenkin ennenkin. Mataliakin on kokeiltu aina sadasta asteesta lähtien ja lopputulos on ollut aina vain parempi mitä korkeampi lämpötila (!!!)
      No, se miksi asian esitin niin mihin ihmeeseen perustuu yleensäkään matalan lämmön käyttö paistossa? Minä en oikein ymmärrä??

      • adrhh

        Matala lämpö -pitkä kypsytys aika takaa maukkaan lopputuloksen, niin kuin juuri kirjoitit ?


      • Anonyymi

        Taidan luottaa tähän :)
        On niin monenlaista ohjettt näköjään. Itse nostanut joka vuosi muutamalla asteella ja (liian varovaisesti) keskimäärin on tullut parempaa kokoajan. Nyt olen tajunnut myös sen, miksi jotkut ei kinkusta tykkää ja sanoo että sitä jää myös syömättä kun muut tarjottavat on suositumpia. Tässä syitä: Monelle sitä on liikaa, siis vaikka 7kg/2 aik 2lasta. Sitten toiseksi useimmiten se kun on ohjeen mukaan tehty ("mehevää" muka, siis sellaista yhtenäistä pehmeää kumia, leivänpäällis kinkkua,.. kai Alkaa tulla 40 mittariin ennen kuin onnistuu kunnolla :)

        Oisko se 90 hyvä sisälämpötila ja yöksi uuniin että vois jo aamupäivällä aloitella, hmmm ;)


    • nuoria pernoita
    • Kinkkuäkkiä

      Nyt paistettu kinkku 160 asteisessa uunissa... Oli pientä kiirettä niin piti saada paistoaikaa pois. Oli aika hyvä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moikka rakas

      Oon miettinyt meidän välistä yhteyttä viime aikoina. En ihan osaa pukea sanoiksi, mitä kaikkea tunnen, mutta halusin vaa
      Ikävä
      65
      17183
    2. Mitä tapahtunut

      Poliiseja monta autoa+panssariauto Porista kpäähän päin tänään klo n.20 kuka hurjistunut ?
      Kankaanpää
      42
      4992
    3. HS: Kuka vielä uskaltaa mennä sairaalan ensiapuun?

      https://www.hs.fi/mielipide/art-2000011212025.html Tässä on hyvin ajankohtainen mielipidekirjoitus koskien Malmin sairaa
      Maailman menoa
      300
      2788
    4. Gallup: kaivattusi syntymävuosi

      Minä vuonna kaipaamasi henkilö on syntynyt?
      Ikävä
      150
      2103
    5. Lakea konkurssiin. Asukkaat menettävät asuntonsa

      Kuntarahoitus on tänään jättänyt konkurssihakemuksen lakean kaikista kiinteistö osakeyhtiöistä. Kassa on tyhjä, kaikki
      Seinäjoki
      33
      1660
    6. Ökyrikas Kurkilahti mussuttaa veroistaan

      Pakeni aikoinaan veroja Portugaliin mutta joutui palaamaan takaisin kun Suomi teki verotussopimuksen Portugalin kanssa.
      Maailman menoa
      133
      1634
    7. Missäpäin,,,

      Lapuaa tapettu ihminen viime yönä ? Hurjaa touhua nykymeno täällä...
      Lapua
      20
      1617
    8. Yhdysvalloissa työllisyys paranee, Suomessa työttömyys kasvaa, missä vika?

      Miten tämä on mahdollista että 177 000 uutta työllistä tuli USAssa yhdessä kuukaudessa, vaikka Trump on ruorissa? Orpon
      Maailman menoa
      400
      1566
    9. mahdollista, että olet ollut iltavuorossa

      Ja kotiin päästyäsi tulit palstalle etsimään merkkiä minusta, jos kaipaat yhtään minua niin kuin minä sinua Ei mennyt k
      Ikävä
      11
      1347
    10. Jos tämän vaan sulkee ja avaa 5 vuoden päästä

      Täällä on luultavasti edelleen näitä ihan samoja juttuja. On kuin kauniit ja rohkeat samat jutut junnaa. Heips. 👋🏻 E
      Ikävä
      11
      1323
    Aihe