Kinkun jälkipaistaminen?

Mureampaa lihaa

Voiko kinkkua paistaa jälkikäteen vielä uunissa?

Meinaan, että saisi hieman mureammaksi.

Kannattaisiko nyt kinkusta leikata palasia ja laittaa ne vaikkapa lautaselle ja uuniin 125 asteeseen? Kuinka kauan se tulisi olla uunissa? Tarvitseeko folio laittaa lautasen ja kinkun päälle?

17

17881

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ihmeessä

      sekoilet!!!???
      Ei kai nyt kinkkusiivuja aleta paistaa lisää!
      Mikä on tämä "saisi hieman mureammaksi"??? Onhan nyt kinkku aina mureata. Älä ihmeessä ala pilata kinkkuasi. Tosin jos sinulla on noin käsittämättömät makutottumukset, niin tee mitä lystäät.
      Yleensähän joulukinkku syödään kylmänä. Perunat sitten lämpiminä, ja ehkä lämmintä kinkunpaistolientä "kostukkeeksi".

      • Mureampaa lihaa

        ...annoinpa lämmetä uunissa kinkkuviipaleita 150 asteessa reilut puoli tuntia ja lihasta tuli entistä parempaa! =P

        Maukasta joulua kaikille!


      • ja taas mennään
        Mureampaa lihaa kirjoitti:

        ...annoinpa lämmetä uunissa kinkkuviipaleita 150 asteessa reilut puoli tuntia ja lihasta tuli entistä parempaa! =P

        Maukasta joulua kaikille!

        toki joulukinkun voi kuivattaa uunissa. Murea ja kuiva eivät ole synonyymejä tässä tapauksessa.

        Eli kinkkua ei kuivateta uunissa, kypsennetään kerran ja sillä selvä. Toki voit kuivattaa kinkkusi jos se on tarkoitus, minä en vain ymmärrä miksi et kypsentänyt suoraa kinkkua mureaksi ?


      • Anonyymi

        Idioottimaisin kommentti koskaan!


      • Anonyymi
        ja taas mennään kirjoitti:

        toki joulukinkun voi kuivattaa uunissa. Murea ja kuiva eivät ole synonyymejä tässä tapauksessa.

        Eli kinkkua ei kuivateta uunissa, kypsennetään kerran ja sillä selvä. Toki voit kuivattaa kinkkusi jos se on tarkoitus, minä en vain ymmärrä miksi et kypsentänyt suoraa kinkkua mureaksi ?

        Onhan se hankalaa jos ei osaa tehdä kuin puolikypsää tai kuivaa korppua, fiksummat osaa kypsentää juuri sopivaksi. Murea on paras, liian raaka sitkeää ja varsinkin luun vieressä tummempi liha maistuu sitäkin pahemmalle.


    • paistaja

      Kinkusta saat murean ja kypsän, kun panet sen LOOK-paistopussiin ja lihalämpömittari paksuinpaan kohtaan. Katso, että ei osu luuhun. Uuniin 100 ...110 astetta ja kun lämpömittari näyttää 87 astetta ota pois. Kuori kamara ja läski ja uudelleen uuniin; jos sinulla on grillivastuksen uunin katossa, niin kytke ne ja muutoin 250 astetta noin viisi minuuttia, jotta pintaan tulisi ruskeita laikkuja.Mikäli myöhemmin haluat lämmittää jäähtyneitä siivuja, niin pane ne lautaselle ja siihen puoli kahvikupillista vettä ja mikroon. Hätätilassa voi myös lämmittää uunissa folion alla 15 minuuttia 200 astetta.Kokeile myös kinkkuviillokkia, jonka siis voi lämmittää kastikkeessa kattilassa. Eräs jäteauton kuljettaja on kertonut, että Tammikuun alussa on valtavia määriä puolisyötyjä kinkkuja roskissa. TÄmän tuhlauksen estämiseksi leikkele kinkku pieniksi kuutioiksi ja voit käyttää pyttipannuun tai hernekeittoon myöhemmin keväällä pakastettuna. Kinkun luusta tulee myös hyvä pohja hernekeitolle Loppiaiseksi. Keitä useampi tunti.
      kinkun liemi on myös hyvä pohja keitoille ja kastikkeille ja säilyy pakastamatta vaikkapa parvekkeella pitkään, varsinkin jos jättää jonkin verran rasvaa päälle. Muutoin paistosliemen pääle kertyneen rasvan voi käyttää pihvien paistoon.

      • look at yourself

        Ei todellakaan kannata laittaa kinkkua paistopussiin paistumaan, paitsi siinä tapauksessa, että haluat sitä lientä enemmän kuin kinkkua. Sitä nimittäin irtoaa ja painotappiota tulee aivan älyttömästi.
        Laitat kinkun ritilälle ilman mitään pussia, nahkapuoli ylöspäin. Kuivaat kinkun pinnan talouspaperilla ja annat kinkun tekeytyä ja lämmetä huoneenlämmössä muutaman tunnin. Mittari kinkkuun, uuniin lämpöä 110°C ja varaat aikaa riittävästi. Alapuolelle reunallinen uunipelti, johon kaadat vettä n. 0,5 litraa, ettei kinkusta valuva rasva pala kiinni. Kun mittari näyttää 80°C kinkku on murea ja varmasti kypsä. Itseltäni kului 7,5 kilon juhlakinkun paistamiseen hiukan toista kellonympärystä, mutta kannatti. Nestettä oli uunipannussa alle puoli litraa, kastiketta varten.


      • Kemin kundi
        look at yourself kirjoitti:

        Ei todellakaan kannata laittaa kinkkua paistopussiin paistumaan, paitsi siinä tapauksessa, että haluat sitä lientä enemmän kuin kinkkua. Sitä nimittäin irtoaa ja painotappiota tulee aivan älyttömästi.
        Laitat kinkun ritilälle ilman mitään pussia, nahkapuoli ylöspäin. Kuivaat kinkun pinnan talouspaperilla ja annat kinkun tekeytyä ja lämmetä huoneenlämmössä muutaman tunnin. Mittari kinkkuun, uuniin lämpöä 110°C ja varaat aikaa riittävästi. Alapuolelle reunallinen uunipelti, johon kaadat vettä n. 0,5 litraa, ettei kinkusta valuva rasva pala kiinni. Kun mittari näyttää 80°C kinkku on murea ja varmasti kypsä. Itseltäni kului 7,5 kilon juhlakinkun paistamiseen hiukan toista kellonympärystä, mutta kannatti. Nestettä oli uunipannussa alle puoli litraa, kastiketta varten.

        Jos sie paistat kinkun pussisa, neste ei pääse haihtumaan, vaan jää pussiin. Paistappa iliman pussia niin irtoava neste haihtuu pelliltä taivaan tuuliin.
        Kait sen nyt jo Teponkin järki sannoo, että kinkusta irtuaa sama nestemäärä, oli se pussisa tai ei.
        Se on vain tiiviimäsä muovosa se liemi, seleviskö?


      • turhuudenjumala
        Kemin kundi kirjoitti:

        Jos sie paistat kinkun pussisa, neste ei pääse haihtumaan, vaan jää pussiin. Paistappa iliman pussia niin irtoava neste haihtuu pelliltä taivaan tuuliin.
        Kait sen nyt jo Teponkin järki sannoo, että kinkusta irtuaa sama nestemäärä, oli se pussisa tai ei.
        Se on vain tiiviimäsä muovosa se liemi, seleviskö?

        en ole ikinä paistanut kinkkua paistopussissa, eikä ole ollut lientäkään alapellillä... paistopussissa paistettaessa pussi muuttuu höyryuuniksi ja se hauduttaa lihasta enemmän nestettä irti.


      • Kemin kundi
        turhuudenjumala kirjoitti:

        en ole ikinä paistanut kinkkua paistopussissa, eikä ole ollut lientäkään alapellillä... paistopussissa paistettaessa pussi muuttuu höyryuuniksi ja se hauduttaa lihasta enemmän nestettä irti.

        Turhuuvenjumalako se ei tajjuu selevää asiaa. Muistakko nää minkä tähen kinkkupusseja ylleensä alettiin myyvä? No soli sen tähen, että sataiskinkku pyssyyn mehukkaampana sen pussin takia. Vasiten kokkeilin silloin joskus sitä pussia, tulos ei yhtään kostiampaa lihhaa kuin tavallisestikkaan.
        Ookko aatellu että se uunikin on paistettaessa yhenlainen höyrykaappi, vain vähäsen tilavampi.
        Pellile valluu aivan samanverran nestettä, mutta avvoimelta pelliltä se pääsee haihtuun huitsin nevadaan, ookko pannu merkille uunista nousevan höyryn? Se on sitä kinkun nestettä hyvä Turhuuvenjumala. Jos sie paat kinkun pussiin, ei uunista nouse pihhaustakkaan höyryä, soppii kokkeilla ihan ite. Miekö jo luulin sinua oikiaksi kokiksi, mutta oppipoikahan sie ootkin. Mukavia neuvoja sinulla kylläkin ompi, oon mie niitä lukenu. Älä nyt ota nokkiis vanahemman ihimisen oikasua.


      • siihen paisto-
        Kemin kundi kirjoitti:

        Turhuuvenjumalako se ei tajjuu selevää asiaa. Muistakko nää minkä tähen kinkkupusseja ylleensä alettiin myyvä? No soli sen tähen, että sataiskinkku pyssyyn mehukkaampana sen pussin takia. Vasiten kokkeilin silloin joskus sitä pussia, tulos ei yhtään kostiampaa lihhaa kuin tavallisestikkaan.
        Ookko aatellu että se uunikin on paistettaessa yhenlainen höyrykaappi, vain vähäsen tilavampi.
        Pellile valluu aivan samanverran nestettä, mutta avvoimelta pelliltä se pääsee haihtuun huitsin nevadaan, ookko pannu merkille uunista nousevan höyryn? Se on sitä kinkun nestettä hyvä Turhuuvenjumala. Jos sie paat kinkun pussiin, ei uunista nouse pihhaustakkaan höyryä, soppii kokkeilla ihan ite. Miekö jo luulin sinua oikiaksi kokiksi, mutta oppipoikahan sie ootkin. Mukavia neuvoja sinulla kylläkin ompi, oon mie niitä lukenu. Älä nyt ota nokkiis vanahemman ihimisen oikasua.

        pussiin pitää leikata pieni reikä siks että höyryt pääsee pois. Lukee ihan käyttöohjeessa.

        Mä paistoin kinkun ruistaikinakuoressa vanhaan malliin. Kyl se taikinaki vähä rakoilee, mutta yhtä kaikki ihan hyvää sopivan mureeta kinkkua. Uunipannulle ei tullut nestettä kun kastikeaineen verran.
        Jotkut ei jaksa valuttaa kinkkua ja antaa lämmetä tarpeeksi kauan. Joskus ennen vanhaan oli sellasta kinkkualumiinipaperia kaupassa, mutta ei taida olla enää.
        Jaa ja en ole tuo edellinen vastaaja.


      • Kuulostaa tosi hyvältä. Juuri mietin miten tuunaisin kinkusta sellaista nyhtökinkkua. Olen yksin syömässä, joten saan tykätä ja laitaa kinkusta sellaista kuin haluan. Puuttui tieto miten!


      • Anonyymi
        Kemin kundi kirjoitti:

        Turhuuvenjumalako se ei tajjuu selevää asiaa. Muistakko nää minkä tähen kinkkupusseja ylleensä alettiin myyvä? No soli sen tähen, että sataiskinkku pyssyyn mehukkaampana sen pussin takia. Vasiten kokkeilin silloin joskus sitä pussia, tulos ei yhtään kostiampaa lihhaa kuin tavallisestikkaan.
        Ookko aatellu että se uunikin on paistettaessa yhenlainen höyrykaappi, vain vähäsen tilavampi.
        Pellile valluu aivan samanverran nestettä, mutta avvoimelta pelliltä se pääsee haihtuun huitsin nevadaan, ookko pannu merkille uunista nousevan höyryn? Se on sitä kinkun nestettä hyvä Turhuuvenjumala. Jos sie paat kinkun pussiin, ei uunista nouse pihhaustakkaan höyryä, soppii kokkeilla ihan ite. Miekö jo luulin sinua oikiaksi kokiksi, mutta oppipoikahan sie ootkin. Mukavia neuvoja sinulla kylläkin ompi, oon mie niitä lukenu. Älä nyt ota nokkiis vanahemman ihimisen oikasua.

        MEi jesus mitä kommentointia. Pelle!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        MEi jesus mitä kommentointia. Pelle!

        Älä lausu Herrasi sinun Jumalasi nimeä turhaan.

        Hyvää joulua maukkaiden ruokien kera!


    • inthe year 2000...

      Vanhaan viestiin vastaamishommia mutta menköön.

      Meillä tapana laittaa kinkku takaisin uuniin kovaan lämpöön hetkeksi paistamisen jälkeen kun rasvat on revitty irti. Tulee aivan mahtava ja rapsakka pinta. Siihen voi laittaa myös vaikka grillimaustetta tai jotain chili hässäkkää, ihan mitä vain oma maku tykkää :)

      • Anonyymi

        Tai sinappihintu ja neilikoita. Poishan se nahka ja rasva joutaa, ei niitä kukaan normaali ihminen kuitenkaan syö, valmiskinkuissa kuitenkin mukana painoa lisäämässä.


    • Anonyymi

      Kiertoilmakypsentimessä voisi tulla hyvä. Ruskistin karjalanpaistin lihatkin siinä ja oli niin hyvää että teki mieli syödä sellaisenaan. Silikonivuoka on kätevä tuohon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Purran tuhoja tuskin saadaan koskaan korjatuksikaan

      Purra on aiheuttanut Suomen taloudelle karmaisevat tuhot. Sen lisäksi Purra on ajanut myös suuren osan Suomen kansasta k
      Maailman menoa
      129
      7722
    2. Miksi persuilla ei ole firmoja?

      Kuten vasemmisstolaisilla, esim. Sannalla MA\PI. Eikö ole aika erikoista?
      Maailman menoa
      93
      7254
    3. Persut hommasivat Suomeen 35 000 pientä lasta v. 2015

      Onko Riikka Purra nyt tavoittelemassa tätä samaa historiallista persujen utopiaa? Purram kaksinaamaisessa pelissä vaadit
      Maailman menoa
      31
      7172
    4. Aamun Riikka: työttömyydessä lähestytään viime laman synkintä vaihetta

      Nopeasti mentiiin upean Marinin hallituksen ennätystyöllisyydestä toiseen ääripäähän, kohti Suomen historian kurjimpia t
      Maailman menoa
      10
      6446
    5. Marinin tuhojen korjaaminen kestää kahdeksan vuotta

      Nyt on vasta neljännes mennyt ja ensimmäiset korjausliikkeet saatu liikkeelle. Innokkaimmat olivat odottaneet että jo t
      Maailman menoa
      73
      6331
    6. Miksette persut irtisanoudu Kirkin lausunnoista?

      Kirkhän muun muassa vaati raiskattuja naisia pidättäytymään abortista ja vaimoja alistumaan aviomiestensä tahtoon. Mik
      Maailman menoa
      111
      5687
    7. Persujen kaksoisstandardit: Räsäsen uhkailu paha, Virran uhkailu hyvä

      Tässä taas nähdään kuinka kaksinaamaista porukkaa persut ovat. Mitäs persut tähän?
      Maailman menoa
      46
      5458
    8. Demarikultin uhri kertoo

      Demarikultin uhri kertoo: “En saanut mennä edes suihkuun ilman lupaa” – Seksuaalisen hyväksikäytön uhri kertoo vuosistaa
      Maailman menoa
      74
      5321
    9. Miksi vasemmistolaiset eivät omista yhtään firmaa?

      Vasemmistolaiset eivät omista yhtään firmaa joka työllistäisi ihmisiä. Miksi? No siksi, että jos vasemmistolainen perus
      Maailman menoa
      47
      5190
    10. Purran vuoro kiihoittua Lepomäen sääristä

      "Ulkoministeri Elina sanoo, ettei muuta pukeutumistaan sen mukaan, kenet tapaa, ja että hän ei suostuisi peittämään kasv
      Maailman menoa
      19
      5165
    Aihe