Satukakku?

Josefina

Aschanin leipomo tekee ainakin satukakkuja. Tietääkö kukaan tämän iki-ihanan satukakun reseptiä?

10

9514

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Satukakun esikuvana on tanskalainen torttu, jonka ohjekin olisi joltain sailtilta kyllä saatavissa kun vain osaisi hakea.

      Liittyi muistaakseni jotenkin H.C. Anderseniin, jolle kylle on omistettu montakin kakkua ja torttua.

      Tehdään Jyväskylässä samanlaista sokeripommia Rallitortun nimellä.

      • sinnepäin

        H.C. Andersen kage

        600 g mel
        300 g smør
        75 g sukker
        2 æg
        2 dl kold mælk
        50 g gær

        Fyld - Remonce:
        200 g smør
        200 g sukker
        lidt kardemomme
        Pynt:
        Smeltet smør og sukker    

        http://www.madabc.dk/madabc-dk/index.aspx?id=6&dbg=57d0e42e-ab1b-487e-8b23-b2cbb4dc325c&cat=8

        Suomalaisessa kaupallisessa versiossa näyttää olevan vanilja-mantelitäyte. Ehkä wienerleipien vaniljakreemi mantelimassa ajaisi saman asian.

        Jos joku viitsii kokeilla reseptiä, niin olisi mukava kuulla kommentteja.


      • samalla_vaivalla
        sinnepäin kirjoitti:

        H.C. Andersen kage

        600 g mel
        300 g smør
        75 g sukker
        2 æg
        2 dl kold mælk
        50 g gær

        Fyld - Remonce:
        200 g smør
        200 g sukker
        lidt kardemomme
        Pynt:
        Smeltet smør og sukker    

        http://www.madabc.dk/madabc-dk/index.aspx?id=6&dbg=57d0e42e-ab1b-487e-8b23-b2cbb4dc325c&cat=8

        Suomalaisessa kaupallisessa versiossa näyttää olevan vanilja-mantelitäyte. Ehkä wienerleipien vaniljakreemi mantelimassa ajaisi saman asian.

        Jos joku viitsii kokeilla reseptiä, niin olisi mukava kuulla kommentteja.

        Minusta ainakin tuo ohje vaikuttaa hyvin samanlaiselta kuin jossain suomalaisessa ruokalehdessä esitetty vaniljainen bostonkakku.

        Mutta voi tietty olla etten ymmärtänyt täysin tuota tanskankielistä reseptiä.


      • PP
        sinnepäin kirjoitti:

        H.C. Andersen kage

        600 g mel
        300 g smør
        75 g sukker
        2 æg
        2 dl kold mælk
        50 g gær

        Fyld - Remonce:
        200 g smør
        200 g sukker
        lidt kardemomme
        Pynt:
        Smeltet smør og sukker    

        http://www.madabc.dk/madabc-dk/index.aspx?id=6&dbg=57d0e42e-ab1b-487e-8b23-b2cbb4dc325c&cat=8

        Suomalaisessa kaupallisessa versiossa näyttää olevan vanilja-mantelitäyte. Ehkä wienerleipien vaniljakreemi mantelimassa ajaisi saman asian.

        Jos joku viitsii kokeilla reseptiä, niin olisi mukava kuulla kommentteja.

        www.translate.google.com

        H.c. Andersen kakku

        600 g jauhoja
        300 g voita
        75 g sokeria
        2 munaa
        2 dl kylmää maitoa
        50 g hiivaa

        Täytä - Remonce:
        200 g voita
        200 g sokeria
        vähän kardemummaa
        Koriste:
        Sulaa voita ja sokeria

        Sitten kun joku vielä sen valmistusohjeen jostain löytäis. Itse maistanut kerran rallitorttua ja ihastuin iäksi!!! Kauhea kaloripommi mutta ai, niin hyvää :D!


      • sinnepäin-x
        PP kirjoitti:

        www.translate.google.com

        H.c. Andersen kakku

        600 g jauhoja
        300 g voita
        75 g sokeria
        2 munaa
        2 dl kylmää maitoa
        50 g hiivaa

        Täytä - Remonce:
        200 g voita
        200 g sokeria
        vähän kardemummaa
        Koriste:
        Sulaa voita ja sokeria

        Sitten kun joku vielä sen valmistusohjeen jostain löytäis. Itse maistanut kerran rallitorttua ja ihastuin iäksi!!! Kauhea kaloripommi mutta ai, niin hyvää :D!

        The yeast stirred into cold milk, flour and the other ingredients kneaded in a uniform dough, which raises to double in size in a warm place, covered.
        1/3 part of the dough is formed into a ball, and the rest is split into 4 equal pieces, each of which is formed into balls and resting a few min.
        The ball rolled out to a large square piece 30*40 cm so it is easy to place in roasting pan, 1/3 part of remonce lubricated evenly out. Each of the remaining 4 dough balls rolled out for pieces of 12 * 40 cm. remonce distributed across the rest of the 4 pieces and greased out. Each piece rolled together from the wide side to a sausage and placed. With a pair of scissors cut cut by approximately 3 cm intervals in each of these sausages, and these cuts pushed alternately to the right and left, so that the bottom is covered. Raised to double in size in a warm place, covered. Spread with melted butter, and sprinkled with sugar and bake on the middle oven in preheated oven at 200 degrees for about 25 minutes.


    • ruostumatonteräsmies

      Savonlinnan torilla myydään ainakin lörtsyjä. Ne on minusta hyviä. Omenatäytteiset ainakin. Satukakuista en tiiä. Saatto olla Lappeenrannan torikin.

    • kotileipuri 69

      250 g voita ja 1,5 dl sokeria vatkataan vaahdoksi.
      25 g hiivaa ja 1dl kuohukermaa ,vatkaa tätä niin että hiiva liukenee.
      1 muna voi-sokeri vaahdon sekaan.
      puolet kerma-hiiva seoksesta sekaan, vehnäjauhoja välillä vatkaa tasaiseksi ja lisää loppu kerma-hiiva seos...lisäsin jauhoja sopivasti, että taikinasta tuli hyvin käsistä irtoavaa.ts.kaulittavaa myös.

      ostin kaupasta vanijakastike pussin johon sekoitetaan maito.tee kastike valmiiksi.

      reilusti yli puolet taikinasta käytetään pohjaan .
      taikinat taputellaan vuokaan ja reunoille.

      vatkaa 75g voita ja tomusokeria.ns kreemiksi.

      lopputaikina kaulitaan levyksi ja kreemi siihen päälle, rullataan pötköksi ja leikataan n 2-3 cm palasiksi..kuten korvapuustit.
      voisihan sinne sekaan laittaa myös aprikoosihilloa.

      nämä leikatut palaset asettelin torttu pojan päälle ja lopuksi kaadoin vaniljakastikkeen päälle.

      sitten uunniin 175 astetta ja n. 35-45 min kunnes on hieman ruskistunut reunat .

      jäähdytä ja tee raitoja tomusokeri-vesi seoksella..kuten piparkakku koriste ainetta..

      tämä on aikalailla satukakkumainen :)..tai ainakin näin omatekoiseksi hyvä

      • sinnepäin

        Kiitoksia kotileipuriohjeesta, täytyy kokeilla joku päivä.


    • Heideken -38

      Turussa toimi aikoinaan maineikas ja korkeatasoinen Olulaisen konditoria, St Erikin talossa Eerikinkadulla, taloa pidettiin Suomen
      ensimmäisenä betoniraudoitettuna talona, koska seiniä tuettiin
      metalliverkolla. Taloa kutsuttiin sen vuoksi myös "Kanahäkintaloksi". Niin, Oululaisen yksi huipputuotteista, oli Satukakku, jonka resepti
      taisi konditorian lopettamisen jälkeen siirtyä Aschanille. Nyt, 2013
      taitaa enää olla vaikeaa löytää koko herkkua, kun Aschanikin on ihan
      eri laitos.

    • Vaihtoon

      Lahtelainen Sinuhe-leipomo valmistaa " Viettelystorttu" nimellä saman näköistä torttua.(nettisivuillan on tuoteseloste)
      Nyt juuri kädessä kuitenkin ASCHAN "Satukakku"!
      Syy kakun vaihtoon on Aschanin AITO MANTELI!
      Sinuhe käyttää kakussaan ja esim. "Mantelipullassaan"( = laskiaispulla)
      APSIKOOSIN SIEMENEN sydämestä manteliaromilla maustettua mössöä.
      En ole vielä maistanut Aschan kakkua koska vieraat tulevat huomenna.
      AITO MANTELI sai kuitenkin valitsemaan SATUKAKUN!!
      Ulkonäkö on kuitenkin sama.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!

      Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit
      Pitkäveto
      1
      2701
    2. Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille

      Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?
      Ikävä
      158
      1331
    3. Heikki Silvennoinen ( Kummeli)

      Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on
      Kotimaiset julkkisjuorut
      49
      1165
    4. Mitä toivot

      ensi vuodelta? :)
      Ikävä
      127
      1018
    5. Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?

      Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?
      Sinkut
      207
      1000
    6. Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos

      Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä
      Maailman menoa
      18
      986
    7. Hyvää huomenta 18. luukku

      Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️
      Ikävä
      223
      974
    8. Haluaisin vain varmistua

      Sinusta tarpeeksi.
      Ikävä
      42
      899
    9. Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?

      Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk
      Pyhäjärvi
      297
      885
    10. Olet sä silti

      Ihana ❤️ tykkään
      Ikävä
      72
      875
    Aihe