Satukakku?

Josefina

Aschanin leipomo tekee ainakin satukakkuja. Tietääkö kukaan tämän iki-ihanan satukakun reseptiä?

10

10300

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Satukakun esikuvana on tanskalainen torttu, jonka ohjekin olisi joltain sailtilta kyllä saatavissa kun vain osaisi hakea.

      Liittyi muistaakseni jotenkin H.C. Anderseniin, jolle kylle on omistettu montakin kakkua ja torttua.

      Tehdään Jyväskylässä samanlaista sokeripommia Rallitortun nimellä.

      • sinnepäin

        H.C. Andersen kage

        600 g mel
        300 g smør
        75 g sukker
        2 æg
        2 dl kold mælk
        50 g gær

        Fyld - Remonce:
        200 g smør
        200 g sukker
        lidt kardemomme
        Pynt:
        Smeltet smør og sukker    

        http://www.madabc.dk/madabc-dk/index.aspx?id=6&dbg=57d0e42e-ab1b-487e-8b23-b2cbb4dc325c&cat=8

        Suomalaisessa kaupallisessa versiossa näyttää olevan vanilja-mantelitäyte. Ehkä wienerleipien vaniljakreemi mantelimassa ajaisi saman asian.

        Jos joku viitsii kokeilla reseptiä, niin olisi mukava kuulla kommentteja.


      • samalla_vaivalla
        sinnepäin kirjoitti:

        H.C. Andersen kage

        600 g mel
        300 g smør
        75 g sukker
        2 æg
        2 dl kold mælk
        50 g gær

        Fyld - Remonce:
        200 g smør
        200 g sukker
        lidt kardemomme
        Pynt:
        Smeltet smør og sukker    

        http://www.madabc.dk/madabc-dk/index.aspx?id=6&dbg=57d0e42e-ab1b-487e-8b23-b2cbb4dc325c&cat=8

        Suomalaisessa kaupallisessa versiossa näyttää olevan vanilja-mantelitäyte. Ehkä wienerleipien vaniljakreemi mantelimassa ajaisi saman asian.

        Jos joku viitsii kokeilla reseptiä, niin olisi mukava kuulla kommentteja.

        Minusta ainakin tuo ohje vaikuttaa hyvin samanlaiselta kuin jossain suomalaisessa ruokalehdessä esitetty vaniljainen bostonkakku.

        Mutta voi tietty olla etten ymmärtänyt täysin tuota tanskankielistä reseptiä.


      • PP
        sinnepäin kirjoitti:

        H.C. Andersen kage

        600 g mel
        300 g smør
        75 g sukker
        2 æg
        2 dl kold mælk
        50 g gær

        Fyld - Remonce:
        200 g smør
        200 g sukker
        lidt kardemomme
        Pynt:
        Smeltet smør og sukker    

        http://www.madabc.dk/madabc-dk/index.aspx?id=6&dbg=57d0e42e-ab1b-487e-8b23-b2cbb4dc325c&cat=8

        Suomalaisessa kaupallisessa versiossa näyttää olevan vanilja-mantelitäyte. Ehkä wienerleipien vaniljakreemi mantelimassa ajaisi saman asian.

        Jos joku viitsii kokeilla reseptiä, niin olisi mukava kuulla kommentteja.

        www.translate.google.com

        H.c. Andersen kakku

        600 g jauhoja
        300 g voita
        75 g sokeria
        2 munaa
        2 dl kylmää maitoa
        50 g hiivaa

        Täytä - Remonce:
        200 g voita
        200 g sokeria
        vähän kardemummaa
        Koriste:
        Sulaa voita ja sokeria

        Sitten kun joku vielä sen valmistusohjeen jostain löytäis. Itse maistanut kerran rallitorttua ja ihastuin iäksi!!! Kauhea kaloripommi mutta ai, niin hyvää :D!


      • sinnepäin-x
        PP kirjoitti:

        www.translate.google.com

        H.c. Andersen kakku

        600 g jauhoja
        300 g voita
        75 g sokeria
        2 munaa
        2 dl kylmää maitoa
        50 g hiivaa

        Täytä - Remonce:
        200 g voita
        200 g sokeria
        vähän kardemummaa
        Koriste:
        Sulaa voita ja sokeria

        Sitten kun joku vielä sen valmistusohjeen jostain löytäis. Itse maistanut kerran rallitorttua ja ihastuin iäksi!!! Kauhea kaloripommi mutta ai, niin hyvää :D!

        The yeast stirred into cold milk, flour and the other ingredients kneaded in a uniform dough, which raises to double in size in a warm place, covered.
        1/3 part of the dough is formed into a ball, and the rest is split into 4 equal pieces, each of which is formed into balls and resting a few min.
        The ball rolled out to a large square piece 30*40 cm so it is easy to place in roasting pan, 1/3 part of remonce lubricated evenly out. Each of the remaining 4 dough balls rolled out for pieces of 12 * 40 cm. remonce distributed across the rest of the 4 pieces and greased out. Each piece rolled together from the wide side to a sausage and placed. With a pair of scissors cut cut by approximately 3 cm intervals in each of these sausages, and these cuts pushed alternately to the right and left, so that the bottom is covered. Raised to double in size in a warm place, covered. Spread with melted butter, and sprinkled with sugar and bake on the middle oven in preheated oven at 200 degrees for about 25 minutes.


    • ruostumatonteräsmies

      Savonlinnan torilla myydään ainakin lörtsyjä. Ne on minusta hyviä. Omenatäytteiset ainakin. Satukakuista en tiiä. Saatto olla Lappeenrannan torikin.

    • kotileipuri 69

      250 g voita ja 1,5 dl sokeria vatkataan vaahdoksi.
      25 g hiivaa ja 1dl kuohukermaa ,vatkaa tätä niin että hiiva liukenee.
      1 muna voi-sokeri vaahdon sekaan.
      puolet kerma-hiiva seoksesta sekaan, vehnäjauhoja välillä vatkaa tasaiseksi ja lisää loppu kerma-hiiva seos...lisäsin jauhoja sopivasti, että taikinasta tuli hyvin käsistä irtoavaa.ts.kaulittavaa myös.

      ostin kaupasta vanijakastike pussin johon sekoitetaan maito.tee kastike valmiiksi.

      reilusti yli puolet taikinasta käytetään pohjaan .
      taikinat taputellaan vuokaan ja reunoille.

      vatkaa 75g voita ja tomusokeria.ns kreemiksi.

      lopputaikina kaulitaan levyksi ja kreemi siihen päälle, rullataan pötköksi ja leikataan n 2-3 cm palasiksi..kuten korvapuustit.
      voisihan sinne sekaan laittaa myös aprikoosihilloa.

      nämä leikatut palaset asettelin torttu pojan päälle ja lopuksi kaadoin vaniljakastikkeen päälle.

      sitten uunniin 175 astetta ja n. 35-45 min kunnes on hieman ruskistunut reunat .

      jäähdytä ja tee raitoja tomusokeri-vesi seoksella..kuten piparkakku koriste ainetta..

      tämä on aikalailla satukakkumainen :)..tai ainakin näin omatekoiseksi hyvä

      • sinnepäin

        Kiitoksia kotileipuriohjeesta, täytyy kokeilla joku päivä.


    • Heideken -38

      Turussa toimi aikoinaan maineikas ja korkeatasoinen Olulaisen konditoria, St Erikin talossa Eerikinkadulla, taloa pidettiin Suomen
      ensimmäisenä betoniraudoitettuna talona, koska seiniä tuettiin
      metalliverkolla. Taloa kutsuttiin sen vuoksi myös "Kanahäkintaloksi". Niin, Oululaisen yksi huipputuotteista, oli Satukakku, jonka resepti
      taisi konditorian lopettamisen jälkeen siirtyä Aschanille. Nyt, 2013
      taitaa enää olla vaikeaa löytää koko herkkua, kun Aschanikin on ihan
      eri laitos.

    • Vaihtoon

      Lahtelainen Sinuhe-leipomo valmistaa " Viettelystorttu" nimellä saman näköistä torttua.(nettisivuillan on tuoteseloste)
      Nyt juuri kädessä kuitenkin ASCHAN "Satukakku"!
      Syy kakun vaihtoon on Aschanin AITO MANTELI!
      Sinuhe käyttää kakussaan ja esim. "Mantelipullassaan"( = laskiaispulla)
      APSIKOOSIN SIEMENEN sydämestä manteliaromilla maustettua mössöä.
      En ole vielä maistanut Aschan kakkua koska vieraat tulevat huomenna.
      AITO MANTELI sai kuitenkin valitsemaan SATUKAKUN!!
      Ulkonäkö on kuitenkin sama.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen rakkaus sinua kohtaan ei kuole koskaan

      Ihastunut olen moniin vuosien varrella mutta vain sinä jäit sydämeen enkä vaan osaa unohtaa. Olit silloin parasta elämäs
      Ikävä
      54
      1698
    2. Kiinni on siekkilän yliajaja

      Eilen illalla saatu kiinni Varsinais-Suomessa tämä henkilö.
      Mikkeli
      14
      1510
    3. Oletko valmis? Meidän tarinaan

      Rakastan sinua ❤️
      Ikävä
      82
      1383
    4. Maskuliininen herrasmies

      Tekee aloitteen. 🌸
      Ikävä
      174
      1376
    5. Jättimäärä alokkaita keskeyttää asepalveluksen melkein heti "En pystynyt olemaan siellä enää"

      Jättimäärä alokkaita keskeyttää asepalveluksen melkein heti – "En pystynyt olemaan siellä enää" Ennen sotaväki oli
      Maailman menoa
      302
      1306
    6. Näyttävin pariskunta

      Ketkä lie tällä kylällä kääntää päät?
      Suomussalmi
      18
      1239
    7. Martina Aitolehti poseeraa Ibizalla

      Ihanaa! Ibiza on ihan paras paikka lomailla hengaillen, viinistä ja iltamenoista nauttien. Säpinää riittää. Aitolehti
      Kotimaiset julkkisjuorut
      98
      965
    8. Ollaanko me tyhmiä mies?

      Miten ihmeessä me onnistuttiin saamaan tästä näin pitkällinen ja masokistinen kuvio. Miten? Jos toisesta tykkää, näinhä
      Tunteet
      61
      948
    9. Unelmoin päivästä, jolloin voimme olla yhdessä.

      Niin pieni kuin sydän onkin, sä oot siellä ja ne mun isot tunteet sua kohtaan ❤️Sydämeni sykähtää joka kerta kun sut nää
      Ikävä
      33
      923
    10. Kannattaako kaikki Abrahamilaiset uskonnot jättää?

      Ja seurata jotain ihan muuta?
      Hindulaisuus
      347
      845
    Aihe