Olisi tarkoitus tarjota liha fondueta huomenna, uuden vuoden attona. Olen itse kerran syönyt sellaista Portugalissa ja se oli aivan mahtava kokemus, mutta sen yhden kerran kun kokeilimme sitä vaimon kanssa, lihat jäivät melko vaaleiksi paistamisessa ja maussakin oli ehkä toivomisen varaa.
Mitä öljyä suosittelisitte ja pitäisiköhän siihen lisätä nokare voita, vai enemmänkin ja millä öljyä kannattaisi maustaa
Liha Fondue, Mitä Öljyä
7
18826
Vastaukset
Useimmiten lihafonduen liemi on liha- tai kanalientä eikä öljyä laisinkaan. Tämän liemen voi maustaa juureksilla, sherryllä, pippurilla, timjamilla, laakerinlehdellä tms.
Kun kasvikset, juurekset ja lihat on dipattu liemeen voidaan liemestä tehdä vielä erikseen keitto kuten Koreassa on tapana> mongolialainen hotpot.
Jos nyt haluat käyttää öljyä, niin osta jotain neutraalia öljyä kuten rypsiöljyä. Öljyä on kuitenkin aika vaikeata lähteä maustamaan muulla kuin suolalla ja pippurilla, koska kaikki palaa öljyssä ja öljy muuttu kitkeräksi.
Tärkeintä on, että liha on parasta laatua ja ohuiksi suikaleiksi leikattu, jotta kypsyy nopeasti.- Lihansyöjä
Kiitokset vastauksestasi, mutta taitaa olla hiukan väärin sanoa että "useimmiten liemi on on liha..."
Käsittääkseni tuo liha ja/tai kanaliemi vaihtoehto on aivan eri ateriamuoto (kiinalainen fondue). En ole itse koskaan kokeillut, mutta voin hyvin kuvitella että makuelämys on aivan erilainen jos liha on keitetty vedessä vrt. jos liha on paistettu rasvassa.
Muutaman tunnin surffailun jälkeen, taidan päätyä käyttämään sellaista seosta missä on puolet kirkastettua voita ja puolet öljyä, katsotaan kuinka onnistuu. - Lihansyöjä
Lihansyöjä kirjoitti:
Kiitokset vastauksestasi, mutta taitaa olla hiukan väärin sanoa että "useimmiten liemi on on liha..."
Käsittääkseni tuo liha ja/tai kanaliemi vaihtoehto on aivan eri ateriamuoto (kiinalainen fondue). En ole itse koskaan kokeillut, mutta voin hyvin kuvitella että makuelämys on aivan erilainen jos liha on keitetty vedessä vrt. jos liha on paistettu rasvassa.
Muutaman tunnin surffailun jälkeen, taidan päätyä käyttämään sellaista seosta missä on puolet kirkastettua voita ja puolet öljyä, katsotaan kuinka onnistuu.No niin, laitoin sitten ehkä kolmasosan kirkastettua voita ja loput ihan tavallista ruokaöljyä. Lihat ruskistuivat hienosti ja liha (naudan sisäpaistia) maistui hyvälle. Suolasin lihoja kevyesti etukäteen ja öljy/voi seokseen kaksi valkosipulin kynttä lämmitysvaiheessa. Nämä kynnet heitin pois siinä vaiheessa kun olivat "riittävän" tummia ja öljykin alkoi olla sopivan kuumaa pöytään nostettavaksi.
Mielenkiinnosta paistoin sitten öljyssä myös muutaman valkosipulin kynnen ja hyviä tuli niistäkin.
Yksi lisähuomio oli että Lasolin Hyvä Tuli Fondue, sopii polttimen nesteeksi mainiosti, ei minkäänlaisia hajuja, niin kauan kuin poltin paloi. - SinniSanni
Olen tehnyt fondueta kasvisliemeen. Ensin siis vesi kiehuvan kuumaksi vaikka vedenkeittimellä ja sitten kasvisliemikuutioita. Liemi kuumana fonduekattilaan/-pataan ja liekki alle. Maustaa voi vaikka valkosipulilla. Dipataan fonduehaarukoilla lihaa (possu kypsyy tosi nopeasti, mutta mikä tahansa hyvä file käy, olkoon vaikka lammasta tai nautaa, oma maku ratkaisee) ja kanafilettä, kaikki sopivan kokoisiksi paloiksi leikattuina. Lisäksi voi dipata al denteksi keitettyjä pikkuporkkanoita, kukkakaalia, parsakaalia, minimaissintähkäpaloja, herkkusieniä, paprikaa jne, pikkusipulitkin käyvät, jos ei ole liian nälkä, niiden kypsyminen kestää. Kaverit ovat olleet syömässä ja kehuneet. Oikeaoppista tai ei; tämä ei ole liian raskasta eikä liian rasvaista! Eikä tule hotkittua, kun jokainen joutuu itse ruokansa kypsentämään ja odottelemaan ruoan kypsymistä. Sopii myös painoaan vahtiville, mutta yksikään laihkarilla olematonkaan ei ole valittanut tästä ikinä, ovat kehuneet taivaallisen hyväksi. Ja totta, mitä Credo kertoi, maku vain paranee, mitä pidemmälle keittopuuhat etenevät. Eräs kaverini jopa joi keitinliemen kekkereiden päätteeksi! :-)
Oikeassa olet tässä öljyn ja liemen asiassa. Kyseessä on kaksi eri ruokaa. Olen syönyt useamman kerran tuollaista liemipohjaista hotpottia ja se on kyllä varsin hyvää ja monipuolista. Siinä on se hyvä puoli, että dipattu liha ja kasvikset maustavat entuudestaan maustettua lientä ja ruoka vain paranee matkan edetessä.
Koreassa - kun maha on jo ihan kiilillään - tarjoilija kumoaa liemeen kaikki loput ainekset ja niistä tehdään keitto aterian päätteeksi. Siihen lisätään vielä soijaa ja chiliä loppuvaiheessa.
Voi olla hyvä lisätä kirkastettua voita - tulee makua ja voihera ei enää pääse palamaan. Voihan öljyyn panna lämmitysvaiheessa killumaan myös pari valkosipulinkynttä ja vaikka sipuli ja ottaa ne pois ennenkuin alkavat kärtsätä.
Öljyfonduessa tärkeintä taitavat olla erilaiset kastikkeet ja chutneyt, mihin paistetut tuotteet dipataan lopuksi.- paistaja
käytä hyvälaatuista extra vergine oliiviöljyä. Nokare voita luonnollisesti auttaa lihoja ruskistumaan, mutta sitten fondue-pannun pesu on hankalampaa. öljyn lämpötilan on oltava 180 astetta; valkoinen leipäpala ruskistuu noin kahdessa minuutissa. Lihojen ohella herkkusienet, varsiselleri ja leipäpalat ovat hyvä kyytipoika.
- ieieieieieie
Ei missään nimessä helposti palavaa oliiviöljyä!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Martinan uusi poikakaveri
Sielläpä se sitten on. Instastoorissa pienissä speedoissa retkottaa uusin kulta Martinan kanssa. Oikein sydämiä laitettu2083306Suomessa helteet ylittää vasta +30 astetta.
Etelä-Euroopassa on mitattu yli +40 asteen lämpötiloja. Lähi-Idässä +50 on ylitetty useasti Lämpöennätykset rikkoutuva2391658Laita mulle viesti!!
Laita viesti mesen (Facebook) kautta. Haluan keskustella mutta sinun ehdoilla en halua häiriköidä tms. Yhä välitän sinus971513- 921419
Vanhemmalle naiselle
alkuperäiseltä kirjoittajalta. On olemassa myös se toinen joka tarkoituksella käyttää samaa otsikkoa. Ihan sama kunhan e461354Fazer perustaa 400 miljoonan suklaatehtaan Lahteen
No eipä ihme miksi ovat kolminkertaistaneen suklaalevyjensä hinnan. Nehän on alkaneet keräämään rahaa tehdasta varten.1601286Ajattelen sinua tänäkin iltana
Olet huippuihana❤️ Ajattelen sinua jatkuvasti. Toivottavasti tapaamme pian. En malttaisi odottaa, mutta odotan kuitenkin121218Ökyrikkaat Fazerit saivat 20 MILJOONAA veronmaksajien varallisuutta!
"Yle uutisoi viime viikolla, että Business Finland on myöntänyt Fazerille noin 20 miljoonaa euroa investointitukea. Faze1231039Miehelle...
Oliko kaikki mökötus sen arvoista? Ei mukavalta tuntunut, kun aloit hiljaisesti osoittaa mieltä ja kohtelit välinpitämät89942Tuntuu liian hankalalta
Lähettää sulle viesti. Tarvitsen apuasi ottaa koppi tilanteesta. Miehelle meni.55872