Höyrykeitin

Ves

En löytänyt yhtään keskustelua höyrykeittimistä. Toisaalta sen ymmärränkin, etsittyäni sellaisia monesta pääkaupunkiseudun kodinkonekaupasta - turhaan. Joka toisessa paikassa se tiedettiin, mutta valitellen todettiin, että ei kuulu valikoimiin. No, saihan sen sitten tilaamalla. Mistähän johtuu, onko buumi mennyt ohi, vai eikö se ole vielä alkanutkaan?

Parin ensimmäisen käyttökerran jälkeen: loistava laite! Vihannekset ovat taivaallisen hyviä, varsinkin porkkanoista tulee esiin makeus, jota en tiennyt niissä olevan. Kaalit, joita rakastan yli kaiken, ovat herkullisia. Kalakin onnistui paremmin kuin uskalsin odottaa, maukasta ja kiinteää.

Saman saa aikaan höyrykattilalla, kun osaa. Mutta höyrykeitin on tosi helppo ja vaivaton tällaiselle amatöörille: vettä purkin pohjalle ja höyrystäminen alkaa muutamassa sekunnissa! Ruoka-ainekset sen kun kippaa lokeroihin ja vääntää kellokytkimestä ohje-ajan, niin se on siinä. En muista koska olisin edellisen kerran ollut näin tyytyväinen johonkin hankintaan.

Onko kellään hyviä vinkkejä erilaisten (vähemmän tavallisten) ainesten kypsentämiseen keittimessä?

21

16335

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • : Lipido

      Mulla on myös höyrykeitin ja se on niin helppo että tällainenkin amatööri osaa höyryttää kaalit ja retiisit. Olen tosi tyytyväinen. Hain myös perunakeitintä, mutta en löytänyt. Kaverilla on ja perunoiden keittäminen sillä onnistuu vaivatta: lisätään vain vesi ja perunat keittimeen ja väännetään kellokytkimestä ohjeaika. Kellon käydessä loppuun kytketään virta pois keittimestä ja odotetaan veden jäähtymistä, jonka jälkeen veden voi turvallisesti kaataa pois (johto pitää olla kytketty irti pistokerasiasta).

      • paistaja

        Kunolette hankkineet kaikenlaisia keittimiä, voittekin viedä hyödyttömät kattilanne kaatopaikalle.


      • höyryttäjä

        Perunatkin valmistuvat kätevästi höyrykeittimessä, et tarvitse mitään erillistä keitintä niille! Niistä tulee ihanan maukkaita eikä ollenkaan niin vetisiä kuin keitettäessä. Kokeile ihmeessä.


    • turhuudenjumala

      ostetaan kananmunakeitin, pastankeitin, perunankeitin ja riisinkeitin... kaikenlaiseen ihmiset saadaankin rahansa tuhlaamaan... kunnon kerroskattila ajaa saman asian, halvemmalla...

      • joillakin ei

        Just tuollaista äkkiväärää kommenttia odottelinkin. Hämmästyin vain sitä, että sitä ei tullut heti ensimmäiseksi, vaan joku ehti kertomaan omista hyvistä kokemuksistaan ensin.

        Voi miksi olet hemmotellut itseäsi sellaisilla turhakkeilla kuin kerroskattiloilla ja sähköhelloilla. Kyllähän sinä näppärä ihminen pärjäisit ihan nuotiolla ja kivestä koverretulla keittoastiallakin!

        No niin, ihan vakavasti. Joo, meillä on kerroskattila, ja meillä on höyrykeitin. Se höyrykeitin on ainakin minulle miljoona kertaa mieluisampi kuin se kerroskattila. Höyrykeitintä en käytä milloinkaan tai hyvin harvoin. Höyrykeitintä käytän joka toinen päivä. Se vaan on niin, minä ehkä olen niin uusavuton. Kai se sitten on väärin?


      • oikeasti

        erittäin hyvä laite.


      • Aito plonti
        oikeasti kirjoitti:

        erittäin hyvä laite.

        Verrattomin laite minusta on vedenkeitin, sillä kun keittää veden ja antaa jäähtyä, niin ei tarvitse kuin lämmittää käytettäessä. En tulisi toimeen lainkaan ilman sitä. On se nuotiolla sellaista tuhertamista, etenkin kerrostalon pihassa.


      • hienosti
        Aito plonti kirjoitti:

        Verrattomin laite minusta on vedenkeitin, sillä kun keittää veden ja antaa jäähtyä, niin ei tarvitse kuin lämmittää käytettäessä. En tulisi toimeen lainkaan ilman sitä. On se nuotiolla sellaista tuhertamista, etenkin kerrostalon pihassa.

        Siinä oli hyvä esimerkki vapaan keskustelufoorumin viemäriputkistopuolelta. Ei sellaista asiakeskustelua, ettei sitä eksyisi sabotoimaan joku surkimus-häirikkö.
        Huokaus.


      • ......

        osta vielätislauskeitin, eli pontikkapannu


      • äitemuorin

        keittiössä yhtään noista hienoista kattiloista, eikä keittimistä. Oli se kerroskattila, mutta annoin sen miniälle. Turhake, ei sillä saanut kuin yhden lajin kerralla kunnolla.

        Kattila hellalle ja isoon kattilaan vettä ja vihannekset siivilään, kansi päälle ja vettä sen verran ettei vihannekset siihen kastu.
        Sitä vesimäärää piti kokoajan tarkkailla siinä kerroskattilassakin. Enkä usko tommosen koneellisen keittimen toimivuuteen sen enenpää.
        Vanhat konstit parempia kuin pussillinen uusia.


    • luutuneisuutta

      Tämä höyrykeitinjuttu olisi voinut olla ihan missä muussa yhteydessä tahansa, höyrykeittimen sijasta esillä olisi vain ollut jokin ko. alueen erikoisuus. Kuten autoihin tai autojen varusteisiin liittyen tai työkaluihin liittyen tai vaikka lomamatkojen kohteisiin liittyen. Ihan mikä vaan, missä joku kertoo jostakin sellaisesta erikoisemmasta tai uudesta, mitä suuri yleisö ei tunne.

      Aina löytyy heti niitä, joille mikä tahansa uusi ja erilainen on vierasta ja se pitää heti todistaa turhaksi, tyhmäksi tai joksikin muuksi negatiiviseksi. "Näillä on aina pärjätty eikä muuta tarvita".

      Sama ilmiö tulee vastaan työelämässä lähes päivittäin. Osa ihmisistä vaan on asenteeltaan sellaisia, että mikään ei saisi koskaan muuttua, eikä mitään erilaista ole syytä edes kokeilla.

      • Tummatukkainen

        Firmoissa tiimit miettivät kuumeisesti kaiken aikaa, minkä turhakkeen keksisivät seuraavaksi. Asiakkaalle luodaan mielikuva tuotteen välttämättömyydestä, näin se toimii.
        Jokaisella emännällä on oltava vähintäinkin yleiskone, ilman ei pärjää. Mitä siitä vaikka veitsellä tekisi samat hommat, ehkä hieman hitaammin, mutta kun se kone ja terätkin pitää puhdistaa, on ajan säästö olematon. Monessa kodissa on vinttikomerossa tai kellarissa rivistö joululahjaksi saatuja keittiön apukojeita, joiden käyttöön emännällä ei kertakaikkiaan riitä aikaa. Kirpputorit ovat täynnä näitä turhia vehkeitä, leipäkoneita, yleiskoneita ym "helpottavia laitteita". Telkkarin ostoskanava on tyyppiesimerkki joutavien keksintöjen myyntitavasta. Kattilan ja padan keksimisen jälkeen ei ole parempia keittovehkeitä keksitty.


      • hyvingii
        Tummatukkainen kirjoitti:

        Firmoissa tiimit miettivät kuumeisesti kaiken aikaa, minkä turhakkeen keksisivät seuraavaksi. Asiakkaalle luodaan mielikuva tuotteen välttämättömyydestä, näin se toimii.
        Jokaisella emännällä on oltava vähintäinkin yleiskone, ilman ei pärjää. Mitä siitä vaikka veitsellä tekisi samat hommat, ehkä hieman hitaammin, mutta kun se kone ja terätkin pitää puhdistaa, on ajan säästö olematon. Monessa kodissa on vinttikomerossa tai kellarissa rivistö joululahjaksi saatuja keittiön apukojeita, joiden käyttöön emännällä ei kertakaikkiaan riitä aikaa. Kirpputorit ovat täynnä näitä turhia vehkeitä, leipäkoneita, yleiskoneita ym "helpottavia laitteita". Telkkarin ostoskanava on tyyppiesimerkki joutavien keksintöjen myyntitavasta. Kattilan ja padan keksimisen jälkeen ei ole parempia keittovehkeitä keksitty.

        Joillekin kotikaupungin kebab on eksoottisin ruoka, mitä ovat syöneet.

        Etelänmatkaajista osa on aina sellaisia, jotka etsiytyvät niihin ravintoloihin, joista saa lihapullia ja muusia ja suomalaista kahvia. Kaikki eivät vaan uskalla kokeilla mitään uutta ja erilaista.

        Ihan niin kuin auton lisäherkkujen valinnassa itselläni on kriteerit niistä "turhuuksista" jotka siinä täytyy olla (ilmastointi, vakionopeudensäädin, peruutustutka), keittiööni kuuluu tietyt turhakkeet, joita ilman en halua olla: espressokeitin, höyrykeitin. Ne peruskamat, liedet ja uunit ja mikrot ovat itsestään selviä kuten autossa moottori.

        Joillekin höyrykitin on markkinamiesten keksimä turhake, minulla se kuuluu keittiön perusvarustuksen. Mutta älä ota stressiä, ei kaikkien tarvitse ajatella samalla lailla. Sinä et tee mitään väärin vaikka et tiedä höyrykeittimistä mitään, enkä minä tee mitään väärin vaikka pidän sitä tarpeellisena.


      • Turhake?
        Tummatukkainen kirjoitti:

        Firmoissa tiimit miettivät kuumeisesti kaiken aikaa, minkä turhakkeen keksisivät seuraavaksi. Asiakkaalle luodaan mielikuva tuotteen välttämättömyydestä, näin se toimii.
        Jokaisella emännällä on oltava vähintäinkin yleiskone, ilman ei pärjää. Mitä siitä vaikka veitsellä tekisi samat hommat, ehkä hieman hitaammin, mutta kun se kone ja terätkin pitää puhdistaa, on ajan säästö olematon. Monessa kodissa on vinttikomerossa tai kellarissa rivistö joululahjaksi saatuja keittiön apukojeita, joiden käyttöön emännällä ei kertakaikkiaan riitä aikaa. Kirpputorit ovat täynnä näitä turhia vehkeitä, leipäkoneita, yleiskoneita ym "helpottavia laitteita". Telkkarin ostoskanava on tyyppiesimerkki joutavien keksintöjen myyntitavasta. Kattilan ja padan keksimisen jälkeen ei ole parempia keittovehkeitä keksitty.

        eikö ole jokaisen oma asia päättää, et mikä on turhake hänen taloudessaan!

        Minun "turhakkeeni" kahvikone, se jauhaa pavut ja keittää annoksen kahvia jauhetuista pavuista. Kahvi on tuoretta ei pannussa seissyttä ja pavuista tulee mukava tuoksu, kun kone jauhaa ne juuri ennen kahvin valmistamista.
        Tykkään "turhakkeestani" En halua elää ilman sitä ;)

        Inhoan ruuanlaittoa, joten turhaakkeet sopivat minun talouteen, hikoilu patojen äärellä ei jaksa kiinnostaa, siksi höyrykeitin kuullostaa hyvältä turhakkeelta. Höyrytetyt ruuat ovat terveellisiä.
        Kun on tavallinen rautahella, niin siinä kyl hiki virtaa kun 4 levyä on päällä, ruuanlaitto pitää olla mielekkäämpää.

        Minulla on vain höyrykattila, siis vettä laitetaan alaosaan ja reiällinen osa päälle.. Se on vaan niin pieni, ettei siihen mahdu ees kukkakaali eli pitäis kaikki höyryttää erikseen ja eka ehtis sit jäähtyä :(

        Tsemppiä vaan höyrykeittimen omistajat :)


    • aikaansa

      Höyryn käyttö on tulossa vahvasti ruoanvalmistukseen. Ravintoloissa ja suurkeittiöissä on jo useita vuosia sitten alkanut voimakas trendi: CombiSteamer, jossa uunin lämpötila ja kosteus säädetään toisistaan riippumatta. Se tekee mahdolliseksi valmistaa yhdessä ainoassa uunissa lähes kaiken, ja yhtä helposti kuin höyrykeittimellä: valitset valmistettavan ruoan (pihvi, paisti, kala, kana, leipä, vihannekset,...), halutun kypsyysasteen, ja painat nappulaa. Laite kertoo kun on valmista.

      Pointtina on se, että kosteudella säädetään ruoan mehukkuus ja vaikka sen pinnan rapeus. Toinen pointti on etukäteen valmistettujen annosten lämmittäminen oikealla kosteudella, jolloin annokset ovat kuin vastavalmistettuja. Näin tehdään ravintoloissa, kun pitää saada isolle vierasmäärälle annokset valmiiksi samaan aikaan.

      Nykyiset höyrykeittimet ovat näiden laitteiden esiaste, niistä puuttuu uunilämmitys. Mutta nyt ammattikeittiöiden tekniikkaa näkee jo kuluttajatuotteissa. Ei vielä Suomessa, mutta tulossa on...

      • jffjjk

        Suomessakin on jo uuneja kotitalouskäyttöön, jossa on kosteuspaisto, mutta höyrytyksiin ei varmaan vielä. Meillä on höyrykeittimestä seuraava versio eli höyryuuni.Loistava peli.


      • o_OLinda
        jffjjk kirjoitti:

        Suomessakin on jo uuneja kotitalouskäyttöön, jossa on kosteuspaisto, mutta höyrytyksiin ei varmaan vielä. Meillä on höyrykeittimestä seuraava versio eli höyryuuni.Loistava peli.

        Aika mielenkiintoista, itte ostin oman tänään (höyrykeitin tietenkin) ja nyt olen metsästämässä reseptejä!

        Vinkkejä/linkkejä anybody? :)


        Ps. Turhaahan se on että te täällä väännätte siitä et kumpi on parempi, tämä vehje vai hella ja kattila?!
        Kumpi tuli ekana, kana vai muna? ;)


      • vinkkejä
        o_OLinda kirjoitti:

        Aika mielenkiintoista, itte ostin oman tänään (höyrykeitin tietenkin) ja nyt olen metsästämässä reseptejä!

        Vinkkejä/linkkejä anybody? :)


        Ps. Turhaahan se on että te täällä väännätte siitä et kumpi on parempi, tämä vehje vai hella ja kattila?!
        Kumpi tuli ekana, kana vai muna? ;)

        tähän hätään, mutta ainakin thaimaalainen keittiö valmistaa kalaa höyryttämällä. Ja monissa wokeissahan on sellainen höyrytyskori (en tiedä oikeaa nimeä), jolla wokin sisällä höyrytetään. Eli katsaus tuonne itämaisiin keittiöihin saattaa antaa hyviä vihjeitä.


      • reseptejä
        o_OLinda kirjoitti:

        Aika mielenkiintoista, itte ostin oman tänään (höyrykeitin tietenkin) ja nyt olen metsästämässä reseptejä!

        Vinkkejä/linkkejä anybody? :)


        Ps. Turhaahan se on että te täällä väännätte siitä et kumpi on parempi, tämä vehje vai hella ja kattila?!
        Kumpi tuli ekana, kana vai muna? ;)

        mutta, vinkkinä kerron, että itse olen höyrykeittimellä valmistanut esim. lihapullat ja kyljykset- herkullista ja terveellistä! Samoin kesäinen koko ateria valmistuu, kun laitat alimmaiseen osioon perunat ja porkkanat, seuraavaan jonkunajan kuluttua kalaa ja kananmunat, herneet jne. Helppoa ja huoletonta ruoanvalmistusta, muista kumminkin tarkkailla veden riittävyyttä ettei kiehu kuiviin!!


      • yx Jaska

        Olen käyttänyt kerroskattilaa mikroaaltouunin korvikkeena jo vuosia. Sillä olen lämmittänyt ja kypsentänyt kaiken mitä vaatimaton poikamies keittiössään tulee laittaneeksi.
        Maidon lämmittämiseen café latteen siitä ei ole :-(

        Nyt innostuin tästä hyöryttämisestä oikein todella ihan ruoan kypsyttämisen kannalta, terveellistä ja helppoa!


      • Mr. Kokki
        o_OLinda kirjoitti:

        Aika mielenkiintoista, itte ostin oman tänään (höyrykeitin tietenkin) ja nyt olen metsästämässä reseptejä!

        Vinkkejä/linkkejä anybody? :)


        Ps. Turhaahan se on että te täällä väännätte siitä et kumpi on parempi, tämä vehje vai hella ja kattila?!
        Kumpi tuli ekana, kana vai muna? ;)

        Löysin Hesasta Akateemisesta kirjakaupasta nimenomaan höyrykeittimelle tarkoitetun keittokirjan. Suomeksi sitä ei vielä ole käännetty ja kieli on englanti. Aivan mahtavia ruokia koko opus täynnä. Tekijä on Marina Filippelli ja kirjan nimi on Steam Cuisine. Siellä oli vain yksi ainut kappale ja sitäkin myyjä etsi puoli tuntia - eli ei kovin kysytty tuote, näemmä. Olen kyllä tosi tyytyväinen, että löysin. Tsemiä kokkailuun!! Mulla on se 3-kerroksinen höyrytin ja paras ostos ikinä. Ollut jo 3 vuotta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ikävä sinua

      Onkohan sulla ollut sama tunne kuin mulla viimeisten parin päivän aikana, eilen varsinkin. Ollaan oltu ihan lähellä ja k
      Ikävä
      27
      3613
    2. Oletko sä oikeesti varattu?

      Että sen takii ei voida olla tekemisissä?
      Ikävä
      41
      2459
    3. Otavassa tapahtuu!

      Rakennuspalo, yläkerta tulessa. Henkirikosta epäillään. Tiettyä henkilöautoa etsitään, minkä mahdollinen epäilty ottanut
      Mikkeli
      36
      2294
    4. Tulemmeko hyvin

      Toimeen ja juttuun keskenämme? Luulen, että sopisit hyvin siihen ☀️ympäristöön, paljon kaikkea erilaista.♥️mietin tätä s
      Ikävä
      7
      2057
    5. Tiedän kuka sinä noista olet

      Lucky for you, olen rakastunut sinuun joten en reagoi negatiivisesti. Voit kertoa kavereillesi että kyl vaan, rakkautta
      Ikävä
      43
      1572
    6. Rakas, kerro mulle

      Miltä se tuntuu?
      Ikävä
      38
      1519
    7. Horoskooppikysely

      Oma ja ikävän kohteen horoskooppi? Sopivatko yhteen?
      Ikävä
      13
      1309
    8. Oletko ollut vihainen, suuttunut tai pettynyt

      johonkin kaivattusi toimintaan?
      Ikävä
      127
      1302
    9. Pitkäaikaiset työttömät työllisyystöillä takaisin yhteiskuntaan

      Vaikka se vähän maksaakin, niin parempi on valtion teettää hanttihommia, jottei yksilöistä tule yhteiskuntakelvottomia.
      Maailman menoa
      266
      1275
    10. Kesäseuraa

      Kesäseuraa mukavasta ja kauniista naisesta. Viesti tänään mulle muualla asiasta jos kiinnostaa Ne ketä tahansa huoli, t
      Ikävä
      45
      1265
    Aihe