Puolisona alkoholisti ja alkoholismista parantuminen?

Onko täällä ketään joka seurustelisi/olisi aviossa entisen (tai nykyisen) tai toipuvan alkoholistin kanssa?

Kuinka käsittelete asiaa, millaisia repsahduksia annatte anteeksi, noko toivoa paremmasta vai kannattaisiko vaan ottaa jalat alleen ja juosta?

Onko turha haaveillakaan että alkoholisti voisi muuksi muuttua? Onko olemassa tulevaisuutta ilman epävarmuutta, pelkoa, henkistä ja fyysistä väkivaltaa ja pahaa oloa?

Tiedän kyllä että minä en häntä voi muuttaa. Itse haluaisi muuttua, mutta kuinka luottaa kun niin monet tyhjät lupaukset on rikottu? Totta kyllä että parempaan suuntaan on ollut menossa viimeisen vuoden, mutta niin kovin hitaasti...
Ilmianna
Jaa

8 Vastaustaäiti juo - sorry, en usko muutokseen

oletko itse käynyt juttelemassa asiasta jonkun kanssa, tarkoitan Al-anon tai jotain? ne auttaisi
Ilmianna
Jaa
Otahan yhteyttä tänne http://www.al-anon.fi/ , saat parasta tieota ja apua itsellesi.
Ilmianna
Jaa
Itse en ole seurustellut alkoholistin kanssa. Mutta tiedän alkoholismin takia eronneita ja selvinneitä pareja, olen myös tehnyt työtä näiden parissa.
Mutta toivoa on, jos jaksat yrittää.
Tarkemmin on mahdotonta sanoa kun ei tiedä tedän suhteesta mitään enempää, eikä tästä ihmisestä itsestän. Onko alkoholi tullut kesken suhdetta mukaan ja missä vaiheessa? Onko tätä jatkunut kuinka kauan, onko suhteenne kuinka pitkä avo/avioliitto, vaiko "vielä" seurusteluasteella?

Yksi esimerkki tuttavaperheestä. Olivat naimisissa ~15v, mistä ajasta n.puolet miehellä oli jonkinasteinen alkoholi ongelma. Oli hyviä hetkiä, mitä seurasi taas pidempi putki. Vaimo halusi eron, mistä alkoi miehen alamäki.
Heillä oli myös 3 lasta ja paljon ystäviä ja läheisiä aina valmiina auttamaan.
Tälle miehelle oli vaan se viina kaikki kaikessa. Monia samanlaisia tai vähän erilaisiakin kokemuksia asiasta löytyy...

Pääpointtina se, että sairaan(alkoholistin) lupauksiin ei pidä luottaa vaikka kuinka haluaisi.
Monilla holisteilla syy uuteen juomisen alkuun on, kun elämässä ei ole mitään. Lähtökohtana helpompi selvitä, jos on läheisiä ihmisiä tukemassa ja näyttämässä että se elämä kannattaa.

Kuitenkin holismi, vaikka siitä selviäisikin, seuraa mukanaan loppuelämän. Se retkahdus siihen voi olla pienestäkin kiinni. Eli ilman henkistä pelkoa tuskin pystyy elämään. Fyysisen pelon voi voittaa, jos puoliso pysyy kuivilla, mutta se henkinen pelko uudesta putkesta ei katoa.
Ilmianna
Jaa
No meillä meni niin, että mies joi useammin kuin kerran viikkoon.. jopa viikolla. Suhteen alkuvaiheissa siis.

Nyt seurustelemme periaatteessa neljättä vuotta (mietittiin yli 1v tuntemisen jälkeen, että kyllä me taidetaan seurustella) ja miehellä ei enään mitään ongelmaa.

Tuolloin alkuvaiheissa kävin itse opiskelemassa ja mies töissä.. lähes joka torstai ( plus ne muut päivät) olin poissa koulusta koska mies oli juomassa ja minua huoletti.. valvoin siis läpi yön, puhelin täysillä.. ikään kuin odottaen, että mikä yö sieltä tulee soitto, että joutunut tappeluun ja sairaalassa yms..

Koulu meni minulla tapuaksen takia ihan päin sitä itseään. pääsin kuitenkin läpi kovalla tenttimisellä..

Mies pahoillaan tilanteesta ja enään ei ole sitä ongelmaa. En tiedä milloin JA JOS tulee sama tilanne uudestaan, mutta en ole asiasta enään ollenkaan huolissani.
Edelleen valvon jos mies juo ja on baarissa.. mutta nykyään se tapahtuu viikonloppuisin.
Jos sattuu, että viikolla on vapaata ja tekee mieli lähteä baariin, niin olen kyllä tutustunut miehen kavereihin siinä määrin, että tiedät hädän olevan turhaa, mutta silti valvottaa.

Hankalaa, mutta en usko, että vaihtamalla paranisi. Kyllä minua vaan valvottaa.
Kaikki kontrollissa nykyään.

Oli voi muuttua tilanne hyvinkin.
Tulevaisuus on varmaan aina tällaista ns. tarkkailemista, mutta silti kaikki on ok.
Väkivaltaa meillä ei ole!
Itse olen kerran hermostuspäissäni tosin lyönyt suoraan kasvoihin.. mutta sitä kadun enemmän kun mitään ja en enään koskaan sitä tee.

SINÄ et voi häntä muuttaa.. hän voi sen tehdä vain itse. Meillä mies katui sen verran, että halusi muuttua ja onnistuikin siinä.

Meilläkin lupauksia rikottu.. ja rikotaan edelleen välillä ihan puolin ja toisin. Ei sitä vaan enään jaksa stressata niin paljon.

Toivottavasti asiat rupeaa lutviutumaan ja teilläkin mies tajuaa mitä menettää, jos jatkaa siis.

Tsemppiä.
Ilmianna
Jaa
Lue kirja nimeltä "Läheinen". Se on rankkaa luettavaa, mutta itse sain siitä paljon irti!
Ilmianna
Jaa
Tekee mieli kirjoittaa oikein vahvalla kokemuksella. Olin naimisissa alkoholistin kanssa 20 vuotta. Mikä se on se voima, joka saa naisen uskomaan, toivomaan ja pettymään niin tolkuttoman pitkään ennen kuin silmät oikeasti avautuvat? Miksi ihminen suostuu tuhlamaan elämästään niin monta vuotta "selviytymiseen" päivästä toiseen ja kuvittelee voivansa parantavansa toisen. Samalla alkoholisti pitää huolen syyllistämisestä ja juomisen syiden löytämisestä. Miksi eivät ystävien ja jopa ammattilaisten neuvot saa tilannetta muuttumaan? Aina kärsijä löytää itselleen syyn miksi ei riuhdo itseään tilanteesta "selville vesille"

Nyt olen ollut tuosta tilanteesta pois jo muutaman vuoden ja joka päivä olen onnellinen kun saan elää lasteni kanssa vapaata, täyteläistä elämää. Kaiken kukkaraksi olen läytänyt elämääni raittiin rakkauden ja tajuan millaista onnea voi "selväpäisten" parisuhde tuoda. Miten paljon elämä voikaan olla toisenlaista kun ei tarvitse yöllä odotella toista kotiin, miten voi ostaa tavaroita kotiin kun ei rahat enää mene juomiseen tai siitä tuleviin muihin laskuihin.

Tietysti aina on mahdollista, että alkoholisti paranee, mutta sitä harvemmin tapahtuu jos joku toinen kaiken aikaa huolehtii ja kantaa vastuuta. Jos on vaan mahdollista, niin jalat alle, omaan asuntoon jne. Tiedän, ettei se ole helppoa. Aina on joku mutta ja on helpompi jäädä toiveiden, lupausten ja pettymysten oravanpyörään. Jokaisella on täällä kuitenkin vain yksi elämä. Toivon jaksamista sinulle.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
En muistanut kirjoittaa tuohon, että eihän meilläkään juominen ollut jokapäiväistä. Mies oli "fiksu" ja joi juuri niin, ettei kaikki ollut kaiken aikaa kaatumassa. Voi niitä "onnen" päiviä kun oli taas töpeksitty ja nainen sai kokea olevansa "kuningatar" ja tajuta kuinka ainutlaatuinen mies hänellä oli. Kaikki muuttui taas enemmän kuin hyväksi hetkeksi aikaa. Onnea kesti ihan tasan tarkkaan niin kauan kun löytyi "hyvä syy" juomiseen.... näin kierre jatkui aina uudelleen...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Hei on aika yllättävää lukea näitä tekstejä tarkoitan yleensä.Ihmiset ei varmaan ymmärrä todellisuutta miten paljon suhteita kaatuu näiden ohjeiden kautta.Mut itse olen ollut alkoholin käyttäjä ja olen tehnyt asian selväksi että sillä ei pitkälle pääse.Olen nauttinut elämästä ilman sitä.Paljon olen perheelle tuskaa tuonut ja menettänyt heiltä.Mutta toivon elämässä että kaikki korjaantuu vielä.Anna kaikkeni perheelle ja selvinpäin.Olen huomannut että viina ei ratkaise ongelmia vaan tekee niitä.Siis minä olen ainakin muuttunut ja toivon kaikille samaa.Mutta en mene neuvomaan koska asiasta päättää ne henkilöt jotka ovat siinä tilanteessa ei muut,eikä pidä mennä neuvomaan.Toivon että parit keskustelevat asiasta ja se pitää selvittää miksi juo.Ja apua saa myös pariterapiasta.Tukeminen tietysti on tärkeää itse koen ainakin että haen perheeltä tukea.Suhde varmaan rupeaa toimimaan kun on yhteinen tavote puolison kanssa.Alkuun tunsin sanasta alkoholi etten hyväksy sitä mut nyt voin jo asiasta puhua.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Puolisona alkoholisti ja alkoholismista parantuminen?

Onko täällä ketään joka seurustelisi/olisi aviossa entisen (tai nykyisen) tai toipuvan alkoholistin kanssa?

Kuinka käsittelete asiaa, millaisia repsahduksia annatte anteeksi, noko toivoa paremmasta vai kannattaisiko vaan ottaa jalat alleen ja juosta?

Onko turha haaveillakaan että alkoholisti voisi muuksi muuttua? Onko olemassa tulevaisuutta ilman epävarmuutta, pelkoa, henkistä ja fyysistä väkivaltaa ja pahaa oloa?

Tiedän kyllä että minä en häntä voi muuttaa. Itse haluaisi muuttua, mutta kuinka luottaa kun niin monet tyhjät lupaukset on rikottu? Totta kyllä että parempaan suuntaan on ollut menossa viimeisen vuoden, mutta niin kovin hitaasti...

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta