Onko kellään ohjetta onnistuneeseen lihan mureuttamiseen? Jossakin sanottiin että esim kiinalaisessa ravintolassa lihaa (myös kanaa?) marinoitaisiin(?) ensin soijassa,jotta siitä tulee niin pehmeää, mutta olisko kellään tarkempaa ohjetta moiseen? ja ettei kaikki ruoka kuitenkaan maistu ihan soijalle?
liha mureaksi
10
3615
Vastaukset
- kypsyttäjä
raakakypsytys, jonka pikemminkin tulee tehdä ruhoina, eikä siten ole kotioloissa mahdollista. Voit myös kokeilla pakastaa ja sulattaa muutaman kerran, vaikka se tahtoo kuivattaa lihat. Ilmatiivis paketti (mingrip?) ja miinus yksi astetta (parvekkeelle?) pariksi viikoksi myös mureuttaa kivasti.
- vetabix
>>raakakypsytys, jonka pikemminkin tulee tehdä ruhoina, eikä siten ole kotioloissa mahdollista.
- turhuudenjumala
ainakaan pakastele lihaa moneen kertaan... ei tee kovinkaan hyvää sille.
olin joskus työharjottelussa kiinalaisessa ja siellä mureutettiin lihat ruokasoodalla. eli n. 50 kg ohueksi leikattua ulkopaistia saaviin, väliin vähän vettä ja soodaa. n.parin kilon kerroksia ja 3-4 rlk ruokasoodaa ja lasillinen vettä kerrokseen. siinä oli n. neljän päivän lihat, mitä myyntiin meni. kanaa eikä sikaa tarvii marinoida, ne ovat mureita lihoja muutenkin, kunhan ei niitä kypsennä liikaa- Wei Hai Wei
Ei kiinalaisissa ravintoloissa tuota "soodatemppua" tehdä lihan niinkään mureuttamiseksi kuin sen "mehustamiseksi" eli jotta se olisi syödessä oikein "mehukasta" eikä kuivan "styroksista".
Kiinalaisissa ruokalajeissa lihat pienennetään yleensä niin ohuiksi siivuiksi tai suikaleiksi, että kyllä se on ihan tarpeeksi "mureaa" muutenkin kypsennyksen jälkeen.
Sen sijaan huomannette, että etenkin porsaan- ja kananlihat ovat kiinalaisissa ravintoloissa aivan eri luokkaa "meheviä" (eli sisältä mehukkaita) kuin suomalaisen kokin valmistama possu- tai kanaruoka. Eli kyllä possua ja kanaakin kiinalaiset "marinoivat" naudan lisäksi mm. juuri tuolla "soodatempulla". Marinadissa käytetään myös kiinalaista riisiviiniä, maissitärkkelystä ja joskun vet sin -"makusuolaa". - marinoidaan siinä
Wei Hai Wei kirjoitti:
Ei kiinalaisissa ravintoloissa tuota "soodatemppua" tehdä lihan niinkään mureuttamiseksi kuin sen "mehustamiseksi" eli jotta se olisi syödessä oikein "mehukasta" eikä kuivan "styroksista".
Kiinalaisissa ruokalajeissa lihat pienennetään yleensä niin ohuiksi siivuiksi tai suikaleiksi, että kyllä se on ihan tarpeeksi "mureaa" muutenkin kypsennyksen jälkeen.
Sen sijaan huomannette, että etenkin porsaan- ja kananlihat ovat kiinalaisissa ravintoloissa aivan eri luokkaa "meheviä" (eli sisältä mehukkaita) kuin suomalaisen kokin valmistama possu- tai kanaruoka. Eli kyllä possua ja kanaakin kiinalaiset "marinoivat" naudan lisäksi mm. juuri tuolla "soodatempulla". Marinadissa käytetään myös kiinalaista riisiviiniä, maissitärkkelystä ja joskun vet sin -"makusuolaa".soodassa? Saisiko reseptin per 1 kg lihaa, paljonko soodaa ja vettä ja kuinka kauan? Huuhdellaanko ennen valmistamista?
- Wei Hai Wei
marinoidaan siinä kirjoitti:
soodassa? Saisiko reseptin per 1 kg lihaa, paljonko soodaa ja vettä ja kuinka kauan? Huuhdellaanko ennen valmistamista?
En ole itse tehnyt, mutta kysy "turhuudenjumalalta" noita määriä ja aikoja.
- mureus
Wei Hai Wei kirjoitti:
En ole itse tehnyt, mutta kysy "turhuudenjumalalta" noita määriä ja aikoja.
vakuumipakattua lihaa saat ostettua suoraan tilateurastamoilta/myymälöistä
mutta mureuteen vaikuttaa eläimen rotu sukupuoli ruokinta ikä ja moni asia
itselläni on pakkasessa fileitä jonka syömiseen ei tarvitse edes veistä ja lihaa ei ole raakakyksytetty - V-O-P
mureus kirjoitti:
vakuumipakattua lihaa saat ostettua suoraan tilateurastamoilta/myymälöistä
mutta mureuteen vaikuttaa eläimen rotu sukupuoli ruokinta ikä ja moni asia
itselläni on pakkasessa fileitä jonka syömiseen ei tarvitse edes veistä ja lihaa ei ole raakakyksytettyJoutavaa sanahelinää nimimerkiltä "mureus" Ei tuo mitään lisäarvoa kysymykseen miksi kiinalaisten ravintoloiden liha ja kana ovat mehukkaita. Vastaavaa ei ole missään länsimaisen keittiön antimissa. Ruokasooda on ainoa uusi idea ja sitä pitää tutkia lisää.
- kiinalainen juttu
V-O-P kirjoitti:
Joutavaa sanahelinää nimimerkiltä "mureus" Ei tuo mitään lisäarvoa kysymykseen miksi kiinalaisten ravintoloiden liha ja kana ovat mehukkaita. Vastaavaa ei ole missään länsimaisen keittiön antimissa. Ruokasooda on ainoa uusi idea ja sitä pitää tutkia lisää.
Ruokasoodaa käyttävät, tiedän kokemuksesta.
- mussua tulee
papayan mehu mureuttaa lihan nopeasti. Vähän sama efekti tapahtuu myös ananaksen mehulla, ei tosin niin tehokasta.
Mureus on ehkä väärä sana, koska papayan mehu katkoo lihassyiden ketjut, joten liha ikäänkuin hajoaa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Työsuhdepyörän veroetu poistuu
Hallituksen veropoliittisen Riihen uutisia: Mitä ilmeisimmin 1.1.2026 alkaen työsuhdepyörän kuukausiveloitus maksetaan483080Ruumis kanavassa
Mikä juttu eilen ollut poliisit palokunta ambulanssi ja ruumis auto sillalla. Tekikö itsemurhan272884- 1212316
Onko tässä paljon lääkettä..
Keski-ikäselle 43v Ketipinor 100mg Brintellix 10mg Venlafaxin 75mg Xanor 1mg Propral 40mg Xatral CR 10mg Esomepratsol 42281432Ei mitään menetettävää
Arvostin ja kunnioitin sun tunteita. Menit nyt liian pitkälle. Mulla ei ole enää mitään menetettävää ja sä tulet sen huo1631336- 111296
Oi! Jorma Uotinen ja Helena Lindgren paljastivat yllätysuutisen: "Rakkaudella"
Professori, tanssija, koreografi, Tanssii Tähtien Kanssa -tuomari Jorma Uotinen ja Suomen meikkitaiteen pioneeri, laulaj121073- 74979
Pakko tulla tänne
jälleen kertomaan kuinka mahtava ja ihmeellinen sekä parhaalla tavalla hämmentävä nainen olet. En ikinä tule kyllästymää39922Riittäisi juoruakkoille puhumista tässä kylässä
On mennyt mahottomaksi touhut. Taksi renki kuskaa akkaansa töihin lienekkö mitään lupaa yrittäjältä tähän touhuun. Kylän13802