liha mureaksi

kiinalaisittain?

Onko kellään ohjetta onnistuneeseen lihan mureuttamiseen? Jossakin sanottiin että esim kiinalaisessa ravintolassa lihaa (myös kanaa?) marinoitaisiin(?) ensin soijassa,jotta siitä tulee niin pehmeää, mutta olisko kellään tarkempaa ohjetta moiseen? ja ettei kaikki ruoka kuitenkaan maistu ihan soijalle?

10

3615

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kypsyttäjä

      raakakypsytys, jonka pikemminkin tulee tehdä ruhoina, eikä siten ole kotioloissa mahdollista. Voit myös kokeilla pakastaa ja sulattaa muutaman kerran, vaikka se tahtoo kuivattaa lihat. Ilmatiivis paketti (mingrip?) ja miinus yksi astetta (parvekkeelle?) pariksi viikoksi myös mureuttaa kivasti.

      • vetabix

        >>raakakypsytys, jonka pikemminkin tulee tehdä ruhoina, eikä siten ole kotioloissa mahdollista.


    • turhuudenjumala

      ainakaan pakastele lihaa moneen kertaan... ei tee kovinkaan hyvää sille.
      olin joskus työharjottelussa kiinalaisessa ja siellä mureutettiin lihat ruokasoodalla. eli n. 50 kg ohueksi leikattua ulkopaistia saaviin, väliin vähän vettä ja soodaa. n.parin kilon kerroksia ja 3-4 rlk ruokasoodaa ja lasillinen vettä kerrokseen. siinä oli n. neljän päivän lihat, mitä myyntiin meni. kanaa eikä sikaa tarvii marinoida, ne ovat mureita lihoja muutenkin, kunhan ei niitä kypsennä liikaa

      • Wei Hai Wei

        Ei kiinalaisissa ravintoloissa tuota "soodatemppua" tehdä lihan niinkään mureuttamiseksi kuin sen "mehustamiseksi" eli jotta se olisi syödessä oikein "mehukasta" eikä kuivan "styroksista".

        Kiinalaisissa ruokalajeissa lihat pienennetään yleensä niin ohuiksi siivuiksi tai suikaleiksi, että kyllä se on ihan tarpeeksi "mureaa" muutenkin kypsennyksen jälkeen.

        Sen sijaan huomannette, että etenkin porsaan- ja kananlihat ovat kiinalaisissa ravintoloissa aivan eri luokkaa "meheviä" (eli sisältä mehukkaita) kuin suomalaisen kokin valmistama possu- tai kanaruoka. Eli kyllä possua ja kanaakin kiinalaiset "marinoivat" naudan lisäksi mm. juuri tuolla "soodatempulla". Marinadissa käytetään myös kiinalaista riisiviiniä, maissitärkkelystä ja joskun vet sin -"makusuolaa".


      • marinoidaan siinä
        Wei Hai Wei kirjoitti:

        Ei kiinalaisissa ravintoloissa tuota "soodatemppua" tehdä lihan niinkään mureuttamiseksi kuin sen "mehustamiseksi" eli jotta se olisi syödessä oikein "mehukasta" eikä kuivan "styroksista".

        Kiinalaisissa ruokalajeissa lihat pienennetään yleensä niin ohuiksi siivuiksi tai suikaleiksi, että kyllä se on ihan tarpeeksi "mureaa" muutenkin kypsennyksen jälkeen.

        Sen sijaan huomannette, että etenkin porsaan- ja kananlihat ovat kiinalaisissa ravintoloissa aivan eri luokkaa "meheviä" (eli sisältä mehukkaita) kuin suomalaisen kokin valmistama possu- tai kanaruoka. Eli kyllä possua ja kanaakin kiinalaiset "marinoivat" naudan lisäksi mm. juuri tuolla "soodatempulla". Marinadissa käytetään myös kiinalaista riisiviiniä, maissitärkkelystä ja joskun vet sin -"makusuolaa".

        soodassa? Saisiko reseptin per 1 kg lihaa, paljonko soodaa ja vettä ja kuinka kauan? Huuhdellaanko ennen valmistamista?


      • Wei Hai Wei
        marinoidaan siinä kirjoitti:

        soodassa? Saisiko reseptin per 1 kg lihaa, paljonko soodaa ja vettä ja kuinka kauan? Huuhdellaanko ennen valmistamista?

        En ole itse tehnyt, mutta kysy "turhuudenjumalalta" noita määriä ja aikoja.


      • mureus
        Wei Hai Wei kirjoitti:

        En ole itse tehnyt, mutta kysy "turhuudenjumalalta" noita määriä ja aikoja.

        vakuumipakattua lihaa saat ostettua suoraan tilateurastamoilta/myymälöistä
        mutta mureuteen vaikuttaa eläimen rotu sukupuoli ruokinta ikä ja moni asia
        itselläni on pakkasessa fileitä jonka syömiseen ei tarvitse edes veistä ja lihaa ei ole raakakyksytetty


      • V-O-P
        mureus kirjoitti:

        vakuumipakattua lihaa saat ostettua suoraan tilateurastamoilta/myymälöistä
        mutta mureuteen vaikuttaa eläimen rotu sukupuoli ruokinta ikä ja moni asia
        itselläni on pakkasessa fileitä jonka syömiseen ei tarvitse edes veistä ja lihaa ei ole raakakyksytetty

        Joutavaa sanahelinää nimimerkiltä "mureus" Ei tuo mitään lisäarvoa kysymykseen miksi kiinalaisten ravintoloiden liha ja kana ovat mehukkaita. Vastaavaa ei ole missään länsimaisen keittiön antimissa. Ruokasooda on ainoa uusi idea ja sitä pitää tutkia lisää.


      • kiinalainen juttu
        V-O-P kirjoitti:

        Joutavaa sanahelinää nimimerkiltä "mureus" Ei tuo mitään lisäarvoa kysymykseen miksi kiinalaisten ravintoloiden liha ja kana ovat mehukkaita. Vastaavaa ei ole missään länsimaisen keittiön antimissa. Ruokasooda on ainoa uusi idea ja sitä pitää tutkia lisää.

        Ruokasoodaa käyttävät, tiedän kokemuksesta.


    • mussua tulee

      papayan mehu mureuttaa lihan nopeasti. Vähän sama efekti tapahtuu myös ananaksen mehulla, ei tosin niin tehokasta.
      Mureus on ehkä väärä sana, koska papayan mehu katkoo lihassyiden ketjut, joten liha ikäänkuin hajoaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Työsuhdepyörän veroetu poistuu

      Hallituksen veropoliittisen Riihen uutisia: Mitä ilmeisimmin 1.1.2026 alkaen työsuhdepyörän kuukausiveloitus maksetaan
      Pyöräily
      48
      3080
    2. Ruumis kanavassa

      Mikä juttu eilen ollut poliisit palokunta ambulanssi ja ruumis auto sillalla. Tekikö itsemurhan
      Suomussalmi
      27
      2884
    3. Pieni nainen, paras nainen

      Näin se nyt vaan on. Mieheltä
      Ikävä
      121
      2316
    4. Onko tässä paljon lääkettä..

      Keski-ikäselle 43v Ketipinor 100mg Brintellix 10mg Venlafaxin 75mg Xanor 1mg Propral 40mg Xatral CR 10mg Esomepratsol 4
      Ikävä
      228
      1432
    5. Ei mitään menetettävää

      Arvostin ja kunnioitin sun tunteita. Menit nyt liian pitkälle. Mulla ei ole enää mitään menetettävää ja sä tulet sen huo
      Ikävä
      163
      1336
    6. Tapani Kiminkine n on ammuttu Helsingissä

      Kertoo poliisilähteet...
      Maailman menoa
      11
      1296
    7. Oi! Jorma Uotinen ja Helena Lindgren paljastivat yllätysuutisen: "Rakkaudella"

      Professori, tanssija, koreografi, Tanssii Tähtien Kanssa -tuomari Jorma Uotinen ja Suomen meikkitaiteen pioneeri, laulaj
      Suomalaiset julkkikset
      12
      1073
    8. Mitä sä ajattelet

      Musta tällä hetkellä? Onko vihaa, rakkautta vai halu vältellä jotta unohtaa
      Ikävä
      74
      979
    9. Pakko tulla tänne

      jälleen kertomaan kuinka mahtava ja ihmeellinen sekä parhaalla tavalla hämmentävä nainen olet. En ikinä tule kyllästymää
      Ikävä
      39
      922
    10. Riittäisi juoruakkoille puhumista tässä kylässä

      On mennyt mahottomaksi touhut. Taksi renki kuskaa akkaansa töihin lienekkö mitään lupaa yrittäjältä tähän touhuun. Kylän
      Hyrynsalmi
      13
      802
    Aihe