Perusohje lihamurekeelle??

kysyn mä

Kertokaas paras lihamurekkeen ohje?
Kun siinä ei saa olla sipulia (eli en voi laittaa sipulikeittoaineksia kuten ennen), eikä mitään täytteitä...Itse kyllä tykkäisin sipulista ja täytteistä mutta mies ei :(

Eli ihan peruskamaa, maukasta sellaista, kehiin nyt :D

19

3180

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nuolemaan

      näppejään, jos hän on niin juntti, ettei kelpaa sipuli ja "täytteet". Tai vielä parempi: jätä se mies. Mitä sinä sellaisella peräkammarin petterillä teet? Hanki oikea mies!

      • kysyn mä

        Juu, kieltämättä on tuokin ajatus käynyt mielessä mutta aattelin nyt vielä jonkin aikaa katsoa jos vaikka se olis se ainut junttius ;)

        Ja sillä aikaa tahtoisin tehdä sitä maukasta mureketta ilman sitä sipulia :D


      • DollyB
        kysyn mä kirjoitti:

        Juu, kieltämättä on tuokin ajatus käynyt mielessä mutta aattelin nyt vielä jonkin aikaa katsoa jos vaikka se olis se ainut junttius ;)

        Ja sillä aikaa tahtoisin tehdä sitä maukasta mureketta ilman sitä sipulia :D

        Kokeilepa herkkusienikeittoa sen sipulikeiton sijaan
        tai
        1,5 dl korppujauhoja
        2 dl ruokakermaa
        1 dl kivennäisvettä
        800-1000 g jauhelihaa
        1-2 munaa
        mausteita maun mukaan
        (esim.valkopippuria,maustepippuria, yrttimausteita)
        suolaa


      • älä anna orjuuttaa itseäsi
        kysyn mä kirjoitti:

        Juu, kieltämättä on tuokin ajatus käynyt mielessä mutta aattelin nyt vielä jonkin aikaa katsoa jos vaikka se olis se ainut junttius ;)

        Ja sillä aikaa tahtoisin tehdä sitä maukasta mureketta ilman sitä sipulia :D

        Pistä poika tekemään murekkeensa itse, jos on varaa valittaa.


      • sipuliallergikko

        Olipa oikein emähölmö vastaus. Satutko tietämään, että meitä, joiden elimistö yksinkertaisesti ei ota sipulia vastaan missään muodossa, on kohtuullisen paljon. Itselleni pelkkä sipulin tuoksu aiheuttaa pahoinvointia. Murunenkaan sipulia ei allergikolle sovi, ei edes kypsennettynä.

        Ruuasta saa varsin maistuvaa ilman tuota perinteistä "junttimaustetta".


      • sipuliallergikko
        DollyB kirjoitti:

        Kokeilepa herkkusienikeittoa sen sipulikeiton sijaan
        tai
        1,5 dl korppujauhoja
        2 dl ruokakermaa
        1 dl kivennäisvettä
        800-1000 g jauhelihaa
        1-2 munaa
        mausteita maun mukaan
        (esim.valkopippuria,maustepippuria, yrttimausteita)
        suolaa

        Noin se menee, itse en syö punaista lihaa lainkaan, mutta broilerin jauhelihasta tulee väännettyä pihvejä aika useasti. Maustan sen kanafondilla, broilermausteella ja tilkalla soijaa. Vaikka tavallinen sipuli ei minulle sovi, valkosipulia voin käyttää vähän, joten ripotan sitä rouheena taikinaan. En käytä mitään turvokkeita, kanan jauheliha pysyy hyvin kasassa muutenkin ja pihveistä tulee kiinteitä.


      • näitä riittää..
        sipuliallergikko kirjoitti:

        Olipa oikein emähölmö vastaus. Satutko tietämään, että meitä, joiden elimistö yksinkertaisesti ei ota sipulia vastaan missään muodossa, on kohtuullisen paljon. Itselleni pelkkä sipulin tuoksu aiheuttaa pahoinvointia. Murunenkaan sipulia ei allergikolle sovi, ei edes kypsennettynä.

        Ruuasta saa varsin maistuvaa ilman tuota perinteistä "junttimaustetta".

        Lasten suusta kuulee totuuden..
        "Se on aina itse sitä mitä sanoo toisesta"


        Mutta makuasiat ovat makuasioita eli jokaisen henkilökohtaisia asioita, samoin kuin mahdolliset ruoka-aineallergiat.

        Mikä pakko on ylipäätään syödä jotain mistä ei pidä, ainahan toki kannattaa kokeilla(jos voi), niin tietää.


      • Korvien välissä
        sipuliallergikko kirjoitti:

        Olipa oikein emähölmö vastaus. Satutko tietämään, että meitä, joiden elimistö yksinkertaisesti ei ota sipulia vastaan missään muodossa, on kohtuullisen paljon. Itselleni pelkkä sipulin tuoksu aiheuttaa pahoinvointia. Murunenkaan sipulia ei allergikolle sovi, ei edes kypsennettynä.

        Ruuasta saa varsin maistuvaa ilman tuota perinteistä "junttimaustetta".

        Ihotautien ja allergologian erikoislääkäri, emeritusprofessori Matti Hannuksela (HS 25.4.2005):

        "Todellinen sipuliallergia on kuitenkin hyvin harvinaista, ja siitä kärsiviä ihmisiä ei Suomessa liene kovin monta.

        Sipuliallergian oireet ovat tavanomaisia ruoka-allergian oireita: suun kutinaa ja pientä turvotusta suun ja nielun limakalvossa, vatsavaivoja, ripulia ja joskus myös hengitystieoireita.

        Allergia voidaan todeta helposti ihopistokokeella, jossa ihotestilansetilla pistetään ensin sipuliin, sitten ihoon. Testitulos on luettavissa 15 minuutin kuluttua. Sipulin keittäminen, paistaminen tai muu kuumentaminen tuhoaa allergeenin niin, että suurin osa sipuliallergisista ei saa enää oireita.

        Verrattomasti paljon yleisempiä epämiellyttäviä ei-allergisia oireita sipuleista ovat ilmavaivat, vatsakipu ja ripuli. Puhutaan sipuli-intoleranssista, jonka aiheuttajina pidetään sipuleissa olevia rikkipitoisia yhdisteitä. Kuumentaminen ei paranna asiaa. Ihotestit ovat kielteiset.

        Kolmas ryhmä ihmisiä kammoaa sipulia jostakin muusta syystä, jonka mekanismia ei tunneta. Voitaneen puhua aversiosta, vastenmielisyydestä tai inhosta sen tuoksua kohtaan."


      • nyt sitten
        sipuliallergikko kirjoitti:

        Noin se menee, itse en syö punaista lihaa lainkaan, mutta broilerin jauhelihasta tulee väännettyä pihvejä aika useasti. Maustan sen kanafondilla, broilermausteella ja tilkalla soijaa. Vaikka tavallinen sipuli ei minulle sovi, valkosipulia voin käyttää vähän, joten ripotan sitä rouheena taikinaan. En käytä mitään turvokkeita, kanan jauheliha pysyy hyvin kasassa muutenkin ja pihveistä tulee kiinteitä.

        että olet "allerginen" myös "punaiselle" lihalle...


    • elivii

      Jos siis kyseessä eiole allergia, vaan ainoastaan inho sipulin paloja kohtaan.

      -Naudan paistijauhelihaa
      -Korppujauhoja
      -Suolaa
      -Mustapippuria
      -Sipulijauhetta
      -Grillausmaustetta
      -Muna
      -Vettä

      Laita kulhon pohjalle korppujauhot ja mausteet. Lisää vesi ja sekoita sekä anna hetken turvota.
      Lisää jauheliha ja muna.
      Vaivaa taikinaksi.
      Muotoile murekkeeksi.
      Ripottele vielä grillausmaustetta päälle.
      Paista.

      • Jorma!

        Muuten hyvä ohje mutta tulee aika kuivaa. Alla mehevämpi ohje:

        Perusjauhelihamureke:

        400 - 500 g jauhelihaa
        2 dl kermaviiliä tai kermaa
        1 dl korppujauhoja
        2 munaa
        1/2 dl soijakastiketta (suolaista)
        1/2 dl tomattiketsuppia (chili jos tykkää)
        2 tl mustapippuria
        rypsiöljyä
        muita mausteita ja suolaa maun mukaan

        Anna korppujauhojen turvota n. 20 minuuttia kermaviilissa tai kermassa. Lisää mausteet ja kananmuna, sekoita. Lisää jauheliha, sekoita hyvin.

        Laita uunivuuan pohjalle reilu loraus eli noin 1/2 dl rypsiöljyä. Öljyä rypsiöljyllä kätesi ja muotoile käsin jauhelihataikinasta mureke. Pyöritä mureketta vuoanpohjalla öljyssä joka puolelta ja aseta lopuksi mureke vuoan pohjalle.

        Laita mureke uuniin paistumaan 175 asteeseen noin 45 minuutiksi. Kokeile kypsyyttä hammastikulla (tai tulitikkulla), kun tikku ei takerru murekkeeseen niin mureke on kypsä.


      • laittaisi lihapullataikinaan
        Jorma! kirjoitti:

        Muuten hyvä ohje mutta tulee aika kuivaa. Alla mehevämpi ohje:

        Perusjauhelihamureke:

        400 - 500 g jauhelihaa
        2 dl kermaviiliä tai kermaa
        1 dl korppujauhoja
        2 munaa
        1/2 dl soijakastiketta (suolaista)
        1/2 dl tomattiketsuppia (chili jos tykkää)
        2 tl mustapippuria
        rypsiöljyä
        muita mausteita ja suolaa maun mukaan

        Anna korppujauhojen turvota n. 20 minuuttia kermaviilissa tai kermassa. Lisää mausteet ja kananmuna, sekoita. Lisää jauheliha, sekoita hyvin.

        Laita uunivuuan pohjalle reilu loraus eli noin 1/2 dl rypsiöljyä. Öljyä rypsiöljyllä kätesi ja muotoile käsin jauhelihataikinasta mureke. Pyöritä mureketta vuoanpohjalla öljyssä joka puolelta ja aseta lopuksi mureke vuoan pohjalle.

        Laita mureke uuniin paistumaan 175 asteeseen noin 45 minuutiksi. Kokeile kypsyyttä hammastikulla (tai tulitikkulla), kun tikku ei takerru murekkeeseen niin mureke on kypsä.

        korppujauhoja. Mitä ne hiilihydraatit siellä tekevät? Ymmärrän kyllä, että joskus laitettiin korppujauhoja kun pula-aikana haluttiin ruokaisampaa, mutta nykyisin ei tarvitse tuollaisia lisukkeita pilaamaan hyvää lihapullataikinaa.


      • saa kuule,
        laittaisi lihapullataikinaan kirjoitti:

        korppujauhoja. Mitä ne hiilihydraatit siellä tekevät? Ymmärrän kyllä, että joskus laitettiin korppujauhoja kun pula-aikana haluttiin ruokaisampaa, mutta nykyisin ei tarvitse tuollaisia lisukkeita pilaamaan hyvää lihapullataikinaa.

        VHH-tyyppi, ilmavampaa ja kuohkeampaa jos lisätään vähän maidossa/kermassa turvotettua korppujauhetta tai ranskiksen sisälmystä.

        Mutta tuosta edellisestä reseptistä puuttui sipuli.


      • ilman ranskis
        laittaisi lihapullataikinaan kirjoitti:

        korppujauhoja. Mitä ne hiilihydraatit siellä tekevät? Ymmärrän kyllä, että joskus laitettiin korppujauhoja kun pula-aikana haluttiin ruokaisampaa, mutta nykyisin ei tarvitse tuollaisia lisukkeita pilaamaan hyvää lihapullataikinaa.

        murua saa aikaseksi hyvin pingispalloja. Kyllä aina on laitettu joko korppujauhoa tai leivästä murustettua jauhelihataikinan joukkoon.
        Se määrä on niin vähäinen, että... no olkoon tee sä sitkeitä pingispalloja.


      • Anonyymi
        laittaisi lihapullataikinaan kirjoitti:

        korppujauhoja. Mitä ne hiilihydraatit siellä tekevät? Ymmärrän kyllä, että joskus laitettiin korppujauhoja kun pula-aikana haluttiin ruokaisampaa, mutta nykyisin ei tarvitse tuollaisia lisukkeita pilaamaan hyvää lihapullataikinaa.

        Älä sitten laita, anna muiden laittaa vaikka sahanpuruja. Ja oikeasti kaikki eivät pysty sipulia syömään. Ihmettelin kun siskon mies ei suvainnut sipulia, sisko yritti salaa ujuttaa sitä vähän johonkin, heti kun mies tuli ovesta sisälle sanoi että sipulia on laitettu ruokaan. Minusta tuntui omituiselle kun minun suvussa kaikki tykkäs. Sitten kävikin niin että nuorin lapsi viidestä (en ole lestadiolainen, on ollut 2xvaimo) ei syöny ruokaa jos siinä oli sipulia ja aivan pienestä alkaen. Jätti syömättä, kaikkea syö kun ei vain ole sipulia. Niin siitäkin huolimatta että vaimonkin puolella kaikki tykkäs.
        Noista lapsista tuli mieleen, parikymppisenä menin aamulla jalkaisin töihin, pysäkillä oli kaksi vanhaa miestä bussia odottomassa. Vähän parempi kuntoinen kysyi toiselta, montakos lasta sitä sinulla oli. Toinen äijä nojasi kumarassa keppiinsä, tärisi puhuessaan ja lausui, kolmehan mulla vaimon kanssa. En tiedä mikä on, mutta minua vieläkin naurattaa tuon tosi tilanteen komiikka. Ei pysty samaan nykyajan koomikot lavalla kiroillessaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Älä sitten laita, anna muiden laittaa vaikka sahanpuruja. Ja oikeasti kaikki eivät pysty sipulia syömään. Ihmettelin kun siskon mies ei suvainnut sipulia, sisko yritti salaa ujuttaa sitä vähän johonkin, heti kun mies tuli ovesta sisälle sanoi että sipulia on laitettu ruokaan. Minusta tuntui omituiselle kun minun suvussa kaikki tykkäs. Sitten kävikin niin että nuorin lapsi viidestä (en ole lestadiolainen, on ollut 2xvaimo) ei syöny ruokaa jos siinä oli sipulia ja aivan pienestä alkaen. Jätti syömättä, kaikkea syö kun ei vain ole sipulia. Niin siitäkin huolimatta että vaimonkin puolella kaikki tykkäs.
        Noista lapsista tuli mieleen, parikymppisenä menin aamulla jalkaisin töihin, pysäkillä oli kaksi vanhaa miestä bussia odottomassa. Vähän parempi kuntoinen kysyi toiselta, montakos lasta sitä sinulla oli. Toinen äijä nojasi kumarassa keppiinsä, tärisi puhuessaan ja lausui, kolmehan mulla vaimon kanssa. En tiedä mikä on, mutta minua vieläkin naurattaa tuon tosi tilanteen komiikka. Ei pysty samaan nykyajan koomikot lavalla kiroillessaan.

        En ole koskaan laittanut korppujauhoja jauhelihan sekaan. Aiemmin laitoin aavistuksen verran vehnäjauhoja, mutta nykyään laitan formaggio da pasta juustoa. Eli 400 g jauhelihaa 1 kananmuna, atlantin puhdistamatonta merisuolaa, reilusti maustepippuria ja vastajauhettua mustapippuria loraus pari maitoa ja tuota pastajuustoa. Muuta ei tarvita, kun tekee lihapullia tai pihvejä. Lihamurekkeeseen voi laittaa sisälle mm. keitettyjä kananmuia. Fetajuustoa olen kokeillut lihamurekkeessa, mutta en pitänyt siitä tässä yhteydessä vaikka muuten fetasta tykkään.


    • laittaa pitkänmalliseen

      uuninkestävään lasivuokaan paistumaa ja voita vähän päälle on hyvä leikata kylmänä leivänpäälle lekkeleeksi.

      • kirjoitustaito

        sinulla!


    • Anonyymi

      Saattaahan olla kyllä mahdollista, että tuo aloittaja on löytänyt etsimänsä ohjeen jo aikaisemmin, ettei se sitä enään 13 vuoden jälkeen etsi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6629
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4283
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2700
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2060
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1588
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1417
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1121
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1084
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1041
    Aihe