Pakastehummeri

rapuapua

kuinka pakastehummeri valmistetaan ruoaksi? Sulatetaan tietenkin ensin mutta mitä sen jälkeen? Pitääkö paistaa uunissa vai miten?

Jos jollain olisi hyvä ohje niin ottaisin mielelläni vastaan!

20

5511

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ovat keitettyjä.
      • rapuapua

        niinpä tietysti, turha täältä oli mitään kysyäkään. Onhan meillä google! Hittoako tällaisilla palstoilla, hakukoneeseen vaan kaikki kysymykset.

        Ps. Tiedän kyllä että ne ovat valmiiksi keitettyjä mutta ajattelin että kenties se olisi hyvä ainakin lämmittää niin ei tarvitsisi ehkä kylmiltään syödä sitä kun se on sulanut.


      • lämmitysasiakin
        rapuapua kirjoitti:

        niinpä tietysti, turha täältä oli mitään kysyäkään. Onhan meillä google! Hittoako tällaisilla palstoilla, hakukoneeseen vaan kaikki kysymykset.

        Ps. Tiedän kyllä että ne ovat valmiiksi keitettyjä mutta ajattelin että kenties se olisi hyvä ainakin lämmittää niin ei tarvitsisi ehkä kylmiltään syödä sitä kun se on sulanut.

        selvinnyt tuosta?:

        http://www.google.fi/search?hl=fi&q=pakastehummeri&btnG =Google-haku&meta=lr=lang_fi

        Ei täältä kannata sellaista kysyä, josta saa parempia, laajempia ja nopeampia vastauksia Googlesta. Täällä on tarkoitus KESKUSTELLA, tai kysyä monimutkaisista asioista, joita on vaikea löytää googlaamalla.


      • Edellinen
        lämmitysasiakin kirjoitti:

        selvinnyt tuosta?:

        http://www.google.fi/search?hl=fi&q=pakastehummeri&btnG =Google-haku&meta=lr=lang_fi

        Ei täältä kannata sellaista kysyä, josta saa parempia, laajempia ja nopeampia vastauksia Googlesta. Täällä on tarkoitus KESKUSTELLA, tai kysyä monimutkaisista asioista, joita on vaikea löytää googlaamalla.

        Ja kyllä hummeria syödään ihan yleisesti myös kylmänä - eri muodoissa ja eri yhteyksissä. Eli kaikki riippuu ihan siitä, mitä SINÄ haluat. Ja sitähän me emme voi tietää.


      • rapuapua
        Edellinen kirjoitti:

        Ja kyllä hummeria syödään ihan yleisesti myös kylmänä - eri muodoissa ja eri yhteyksissä. Eli kaikki riippuu ihan siitä, mitä SINÄ haluat. Ja sitähän me emme voi tietää.

        kun en ole koskaan hummeria syönyt saatikka valmistanut niin halusin tietää jos jollain olisi hyväksi havaittuja ohjeita/vinkkejä avuksi antaa. En voi tietää haluanko syödä sitä kylmänä vai lämpimänä kun en tiedä eri vaihtoehtoja.

        Ja tänne tullut hummeri-pastaohje ja samassa viestissä ollut toinenkin ohje vaikuttavat kyllä mielestäni paljon paremmilta kuin ne mitä googlesta olisi löytynyt joten olisi nekin jääneet saamatta jos en olisi täältä kysellyt.

        Kiitoksia vaan paljon reseptien antajalle, aion kokeilla jompaa kumpaa tapaa!


    • kkkkkkkkkkkkkkkk

      Hummeria sitrusliemessä ja tagliatelle pastaa

      2 kpl hummeria kokonaisena ( keitettynä )

      100 g tagliatelle tuorepastaa
      4 kpl varhaissipulia
      4 kpl vihreää parsaa
      40 g voita
      2 rkl oliiviöljyä

      2 dl kasvislientä
      1 kpl veri greippi
      1 kpl appelsiini
      1 kpl sitruuna
      1 kpl lime
      1 rkl sokeria
      1 rkl persiljaa hienonnettuna
      1 rkl basilikaa suikaloituna

      Valmistus

      - Leikkaa perunan kuorimaveitsellä sitruunan kuori talteen, leikkaa suikaleiksi
      - Kuori sitrus hedelmät veitsellä niin että valkoinen osa poistetaan kokonaan
      - Leikkaa isoiksi paloiksi
      - Kuumenna kattila, ja kaada sitrushedelmäpala kattilaan
      - Anna kuullottua hetki, lisää joukkoon sokeri
      - Anna sokerin sulaa kattilassa ja lisää joukkoon kasvisliemi
      - Keitä kokoon n.20 minuuttia ja siivilöi liemi
      - Kuumenna vesi kiehuvaksi ja ryöppää sitruunan kuoret nopeasti

      - Halkaise pituus suunnassa sulatetut hummerit
      - Ota talteen pyrstölihat
      - Halkaise hummerin sakset ja ota lihat talteen
      - Paahda hummeri kuoria hetki uunissa että ne kuivuvat ja muskkaa
      - Kaada tilkka oliiviöljyä kattilaan ja lisää joukkoon hummerin kuoret
      - Kuullota kattilassa hetki ja kaada sitrus liemi päälle
      - Kiehauta ja katkaise virta, anna liemen tekeytyä n. 20 minuuttia ja siivilöi
      - Lisää sitruunan kuori suikaleet siivilöityyn liemeen

      - Keitä tagliatellet ohjeen mukaan suola vedessä
      - Keitä kuoritut vihreät parsat paloina suolavedessä n. 4 minuuttia
      - Kuumenna paistin pannu, lisää tilkka oliiviöljyä ja merisuolaa
      - Paahda hummerin palat nopeasti kuumalla pannulla
      - Mausta suolalla, mustapippurilla, yrteillä sekä suikaloidulla kevätsipulilla

      - Nosta lautaselle tagliatellet, päälle kuumat hummerin palat
      - Nostele annokset päällimmäiseksi parsa palat
      - Pirskottele annoksen päälle runsaasti sitruslientä ja tarjoile

      .........................

      Hummeri kuorrutettu



      - 2 kpl keitettyjä hummereita, puolitettuna
      - 50 g voita
      - 1 pieni sipuli, silputtuna
      - cayenne pippuria
      - 1 rkl valkoviiniä
      - 2 tl tomaattipyreetä
      - 2 rkl kermaa
      - suolaa
      - myllytettyä mustapippuria
      - 2 rkl raastettua parmesan-juustoa
      - 1.5 dl Bechamel-kastiketta ( valkokastike; voi, vehnäjauho, maito)

      Irrota lihat pyrstöistä, riko sakset ja irroita lihat. Leikkaa lihat 1 cm paloiksi. Sulata voi kattilassa ja kuullota
      sipuleita n 5 min., lisää hummerinpalat, cayenne ja viini. Kuumenna miedolla lämmöllä noin 5 min. välillä sekoittaen.
      Sekoita lämpimän valkokastikkeen joukkoon kerma ja tomaattipuree, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kastike hummerin joukkoon ja sekoita hyvin. Aseta hummerinpuolikkaat uunipellille ja täytä kuoret seoksella, ripottele päälle parmesanraastetta ja kuorruta uunnin grillissä kunnes kuorrutus saa väriä.

    • rotissööri

      valmista keittoliemi kattilaan, johon hummeri mahtuu

      # vettä
      # suolaa siten, että muodostuu 1,5 % liuos(kahteen litraan vettä 30 g. merisuolaa)
      # tammenlastuja, poista huolellisesti kuori, pese kylmällä vedellä ja leikkaa säleiksi.
      # yksi sipuli säleiksi höylättynä
      # 3 kpl valkospulin kynsiä
      # 1 kpl laakerinlehti
      # 1 kpl neilikka
      # 7 kpl pippureita
      # palanen juuriselleriä
      # reippaasti tilliä
      # ruokalusikallinen hunajaa
      # puoli teelusikallista etikaa

      Vie liuos kiehumapisteeseen ja sen jälkeen pistä sinne sulatettu hummeriino. Ota 5 minuutin kuluttua pois, leikkaa lihasahalla halki ja tarjoile pienen haarukan ja teelusikan avulla. Yrttivoinappi päällä tuo mukavaa vaihtelua.

      • tuo

        idiootti Rotissööri antaa mielipuolisia ohjeitaan jotka menevät juuri päin vastoin kuin oikeasti pitäisi toimia.


      • rotissööri
        tuo kirjoitti:

        idiootti Rotissööri antaa mielipuolisia ohjeitaan jotka menevät juuri päin vastoin kuin oikeasti pitäisi toimia.

        no kerropa, kuinka sen pitäisi mennä, eikä miten ei pidä.


      • kertoi
        rotissööri kirjoitti:

        no kerropa, kuinka sen pitäisi mennä, eikä miten ei pidä.

        sen jo tässä alla.


      • tollo 64

        Taitaa muut olla ihan kuutamolla ja rotisööri ainoa kunnon ohjeiden antaja. Onks porukka kännissä vai pilvessä kun kirjoittavat mitä sattuu kun joku pyytää apua ruuanlaittoon


      • sinäkin
        tollo 64 kirjoitti:

        Taitaa muut olla ihan kuutamolla ja rotisööri ainoa kunnon ohjeiden antaja. Onks porukka kännissä vai pilvessä kun kirjoittavat mitä sattuu kun joku pyytää apua ruuanlaittoon

        potilaana samalla mielisairaalan osastolla kuin Rotissöörikin?


      • tollo64
        sinäkin kirjoitti:

        potilaana samalla mielisairaalan osastolla kuin Rotissöörikin?

        Läheltä liippaa. Hoitajana kyseisessä laitoksessa.Mitäs te siellä parjaatte ihmisiä, ohjeitahan epätietoinen kyseli. Antaakaa niitä vinkkejä jos teillä on älkääkä parjatko


    • Pakastehummeri on valmis ruoka lähes sellaisenaan. Missään nimessä sitä ei pidä enää lähteä keittämään missään makuliemissä - haluathan syödä hummeria etkä sipulia ja selleriä.

      Hummerissä on kaksi arvokasta osaa: liha ja kuoret, molemmissä on maku, siis hummerin maku.

      Kuoret voi käyttää joko lihan tarjoiluastiana tai kastikkeen tekoon. Kastikkeeseen voi toki riittää jopa kintut ja saksien kuoretkin, jolloin varsinainen body liikenee lihoille astiaksi.

      Edellä mainittu resepti, missä kuorista tehdään kastike on oikein hyvä.

      Älä keitä enää hummerirukkaa missään liemessä - siitä tulee kumia. Jos haluat sen lämpöisenä niin höyrytä nopeasti korkeintaan tai kuten edellä on - lihat ulos ja nopeasti pannun kautta lämpimäksi.

      Voihan hummerin tietysti myös kuorruttaa - tästä löytyy ohjeita googlella, vaikkapa Hummeri Thermidor kts. http://www.arvokokkonen.fi/fileet/resept_file/hummeri_kuorut.htm

      Unohda maustevoinapit.

      • Huomioitsija

        Tuon herra "Rotissöörin" ohjeet lähes kautta linjan.
        Alanpa hyvinkin uskoa kyseisen tyypin olleen todellakin valtion palveluksessa, jonkinasteisena virkamiehenä, sillä ei mitenkään muuten voi selittää noita sangen hölmöjä ohjeita, joita kyseinen "laivakokki" tänne suoltaa. Epäilemättä hän tarkoittaa hyvää, ei siitä ole kysymys, mutta kun tiedot ja taidot eivät riitä, olisi ehkä parempi olla hiljaa. Kyseessä on mielestäni tyypillinen fakkiutunut valtion eläkkeelle joutanut viranhaltija.


      • rotissööri
        Huomioitsija kirjoitti:

        Tuon herra "Rotissöörin" ohjeet lähes kautta linjan.
        Alanpa hyvinkin uskoa kyseisen tyypin olleen todellakin valtion palveluksessa, jonkinasteisena virkamiehenä, sillä ei mitenkään muuten voi selittää noita sangen hölmöjä ohjeita, joita kyseinen "laivakokki" tänne suoltaa. Epäilemättä hän tarkoittaa hyvää, ei siitä ole kysymys, mutta kun tiedot ja taidot eivät riitä, olisi ehkä parempi olla hiljaa. Kyseessä on mielestäni tyypillinen fakkiutunut valtion eläkkeelle joutanut viranhaltija.

        en ole eläkkeellä ,vaan työelämässä; eikä tämän palstan tarkoituksena ole miettiä, mitä olen elämässäni tehnyt, vaan keskustella ruoanlaitosta. Pysy aiheessa, äläkä ryhdy viisastelevaksi maailmanparantajaksi.


      • Huomioitsija
        rotissööri kirjoitti:

        en ole eläkkeellä ,vaan työelämässä; eikä tämän palstan tarkoituksena ole miettiä, mitä olen elämässäni tehnyt, vaan keskustella ruoanlaitosta. Pysy aiheessa, äläkä ryhdy viisastelevaksi maailmanparantajaksi.

        aika alkaa miettimään sitä eläkeasiaa, sillä neuvosi ovat luokkaa, hyvää päivää, kirvesvartta. Ruokatarvikkeet ovat nykyään sen verran kalliita, että neuvojasi noudattavat pilaavat tarvikkeet ja joutuvat heittämään kalliit ainekset harakoille. Jos haluat neuvoa, niin siteeraa jotain tuttua keittokirjaa, kuten Äiti leipoo jne. Ystävällisin terveisin Huomioitsija


      • rotissööri
        Huomioitsija kirjoitti:

        aika alkaa miettimään sitä eläkeasiaa, sillä neuvosi ovat luokkaa, hyvää päivää, kirvesvartta. Ruokatarvikkeet ovat nykyään sen verran kalliita, että neuvojasi noudattavat pilaavat tarvikkeet ja joutuvat heittämään kalliit ainekset harakoille. Jos haluat neuvoa, niin siteeraa jotain tuttua keittokirjaa, kuten Äiti leipoo jne. Ystävällisin terveisin Huomioitsija

        todellakin kannattaisi siirtyä eläkkeelle, silloin olisi paljon enemmän aikaa kirjoitella tänne.


      • sapuskan ystävä
        rotissööri kirjoitti:

        todellakin kannattaisi siirtyä eläkkeelle, silloin olisi paljon enemmän aikaa kirjoitella tänne.

        Siitä kiltti kunnon Rotissööri.


    • Mertsy

      No perkule saahan ihmiset täällä kysyä mitä lystäävät. Kuka väittää että vaan johonkin monimutkaiseen tarkoitettu tämä palsta? Meikä kun tosta googlettaa pakastehummerin valmistusohjetta niin tämä juttuhan ekana pomppas vaihtoehdoksi! Että ihan hyvä että joku osaa kysyä niin saadaan me muutkin apu! Jos joku tahtoo keskustella vaikeammista ja monimutkaisemmista asioista nii menköön jonnekkin muualle!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et siis vieläkään

      Et ilmeisesti ole vieläkään päässyt loppuun asti mun kirjoituksissa täällä. Kerro ihmeessä sit, kun valmista 😁 tuskin k
      Ikävä
      51
      2274
    2. Hyvä että lähdit siitä

      Ties mitä oisin keksinyt jos oisit jäänyt siihen, näit varmaan miten katoin sua.... 😘🤭😎💖
      Ikävä
      25
      1098
    3. Aavistatko että moni tietää

      Vai ollaanko hyvin vedätetty pokerinaamalla. No kun vähiten odotat niin yllätämme sinut
      Ikävä
      82
      992
    4. Yritin saada

      Vastauksia mutta et voinut olla rehellinen ja kaiken kannoin yksin. Halusin kovasti ymmärtää mutta en voi enää ymmärtää.
      Ikävä
      11
      914
    5. Koronarokotus sattui oudon paljon nyt sairaanhoitaja Tanja 46 istuu pyörätuolissa

      Pitkä piina piikistä Kun Tanja Vatka käy suihkussa, tuntuu kuin ihoa revittäisiin raastinraudalla irti. Hän on kärsinyt
      Maailman menoa
      54
      893
    6. Onko vielä

      mahdollista nähdä?
      Rakkaus ja rakastaminen
      68
      883
    7. Olisitko mies valmis?

      Maksamaan naisellesi/vaimollesi/tyttöystävällesi elämisestä syntyvät kulut, ruokailun, vuokran ja muut välttämättömät me
      Ikävä
      126
      863
    8. Kronikat..

      Mikä hele… on tää yks kronikat mikä suoltaa facessa kaikkea julkaisua ja AINA samoista firmoista imatralla??? Eikö ne mu
      Imatra
      10
      783
    9. vieläkin sanoa voin...

      💖💛💖💛💖💛💖💛💖 💛 Beijjjbeh 💛 Kaks vuotta tänään täällä. Miten hitossa jotkut on jaksaneet kymmeniä vuos
      Ikävä
      22
      773
    10. Täällä istun ja mietin

      Miten paljon haluaisin katsoa sinua juuri niin kuin haluaisin katsoa sinua. Rakastavin silmin. Näkisit vihdoin senkin pu
      Ikävä
      49
      759
    Aihe