1 hlö / viikko / €

TulevaOpiskelija

Olen muuttamassa opiskelemaan Hesaan ja yritän tässä nyt jo ajoissa laskeskella, että paljonkohan sitä voisi ruokaan varata resursseja.

Eli kuinka paljon yhdeltä pieniruokaiselta tytöltä menee rahaa ruokaan viikossa (tai kuukaudessa)?

Oisin tosi kiitollinen kaikenlaisista vastauksista :).

9

1118

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • valinnoista

      Jos et ole kovin vaativa ruokien suhteen, voit päästä hyvinkin halvalla. Mutta jos haluat vähänkin erikoisempaa, tulee ruualle äkkiä hintaa.

      Itse olen opiskelija ja asun mieheni kanssa, joka käy töissä. Pääsääntöisesti ostetaan mitä mieli tekee, mutta valitaan yleensä aina kaupassa se edullisin vaihtoehto. Keskimäärin ruokakauppaan menee n. 200 e/kk eli n. 50 e/vko kahdelta ihmiseltä, kun otetaan huomioon että ruuan lisäksi ostetaan myös vessapaperit ja talouspaperit ja muut perustarvikkeet mitä elämiseen tarvitsee.

      Jos tahtoo elää niin että rahaa jää muuhunkin, voi ruokavalio jäädä hyvinkin yksipuoliseksi. Jotta jaksat opiskella, yritä kuitenkin jonkin verran panostaa myös terveellisyyteen ja monipuolistaa ruokavaliota. Suosittelen syömään kouluruuan, se on kuitenkin melko hyvä ja monipuolinen ateria. Meidän koulussa ruoka maksaa 2,20e/opiskelija, joten kouluruokaan menee n. 50e/kk. Kaupoissa kannattaa seurailla tarjouksia. Pieniruokainen opiskelija voi pärjätä parillakympillä viikossa ruokaostosten suhteen.

      Halvimmalla pääset kun teet ruuat itse. Opiskelijan kukkarolle sopivia vaihtoehtoja on mm. perusmakaronit, porkkanat, pakastevihannekset ja kaalit. Euroshopperilta ja Pirkalta saa halpoja ja yllättävän hyviä ruokia.

    • ruokabudjetti

      Moikka. Minä olen myös melko pieniruokainen, ja olen laittanut viikkobudjetiksi ruokaan 30€. Tuosta 10 euroa menee kouluruokaan viikossa ja lopulla saa yllin kyllin perusraaka-aineita ja jopa jää varaa pieniin mielitekoihinkin, kunhan vain katsoo hintoja.

      Minä myös suosittelen tekemään ruokaa itse valmisruokien sijaan, kerralla teen yleensä moneksi päiväksi sapuskaa. Ja syömisten suunnittelu ennen kauppareissua auttaa myös budjetin pitämisessä.

      Mielestäni ruokaan kannattaa kuitenkin varata riittävästi rahaa, itse sinnittelin ja kituutin viime syksyn vähällä ja yritin säästää syömismenoista.. mutta totesin että menee sitä rahaa paljon turhempaankin ja rupesin syömään kunnolla :)

      Opiskeluiloa!

    • Nelian

      En osaa summia enää sanoa, kun opiskelusta on jo pari vuotta, mutta minäkin kehotan suömään koulussa lämpimän aterian. Kun silloin syö kunnolla, niin illalla ei tarvitse enää hirveästi syödä.

      Mainiksikohan joku jo puuron? Itse suosin sitä varsinkin iltapalana. Aamuisin yleensä söin myslin esiastetta eli neljän vilja hiutaleita (kypsentämättä) ja maitoa. Jos on mahdollisuuksia kerätä marjoja ja kämpässä on pakastin, niin marjoilla saa vaihtelua puuroon. Lisää ne vasta kypsään puuroon niin ei vitamiinit kuole, voi laittaa jäisinä sekaan. Ja vatkattu mannapuuro on ainakin minun mielestä herkkua =)(Tosin siihen marjat kannattaa keittää pehmeiksi.) UUnissakin voi puuroa tehdä, mutta silloin sitä kannattaa tehdä vähän isompi kuin vain kerta-annos, ja lämmittää sitten mikrollakun haluaa syödä. Esim. ohrapuuro kokonaisista suurimoista. Kestää aika kauan kypsentää, mutta on hyvää ja muistaakseni ohrasuurimot ovat aika halpoja.

      Perunakin on aina mainitsemisen arvoinen vaikka sen valmistus on hitaampaa kuin pastan tai riisin, mutta on se kyllä edullinen raaka-ainekin. Yhdelle hengelle saa näppärästi kypsennettyä perunan/nat mirkolla. Pistelee vähän ennen kypsennystä, niin ei poksada seinille. Ja se on nopea metodi.

      Jos lanttu, kaali ja porkkana maistuvat, niin nekin ovat aika edullisia. Varsinkin kesäkaali on hyvää viinietikalla ja rypsiöljyllä höystettynä salaattina.

      Tulikin perisuomalaisia vinkkejä =)

      • maijamaarit

        Meillä menee kahdelta 400-500e/kk
        Tuohon rahaan ei vielä vieraita kestitellä, vaan syödään itse terveellistä perusruokaa.

        Paljon kasviksia ja hedelmiä, luomutuotteita jne.


      • rahaa tuota
        maijamaarit kirjoitti:

        Meillä menee kahdelta 400-500e/kk
        Tuohon rahaan ei vielä vieraita kestitellä, vaan syödään itse terveellistä perusruokaa.

        Paljon kasviksia ja hedelmiä, luomutuotteita jne.

        kirjoittamaanne summia... Itse olen ollut opiskelija, ja tuloni ovat olleet pienet, eli tuokin summa jos jaettaisiin kahdella, niin ruokaan pitäisi löytyä kuussa rahaa jopa teidän mukaan parisen sataa :s :s
        Ei kellään oikeasti opiskelevalla ole tollaisia summia!! En ole kirjoituksen aloittaja, mutta kauhistuin kun luin täällä näitä vastauksia! Siis ootteko oikeasti tosissanne?! Mulla opiskeluaikoina oli varaa viikossa ruokiin suunnilleen 10€ että mitähän olette te mahtanut opiskella jos kerta noin isot tulot on ollu!?! Hyvä että opiskelijan tulot riittää vuokran maksuun ni jostain pitäs vielä parisen sataa muuhun riittää huh huh... *ymmällä*


    • venyttäjä
    • Etopiskelija

      Jos varaat 40€/viikko niin et pety ja voit ostaa hedelmiä ymv. Pelkkää nuudelia ja halpaa tonnikalaa ei jaksa kovin pitkää syödä.
      Vähintään yksi puuropäivä, keitto kahdeksi päiväksi jne kannattaa ehdottomasti syödä koulussa riittävästi - halvin ruoka.

      • venninpenyttäjä

        Excuse me.. mutta tonnikala ei ole halpaa, eivätkä hedelmät.
        Tarjousjauheliha on kilohinnaltaan halvempaa kun tonnari.
        Saatikka hedelmät, ne ne vasta kalliita onkin.

        Osta juureksia ja tarjousjauhelihaa/kanaa ja tee keitto. Sämpylät voi paistaa itse, kahden kilon jauhopussissta (n 2e) saa monta pellillistä.

        Hedelmien sijaan porkkanaraaste, siihen säilykeananasmurskaa ja vaikkapa rusinoita.

        Munasta on moneksi- täällä euron per rasia tarjouksessa, siitä munakasta
        eri täytteillä.
        Tarjoukset kannattaa hyödyntää aina.


    • mamman_neuvo

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 112
      2324
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      65
      2177
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1981
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1707
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1628
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1432
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1364
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1363
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1347
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1282
    Aihe