tulisia kanaruokia

olisiko kennelläkään tulisten/curryllä maustetujen kanapatojen tai muitten tällaisten ohjeita? ajattelin tehdä perheelle jotain vähän eksootisempaa että oisko?:-)
Ilmoita


Hanki "nokkaa" kohden 1 - 1 1/2 broilerifiletttä - maustamatonta.

Lisäksi punasipuli, öjyä, currutahnaa/pastaa (purkissa, saa ihan valmiina), punainen chilipaprika ( sellanen nakin/sormen kokonen),

tomaattimurskaa tölkistä tai purkista - tämän voit jättää pois jos et tykkää tai ei miestäsi kuulu curryyn - itse tykkään

mustapippuria, suolaa, Garam Masala maustesosta, curruyjauhetta, chilijauhetta,
mustia tai mieluummin kalamata oliiveja ilman kiviä, suolaa,
kookosmaitoa ja kermaa tai ruokakermaa,
limen tai sitruunan mehua pari rkl
tuoretta rucolaa tai korianteria silppuna.

Pilko (saksilla) fileet suupaloiksi ja paista öljyssä (voikin käy)
lisää pannulle pilkottu sipuli, kuullota hetki
lisää pannuun noin 1 rkl currutahnaa/pastaa
lisää pannuun pilkottu chili (sienemet poistettu) sekä mausteita (aloita maustaminen varovasti), lisää oliivit ja anna hetki lämmetä
(ja lisää tomaattimurskaa maun mukaan)

Lisää kookosmaitoa ja kermaa, sekä lime/sirtuunamehu( määrät ihan oman maun ja tarpeen mukaan).

Keittele muutama minuutti ja tarkista makua - lisää mausteita jos siltä tuntuu.

Just ennen tarjoilua silputtua yrttiä soosin pinnalle.

( jos tykkäää tomaatista ja vähän kevyemmästä, niin lisää soosiin kirsikkatomaatin puolikkaita)

Rarjoa keitetyn riisin kera.

Lautasellehan curryn päälle yleensä laitetaan ruokajogurttia tai ranskankermaa
2 VASTAUSTA:
Anteeksi ulkopuolisen välihuomautus - vaikka aasialainen keittiö on vähärasvainen niin kyllä tuolla annoksella saa kolesteerolit kattoon!

Kevyempi versio:
- ei kookosmaitoa (kovaa rasvaa, usko tai älä)
- kermasoossi pois ja vihannekset käristettynä
fsdjfhsjhfs kirjoitti:
Anteeksi ulkopuolisen välihuomautus - vaikka aasialainen keittiö on vähärasvainen niin kyllä tuolla annoksella saa kolesteerolit kattoon!

Kevyempi versio:
- ei kookosmaitoa (kovaa rasvaa, usko tai älä)
- kermasoossi pois ja vihannekset käristettynä
Minä jätän currysta tomaatit ja kookosmaidot pois. Öljyn kanssa käristellään, loraus vettä haudutteluun ja loppuvaiheessa sitten kermaa.

Chileistä ei poisteta siemeniä, jos ollaan tekemässä tulista ruokaa. Siemenien poisto on muutenkin melkein sama kun söisi kananmunasta pelkät kuoret. Siemenissä on huikeasti hyviä ravinteita.
+Lisää kommentti
Voodoo chicken on aika hyva. Mutta varo se voi vieda sielusi.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

tulisia kanaruokia

olisiko kennelläkään tulisten/curryllä maustetujen kanapatojen tai muitten tällaisten ohjeita? ajattelin tehdä perheelle jotain vähän eksootisempaa että oisko?:-)

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta