Juustotarjotin

Morbier

Ajattelin laittaa illan istujaisiin juustorjottimen. Mitäpä siis tarjoilen juuston kera? Viinirypäleet taitavat olla se suosituin juttu vaikkakaan ne eivät ole etiketitillisesti oikein kun tarjolla on myös viinejä. Eli mitä siis tarjottimelle? Olen jo hankkinut kuivattuja aprikooseja sekä sellasia voileipäkeksien tapaisia... ja mutenkäs, kuuluuko niille olla jokin levitekin? tavan margariinia vai jotain maustettua sulatejuustoa?

7

631

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suolaisen juuston kanssa sopii makea: erilaiset hillokkeet - löytyy kaupasta; aprikoosi, viikuna, pähkinät yms. Myös jotkut hedelmät - päärynä saattaa käydä makeutensa vuoksi - appelsiini, omena eivät mielestäni niin hyvin.

      Jos hankit keksejä, osta sellaisia, jotka ovat mahdollisimman neutraaleja eivätkä suolaisia. Nykyään saa useasta ravintolasta esimerkiksi makeahkoa pähkinäleipää - en vain tiedä, mistä sellaista saisi kotikayttöön.

      Leivän tai keksin päälle ei kannata hankkia mitään levitettä - sotkee juuston makua turhaan. Eikä missään nimessä sulatejuustoja - sama kuin panisit voita leivälle.

      Viinit riippuvat niistä juustoista, joita tarjoat. Punaviinihän on se tavallinen valinta ja valkoviini sopii vain harvojen juustojen kanssa. Älä unohda portviiniä - erinomainen esimerkiksi homejuustojen ja voimakasmakuisempien juustojen kanssa. Parempi kuin punaviini, jonka maku tahtoo jäädä helposti paitsioon voimakkaammille juustoille ja suolaisimmille juustoille.

      Myös jotkut juurekset sopivat, esimerkiksi retiisi ja jopa varsiselleri.

      • morbier

        Hmmm... empä tullut noita hillokkeita ajatelleeksi...

        Keksit ovat suht neutraaleja ja muistan noita keksejä juuri olleenkin eräässä juustotarjoilussa ja aprikooseja... mutta siitä on nii kauan aikaa etten yhtää mitää muuta muistakaan :/

        Viinit ostin myyjän suositusten mukaan, sekä valko että punaviiniä. Juustoina on sinihomejuustoa sekä morbieria (ranskalaista lehmänmaito juustoa), pitäisikö juustoja sitten olla kuinka montaa lajia?

        Kukaan syöjistä ei ole kauheasti viinin ystävä joten ei haittaa vaikkakaan viini ei niin voimakkaasti maistuisikaan.

        Kokeilemme tätä vain erilaisuuden vuoksi.


      • morbier

        kävisikö kuivatut aprikoosit siltänsä vai olisiko ne hyvä liottaa jossain enenn tarjoulua? mitä muita vaihtoehtoja olisi kuin hillokkeet?


      • kkkkkkkkkkkkkkkkk
        morbier kirjoitti:

        kävisikö kuivatut aprikoosit siltänsä vai olisiko ne hyvä liottaa jossain enenn tarjoulua? mitä muita vaihtoehtoja olisi kuin hillokkeet?

        ... hanki mieluummin taateleita ja viikunoita, mieluummin tuoreina jos onnistuu.

        Piparkakut /joulupiparin näköset) on todella hyviä homejuusotojen kanssa

        säilötty mango ( tai todella kypsä tuore) sopii ihanaasti valkohome-juustoon

        Patonkipalatkin (pienet ohuet siivut) on myös hyviä


        Kuivia aprikooseja ei suö erkkikään - on tarkotettu ruanlaittoon


      • morbier kirjoitti:

        Hmmm... empä tullut noita hillokkeita ajatelleeksi...

        Keksit ovat suht neutraaleja ja muistan noita keksejä juuri olleenkin eräässä juustotarjoilussa ja aprikooseja... mutta siitä on nii kauan aikaa etten yhtää mitää muuta muistakaan :/

        Viinit ostin myyjän suositusten mukaan, sekä valko että punaviiniä. Juustoina on sinihomejuustoa sekä morbieria (ranskalaista lehmänmaito juustoa), pitäisikö juustoja sitten olla kuinka montaa lajia?

        Kukaan syöjistä ei ole kauheasti viinin ystävä joten ei haittaa vaikkakaan viini ei niin voimakkaasti maistuisikaan.

        Kokeilemme tätä vain erilaisuuden vuoksi.

        Älähän heitä niitä aprikooseja pois:

        Aprikoosit pieniksi viipaleiksi, kattilaan pienen vesitilkan kanssa pienelle tulelle. Mukaaan pieni luraus hunajaa ja jos löytyy niin voit lisätä vähän timjamia tai yhden tähtianiksen. Anna hautua hiljakseen hillokkeeksi. Jos ei junajaa löydy niin lisää tavallista sokeria ruokalusikallisen verran.

        Vieraillesi voit kehua tehneesi ihan itse; helppoa kuin mikä.

        Juustoja ei mielestäni tarvitse olla kuin ehkä kolme, mutta niiden tulisi olla erilaisia. Morbier on hyvä juusto tuhkaraitoineen ja sen kaveriksi käy kyllä joku sinihomejuusto - Aura Gold?

        Jos haluat mukaan jonkun vähän kovemman juuston, jolla on voimakas maku ja tuoksu niin Appenzeller on hyvä valinta. Näillä pärjää. Tämän kanssa menee myös tuo valkoviini, sinihomejuustolle ei käy ja Morbierkin on siinä ja siinä vaikka aika mieto onkin.


      • vanha kokki
        kkkkkkkkkkkkkkkkk kirjoitti:

        ... hanki mieluummin taateleita ja viikunoita, mieluummin tuoreina jos onnistuu.

        Piparkakut /joulupiparin näköset) on todella hyviä homejuusotojen kanssa

        säilötty mango ( tai todella kypsä tuore) sopii ihanaasti valkohome-juustoon

        Patonkipalatkin (pienet ohuet siivut) on myös hyviä


        Kuivia aprikooseja ei suö erkkikään - on tarkotettu ruanlaittoon

        Kuivista aprikooseista tulee erinomainen hilloke, juuri kuten arvoisa crudo neuvoi. kkkkkkkkkkkk, puuttui asiaan josta ei ilmeisesti mitään tiedä.


    • Ranskassa...

      ...pienen firmamme pomo tilaa joskus toimiston iltadrinkille juustotarjottimen valmiina juustoliikkestä. Siinä on yleensä mukana erilaisten juustojen lisäksi esimerkiksi rusinoita, hassel- ja saksanpähkinöitä, viikunoita, ananaskirsikoita, mansikoita ja pitahayaa. Lisäksi on tarjolla patonkeja ja pähkinäleipää sekä puna- ja valkoviiniä.

      Luulisi, että Ranskassa ainakin osattaisiin tehdä juustoon liittyvät tarjoilut oikein. Hyvää on ainakin ollut.

      Muista myös: Tarjolle asetellessa jokaiselle juustolaadulle olisi hyvä olla oma veitsi, ja lisäksi jokaiselle illanviettoon osallistujalle myös oma veitsi. Olen huomannut, että suomalaiset tekevät "juustoleipänsä" ihan valmiiksi juustotarjottimen vieressä, kun taas ranskalainen tapa on ottaa juustoja ja leipää lautaselleen, ja laitella juustoa leipäpalojen päälle vähitellen samalla kun syö.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kanki kovana; ei tiedä pornovideoista mitään

      Kaikkosen erityis­avustajan asunnossa kuvattiin pornoa. Väittää ettei tiedä asiasta yhtään mitään. https://www.is.fi/po
      Maailman menoa
      150
      6478
    2. Halaisin sua mies

      Jos voisin 💗
      Ikävä
      32
      2322
    3. Onkohan meillä kummallakin joku pakkomielle toisiimme

      Vähän luulen että on..
      Ikävä
      187
      2099
    4. Mitä tämä on

      Ajatella, olen viimeksi nähnyt sinua melkein vuosi sitten ohimennen. Ja silloinkin sinä välttelit minua. En ole kuullut
      Tunteet
      10
      1343
    5. Ei monet elä kuin alle 60 v, mikä vaikuttaa?

      gulp, gulp.. Juice Leskinen eli 56 vuotta. Matti Nykänen eli 55 vuotta. Topi Sorsakoski eli 58 vuotta.
      Maailman menoa
      89
      1286
    6. Olen valmis

      Kohtaamaan sinut tänä kesänä, jos sellainen sattuma osuu kohdalleni.
      Ikävä
      73
      1077
    7. Hyvää yötä kaivatulleni

      En pysty tekemään kokemaan mitään sielussa tuntuvaa, syvää, vaikuttavaa, ilman että rinnastan sen sinuun. Niin kävi tänä
      Tunteet
      24
      1047
    8. Nyt on konstit vähänä.

      Nimittäin tuulivoiman vastustajilla, kun pitää perättömiä ilmiantoja tehdä. Alkaa olla koko vastustajien sakki leimattu,
      Kiuruvesi
      25
      987
    9. Tilinpäätösvaltuusto 27.5

      Samalla viimeinen kokous ennen uudenvaltuustokauden alkamista. Vanhat antavat itselleen erinomaiset arvosanat, ja siirty
      Pyhäjärvi
      44
      951
    10. Hakalan asunnossa on kuvattu aikuisviihdesivusto Onlyfansin kautta julkaistu pornovideo.

      Keskustan puheenjohtajan Antti Kaikkosen avustaja Jirka Hakala ei jatka tehtävässään. Keskustan puoluelehti Suomenmaa ke
      Helsinki
      10
      858
    Aihe