BERLIINIMUNKKI

Donitsi

Onko kellään berliinimunkin tai donitsi ohjetta, tarvis...
Kiitän jos joku voi kertoa ohjeen;)

12

5647

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

      Berliininmukneissa ja kunnon donitseissa tärkeintä on se ihana kuorrutus/päällyste, sitä EI valitettavasti oikein kotikonstein saa tehtyä.

      Se on POMADAA ja sitä ei myydä vähittäiskaupassa, jos omaat leipomoalan tukkukauppaan oikeudet, niin sieltä saa. Joku leipomotkin saattaa sitä sinulle myydä - käy kysymässä.

      • Se pomada on tavallista sokerikuorrutusta. Ohje

        3 dl tomusokeria
        3 rkl sitruunamehua
        1 munanvalkuainen


        Sekoita tomusokeri vatkattuun valkuaiseen tasaiseksi tahnaksi, lisää sitruunamehu ja kasta leivonnaiset siihen. Anna kuorrutuksen kuivahtaa. Jos haluat värillisen kuorrutuksen niin käytä elintarvikeväriä.

        Periaatteessa samaa tavaraa, millä voit koristella joulupiparit.


      • kkkkkkkkkkkkkkk
        crudo kirjoitti:

        Se pomada on tavallista sokerikuorrutusta. Ohje

        3 dl tomusokeria
        3 rkl sitruunamehua
        1 munanvalkuainen


        Sekoita tomusokeri vatkattuun valkuaiseen tasaiseksi tahnaksi, lisää sitruunamehu ja kasta leivonnaiset siihen. Anna kuorrutuksen kuivahtaa. Jos haluat värillisen kuorrutuksen niin käytä elintarvikeväriä.

        Periaatteessa samaa tavaraa, millä voit koristella joulupiparit.

        Pomadaan kuuluu: Sokeri, tärkkelyssiirappi, vesi ja elintarvikevärit

        ja sitä saa 10 kg laatikossa http://www.ateriamestarit.fi/tuotteet.asp?Tuotenumero=89226&Tuoteryhma=31

        Sokerivesikuorute / sokerivalkuais kuorrute on IHAN eri juttu.


      • kkkkkkkkkkkkkkk kirjoitti:

        Pomadaan kuuluu: Sokeri, tärkkelyssiirappi, vesi ja elintarvikevärit

        ja sitä saa 10 kg laatikossa http://www.ateriamestarit.fi/tuotteet.asp?Tuotenumero=89226&Tuoteryhma=31

        Sokerivesikuorute / sokerivalkuais kuorrute on IHAN eri juttu.

        Näinhän se on kun teollisuus sitä tekee, mutta kyllä sen voi kotonakin valmistaa ja silloin resepti on se kuin yllä. Siitä tulee kuivuttua toki vähän kovempaa kuin tuo teollisuuden, koskapa muuten se tippuisi liian helpolla kuljetuksessa pois, mutta tuota se kyllä on kotioloissa: sokerikuorrutusta.

        Pomadaa pantiin muuten myös tukkaan nuoruudessa - vai oliko se Brylcremiä. Eksoottiselta haisi ja kiilsi komeasti - kuin pomada.


      • tarkenna, kiitos!
        crudo kirjoitti:

        Se pomada on tavallista sokerikuorrutusta. Ohje

        3 dl tomusokeria
        3 rkl sitruunamehua
        1 munanvalkuainen


        Sekoita tomusokeri vatkattuun valkuaiseen tasaiseksi tahnaksi, lisää sitruunamehu ja kasta leivonnaiset siihen. Anna kuorrutuksen kuivahtaa. Jos haluat värillisen kuorrutuksen niin käytä elintarvikeväriä.

        Periaatteessa samaa tavaraa, millä voit koristella joulupiparit.

        Vatkattuun valkuaiseen... vatkataanko ihan vaahdoksi asti?


      • tarkenna, kiitos! kirjoitti:

        Vatkattuun valkuaiseen... vatkataanko ihan vaahdoksi asti?

        Vatkataan vaahdoksi - ei kai kuitenkaan ihan kovaksi asti.


      • kkkkkkkkkkkkkkkkk
        crudo kirjoitti:

        Se pomada on tavallista sokerikuorrutusta. Ohje

        3 dl tomusokeria
        3 rkl sitruunamehua
        1 munanvalkuainen


        Sekoita tomusokeri vatkattuun valkuaiseen tasaiseksi tahnaksi, lisää sitruunamehu ja kasta leivonnaiset siihen. Anna kuorrutuksen kuivahtaa. Jos haluat värillisen kuorrutuksen niin käytä elintarvikeväriä.

        Periaatteessa samaa tavaraa, millä voit koristella joulupiparit.

        .... tämä päällyste parissa tunnissa kovaa kun kivi
        vrt. joulupiparit - kovaa on koristekuorrute.

        Pomada laitetaan leivonnaisiin lämpimänä ja se PYSYY ihanan PEHMEÄNÄ ja tuntuu suussasulavan kuohkealta, vähän rasvaiseltakin.


      • kondiittori
        crudo kirjoitti:

        Näinhän se on kun teollisuus sitä tekee, mutta kyllä sen voi kotonakin valmistaa ja silloin resepti on se kuin yllä. Siitä tulee kuivuttua toki vähän kovempaa kuin tuo teollisuuden, koskapa muuten se tippuisi liian helpolla kuljetuksessa pois, mutta tuota se kyllä on kotioloissa: sokerikuorrutusta.

        Pomadaa pantiin muuten myös tukkaan nuoruudessa - vai oliko se Brylcremiä. Eksoottiselta haisi ja kiilsi komeasti - kuin pomada.

        Ja vaikka valmistaisit kotona ei sitä noin tehdä..
        lue vaikka alan kirjoja ja anna sitten neuvoja ihmisille mutta älä ennen ellei sinulla ole tietoa asiasta.


      • sokerihiirulainen
        crudo kirjoitti:

        Näinhän se on kun teollisuus sitä tekee, mutta kyllä sen voi kotonakin valmistaa ja silloin resepti on se kuin yllä. Siitä tulee kuivuttua toki vähän kovempaa kuin tuo teollisuuden, koskapa muuten se tippuisi liian helpolla kuljetuksessa pois, mutta tuota se kyllä on kotioloissa: sokerikuorrutusta.

        Pomadaa pantiin muuten myös tukkaan nuoruudessa - vai oliko se Brylcremiä. Eksoottiselta haisi ja kiilsi komeasti - kuin pomada.

        Pakko kommentoida, vaikka ketju onkin vanha. Jos sattuu, että joku vaikka tätä vielä lukee niin ei jää mitään vääriä käsityksiä pomadasta. Pomada siis ei, toistan ei, ole sama asia kuin kotona tehty sokerivesikuorrute, tai edes valkuaissokerikuorrute. Valkuaisesta ja tomusokerista tehtyä tahnaa sanotaan pikeeriksi, sokerivesikuorrute on nimensä mukaan vain sokeria ja vettä. Pomada taas eroaa kahdesta edellisestä siinä ettei se kovetu. Olette varmaan syöneet donitseja tai berliininmunkkeja, joissa on päällä ollut pomadakuorrute ja pomada on edelleen pehmeää, vaikka se olisi kuorrutettu useita tunteja sitten. Sokerivesikuorrute taas kovettuu. Eli olennainen ero kyllä on. Kotonakin voi pomadaa tehdä, tarvitaan glukoosia. Ei voi tehdä pelkästään sokerivesikuorrutteesta. Maku on samankaltainen kyllä ja varmasti kotioloissa tuo sokerivesikuorrute korvaa pomadan, mutta kyseessä siis eri tavara. Vertaa hienosokeri ja tomusokeri. Pomadaa tosiaan myydään tukuissa ja pienin löytämäni pakkauskoko on 10 kiloa, eli aika paljon. Pomada on pahvilaatikossa ja siellä vielä muovissa, näyttää samalta kun lasten "limalelut". Pomada lämmitetään 38 asteiseksi ja lisätään vettä tai glukoosia ja sen jälkeen se on notkeaa. Pomada ei siis ole laatikossakaan kovaa vaan lusikoitavaa tuhtia tavaraa. Maku ei ole niin makea kuin tomusokerivesiseoksella.

        Kotona siis voi valmistaa pomadaa, mutta se ei onnistu tässä ketjussa jo esitetyllä reseptillä vaan siihen tarvitaan sitä glukoosia.

        Siis pomada EI ole yleisnimitys sokerikuorrutuksille, vaan ihan oma tuote.


    • ei vielä kokeiltu

      Tuli mieleen, että mokkapalojen kuorrutushan on sokerivesikuorrutus, mutta mukaan tulee rasvaa ja mielestäni se on melko pehmeää - toimisikohan pomadassakin?

    • ...

      Siis miten sitä pomadaa valmistetaan glukoosin kanssa?

    • 18-11

      Vanha ketju, mutta vastaan silti. Nykyään myydään ihan tavallisissa ruokakaupoissa DanSukkeri glukoosisiirappia. Pullossa, läpinäkyvää, ei edes kallista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!

      Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit
      Pitkäveto
      1
      2681
    2. Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille

      Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?
      Ikävä
      151
      1258
    3. Heikki Silvennoinen ( Kummeli)

      Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on
      Kotimaiset julkkisjuorut
      49
      1135
    4. Mitä toivot

      ensi vuodelta? :)
      Ikävä
      127
      1008
    5. Hyvää huomenta 18. luukku

      Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️
      Ikävä
      223
      974
    6. Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?

      Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?
      Sinkut
      206
      949
    7. Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos

      Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä
      Maailman menoa
      15
      899
    8. Olet sä silti

      Ihana ❤️ tykkään
      Ikävä
      72
      855
    9. Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?

      Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk
      Pyhäjärvi
      297
      855
    10. Haluaisin vain varmistua

      Sinusta tarpeeksi.
      Ikävä
      40
      851
    Aihe