Minkälainen mylly kannattaisi hankkia? Lähinnä jauhaisin lihaa jauhelihaksi silloin tällöin. En kaipaa siis mitään 'kovaan' käyttöön tarkoitettua laitetta, vaan ihan kotioloissa tomivaan laitteeseen. Mikä olisi helppo ottaa käyttöön, pestä ja säilyttää.
Vättämättä ei mitkään isot koneet kiinnosta, keittiöni on periaatteessa hyvin tarpeisiini nähden varusteltu.
Joskus kotona oli sellainen käsikäyttöinen veivattava metallinen malli. Vieläkö näitä saa jostain?
Hyvä lihamylly
9
11667
Vastaukset
- saattaas
löytyä, mutta hintaa voi olla, kun ovat niin kysyttyjä.
Mulla on sellanen yleiskone aika vanha jo, mutta toimii hyvin.
Kulhossa on keskellä se leikkuri, sillä saa lihan pieneksi silpuksi. Lihat kulhoon, kansi kiinni ja kone käyntiin.
Tietysti ensin pitää paloitella se liha kuten esim. karjalanpaistia varten. Eli, jos aion 400 gr jauhelihaa saada aikaseksi, niin teen sen noin kolmessa erässä. Erän teko kestää n. 1-4 minuuttia, riippu lihasta (jos on jotain keittolihan sitkoja mukana, kannattaa ottaa ne ensin pois).
Tiskattavaa on vaan se terä ja kulho. Sitä terää olen teroittanut sellaisella veitsenteroitukseen käytettävällä vehkeellä.
Ei ole vaikea kapine, pesty kulho ja terä siinä ja kansi päällä. Siihen on olemassa sellaiset raastin ja siivutusjutut, mutta niitä en viitsi käyttää.- lihaamies
Heippa,
tuollaiseen kuvaamaasi käyttöön huomasin hongkongin
myyvän lihamyllyä makkarapursoineen hintaan 79 €. Onko kallis vai halpa, kaikki on suhteellista, kovempaan kotikäyttöön tarkoitetut "oikeat" kun maksavat yli 300.
terveisin
lihamies - Porkertin veivaaja
lihaamies kirjoitti:
Heippa,
tuollaiseen kuvaamaasi käyttöön huomasin hongkongin
myyvän lihamyllyä makkarapursoineen hintaan 79 €. Onko kallis vai halpa, kaikki on suhteellista, kovempaan kotikäyttöön tarkoitetut "oikeat" kun maksavat yli 300.
terveisin
lihamies”Kovempaan kotikäyttöön tarkoitetut oikeat” eivät maksa montaakaan kymppiä, kun käsikäyttöisistä puhutaan.
Meillä on varmaan yli 20 vuotta vanha tšekkiläinen Porkert nro 5. Se on siirretty mökille tilalle ostettiin 5 vuotta sitten Porkert nro 8. Ostopaikka oli Helsingin Itäkeskuksen Stockmann. Joitakin kiinalaisia tai taiwanilaisia olisi ollut tarjolla myös, mutta hintaero ei ollut ainakaan silloin suurikaan ja päädyin ”tuttuun merkkiin”.
Molemmat myllyt ovat olleet meillä ahkerassa käytössä. En ole silti juurikaan jaksanut haaveilla sähkökäyttöisestä.
http://www.porkert.cz/anglicka/vyrobky/maso_5_8_10.htm
http://www.lasikoiso.fi/tuotteet/keittiovalineet/porkert_mm_lihamyllyt/
http://www.panthera.fi/?p=productsList&iCategory=11 - kiinnostaa tuo
Porkertin veivaaja kirjoitti:
”Kovempaan kotikäyttöön tarkoitetut oikeat” eivät maksa montaakaan kymppiä, kun käsikäyttöisistä puhutaan.
Meillä on varmaan yli 20 vuotta vanha tšekkiläinen Porkert nro 5. Se on siirretty mökille tilalle ostettiin 5 vuotta sitten Porkert nro 8. Ostopaikka oli Helsingin Itäkeskuksen Stockmann. Joitakin kiinalaisia tai taiwanilaisia olisi ollut tarjolla myös, mutta hintaero ei ollut ainakaan silloin suurikaan ja päädyin ”tuttuun merkkiin”.
Molemmat myllyt ovat olleet meillä ahkerassa käytössä. En ole silti juurikaan jaksanut haaveilla sähkökäyttöisestä.
http://www.porkert.cz/anglicka/vyrobky/maso_5_8_10.htm
http://www.lasikoiso.fi/tuotteet/keittiovalineet/porkert_mm_lihamyllyt/
http://www.panthera.fi/?p=productsList&iCategory=11lasikoiso, vanha tamperelainen kauppa oli siinä Hämeenkadun ja Aleksanterinkadun kulmas, ei oo enää. Siinä on joku farkkukauppa.
Meillä oli kotona kans semmonen käsinveivattava lihamylly joskus, mä nyt olen käyttänyt tuota lahjaksi saatua yli 20 vuotta vanhaa sähköllä toimivaa, kun se vielä sentään toimii. - A
kiinnostaa tuo kirjoitti:
lasikoiso, vanha tamperelainen kauppa oli siinä Hämeenkadun ja Aleksanterinkadun kulmas, ei oo enää. Siinä on joku farkkukauppa.
Meillä oli kotona kans semmonen käsinveivattava lihamylly joskus, mä nyt olen käyttänyt tuota lahjaksi saatua yli 20 vuotta vanhaa sähköllä toimivaa, kun se vielä sentään toimii.Lasi-Koiso sijaitsee osoitteessa Hämeenpuisto 27. Aivan Metso -pääkirjaston lähellä.
http://www.lasikoiso.fi/yritysinfo/
- kinkkua, paistia, lapaa,..
Mitä ruhon osaa käytätte itsetehtyyn jauhelihaan?
- naudan paistia,
joskus lapaa jne. Mitä milloinkin tuoreena tiskiltä. Nautasikaakin on teen. Luutonta keittolihaa ja palanen possunlapaa.
En osta suojakaasuun pakattua, enkä äklömarinoidussa liemessä lilluvaaa lihaa.
- just huomasin
että Savenmaalla on edulliseen tarjoushintaan. Tosin tämä viesti on kyllä vuodenverran myöhässä. Mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan.
http://kauppa.savenmaa.fi/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=lihamylly
hinta 9.95- huuhuuhjf
Ihan laadukkaan näköinen laite.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 881567
Kesän odotuksia hyrynsalmella
Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla121440- 981390
- 691250
- 1161150
- 951137
- 69961
Anne Kukkohovi ei myykkään pikkuhousujaan
Kyseessä oli vain markkinointitempaus. Anne höynäytti hienosti kaikkia ja Onlyfans-tilinsä tilaajamäärä lähti jyrkkään n256958Voi Rakas siellä
Olet ollut mun ajatuksissa taas koko päivän. Olet ihmeellinen kertakaikkiaan ja arvostan sinua niin paljon❤️Minulla ei o18925- 37897