tohrapottu?

janne

Kuinka tehdään tohrapottua?

4 kommenttia

Vastaukset

  • Minkälaatuinen herkku lienee kyseessä?
    En löytänyt reseptiä,kulkee ehkä myös muullakin nimellä.

  • Tarvitset
    - sian kylkeä siivuina ja pieneksi pilkottuna
    - sipulia yhtä paljon kuin lihaa
    - perunoita keitettynä
    - suolaa maun mukaan

    Lihat paistetaan pannulla rapeiksi, siirretään kattilaan ja paistorasvassa kuullotetaan sipuli. Kattilaan lisätään vettä hiukan ja keitetään lihat ja sipuli pehmeäksi. Perunat kuoritaan ja keitetään ja survotaan. Survottujen perunoiden sekaan lisätään liha- sipuli seos. Ja eikun muuta kuin syömään.

    • Kiitos!
      Ja eikun tekemään!
      Onpa se yksinkertaista.
      PS. olen aloittelia kokkaamisessa.


  • Tohrapotut Savonrannan kansalaikoulussa 1960 ( tätä nimeä ei tunneta Joensuussa )
    Sianlihaa pannulle paloiteltuna kypsymään ja sipilia joukkoon, suolaa tarpeen mukaan.
    Kuoritut perunat keitetään paliteltuna kypsäksäsi. ( voi laittaa tiliä )
    Voi laittaa sekaa porkkanaa ja bataatia.
    Vesi kadetaan, osa otetaan talteen.
    Kypsät sianlihat liemen kanssa kaadetaan perunoiden päälle.
    Kansi kattilaan ja vähän ravistellaan, jotta perunat rikkoituvat.
    Tarvittaessa vähän kaadetaan perunoiten kietin vettä.
    1960 luvulla ei käytetty tilliä, eikä bataattia.
    Eikun syömään.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.