aromisuola

vs. tavallinen suola

Hei,
Onko aromisuola terveellisempää kuin ns. normaali suola?
Kiitos

88

11794

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mikä on käsityksesi "aromisuolasta" - mitä sillä tarkoitat? Vastaus riippuu vähän siitä.

      • sisältää E621 arominvahvike...

        heitä se hevon kuuseen, ellet halua viettää montaa päänsärkyistä päivää sen käytön jälkeen. Ja tuo on vielä pienemmästä päästä kaikista muista sen seurannaisvaikutuksista.


      • sisältää E621 arominvahvike... kirjoitti:

        heitä se hevon kuuseen, ellet halua viettää montaa päänsärkyistä päivää sen käytön jälkeen. Ja tuo on vielä pienemmästä päästä kaikista muista sen seurannaisvaikutuksista.

        Ai, täällä olikin asialla Mokkulamies.


      • Voivitunnimerkit
        sisältää E621 arominvahvike... kirjoitti:

        heitä se hevon kuuseen, ellet halua viettää montaa päänsärkyistä päivää sen käytön jälkeen. Ja tuo on vielä pienemmästä päästä kaikista muista sen seurannaisvaikutuksista.

        😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 urpo


    • terveellistä.

      Käytä merisuolaa,jos mieli tekee.

    • ,,,

      Kannattaa myös katsella yrttisuolaa. Tietenkin yrttisuola ja aromisuola ovat terveellisempia koska niissä on yrttejä mukana, näin suolaa tulee laitettua vähemmänkin.

      • vähennä suolankäyttöä

        Herbamarella saa hyvää makua vähemmällä suolamäärällä. Suolakin on tässä tuotteessa merisuolaa.


      • Utelias Ilmari
        vähennä suolankäyttöä kirjoitti:

        Herbamarella saa hyvää makua vähemmällä suolamäärällä. Suolakin on tässä tuotteessa merisuolaa.

        Onko kyseessä Dr, Vogelin kehittämä ja markkinoima yrttisuola?
        Tuote on ihan mukavan makuinen, huono puoli asiassa on sen vuorisuolainen hinta.


      • informaatiota

      • Utelias Ilmari
        informaatiota kirjoitti:

        Herbamaren yrttisuolasta;http://www.vogel.fi/product-finder/elintarvikkeet/herbamare.php

        Vogelihan se oli kuin olikin tuon ihmetuotteen takana. Kyseinen Vogelihan on vähän samanlainen tohtori kuin meidän prosentti Tolosemme, joka valmistuttaa ihmerohtoja kuin ennen villissä lännessä linimenttejä. Panehan Herbamaren ylistäjä piruuttasi tuotteen kilohinta näkyviin, näemme mitä merisuola maksaa. Sitähän tuo ihmeaine on 97 %;ti. Kyllä meitä kusetetaan joka suunnalta.


      • makuasia
        Utelias Ilmari kirjoitti:

        Vogelihan se oli kuin olikin tuon ihmetuotteen takana. Kyseinen Vogelihan on vähän samanlainen tohtori kuin meidän prosentti Tolosemme, joka valmistuttaa ihmerohtoja kuin ennen villissä lännessä linimenttejä. Panehan Herbamaren ylistäjä piruuttasi tuotteen kilohinta näkyviin, näemme mitä merisuola maksaa. Sitähän tuo ihmeaine on 97 %;ti. Kyllä meitä kusetetaan joka suunnalta.

        Onhan tämä suolaksi kallista - jotain 3 - 4 e purkki 'a 250 g, mutta kun tätä käyttää ei juurikaan tarvitse muita mausteita. Ehkä pippuria ja chiliä, jos niistä pitää.

        Jos ajattelee tätä mausteena eikä suolana niin hinta ei ole sen sukkelampi kuin muidenkaan mausteseosten, joissa myös on suurimmaksi osaksi täyteaineena suolaa. Herbamaressa on merisuolaa 94 %:ia.

        Mausteen salaisuus - aromikkuus - on siinä, että tuoreet yrtit on kuivattu suolassa.


      • Utelias Ilmari
        makuasia kirjoitti:

        Onhan tämä suolaksi kallista - jotain 3 - 4 e purkki 'a 250 g, mutta kun tätä käyttää ei juurikaan tarvitse muita mausteita. Ehkä pippuria ja chiliä, jos niistä pitää.

        Jos ajattelee tätä mausteena eikä suolana niin hinta ei ole sen sukkelampi kuin muidenkaan mausteseosten, joissa myös on suurimmaksi osaksi täyteaineena suolaa. Herbamaressa on merisuolaa 94 %:ia.

        Mausteen salaisuus - aromikkuus - on siinä, että tuoreet yrtit on kuivattu suolassa.

        Herbamaren kilohinta pyörii liki satasen kieppeissä vanhaa rahnaa. On siinä kuule sellerille ja porkkanalle, sipulille ja muulle kovanpuoleinen hinta, kun lasketaan että kilossa seosta on 60 grammaa kyseisiä suolassa kuivattuja rehuja. No kukin tulee uskossaan autuaaksi, minä en ostaisi moista töhkää, kun kaikkia noita saa erillisinäkin.
        Merisuolakilon hinta on kai pari egeä kilo. Loppu jääkin sitten noille saksalaisille "luomu" juureksille, huh huh!! Tuottoisaa touhua, kyllä tohtorit tietää miten rahaa tahkotaan.


      • päivässä roskiin
        Utelias Ilmari kirjoitti:

        Herbamaren kilohinta pyörii liki satasen kieppeissä vanhaa rahnaa. On siinä kuule sellerille ja porkkanalle, sipulille ja muulle kovanpuoleinen hinta, kun lasketaan että kilossa seosta on 60 grammaa kyseisiä suolassa kuivattuja rehuja. No kukin tulee uskossaan autuaaksi, minä en ostaisi moista töhkää, kun kaikkia noita saa erillisinäkin.
        Merisuolakilon hinta on kai pari egeä kilo. Loppu jääkin sitten noille saksalaisille "luomu" juureksille, huh huh!! Tuottoisaa touhua, kyllä tohtorit tietää miten rahaa tahkotaan.

        Harvoinpa on minulla koko lajitelmaa kaikkia noita Herbamaren yrttejä ja juureksia kotona, jotta saisin niiden makuyhdistelmän keitoksiini. Joten pidän sen kolmen-neljän euron purkin yrttisuolaa kaapissani. Ei tarvitse kantaa nahistuneita porkkanoita sun muita yrttejä roskiinkaan.

        Jokainen säästää tavallaan.


      • kosteusprosentit käyttöön
        Utelias Ilmari kirjoitti:

        Herbamaren kilohinta pyörii liki satasen kieppeissä vanhaa rahnaa. On siinä kuule sellerille ja porkkanalle, sipulille ja muulle kovanpuoleinen hinta, kun lasketaan että kilossa seosta on 60 grammaa kyseisiä suolassa kuivattuja rehuja. No kukin tulee uskossaan autuaaksi, minä en ostaisi moista töhkää, kun kaikkia noita saa erillisinäkin.
        Merisuolakilon hinta on kai pari egeä kilo. Loppu jääkin sitten noille saksalaisille "luomu" juureksille, huh huh!! Tuottoisaa touhua, kyllä tohtorit tietää miten rahaa tahkotaan.

        Otapa nyt sitten näitä Herbamaren tuoreita yrttejä ja jurtteja ja tutkaile niiden kuiva-ainepitoisuuksia.

        Eipä tule pahaa hintaa kuiva-aineella verrattuna tuoreeseen, kun vielä muistaa, että hukkaprosentti suolassa on nolla. Noita tuoreita räättejä saat kannella melko tihkiään roskiin tai siis kompostiin!


      • Utelias Ilmari
        päivässä roskiin kirjoitti:

        Harvoinpa on minulla koko lajitelmaa kaikkia noita Herbamaren yrttejä ja juureksia kotona, jotta saisin niiden makuyhdistelmän keitoksiini. Joten pidän sen kolmen-neljän euron purkin yrttisuolaa kaapissani. Ei tarvitse kantaa nahistuneita porkkanoita sun muita yrttejä roskiinkaan.

        Jokainen säästää tavallaan.

        Miksi sitten laitat kuitenkin lihakeittoosi porkkana, sipulia, lanttua, selleriä, purjoa, palsternakkaa, perunaa ja
        persiljaa. Kaikkia noitahan on jo siinä Herbamaressasi?


      • ei lääkkeeksi
        Utelias Ilmari kirjoitti:

        Vogelihan se oli kuin olikin tuon ihmetuotteen takana. Kyseinen Vogelihan on vähän samanlainen tohtori kuin meidän prosentti Tolosemme, joka valmistuttaa ihmerohtoja kuin ennen villissä lännessä linimenttejä. Panehan Herbamaren ylistäjä piruuttasi tuotteen kilohinta näkyviin, näemme mitä merisuola maksaa. Sitähän tuo ihmeaine on 97 %;ti. Kyllä meitä kusetetaan joka suunnalta.

        Minä käytän Herbamarea ihan maun vuoksi. En ole ko. suolaa koskaan miksikään lääkerohdoksi mieltänyt.

        Seltinin mineraalisuolaista yrttisuolaa ei voi edes verrata Herbamareen. Maistuu pelkältä selleriltä. Mielelläni käyttäisi tuota natriumin saannin vähentämiseksi, mutta maku ratkaisee tässäkohtaa.


      • sopii lähes kaikkeen
        Utelias Ilmari kirjoitti:

        Miksi sitten laitat kuitenkin lihakeittoosi porkkana, sipulia, lanttua, selleriä, purjoa, palsternakkaa, perunaa ja
        persiljaa. Kaikkia noitahan on jo siinä Herbamaressasi?

        Ei Herbamare ole pelkkä keittomauste!

        Ja keittojakin on monenlaisia. Minun perinteisessä lihakeitossa ei ole porkkanaa, lanttua, selleriä eikä palsternakkaa.

        Herbamare maistuu erityisesti peruna kanssa. Esim. röstiperunaa en tee ilman Herbamarea.


    • turhuudenjumala

      aromisuolaa...
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Natriumglutamaatti
      "Tämä lisäaine voi aiheuttaa joillekin henkilöille vakavaa pahoinvointia."
      allekirjoittanut saa aika mittavavan migreenin ja aivastelukohtauksen kyseisestä aineesta. ei ole mahtavin tunne aivastella, kun päätä halkaistaan sahalla... se on tunne. en syö mitään, mikä sisältää e621...

      • samaa mieltä

        asiasta. On arvioitu, että jopa 30% väestöstä saa tuosta natriumglutamaatista oireita ja päälle vielä ne, jotka eivät vielä tiedä, miksi ovat niin kipeitä.


      • jo sekin,

      • meillä lapsiperheillä
        jo sekin, kirjoitti:

        että kaikki E-alkuiset lisäaineet väliltä E620-E640 on jo LAILLAKIN kielletty lastenruuista. Silti näin kerran Hepsburgerissa, kun lapsi mehukesteillä nautti hampurilaista.;http://koti.utanet.fi/~paula/kotikokkeli/ihmemies.htm

        aikamoinen riesa, kun varttuvalle väelle pitää aina valmistaa erilaista kastiketta kuin aikuisille. Mielestäni lapsiperheitä rangaistaan tässä yhteiskunnassa tarpeeksi jo muutenkin. Itse ratkaisimme asian aikanaan samoin kuin moni tuttavaperheemmekin eli heitettiin vaan raa'asti roskikseen tuonluokan aromaattiset lisukkeet ja makkaroita ei pahemmin suosita.


      • katsoa myös,

        mitä juo, kun samaa myrkkyä saattaa löytyä viineistäkin. Siksi niistäkin tulee niin sairaaksi.


      • Sörkan sälli
        katsoa myös, kirjoitti:

        mitä juo, kun samaa myrkkyä saattaa löytyä viineistäkin. Siksi niistäkin tulee niin sairaaksi.

        kaljasta seuraavaa kivistystä "humeetin" kohdalla, sanotaan kylläkin krapulaksi. Se on seurausta alkoholissa olevista epäpuhtauksista, lähinnä metanolista, jota usein tahallisesti jätetään etyylialkoholiin, jotta saataisi ihmiset herran pelkoon ns. After dayna.
        Syömällä on vaikeaa saada krapulaa.


      • tuntuu, että
        meillä lapsiperheillä kirjoitti:

        aikamoinen riesa, kun varttuvalle väelle pitää aina valmistaa erilaista kastiketta kuin aikuisille. Mielestäni lapsiperheitä rangaistaan tässä yhteiskunnassa tarpeeksi jo muutenkin. Itse ratkaisimme asian aikanaan samoin kuin moni tuttavaperheemmekin eli heitettiin vaan raa'asti roskikseen tuonluokan aromaattiset lisukkeet ja makkaroita ei pahemmin suosita.

        natriumglutamaatin pitoisuuksia on nostettu jopa viisinkertaisiksi aiempaan verrattuna. Ihmekös sitten, että yliherkkyydet lisääntyvät;NATRIUMGLUTAMAATista: glutamiinihapon suola, arominvahvenne.

        "Ennen sen raja-arvo Suomessa oli vain 2 g kiloa kohden, mutta tänään sitä saa lisätä elintarvikkeisiin (v.-98) 10g/kg kohti". Yliherkkyys ei ilmene välttämättä edes samana päivänä, vaan yleensä vasta seuraavana päivänä.


    • viisaat olette jo vastanneet

      niin minä tyhmä voin kertoa MITÄ AROMISUOLA SISÄLTÄÄ. Ainakset:Suola 57% Arominvahvennus E621 27%,tärkkelys,kasviproteiinihydrolaatti,sokeri,sipuli,valkosipuli,paakkuuntumisenestoaine E 551,luontaiset aromit(kurkuma,muskottikukka),laakerinlehti.AROMISUOLA on kasviuutepohjainen yleismaiste,joka tehostaa erityisesti haudutettujen liha-ja kasvisruokien aromia

      • Utelias Ilmari

        Jossa hieman eri ainekset, mutta käyttötarkoitus on sama. Sisältö:56 prosenttia ruokasuolaa, aromivahvennetta (mononatriumglutamaatti), maitosokeria, hiivauutetta, sipulia, kovetettua kasvisrasvaa, mausteita, paakkuuntumisen estoaineita (E 552). Tuote Knorr Aromat.
        Ei ole aiheuttanut laajassa tuttavapiirisä, jotka ainetta käyttävät, minkäänlaisia oireita. Eikä liioin kukaan ole edes kuullut sellaisista yliherkkyysvaikutuksista kehenkään.


      • väittää, ettei
        Utelias Ilmari kirjoitti:

        Jossa hieman eri ainekset, mutta käyttötarkoitus on sama. Sisältö:56 prosenttia ruokasuolaa, aromivahvennetta (mononatriumglutamaatti), maitosokeria, hiivauutetta, sipulia, kovetettua kasvisrasvaa, mausteita, paakkuuntumisen estoaineita (E 552). Tuote Knorr Aromat.
        Ei ole aiheuttanut laajassa tuttavapiirisä, jotka ainetta käyttävät, minkäänlaisia oireita. Eikä liioin kukaan ole edes kuullut sellaisista yliherkkyysvaikutuksista kehenkään.

        arominvahventimesta E621 (natriumglutamaatti) tulisikaan kipeäksi. Ei tarvitse syödä kuin yksi vaivainen grillimakkara, jossa tuota vaikuttavaa ainetta E621 on, niin seuraavana aamuna on jo nuppi kipeenä. Saman tekee Atrian lauantaimakkara.


      • umamin maku,

      • lääkkeetkin
        väittää, ettei kirjoitti:

        arominvahventimesta E621 (natriumglutamaatti) tulisikaan kipeäksi. Ei tarvitse syödä kuin yksi vaivainen grillimakkara, jossa tuota vaikuttavaa ainetta E621 on, niin seuraavana aamuna on jo nuppi kipeenä. Saman tekee Atrian lauantaimakkara.

        toiseen ihmiseen eritavalla esim:antibiootit,yksilöllisiä me ihmiset ollaan makujen sekä mausteiten suhteeen.Ei pidä huutaa yhden kurkusuorana se ei sovi minulle mikä toisille sopii ,emme ole kaikki sinun kaltaisia.


      • joka työskenteli
        lääkkeetkin kirjoitti:

        toiseen ihmiseen eritavalla esim:antibiootit,yksilöllisiä me ihmiset ollaan makujen sekä mausteiten suhteeen.Ei pidä huutaa yhden kurkusuorana se ei sovi minulle mikä toisille sopii ,emme ole kaikki sinun kaltaisia.

        sairaalassa konekirjoittajana joutui jättämään työnsä miltei päivittäisen kovan päänsäryn vuoksi. Syyksi paljastui sairaalan ruokiin lisätty aromisuola, joka oli natriumglutamaatilla E621 höystetty. Myös koululaisten ja nuorten päänsärky ja pahoinvointi on viime vuosina huimasti lisääntynyt. Ei voi kieltää syy-yhteyttä ja kouluterveydenhoitajat ja kokeneemmat lääkäritkin ovat asian jo tiedostaneet.


      • umamin maku, kirjoitti:

        joka peittää alleen kaikki aidoista mausteista lähtevät maut. Tässä tietoa;http://www.viisitahtea.fi/content/view/242/51/

        Puuttumatta sen kummallisemmin tähän natriumglutamaattiasiaan niin saanen huomauttaa, että tämä mystinen umami on maku - siis seuraus, ei syy. Ja sitä umamia syntyy/synnytetään kyllä monella muullakin tavalla kuin arominvahventeilla.

        Ruoanlaitossa on monta tapaa vahvistaa makua - kokoonkeittäminen, käyminen, erilaisten jalohomeitten käyttö (juustot), ihan pelkästään suolan käyttö (ei siis minkään Aromatin!), joka irrottaa ruoasta aromit esiin, soija (käymistuote sekin), jotkut hedelmät ja vihannekset (tomaatti, parsa, sienet), alkoholit jne.

        Jos kastikkeeseen freesaa muutaman sienen mukaan ja vaikkapa poistaa ne loppuvaiheessa ei sienen makua juurikaan tunnu, mutta kastike saa paljon enemmän makua ja syvyyttä kuin ilman sieniä, jolloin se maistuu helposti vedeltä. Siihen syntyy enemmän glutamaattia - umamia.

        Useimmista näistä "aidoista mausteista" syntyy siis sitä umamin makua. Hyvässä ruoassa on umamia - siksi se maistuu hyvälle. Jos hakee asiaan oikotietä niin päätyy käyttämään jotain teollista natriumglutamaattivalmistetta - Aromatia tai Maggin Würtzeä tms. Kaikki fondit ovat arominvahventajia - makukonsentraatteja.

        Jos luette ko. linkin tarkkaan, niin pääsette kyllä vähän paremmin perille asiasta kuin oheisen viestin kirjoittaja tuntuu päässeen.

        Se tässä onkin hauskaa, että näiden viestien kirjoittaja on ilmeisesti ainoa, joka tietää miltä umami maistuu. Me muut tiedämme vain, että jos valmistaa ruokaa näin ja tällaisista aineista, se maistuu hyvälle.

        Äidinmaidossa on paljon umamia - siksi pieni vauva kokee sen miellyttäväksi ja imaisee nisää halukkaasti. Ilmeisesti edellisen viestin kirjoittaja on jäänyt rintamaitoa vaille tai potee joitain muita lapsuuuden traumojaan tällä palstalla. Annettakoon se hänelle anteeksi kunhan ei enää häiritse turhilla.


      • murekekastikkeen
        crudo kirjoitti:

        Puuttumatta sen kummallisemmin tähän natriumglutamaattiasiaan niin saanen huomauttaa, että tämä mystinen umami on maku - siis seuraus, ei syy. Ja sitä umamia syntyy/synnytetään kyllä monella muullakin tavalla kuin arominvahventeilla.

        Ruoanlaitossa on monta tapaa vahvistaa makua - kokoonkeittäminen, käyminen, erilaisten jalohomeitten käyttö (juustot), ihan pelkästään suolan käyttö (ei siis minkään Aromatin!), joka irrottaa ruoasta aromit esiin, soija (käymistuote sekin), jotkut hedelmät ja vihannekset (tomaatti, parsa, sienet), alkoholit jne.

        Jos kastikkeeseen freesaa muutaman sienen mukaan ja vaikkapa poistaa ne loppuvaiheessa ei sienen makua juurikaan tunnu, mutta kastike saa paljon enemmän makua ja syvyyttä kuin ilman sieniä, jolloin se maistuu helposti vedeltä. Siihen syntyy enemmän glutamaattia - umamia.

        Useimmista näistä "aidoista mausteista" syntyy siis sitä umamin makua. Hyvässä ruoassa on umamia - siksi se maistuu hyvälle. Jos hakee asiaan oikotietä niin päätyy käyttämään jotain teollista natriumglutamaattivalmistetta - Aromatia tai Maggin Würtzeä tms. Kaikki fondit ovat arominvahventajia - makukonsentraatteja.

        Jos luette ko. linkin tarkkaan, niin pääsette kyllä vähän paremmin perille asiasta kuin oheisen viestin kirjoittaja tuntuu päässeen.

        Se tässä onkin hauskaa, että näiden viestien kirjoittaja on ilmeisesti ainoa, joka tietää miltä umami maistuu. Me muut tiedämme vain, että jos valmistaa ruokaa näin ja tällaisista aineista, se maistuu hyvälle.

        Äidinmaidossa on paljon umamia - siksi pieni vauva kokee sen miellyttäväksi ja imaisee nisää halukkaasti. Ilmeisesti edellisen viestin kirjoittaja on jäänyt rintamaitoa vaille tai potee joitain muita lapsuuuden traumojaan tällä palstalla. Annettakoon se hänelle anteeksi kunhan ei enää häiritse turhilla.

        sikanaudasta, maustan sen Pan-suolalla, kurkumalla ja curryllä. Sipuliakin voin lisätä,jos sattuu olemaan. Tänäänkin söin sitä muusin kanssa ja hyvää oli enkä kipeäksi tule.


      • pääsi unohtumaan.
        murekekastikkeen kirjoitti:

        sikanaudasta, maustan sen Pan-suolalla, kurkumalla ja curryllä. Sipuliakin voin lisätä,jos sattuu olemaan. Tänäänkin söin sitä muusin kanssa ja hyvää oli enkä kipeäksi tule.

        Tänään käytin mustapippuria, mutta maustepippurikin käy.


      • pääsi unohtumaan. kirjoitti:

        Tänään käytin mustapippuria, mutta maustepippurikin käy.

        ja hyvältä maistui - ihan umamilta, uskoisin!

        No, huomenna on sitten pää kipeä ja huimaa.


      • keksit kyllä
        crudo kirjoitti:

        ja hyvältä maistui - ihan umamilta, uskoisin!

        No, huomenna on sitten pää kipeä ja huimaa.

        pipistä päästäsi. Pansuola on muuten lääkärienkin suosittelema terveellisempi vaihtoehto ja estää verenpaineenkin nousemisen sille tasolle, mitä tavallinen suola saisi aikaan.


      • keksit kyllä kirjoitti:

        pipistä päästäsi. Pansuola on muuten lääkärienkin suosittelema terveellisempi vaihtoehto ja estää verenpaineenkin nousemisen sille tasolle, mitä tavallinen suola saisi aikaan.

        En varmaankaan muotoillut kommenttiani oikein - ironiaa minä pyrin harrastamaan kun lueskelin noita taannoisia Mokkulamiesten tarinoita. Älä lue liian tarkkaan kaikkea.

        Tottakai Pansuola on parempaa kuin Jozo - jookos?


      • Armas Lahompiniitty
        keksit kyllä kirjoitti:

        pipistä päästäsi. Pansuola on muuten lääkärienkin suosittelema terveellisempi vaihtoehto ja estää verenpaineenkin nousemisen sille tasolle, mitä tavallinen suola saisi aikaan.

        Pan suola on suomalainen keksintö joka saattaa olla ehkä terveellinen, mutta maistuu pahalle. Kaikki mihin Pan suolaa on käytetty, maistuu kummallisen ummehtuneelle. Suurin käyttäjä on tietääkseni Pouttuja sen vuoksi vältän Poutun makkaroita jja muita tuotteita. Minulla tulee pää kipeäksi välittömästi syötyäni Pan suolalla maustettuja ruokia. En suosittele moista keinotekoista suolan korviketta kenellekään, hyi helevetti! ja Yäk päälle.


      • mokkulamies
        crudo kirjoitti:

        En varmaankaan muotoillut kommenttiani oikein - ironiaa minä pyrin harrastamaan kun lueskelin noita taannoisia Mokkulamiesten tarinoita. Älä lue liian tarkkaan kaikkea.

        Tottakai Pansuola on parempaa kuin Jozo - jookos?

        joku uusiosana,kun en kooglettamallakaan löytänyt kuin yhden foorumin,joka asiaa sivusi;http://foorumi.haistapaska.com/showthread.php?t=2655


      • mokkulamies kirjoitti:

        joku uusiosana,kun en kooglettamallakaan löytänyt kuin yhden foorumin,joka asiaa sivusi;http://foorumi.haistapaska.com/showthread.php?t=2655

        Mokkulamies on se DNA:n mainoksen ukko, joka näkee pikku-ukkoja ja radioaaltoja joka paikassa - kerron kun sinua kiinnostaa.

        Mielestäni nämä E-miehet maailmanlopun ennustuksineen ovat yhdensortin Mokkulamiehiä. Levittävät kauhua ja epävarmuutta pienille ihmisille kafkamaisilla tarinoillaan.


      • ovat haitallisia
        umamin maku, kirjoitti:

        joka peittää alleen kaikki aidoista mausteista lähtevät maut. Tässä tietoa;http://www.viisitahtea.fi/content/view/242/51/

        ihmisen terveydelle. Luin päivän Ilta-Sanomista, että ne pilaavat maksa-arvot, kuten alkoholikin ja johtavat maksan rasvoittumiseen, josta toipuminen on hidasta, vaikkei enää koskaan roskaruokaa popsisi.


      • on sitä samaa
        ovat haitallisia kirjoitti:

        ihmisen terveydelle. Luin päivän Ilta-Sanomista, että ne pilaavat maksa-arvot, kuten alkoholikin ja johtavat maksan rasvoittumiseen, josta toipuminen on hidasta, vaikkei enää koskaan roskaruokaa popsisi.

        lisäainetta E621,jolla rottiakin lihotellaan.


      • valaistusta
        joka työskenteli kirjoitti:

        sairaalassa konekirjoittajana joutui jättämään työnsä miltei päivittäisen kovan päänsäryn vuoksi. Syyksi paljastui sairaalan ruokiin lisätty aromisuola, joka oli natriumglutamaatilla E621 höystetty. Myös koululaisten ja nuorten päänsärky ja pahoinvointi on viime vuosina huimasti lisääntynyt. Ei voi kieltää syy-yhteyttä ja kouluterveydenhoitajat ja kokeneemmat lääkäritkin ovat asian jo tiedostaneet.

        tuohon migreenin syntyyn;http://www.migreeni.org/Pages/laukaisijat.html


      • Ruotsissa,
        ovat haitallisia kirjoitti:

        ihmisen terveydelle. Luin päivän Ilta-Sanomista, että ne pilaavat maksa-arvot, kuten alkoholikin ja johtavat maksan rasvoittumiseen, josta toipuminen on hidasta, vaikkei enää koskaan roskaruokaa popsisi.

        Mutta sama tilanne varmaan kotimaassakin;http://keskustelut.iltasanomat.fi/thread.jspa?threadID=4286


      • rottia rauhoittava

      • toimii kyllä

      • onko näin?
        Armas Lahompiniitty kirjoitti:

        Pan suola on suomalainen keksintö joka saattaa olla ehkä terveellinen, mutta maistuu pahalle. Kaikki mihin Pan suolaa on käytetty, maistuu kummallisen ummehtuneelle. Suurin käyttäjä on tietääkseni Pouttuja sen vuoksi vältän Poutun makkaroita jja muita tuotteita. Minulla tulee pää kipeäksi välittömästi syötyäni Pan suolalla maustettuja ruokia. En suosittele moista keinotekoista suolan korviketta kenellekään, hyi helevetti! ja Yäk päälle.

        Eiköste Hese käytä Pan suolaa?


      • hampurilaisen
        onko näin? kirjoitti:

        Eiköste Hese käytä Pan suolaa?

        sisältöä. On saatu E621:llekin hieno nimi proteiinihydrolysaatti. Hiivauutettakin näkyy olevan.


      • on sitten

      • hoh hoh
        hampurilaisen kirjoitti:

        sisältöä. On saatu E621:llekin hieno nimi proteiinihydrolysaatti. Hiivauutettakin näkyy olevan.

        Natriumglutamaattia ei kyllä voi väittää proteiinihydroksylaatiksi. Täysin eri asia.

        Natriumglutamaatti on glutamiini-aminohapon natriumsuola.


      • lista niistä
        hoh hoh kirjoitti:

        Natriumglutamaattia ei kyllä voi väittää proteiinihydroksylaatiksi. Täysin eri asia.

        Natriumglutamaatti on glutamiini-aminohapon natriumsuola.

        lisäaineista,joita on syytä välttää;http://koti.utanet.fi/~paula/kotikokkeli/kutsut.htm


      • siis tietoista
        hoh hoh kirjoitti:

        Natriumglutamaattia ei kyllä voi väittää proteiinihydroksylaatiksi. Täysin eri asia.

        Natriumglutamaatti on glutamiini-aminohapon natriumsuola.

        kuluttajan harhaanjohtamista, kun ei natriumglutamaatin oikeaa nimikettä ole laitettu näkyviin, vaikka E-koodi sen paljastaakin. Kun kyseessä kuitenkin on mahdollisesti sen nauttijalle yliherkkyyttä aiheuttava aine, pitäisi tuon myös olla näkösällä. Kerrotaanhan sekin, jos joku tuote sisältää pähkinää, vaikka olisi vähemmänkin.


      • että lastenateriankin
        siis tietoista kirjoitti:

        kuluttajan harhaanjohtamista, kun ei natriumglutamaatin oikeaa nimikettä ole laitettu näkyviin, vaikka E-koodi sen paljastaakin. Kun kyseessä kuitenkin on mahdollisesti sen nauttijalle yliherkkyyttä aiheuttava aine, pitäisi tuon myös olla näkösällä. Kerrotaanhan sekin, jos joku tuote sisältää pähkinää, vaikka olisi vähemmänkin.

        hampurilainen sisältää E621 ainetta, vaikka se on lapsilta laillakin jo kielletty.


    • voi juoda

      maitoa ja maitotuotteita tulee monenpäivän paskatauti mutta en minä näillä sivuilla siitä valita enkä syö ja juo maitotuoteista tehtyä ruokaa

      • Skeptikko

        Suoritin tuttavieni tietämättä kokeilun aromisuolan käytössä. Koehenkilöt olivat juuri noita päänsärky-ynnä muita oireita saavia. He eivät omien sanojensa mukaan saattaneet syödä mitään, missä olisi noita aromivahventeita. Asia kiinnosti minua sen vuoksi, että kaikki mainitut tuttavani ovat intohimoisia Thaimatkailijoita. Nimittäin Thaimaa on eräs suurimpia natriumglutamaatin käyttäjiä. Kuitenkaan nämä kyseiset henkilöt eivät ole oirehtineet millään tavalla sikäläisiä ruokia syödesään, vaan vieläpä kehuivat kuinka ihania sikäläiset ruuat ovat, sekä maultaan, että etenkin ulkonäöltään. Ei puhettakaan UMAMISTA. Tämän mainitun kokeeni suoritin viime vuoden keväällä, kutsumalla useita kertoja peräkkäin heitä luokseni nauttimaan erilaisia kasvis ja liharuokia, jotka säännönmukaisesti maustin käyttämällä noita aromivahventeita. Kenelläkään ei ilmaantunut niin minkäänlaisia oireita, vieläpä kiittelivät ja kehuivat, miten maukkaita laittamani sapuskat olivat. Ainut huono puoli asiassa oli se, että nuo ystäväni ovat nykyään entisiä ystäviäni, ilmaistuani heille jekkuni. Niinpä henkilökohtaisesti en usko väittämiin, että nuo aineet aiheuttaisivat päänsärkyä, tai muutakaan vaivaa. Mutta jos syöjä on jostain syystä selvillä, että ruuassa on noita lisäaineita, se tietoisuus aiheuttaa noita tuskatiloja, eikä suinkaan varsinainen lisäaine. Rutistaisin yhteen sanaan koko asian, kyseessä on "Luulotauti".
        Ken ei usko, kokeilkoot keinoani, mutta varautukoot samalla ystävien kaikkoamiseen.


      • naisilla
        Skeptikko kirjoitti:

        Suoritin tuttavieni tietämättä kokeilun aromisuolan käytössä. Koehenkilöt olivat juuri noita päänsärky-ynnä muita oireita saavia. He eivät omien sanojensa mukaan saattaneet syödä mitään, missä olisi noita aromivahventeita. Asia kiinnosti minua sen vuoksi, että kaikki mainitut tuttavani ovat intohimoisia Thaimatkailijoita. Nimittäin Thaimaa on eräs suurimpia natriumglutamaatin käyttäjiä. Kuitenkaan nämä kyseiset henkilöt eivät ole oirehtineet millään tavalla sikäläisiä ruokia syödesään, vaan vieläpä kehuivat kuinka ihania sikäläiset ruuat ovat, sekä maultaan, että etenkin ulkonäöltään. Ei puhettakaan UMAMISTA. Tämän mainitun kokeeni suoritin viime vuoden keväällä, kutsumalla useita kertoja peräkkäin heitä luokseni nauttimaan erilaisia kasvis ja liharuokia, jotka säännönmukaisesti maustin käyttämällä noita aromivahventeita. Kenelläkään ei ilmaantunut niin minkäänlaisia oireita, vieläpä kiittelivät ja kehuivat, miten maukkaita laittamani sapuskat olivat. Ainut huono puoli asiassa oli se, että nuo ystäväni ovat nykyään entisiä ystäviäni, ilmaistuani heille jekkuni. Niinpä henkilökohtaisesti en usko väittämiin, että nuo aineet aiheuttaisivat päänsärkyä, tai muutakaan vaivaa. Mutta jos syöjä on jostain syystä selvillä, että ruuassa on noita lisäaineita, se tietoisuus aiheuttaa noita tuskatiloja, eikä suinkaan varsinainen lisäaine. Rutistaisin yhteen sanaan koko asian, kyseessä on "Luulotauti".
        Ken ei usko, kokeilkoot keinoani, mutta varautukoot samalla ystävien kaikkoamiseen.

        esiintyy määrätyissä tilanteissa päänsärkyä????????


      • santtu
        naisilla kirjoitti:

        esiintyy määrätyissä tilanteissa päänsärkyä????????

        Ei kuiteskaa ollu moonikset vai?


      • ole kysymys
        santtu kirjoitti:

        Ei kuiteskaa ollu moonikset vai?

        luulotaudista vaan puhtaasti elimistön yliherkkyysreaktioista. Vaikka ei syödessä tietäisikään sokkotreffeillä, että sapuskaan on lisätty natriumglutamaattia, kyllä seuraava aamu sen viimeistään ilmiantaa ,kun pää halkeaa.


      • Skeptikko
        ole kysymys kirjoitti:

        luulotaudista vaan puhtaasti elimistön yliherkkyysreaktioista. Vaikka ei syödessä tietäisikään sokkotreffeillä, että sapuskaan on lisätty natriumglutamaattia, kyllä seuraava aamu sen viimeistään ilmiantaa ,kun pää halkeaa.

        Lukemaasi. Yksikään mainituista koehenkilöistä ei maininnut kiputiloistaan sanaakaan kysyttäessä. Tosin kysymys oli hieman valheellisesti verhottu muka ruokajuomista saatuja mahdollisia seuraamuksia, kuten pahoinvointia tai pääkipuja. Jos on kyse allergeenisista vaikutuksista, ne kyllä ilmenevät, tiesipä koehenkilö tai ei nautittuaan mahdollista aiheuttajaa. Laitankin tämän uskomuksen samaan sarjaan muslimien sianlihakiellon kanssa. Voit syödä, ellet tiedä. Koetappa juottaa laktoosi-intoleraatikolle purkkimaitoa aitona tilamaitona, näet kuinka käy. Muinoin tuollaista jonkin tietyn asian kammoamista kutsuttiin hysteriaksi.


      • mokkulallinen
        Skeptikko kirjoitti:

        Lukemaasi. Yksikään mainituista koehenkilöistä ei maininnut kiputiloistaan sanaakaan kysyttäessä. Tosin kysymys oli hieman valheellisesti verhottu muka ruokajuomista saatuja mahdollisia seuraamuksia, kuten pahoinvointia tai pääkipuja. Jos on kyse allergeenisista vaikutuksista, ne kyllä ilmenevät, tiesipä koehenkilö tai ei nautittuaan mahdollista aiheuttajaa. Laitankin tämän uskomuksen samaan sarjaan muslimien sianlihakiellon kanssa. Voit syödä, ellet tiedä. Koetappa juottaa laktoosi-intoleraatikolle purkkimaitoa aitona tilamaitona, näet kuinka käy. Muinoin tuollaista jonkin tietyn asian kammoamista kutsuttiin hysteriaksi.

        mies olet, kun et usko selvää tekstiä.


      • käytännössä niin päin,
        Skeptikko kirjoitti:

        Lukemaasi. Yksikään mainituista koehenkilöistä ei maininnut kiputiloistaan sanaakaan kysyttäessä. Tosin kysymys oli hieman valheellisesti verhottu muka ruokajuomista saatuja mahdollisia seuraamuksia, kuten pahoinvointia tai pääkipuja. Jos on kyse allergeenisista vaikutuksista, ne kyllä ilmenevät, tiesipä koehenkilö tai ei nautittuaan mahdollista aiheuttajaa. Laitankin tämän uskomuksen samaan sarjaan muslimien sianlihakiellon kanssa. Voit syödä, ellet tiedä. Koetappa juottaa laktoosi-intoleraatikolle purkkimaitoa aitona tilamaitona, näet kuinka käy. Muinoin tuollaista jonkin tietyn asian kammoamista kutsuttiin hysteriaksi.

        että kun huomaat aamulla herättyäsi, että pääsi on pirun kipeä, rupeat välittömästi miettimään, mitä taas eilen oikein tulikaan syötyä. Ja kyllä se syy aina on löytynyt.


      • Skeptikko
        käytännössä niin päin, kirjoitti:

        että kun huomaat aamulla herättyäsi, että pääsi on pirun kipeä, rupeat välittömästi miettimään, mitä taas eilen oikein tulikaan syötyä. Ja kyllä se syy aina on löytynyt.

        kuitenkin menee suomalaisilla niin, että lähinnä muistellaan kuitenkin, mitä sitä tuli juotua eilen ja kuinka paljon. Enpä ole ikinä kuullut moista, että fundeerattaisiin mitä tuli syötyä, ei, ei se kuulosta todeltakaan.


      • absolutisti
        Skeptikko kirjoitti:

        kuitenkin menee suomalaisilla niin, että lähinnä muistellaan kuitenkin, mitä sitä tuli juotua eilen ja kuinka paljon. Enpä ole ikinä kuullut moista, että fundeerattaisiin mitä tuli syötyä, ei, ei se kuulosta todeltakaan.

        voisi mietiskellä?


      • yleensä seuraavana
        absolutisti kirjoitti:

        voisi mietiskellä?

        aamuna apsolutisteja kun särkee päätä,särkee niskaa ja kaiken ruuan sekäjuoman ulos viskaa.


      • allergioihin on
        Skeptikko kirjoitti:

        Suoritin tuttavieni tietämättä kokeilun aromisuolan käytössä. Koehenkilöt olivat juuri noita päänsärky-ynnä muita oireita saavia. He eivät omien sanojensa mukaan saattaneet syödä mitään, missä olisi noita aromivahventeita. Asia kiinnosti minua sen vuoksi, että kaikki mainitut tuttavani ovat intohimoisia Thaimatkailijoita. Nimittäin Thaimaa on eräs suurimpia natriumglutamaatin käyttäjiä. Kuitenkaan nämä kyseiset henkilöt eivät ole oirehtineet millään tavalla sikäläisiä ruokia syödesään, vaan vieläpä kehuivat kuinka ihania sikäläiset ruuat ovat, sekä maultaan, että etenkin ulkonäöltään. Ei puhettakaan UMAMISTA. Tämän mainitun kokeeni suoritin viime vuoden keväällä, kutsumalla useita kertoja peräkkäin heitä luokseni nauttimaan erilaisia kasvis ja liharuokia, jotka säännönmukaisesti maustin käyttämällä noita aromivahventeita. Kenelläkään ei ilmaantunut niin minkäänlaisia oireita, vieläpä kiittelivät ja kehuivat, miten maukkaita laittamani sapuskat olivat. Ainut huono puoli asiassa oli se, että nuo ystäväni ovat nykyään entisiä ystäviäni, ilmaistuani heille jekkuni. Niinpä henkilökohtaisesti en usko väittämiin, että nuo aineet aiheuttaisivat päänsärkyä, tai muutakaan vaivaa. Mutta jos syöjä on jostain syystä selvillä, että ruuassa on noita lisäaineita, se tietoisuus aiheuttaa noita tuskatiloja, eikä suinkaan varsinainen lisäaine. Rutistaisin yhteen sanaan koko asian, kyseessä on "Luulotauti".
        Ken ei usko, kokeilkoot keinoani, mutta varautukoot samalla ystävien kaikkoamiseen.

        todella syytä suhtautua vakavasti. Oletteko kuulleet kertomuksen kaverista, jolla oli vehnäallergia. Hänen palvelusaikansa intissä oli sujunut jo puoliväliin ihan hyvin tarkassa kontrollissa, mutta sitten yht'äkkiä tuli hirveä allerginen reaktio ja tukehtuminen oli lähellä. Ja hänen oli jätettävä palveluksensa kesken, vaikkei olisi millään halunnut. Kun reaktion syytä ruvettiin selvittämään, paljastui, että joku asoita ymmärtämätön oli suurustanut hernekeiton vehnäjauhoilla???


      • huijausta tämäkin
        allergioihin on kirjoitti:

        todella syytä suhtautua vakavasti. Oletteko kuulleet kertomuksen kaverista, jolla oli vehnäallergia. Hänen palvelusaikansa intissä oli sujunut jo puoliväliin ihan hyvin tarkassa kontrollissa, mutta sitten yht'äkkiä tuli hirveä allerginen reaktio ja tukehtuminen oli lähellä. Ja hänen oli jätettävä palveluksensa kesken, vaikkei olisi millään halunnut. Kun reaktion syytä ruvettiin selvittämään, paljastui, että joku asoita ymmärtämätön oli suurustanut hernekeiton vehnäjauhoilla???

        Tiedän vastaavan kaltaisen tapauksen.

        Allerginen henkilö meni ravintolaan syömään. Pöydässä oli tuttu purkki sinappia. Söi sitä ja sai kohtauksen. Purkin sisältö ei ollut sitä sinappia, mitä purkissa olisi pitänyt olla.


      • kuullut jotain
        allergioihin on kirjoitti:

        todella syytä suhtautua vakavasti. Oletteko kuulleet kertomuksen kaverista, jolla oli vehnäallergia. Hänen palvelusaikansa intissä oli sujunut jo puoliväliin ihan hyvin tarkassa kontrollissa, mutta sitten yht'äkkiä tuli hirveä allerginen reaktio ja tukehtuminen oli lähellä. Ja hänen oli jätettävä palveluksensa kesken, vaikkei olisi millään halunnut. Kun reaktion syytä ruvettiin selvittämään, paljastui, että joku asoita ymmärtämätön oli suurustanut hernekeiton vehnäjauhoilla???

        kuulo eiole tiedon väärti,huhupuheet,kuvitelmat, oletukset joku jossakin jne:on näiden sivujen paskanjauhanta paikka


      • päästä ystävistäsi
        Skeptikko kirjoitti:

        Suoritin tuttavieni tietämättä kokeilun aromisuolan käytössä. Koehenkilöt olivat juuri noita päänsärky-ynnä muita oireita saavia. He eivät omien sanojensa mukaan saattaneet syödä mitään, missä olisi noita aromivahventeita. Asia kiinnosti minua sen vuoksi, että kaikki mainitut tuttavani ovat intohimoisia Thaimatkailijoita. Nimittäin Thaimaa on eräs suurimpia natriumglutamaatin käyttäjiä. Kuitenkaan nämä kyseiset henkilöt eivät ole oirehtineet millään tavalla sikäläisiä ruokia syödesään, vaan vieläpä kehuivat kuinka ihania sikäläiset ruuat ovat, sekä maultaan, että etenkin ulkonäöltään. Ei puhettakaan UMAMISTA. Tämän mainitun kokeeni suoritin viime vuoden keväällä, kutsumalla useita kertoja peräkkäin heitä luokseni nauttimaan erilaisia kasvis ja liharuokia, jotka säännönmukaisesti maustin käyttämällä noita aromivahventeita. Kenelläkään ei ilmaantunut niin minkäänlaisia oireita, vieläpä kiittelivät ja kehuivat, miten maukkaita laittamani sapuskat olivat. Ainut huono puoli asiassa oli se, että nuo ystäväni ovat nykyään entisiä ystäviäni, ilmaistuani heille jekkuni. Niinpä henkilökohtaisesti en usko väittämiin, että nuo aineet aiheuttaisivat päänsärkyä, tai muutakaan vaivaa. Mutta jos syöjä on jostain syystä selvillä, että ruuassa on noita lisäaineita, se tietoisuus aiheuttaa noita tuskatiloja, eikä suinkaan varsinainen lisäaine. Rutistaisin yhteen sanaan koko asian, kyseessä on "Luulotauti".
        Ken ei usko, kokeilkoot keinoani, mutta varautukoot samalla ystävien kaikkoamiseen.

        eroon myrkyttämällä heidät. Kai sentään tilasit ambulanssin varoiksi, jos jotain yllättävää olisi sattunut. Ihmettelen vaan, mistä löysit tuollaisen määrän Thaimatkailijoita, kun en itsekään tunne yhtään. Eiköhän ne jääneet silloin tsunamin alle ja koko juttu näyttää olevan tekaistu. Ethän olisi voinut noin pettää ystäviäsi tai sitten ne eivät olleetkaan tosiystäviä.


      • vaan halua uskoa?
        kuullut jotain kirjoitti:

        kuulo eiole tiedon väärti,huhupuheet,kuvitelmat, oletukset joku jossakin jne:on näiden sivujen paskanjauhanta paikka

        Voin kyllä kertoa, että tapaus on tosi ja näin juuri on käynyt.


    • hemmetissä

      te jaksatte vaahdota näin pitkään niinkin mielenkiinnottomasta aiheesta kuin aromisuola???!!!

      • kaikki ei osaa valita

        Toinen tykkää äidistä toinen tyttärestä, jollekulle kelpaisi molemmat, jos vain saisi.

        Joku ei tiedä kumpaa haluaisi, kun ei asiasta mitään tiedä!


      • ei pelkkä mielipide
        kaikki ei osaa valita kirjoitti:

        Toinen tykkää äidistä toinen tyttärestä, jollekulle kelpaisi molemmat, jos vain saisi.

        Joku ei tiedä kumpaa haluaisi, kun ei asiasta mitään tiedä!

        Niin ja sitten on kaikkitietävät maailmanparantajat!


    • maistuukin.paremmalta

      Totta kai se on terveellisempää, koska aromisuola sisältää vähemmän vaarallista suolaa (NaCl).

    • Terveellinenravinto

      Merisuola on kaikkein terveellisintä, mutta koska se ei sisällä jodia, saattaa kilpirauhanen sanoa yhteistyösopparin irti. Tähän tuo pelastuksen apteekin joditabletit.

      Jos joku ihmettelee, miksi ei voi nauttia tavallista jodipitoista pöytäsuolaa, niin siksi, kun siinä on paakkuuntumisenestoainetta = kemikaali, jota elimistö ei tunnista ravinnoksi. Tästä puolestaan seuraa aineenvaihdunnan hidastuminen ja lihominen.

      Aromisuolassa yhdistyy monta haitallista kemikaalia: Yleensä siinä on natriumglutamaattia, paakkuuntumisenestoainetta, tärkkelystä yms, mitä emme tervitse ja mikä ei kuulu terveelliseen ruokavalioon.

      • Hyvää.aromisuolaa

        Mitä terveellistä siinä merisuolassa muka on? Eihän se sisällä edes sitä tärkeää jodia.

        Turpoaminen johtuu liiasta suolan syönnistä, joka sitoo elimistöön nestettä.

        Aromisuolaa käyttämällä saa ruoan maistumaan vähemmällä natriumkloridin käytöllä. Se on siksi sydämmelle terveellisempi lisäaine kuin tavallinen ruokasuola.

        Natriumglutamaattia ei tarvitse pelätä, koska sitä esiintyy elintarvikkeissa luonnostaan muutenkin.

        http://www.hs.fi/kotimaa/a1397110707966

        "Natriumglutamaatin käyttö vähentää ruokasuolan määrää noin kolmanneksella. Verenpaineen kannalta se on suolaa parempi vaihtoehto."

        "Natriumglutamaatin vastustus ei perustu tieteeseen vaan luuloon"


      • Terveellinenravinto

        Jodin saa purkista, muttei sitä tarvitse syödä suolapurkista.

        Tässä uudelleen rautalankaa: Merisuola ei sisällä lisäaineita. Aromisuola sisältää lisäaineita. Lisäaineet ovat terveydelle haitallisia kemikaaleja. Oliko tarpeeksi yksinkertaisesti sanottu?

        Elimistö tarvitsee suolaa. Ilman sitä menee nuppi sekaisin. Suolaa ei kuitenkaan pidä syödä kohtuuttomasti. Sanomattakin selvää, että aromisuola on turhaa, koska makua saa ruokaan käyttämällä sipulia, valkosipulia, mausteita ja yrttejä.


      • kiitos.rautalangasta
        Terveellinenravinto kirjoitti:

        Jodin saa purkista, muttei sitä tarvitse syödä suolapurkista.

        Tässä uudelleen rautalankaa: Merisuola ei sisällä lisäaineita. Aromisuola sisältää lisäaineita. Lisäaineet ovat terveydelle haitallisia kemikaaleja. Oliko tarpeeksi yksinkertaisesti sanottu?

        Elimistö tarvitsee suolaa. Ilman sitä menee nuppi sekaisin. Suolaa ei kuitenkaan pidä syödä kohtuuttomasti. Sanomattakin selvää, että aromisuola on turhaa, koska makua saa ruokaan käyttämällä sipulia, valkosipulia, mausteita ja yrttejä.

        Eli kuulut tuohon luulotautiseen porukkaan. Ei sillä etteikö joku voisi olla oikeasti allerginen jollekin aromisuolan ainesosalle. Nykyelämä bakteerikammoineen laittaa elimistön koville ja autoimmuunijärjestelmä ei aina tiedä mitä vastaan hyökätä.

        Ruokaan tarvitsee aika harvoin lisätä suolaa. Merisuola on samanlainen lisäaine kuin mikä tahansa mauste. Aromisuola on merisuolaa terveellisempää, koska sitä käyttämällä ruokaan tulee annosteltua vähemmän haitallista natriumkloridia.

        Merisuola on suoloista se haitallisin, koska siinä ei ole edes sitä suomalaisille tuiki tarpeellista jodia, vaan merisuola on pelkkää verenpainetta nostavaa suolaa. Koska myös teollisuus käyttää säästösyistä halvempaa merisuolaa, niin pelkillä teollisilla elintarvikkeilla elävä saattaa saada ravinnostaan liian vähän jodia.

        Vain hölmö hankkii apteekin hinnalla sellaisia aineita, joita saa edullisesti tavallisia elintarvikkeita syömällä ja maustamalla ruokansa oikein.

        Aromisuolakaan ei sitten välttämättä sisällä jodia. Tavallisena suolana kannattaakin käyttää jotain mineraalisuolaa, jossa natriumkloridia on korvattu vähemmän haitallisilla (ja hyödyllisillä) kaliumkloridilla ja magnesiumilla. Mineraalisuolat sisältävät yleensä myös jodia.

        Sellainen vihje vielä suolan vaarasta tietämättömille, että kannattaa pakettien ainesosatekstejä lukiessa huomioida natriumin ja natriumkloridin välinen ero.

        Monet valmistajat ilmoittavat mielummin suurella pelkän natriumin määrän, jotta kuluttaja epähuomiossa katsoo suolan määrän vähäisemmäksi mitä se onkaan. Suolan avulla valmistaja saa sidottua tuotteeseen enemmän vettä, jolloin kilohintaa saadaan alemmaksi veden avulla.

        Suolaa on 2,5 kertaa natriumin määrä. Jos tuote sisältää vaikkapa 1:n gramman natriumia per 100g, niin suolaa on silloin 2,5 painoprosenttia.


      • Terveellinenravinto

        Merisuola ei ole lisäaine. Mausteetkaan eivät ole lisäaineita, nehän ovat joskus kasvaneet ja olleet elossa. Mausteet ovat oikeaa ruokaa. Lukutaitosi on heikohkoa, sillä merisuola on terveellisintä, sitä saadaan luonnosta. Jodia siinä ei ole, mutta entä sitten. Etkö osaa osaa ostaa jodia? Pitääkö sinun välttämättä saada jodisi lisäaineen kera? Jodipitoisissa suolapurkeissa on AINA myös paakkuuntumisenestoainetta

        Aromisuola on turha lisäainecoktaili. Se ei vähennä suolan käyttöä vaan lisää sitä, koska aromisuolaa helposti lisäilee mm. kurkkujen päälle leivälle. Natriumglutamaatti aiheuttaa myös riippuvuutta.

        En ole myöskään bakteerikammoinen (mistä tämän bakteerikammon tähän keskusteluun repäisit?) ja mitä tulee suolan aiheuttamaan turvotukseen, niin tiedätkö millä turvotus lähtee? No tietenkin syömällä kasviksia, hedelmiä ja marjoja ja sitten vaan pissalle. :)

        Huomaa, että olet käyttänyt aivan vääränlaista suolaa ravinnossasi. Kaikenlisäksi taidat olla mies? Kukaan nainen ei kirjoittaisi noin järjettömiä perusteluja ja sekoilisi kirjoituksissaan bakteerikammoisiin "hajatelmiin". Jos olisin bakteerikammoinen, niin toki silloin käyttäisin elintarvikkeita, joissa olisi mahdollisimman paljon kemikaaleja tappamassa bakteereja.


      • rautalanka.rullattu
        Terveellinenravinto kirjoitti:

        Merisuola ei ole lisäaine. Mausteetkaan eivät ole lisäaineita, nehän ovat joskus kasvaneet ja olleet elossa. Mausteet ovat oikeaa ruokaa. Lukutaitosi on heikohkoa, sillä merisuola on terveellisintä, sitä saadaan luonnosta. Jodia siinä ei ole, mutta entä sitten. Etkö osaa osaa ostaa jodia? Pitääkö sinun välttämättä saada jodisi lisäaineen kera? Jodipitoisissa suolapurkeissa on AINA myös paakkuuntumisenestoainetta

        Aromisuola on turha lisäainecoktaili. Se ei vähennä suolan käyttöä vaan lisää sitä, koska aromisuolaa helposti lisäilee mm. kurkkujen päälle leivälle. Natriumglutamaatti aiheuttaa myös riippuvuutta.

        En ole myöskään bakteerikammoinen (mistä tämän bakteerikammon tähän keskusteluun repäisit?) ja mitä tulee suolan aiheuttamaan turvotukseen, niin tiedätkö millä turvotus lähtee? No tietenkin syömällä kasviksia, hedelmiä ja marjoja ja sitten vaan pissalle. :)

        Huomaa, että olet käyttänyt aivan vääränlaista suolaa ravinnossasi. Kaikenlisäksi taidat olla mies? Kukaan nainen ei kirjoittaisi noin järjettömiä perusteluja ja sekoilisi kirjoituksissaan bakteerikammoisiin "hajatelmiin". Jos olisin bakteerikammoinen, niin toki silloin käyttäisin elintarvikkeita, joissa olisi mahdollisimman paljon kemikaaleja tappamassa bakteereja.

        Lisätty aine = lisäaine. Olet uskossasi vahva, joten turha jankata asiasta enempää, koska toin omat perusteluni esiin jo aikaisemmassa viestissäni.

        Lähes kaikki jauhemaisena säilytettävät elintarvikkeet sisältävät jotain ihmiselle vaaratonta paakkuuntumisenestoainetta, myös merisuolat.


      • Terveellinenravinto

        Merisuola ei ole jauhemaista ja se ei sisällä paakkuuntumiseestoainetta. Kostuessaan se kovettuu.
        Lisätty aine = lisäaine, hahhaa. Sinusta varmaan sitten myös persilja lihakeitossa on lisäaine. Juupa juu.

        Lisäaine on aine (yleensä E-koodeja), jotka eivät ole koskaan kasvaneet, olleet elossa ja joita ei esiinny sellaisenaan luonnossa. Ne on valmistettu laboratoriossa kokonaan tai muuntelemalla jotain joka esiintyy luonnossa.

        Helppo olla uskossa vahva, kun on paljon tietoa eikä vähän vain jotain mutua, kuten sulla. :) Aiemmat perustelusi ooli aivan kuin olisit ne kaljoissa kirjoitellut. Kirjoita seuraavat perustelut selvin päin.


      • E-atcodes
        Terveellinenravinto kirjoitti:

        Merisuola ei ole jauhemaista ja se ei sisällä paakkuuntumiseestoainetta. Kostuessaan se kovettuu.
        Lisätty aine = lisäaine, hahhaa. Sinusta varmaan sitten myös persilja lihakeitossa on lisäaine. Juupa juu.

        Lisäaine on aine (yleensä E-koodeja), jotka eivät ole koskaan kasvaneet, olleet elossa ja joita ei esiinny sellaisenaan luonnossa. Ne on valmistettu laboratoriossa kokonaan tai muuntelemalla jotain joka esiintyy luonnossa.

        Helppo olla uskossa vahva, kun on paljon tietoa eikä vähän vain jotain mutua, kuten sulla. :) Aiemmat perustelusi ooli aivan kuin olisit ne kaljoissa kirjoitellut. Kirjoita seuraavat perustelut selvin päin.

        Elintarvikkeissa on luonnostaan suolaa. Lisätty suola on lisäaine. Kannattaa opetella hieman suomen kieltä sanan "lisä" kohdalta. Lisäaineestakin löytänet tietoa netin kautta helposti.

        Merisuolassa (jopa karkeassa) on E-koodilla ilmoitettavia lisäaineita estämässä suolan paakkuuntumista.


      • Terveellinenravinto

        Merisuolassa ei ole paakkuuntumisenestoainetta. Ai niin, olet tietysti katsonut vain sen pahvirasiassa myytävän merisuolan tuotetiedot! Kuka pöllö ostaa sellaista merisuolaa, jossa on lisäaineita? No tietty - täysi toope. Ei se pahvilootassa myytävä merisuola ole ainoa kaupan hyllyssä oleva merisuola. Heh, hee.


    • kom_si
    • Äläsyökemikaaleja

      Aromisuola on kaikkein epäterveellisin suola.

      • iuytrew

        ...kuten aromipesäkin nykyään Suomessa on epäterveellisin miehelle.


      • ali-kemi

        Kommentit vailla perusteluja ovat aina yhtä viihdyttäviä.


      • Äläsyökemikaaleja

        Perusteluja tarvitsee vain ne, joilla ei äly riitä ottamaan itse asioista selvää ja/tai jotka esim. sairastavat aspergerin syndroomaa ja tykkäävät vain jankata, jankata ja vielä vähän jankata. :)


    • mitähaetaan

      Jos on tarkoitus suolata, eli säilöä, niin silloin mahdollisimman puhdas suola. Jos taas on tarkoitus maustaa, niin silloin mahdollisimman vähäsuolainen mauste.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      154
      2696
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1996
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1796
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe