Aihe

nori-levyt

sushiin

Auttakaa tyhmää! Kun tekee itse sushia kuivatuista merilevyistä, pitääkö levyjä liottaa tms. vai lätkitäänkö riisi suoraan vain kuivan levyn päälle?

8

1413

  Vastaukset

  • Vaimostaniko puhut?

   Ja puhutko levyistä vai levistä, vaiko peräti levälevyistä?

   • nori-levy tarkoittaa kuivattua merilevälevyä, sitä jolle riisi asetellaan, kun tehdään sushi-rullia.


  • Hei!

   Tein tänään sushia pitkästä aikaa. Minulla on ohje, jonka mukaan noriarkkia paahdetaan kuuman (lieden) levyn päällä. On kätevää kun keittää sushiriisiä ohjeen mukaan, eli laittaa kylmään veteen ja levylle, joka kuutosella. Kun vesi kiehuu kunnolla, siirretään kattila levylle, joka on "kakkosella": tuolloin jää kuuma levy vapaaksi norin pientä rapeuttamista varten.

   Sushiriisi lätkitään kyllä suoraan tuolle arkille (itse kostutin sitä tänään vähän etikalla, mutta menee helposti pöperöksi siten), ja riisissähän on makea etikkaliemi, joka kostuttaa sitten sitä noriakin. Veitsen voi kastella etikkaan ennen leikkaamista.

   Onnea sushin valmistamiseen!

   • Vielä siitä noriarkin paahtamisesta: älä siis laita suoraan kuumalle levylle, vaan liikuttele arkkia muutama sentti levyn yläpuolella. Tumma nori muuttuu "kypsyessään" vaaleanvihertväksi - vaihda silloin kulmaa, josta kiinni pitäen arkkia kypsyttelet.


  • Syön usein sushia. Ne noriarkit joita täällä kaupasta saa, ovat ihan käyttövalmiita eli ei niitä todellakaan tarvitse ruveta paahtelemaan millään levyillä. Sushiriisi "lätkitään suoraan vain kuivan levyn päälle", kuten aloittaja muotoili. Katsokaa kuitenkin että norilevy on oikein päin.

   Riisistä tulee tarpeeksi kosteutta noriin, rullatessa voi sitten sipaista hiukan vettä sormella viimeiselle sentille (jolla siis ei ole riisiä...), että liimautuu hyvin rullaksi. Valmista rullaa voi hieman "silitellä" kostein käsin, on nimittäin helpompi leikata sitten.

   • "Ne noriarkit joita täällä kaupasta saa, ovat ihan käyttövalmiita eli ei niitä todellakaan tarvitse ruveta paahtelemaan millään levyillä."

    Täällä? Missä? Täällä missä asun kaupasta puolestaan saa kahtaa tyyppiä noriarkkeja: paahdettavia (tummanvihreitä) ja "käyttövalmiita" (vaaleanvihreitä). Edellisiä todellakin kannattaa paahdella levyillä.

    Suosittelen viimeiselle arkin sentille, sille jossa riisiä ei ole, sipaistavaksi etikkaa veden sijaan.


   • sushin ystävä kirjoitti:

    "Ne noriarkit joita täällä kaupasta saa, ovat ihan käyttövalmiita eli ei niitä todellakaan tarvitse ruveta paahtelemaan millään levyillä."

    Täällä? Missä? Täällä missä asun kaupasta puolestaan saa kahtaa tyyppiä noriarkkeja: paahdettavia (tummanvihreitä) ja "käyttövalmiita" (vaaleanvihreitä). Edellisiä todellakin kannattaa paahdella levyillä.

    Suosittelen viimeiselle arkin sentille, sille jossa riisiä ei ole, sipaistavaksi etikkaa veden sijaan.

    En nyt ole mikään sushiguru, mutta mun tietääkseni väri voi liittyä myös norin laatuun. Yleensä mitä tummempi nori, sitä laadukkaampana sitä pidetään. Eli vihreä ei ole yhtä hienostunutta kuin tummempi. Ja jos paketissa lukee "yakinori" tai "yaki-sushinori", se on mun tietääkseni jo paahdettu. Voi sitä silti paahdella jos väkisin haluaa, maku vahvistuu.


  • Ihan vaan kuivaan levään

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   Kotimaiset julkkisjuorut
   114
   9869
  2. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   284
   5111
  3. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   93
   3198
  4. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   56
   3045
  5. Onkobmaisasta rikostutkinta päällä?

   Vauva palstalla oli lähipiirin viestit julkaistu mitä siellä täydellisessä pikku perheessä todellisuudessa tapahtuu... Aivan järkyttävää tekstiä jos p
   Kotimaiset julkkisjuorut
   153
   1431