Auttakaa tyhmää! Kun tekee itse sushia kuivatuista merilevyistä, pitääkö levyjä liottaa tms. vai lätkitäänkö riisi suoraan vain kuivan levyn päälle?
nori-levyt
8
5096
Vastaukset
- Mika S.
Vaimostaniko puhut?
Ja puhutko levyistä vai levistä, vaiko peräti levälevyistä?- =merilevä
nori-levy tarkoittaa kuivattua merilevälevyä, sitä jolle riisi asetellaan, kun tehdään sushi-rullia.
- sushin ystävä
Hei!
Tein tänään sushia pitkästä aikaa. Minulla on ohje, jonka mukaan noriarkkia paahdetaan kuuman (lieden) levyn päällä. On kätevää kun keittää sushiriisiä ohjeen mukaan, eli laittaa kylmään veteen ja levylle, joka kuutosella. Kun vesi kiehuu kunnolla, siirretään kattila levylle, joka on "kakkosella": tuolloin jää kuuma levy vapaaksi norin pientä rapeuttamista varten.
Sushiriisi lätkitään kyllä suoraan tuolle arkille (itse kostutin sitä tänään vähän etikalla, mutta menee helposti pöperöksi siten), ja riisissähän on makea etikkaliemi, joka kostuttaa sitten sitä noriakin. Veitsen voi kastella etikkaan ennen leikkaamista.
Onnea sushin valmistamiseen!- sushin ystävä
Vielä siitä noriarkin paahtamisesta: älä siis laita suoraan kuumalle levylle, vaan liikuttele arkkia muutama sentti levyn yläpuolella. Tumma nori muuttuu "kypsyessään" vaaleanvihertväksi - vaihda silloin kulmaa, josta kiinni pitäen arkkia kypsyttelet.
- sushinsyöjä
Syön usein sushia. Ne noriarkit joita täällä kaupasta saa, ovat ihan käyttövalmiita eli ei niitä todellakaan tarvitse ruveta paahtelemaan millään levyillä. Sushiriisi "lätkitään suoraan vain kuivan levyn päälle", kuten aloittaja muotoili. Katsokaa kuitenkin että norilevy on oikein päin.
Riisistä tulee tarpeeksi kosteutta noriin, rullatessa voi sitten sipaista hiukan vettä sormella viimeiselle sentille (jolla siis ei ole riisiä...), että liimautuu hyvin rullaksi. Valmista rullaa voi hieman "silitellä" kostein käsin, on nimittäin helpompi leikata sitten.- sushin ystävä
"Ne noriarkit joita täällä kaupasta saa, ovat ihan käyttövalmiita eli ei niitä todellakaan tarvitse ruveta paahtelemaan millään levyillä."
Täällä? Missä? Täällä missä asun kaupasta puolestaan saa kahtaa tyyppiä noriarkkeja: paahdettavia (tummanvihreitä) ja "käyttövalmiita" (vaaleanvihreitä). Edellisiä todellakin kannattaa paahdella levyillä.
Suosittelen viimeiselle arkin sentille, sille jossa riisiä ei ole, sipaistavaksi etikkaa veden sijaan. - myös sushin ystävä
sushin ystävä kirjoitti:
"Ne noriarkit joita täällä kaupasta saa, ovat ihan käyttövalmiita eli ei niitä todellakaan tarvitse ruveta paahtelemaan millään levyillä."
Täällä? Missä? Täällä missä asun kaupasta puolestaan saa kahtaa tyyppiä noriarkkeja: paahdettavia (tummanvihreitä) ja "käyttövalmiita" (vaaleanvihreitä). Edellisiä todellakin kannattaa paahdella levyillä.
Suosittelen viimeiselle arkin sentille, sille jossa riisiä ei ole, sipaistavaksi etikkaa veden sijaan.En nyt ole mikään sushiguru, mutta mun tietääkseni väri voi liittyä myös norin laatuun. Yleensä mitä tummempi nori, sitä laadukkaampana sitä pidetään. Eli vihreä ei ole yhtä hienostunutta kuin tummempi. Ja jos paketissa lukee "yakinori" tai "yaki-sushinori", se on mun tietääkseni jo paahdettu. Voi sitä silti paahdella jos väkisin haluaa, maku vahvistuu.
- Ugcctugic
Ihan vaan kuivaan levään
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1195467
- 715178
- 924208
Miten mä olisin
Rohkeampi lähestymään häntä. En tiedä. En osaa nykyään edes tikusta tehdä asiaa vaan käyttäydyn päin vastoin välttelen.753650Anteeksi kun käyttäydyn
niin ristiriitaisesti. Mä en usko että haluaisit minusta mitään, hyvässä tapauksessa olet unohtanut minut. Ja silti toiv603278- 432861
- 152317
Yritän tänään laittaa taajuudet kohdilleen
Jotta törmätään kirjaimellisesti. Ei tätä kestä enää perttikään. Olet rakas ❤️582029- 431877
Onko kaivattusi
kyltymätön nainen, pystyisitkö olemaan hänelle loputon mies, vai meneekö toisinpäin.381723