Luyomu on terveellistä

Tavanomainen

Luomun monipuolinen ja luonnonmukainen ravitsevuus on tutkittu, tavanomainen tehoviljely on humpuukiruoan tuottamista joka saa meidät sairastumaan. Tähän kun vielä lisätään geenimanipuloidut kasvit niin soppa on valmista ja teho taatusti yllättää..

http://www.turunsanomat.fi/erikoissivut/?ts=1,3:2031:0:0,4:102:0:0:0;4:103:0:0:0;4:108:0:0:0;4:111:0:0:0;4:110:0:0:0;4:104:203:1:2007-11-13;4:106:0:0:0;4:109:0:0:0,104:104:498143,1:0:0:0:0:0:

4

572

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "juuri tulossa"

      http://www.tuottavamaa.org/uutiset.php?News_id=28
      (teksti lainattu)
      ----------------------------------------------
      Luomututkimukset, jotka ovat "juuri tulossa"
      Se, ettei luomuviljelyn tehottomilla menetelmillä pystytä maailmaa ruokkimaan, on aina ollut hiukan nolo juttu luomun kannattajille. Niinpä luomuväen piirissä oltiin iloisia, ja lähes vuoden ajan levitettiin maailmalla tietoa, että kohta ilmestyy tutkimus Michiganin yliopistosta, jossa osoitetaan, että luomu sittenkin riittäisi. Ja tämä tieto meni läpi, tiedotusvälineissä ja internetissäkin.

      Kun tuo tutkimus sitten lopulta ilmestyi, se osoittautui täysin tieteellisesti epäkelvoksi, jopa tieteen eettisten periaatteiden kannalta. Siinä oli jopa laskettu luomun hyväksi muuntogeenisiä lajikkeita ja torjunta-aineita käyttävän suorakylvön hyvät sadot Etelä-Amerikassa. Joten vanha tosiasia, että luomu on maailman ruokkimiseen riittämätön keino, on yhä yhtä totta kuin ennenkin.

      Mutta tieto tutkimuksen kelvottomuudesta ei sitten näytä enää olleen uutinen.

      Nyt HS 5.12. "Hinta ja Laatu" ja aiemmin Turun Sanomat kertoivat, että lopultakin olisi tehty tutkimus, jossa osoitettaisiin, että luomuruoka olisi tavanomaista terveellisempää. Merkillisesti myös tässä tapauksessa ko. tutkimus ilmestyy vasta vuoden päästä. Siihen asti meidän on tyytyminen siihen tietoon, mitä tutkimusprojektin johtaja, omassa maassaan tunnettu luomuaktivisti, on lehdistölle halunnut asiasta kertoa.

      Olisi todellakin suuri uutinen, jos nyt lopulta luomun paremmuuden osoittava tutkimus ilmestyisi. Sellaisenhan on jo noin 80 vuotta kerrottu olevan juuri tulossa. Mutta tämän tiedämme vasta, kun tutkimus oikeasti tulee kriittisesti arvioitavaksi. Sitä ennen siitä ei oikeastaan voisi sanoa mitään. Mutta on nyt kerrottu kuitenkin, ja sanottu saattaa jäädä päällimmäiseksi kuluttajien (ja poliitikkojen) mieleen, mikä saattoi olla tarkoituskin.

      Ennustamme, että vuoden päästä tiedämme juuri saman kuin ennenkin: luomukasvit eroavat tavanomaisista siinä, että niissä on hiukan enemmän kasvin itsensä kehittämiä myrkkyjä, koska kasvinsuojeluaineita ei käytetä. Jotkut näistä "antioksidanteista" ym. sitten saattavat olla yllättäen ihmiselle terveellisiä, jotkut aineet taas sitten eivät ole. Mutta kokonaisuutena todetaan, että luomuruoka ei tavanomaisesta eroa.. Ennustamme myös, että tämän suuren EU-rahoilla tehdyn luomututkimuksen tulosten "lässähtäminen" tällä tavalla ei sitten enää ole uutinen.

      Heikki Jokipii
      Luonnonsuojeluyhdistys Tuottava Maa - Turvattu Luonto ry
      -------------------------------------------------

      • tutkimusneuvos

        emme suinkaan elä enää sellaisessa yhteiskunnassa, jossa kaikki ruoka tulisi tuottaa jollain sellaisella menetelmällä, joka oli vallalla sata vuotta sitten. Elämme nykyaikaa ja sen mukaista elintarveketuotantoa.Vielä 1900-luvun alussa lehmiä pidettiin usein sontakoneina, mutta nykyään se olisi liian kallista.


      • syöpään
        tutkimusneuvos kirjoitti:

        emme suinkaan elä enää sellaisessa yhteiskunnassa, jossa kaikki ruoka tulisi tuottaa jollain sellaisella menetelmällä, joka oli vallalla sata vuotta sitten. Elämme nykyaikaa ja sen mukaista elintarveketuotantoa.Vielä 1900-luvun alussa lehmiä pidettiin usein sontakoneina, mutta nykyään se olisi liian kallista.

        eihän ruuassamme ole mitään vikaa, eihän.

        Itse ostin juuri luomuleipää ja ostan nykyään ainoastaan lisäaineettomia elintarvikkeita.

        En aio kuulua niihin, jotka viettävät viime hetkensä syöpäklinikalla.


    • äyskäri

      Luomun terveysvaikutuksia ihmiselle ei ole pystytty osoittamaan missään tieteellisessä tutkimuksessa. sen sijaan esim. luomukasvikset sisältävät enemmän kuiva-ainetta eli vähemmän vettä. Luomun suurin terveyshyöty tulee ympäristön kuormituksen kevenemisen kautta eritoten rukiin,maidon ja kaalin osalla verrattaessa niitä tavanomaisin viljelymenetelmiin. Olen itse pitkän linjan luomuihminen, enkä mpidä tällaisesta asiattomasta mutu-tuntumaan perustuvasta kirjoittelusta.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      116
      9343
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      46
      2760
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      154
      2513
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2029
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1776
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1570
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1527
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1464
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      8
      1356
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1326
    Aihe