Osaako joku kertoa ohjeen kotitekoiseen juustoon, tuorejuustoon tai "feta"-tyyppiseen juustoon? Erityisesti tuorejuuston tekeminen olisi haaveissa, vaikka en tiedä voiko sitä kotona edes tehdä. Olisin aivan onnessani jos saisin itse aikaiseksi jotain vaikka Creme Bonjourin (ruohosipuli) makuista. Se maistuu taivaalliselta, ja joskus ostan sitä ihan syötäväksi suoraan purkista.. :) Mutta se on vaan melko kallista. Kiitos!
itse tehty
6
1713
Vastaukset
En ole mikään suuri juustontekijä, mutta alempana olevaa olen joskus tehnyt ja reseptin talteen kaapannut. Hyvää ja helppoa - perusmättöä juustoalalla, olettaisin.
Asiaa helpottaisi, jos sinulla olisi oikea juustokehä, mutta käyhän se kahvinsuodattimella ja sideharsollakin.
3 l täysmaitoa
1 l piimää
4 kananmunaa
1 rkl suolaa
yrttejä, timjamia, tuoretta hakattuna hienoksi
Maito kuumennetaan kiehuvaksi kattilassa; sekoitetaan kananmunat, suola ja piimä keskenään ja lisätään kiehuvaan maitoon.
Seosta kuumennetaan lähelle kiehumapistettä ja annetaan nopeasti kiehahtaa. Kattila pois liedeltä, nostetaan lämpimään paikkaan, kansi päälle ja annetaan seistä kunnes juustomassa erottuu herasta.
Ota juustomuotti, sideharso tai siivilä tms. valmiiksi ja kerää reikäkauhalla juustomassa herasta sideharsoon. Mausta massa suolalla ja yrteillä - timjami käy tähän oikein hyvin. Purista massa sideharsoon ja taputa juustokehään, siivilään tms. astiaan.
Laita kehä suurempaan kulhoon, johon vielä erottuva hera voi tippua ja pane jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää. Ota valmis juusto pois harsosta - voit syödä sen jonkun hillokkeen kanssa tai maustaa sitä uudelleen miten haluat: pippuri, ruohosipuli, aurinkokuivattu tomaatti tms.- äitemuori
tai lähes samantyyppisellä reseptillä olen kanssa joskus aikoja sitten tehnyt juustoa.
Tekisin kyllä, mutta ongelmana on tuo sideharso, missä sitä myydään? Jossain ensiapupakkauksissa voisi olla, mutta nekin pitää ensin keitellä tai...siivilävanu voisi toimia, mutta sekin entisajan tavaraa.
Juustomuotti olisi hyvä, mutta muistaakseni siihenkin tarvittiin sitä sideharsoa. äitemuori kirjoitti:
tai lähes samantyyppisellä reseptillä olen kanssa joskus aikoja sitten tehnyt juustoa.
Tekisin kyllä, mutta ongelmana on tuo sideharso, missä sitä myydään? Jossain ensiapupakkauksissa voisi olla, mutta nekin pitää ensin keitellä tai...siivilävanu voisi toimia, mutta sekin entisajan tavaraa.
Juustomuotti olisi hyvä, mutta muistaakseni siihenkin tarvittiin sitä sideharsoa.Eihän sen muotin tarkoituksena ole kuin pitää massa kauniimmassa muodossa - harsoa tarvitaan. Eiköhän sitä kangaskaupasta vielä saata löytyä - siis sellaisesta vähän vanhanajan kaupasta.
Ennen myytiin lasten vaippoihin sideharsoa - muistanee joku riittävän iäkäs, siis aikana ennen televisiota ja kertakäyttövaippoja? Vai onko sellaista aikaa enää ollutkaan?
Jos haluaa käyttää juustoa vaikka leivänpäällisenä niin ei sillä muodolla ole niin väliä - massan voi rikkoa ja panna keoksi tarjoiluastiaan. Koristelu persiljalla, ruohosipulilla, timjaminoksilla - päälle ritusia sormisuolaa.- Livia..
crudo kirjoitti:
Eihän sen muotin tarkoituksena ole kuin pitää massa kauniimmassa muodossa - harsoa tarvitaan. Eiköhän sitä kangaskaupasta vielä saata löytyä - siis sellaisesta vähän vanhanajan kaupasta.
Ennen myytiin lasten vaippoihin sideharsoa - muistanee joku riittävän iäkäs, siis aikana ennen televisiota ja kertakäyttövaippoja? Vai onko sellaista aikaa enää ollutkaan?
Jos haluaa käyttää juustoa vaikka leivänpäällisenä niin ei sillä muodolla ole niin väliä - massan voi rikkoa ja panna keoksi tarjoiluastiaan. Koristelu persiljalla, ruohosipulilla, timjaminoksilla - päälle ritusia sormisuolaa.Mä olen 20 ja muistan kyllä harsovaipat. Onko nämä nykyään myytävät kestovaipat vastaavia? Niitähän saa tilattua netistä, kävisivätköhän tähän?
Kiitos juusto-ohjeesta, siitä on iloa minullekin.
- helppo homma
Creme Bonjour tyyppisen 'juuston' saat maustamalla maustamatonta maitorahkaa! Sekaan vaan yrttejä, pippureita, valkosipulia, sokeria maun ja mielesi mukaan! Kokeile!
Aivan ihanaa levitettä saa, lisäämällä rahkaan sinihomejuustoa! Vielä kun teet levitteen päivää ennen ja jätät yöksi huoneen lämpöön homettumaan. Seuraavana päivänä sekoittelet joukkoon vähän valkosipulia ja ripauksen sokeria. Siirrät levitteen jääkaappiin. Säilyy niin pitkään kuin riittää, ei siis kovinkaan kauaa! - tekee juustoa
toiset sekahedelmä soppaa.Sitten vielä lap,lap, oikeaan kangaskauppaan kyllä sideharsoa löytyy.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kanki kovana; ei tiedä pornovideoista mitään
Kaikkosen erityisavustajan asunnossa kuvattiin pornoa. Väittää ettei tiedä asiasta yhtään mitään. https://www.is.fi/po423462Niin voimakkaat tunteet
Että ajattelin hänen olevan se elämän rakkaus. Silmien edessä vikitteli toista ja hyvästelemättä hylkäs niin tyhjyys jäi162645Nainen, sinä viisas ja ymmärtäväinen
sekä hyvällä huumorintajulla varustettu. Kun kaikki muut ovat kaikonneet, vain sinä olet jäljellä. Ellet kestä kirjoituk242604Puhe on halpaa
Katso mitä hän tekee.Teot kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.Uskokaa punaisia lippuja.Hyvää yötä.441836- 251576
- 1211341
Nainen, se on vain karu totuus, että
sinut on luotu synnyttämään ja mies siittämään. Niin on luomakunnassa säädetty ja niin se on. Sinut luotiin heikoksi ja2791288Joko aiheuttamani pettymys
on lieventynyt? Toivottavasti. Uskallan heittää lentosuukon näin etäältä ja nimettömänä 😘.901259- 1091201
Kosulan Keisari karviossa
Non ni. Kosulan keisari karviossa käväsemässä,kamera pyöri ja tubetulot lopsahti tilille,myös VEROVÄHENNYLSIIN ajo241166