Osaako joku kertoa ohjeen kotitekoiseen juustoon, tuorejuustoon tai "feta"-tyyppiseen juustoon? Erityisesti tuorejuuston tekeminen olisi haaveissa, vaikka en tiedä voiko sitä kotona edes tehdä. Olisin aivan onnessani jos saisin itse aikaiseksi jotain vaikka Creme Bonjourin (ruohosipuli) makuista. Se maistuu taivaalliselta, ja joskus ostan sitä ihan syötäväksi suoraan purkista.. :) Mutta se on vaan melko kallista. Kiitos!
itse tehty
6
1713
Vastaukset
En ole mikään suuri juustontekijä, mutta alempana olevaa olen joskus tehnyt ja reseptin talteen kaapannut. Hyvää ja helppoa - perusmättöä juustoalalla, olettaisin.
Asiaa helpottaisi, jos sinulla olisi oikea juustokehä, mutta käyhän se kahvinsuodattimella ja sideharsollakin.
3 l täysmaitoa
1 l piimää
4 kananmunaa
1 rkl suolaa
yrttejä, timjamia, tuoretta hakattuna hienoksi
Maito kuumennetaan kiehuvaksi kattilassa; sekoitetaan kananmunat, suola ja piimä keskenään ja lisätään kiehuvaan maitoon.
Seosta kuumennetaan lähelle kiehumapistettä ja annetaan nopeasti kiehahtaa. Kattila pois liedeltä, nostetaan lämpimään paikkaan, kansi päälle ja annetaan seistä kunnes juustomassa erottuu herasta.
Ota juustomuotti, sideharso tai siivilä tms. valmiiksi ja kerää reikäkauhalla juustomassa herasta sideharsoon. Mausta massa suolalla ja yrteillä - timjami käy tähän oikein hyvin. Purista massa sideharsoon ja taputa juustokehään, siivilään tms. astiaan.
Laita kehä suurempaan kulhoon, johon vielä erottuva hera voi tippua ja pane jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää. Ota valmis juusto pois harsosta - voit syödä sen jonkun hillokkeen kanssa tai maustaa sitä uudelleen miten haluat: pippuri, ruohosipuli, aurinkokuivattu tomaatti tms.- äitemuori
tai lähes samantyyppisellä reseptillä olen kanssa joskus aikoja sitten tehnyt juustoa.
Tekisin kyllä, mutta ongelmana on tuo sideharso, missä sitä myydään? Jossain ensiapupakkauksissa voisi olla, mutta nekin pitää ensin keitellä tai...siivilävanu voisi toimia, mutta sekin entisajan tavaraa.
Juustomuotti olisi hyvä, mutta muistaakseni siihenkin tarvittiin sitä sideharsoa. äitemuori kirjoitti:
tai lähes samantyyppisellä reseptillä olen kanssa joskus aikoja sitten tehnyt juustoa.
Tekisin kyllä, mutta ongelmana on tuo sideharso, missä sitä myydään? Jossain ensiapupakkauksissa voisi olla, mutta nekin pitää ensin keitellä tai...siivilävanu voisi toimia, mutta sekin entisajan tavaraa.
Juustomuotti olisi hyvä, mutta muistaakseni siihenkin tarvittiin sitä sideharsoa.Eihän sen muotin tarkoituksena ole kuin pitää massa kauniimmassa muodossa - harsoa tarvitaan. Eiköhän sitä kangaskaupasta vielä saata löytyä - siis sellaisesta vähän vanhanajan kaupasta.
Ennen myytiin lasten vaippoihin sideharsoa - muistanee joku riittävän iäkäs, siis aikana ennen televisiota ja kertakäyttövaippoja? Vai onko sellaista aikaa enää ollutkaan?
Jos haluaa käyttää juustoa vaikka leivänpäällisenä niin ei sillä muodolla ole niin väliä - massan voi rikkoa ja panna keoksi tarjoiluastiaan. Koristelu persiljalla, ruohosipulilla, timjaminoksilla - päälle ritusia sormisuolaa.- Livia..
crudo kirjoitti:
Eihän sen muotin tarkoituksena ole kuin pitää massa kauniimmassa muodossa - harsoa tarvitaan. Eiköhän sitä kangaskaupasta vielä saata löytyä - siis sellaisesta vähän vanhanajan kaupasta.
Ennen myytiin lasten vaippoihin sideharsoa - muistanee joku riittävän iäkäs, siis aikana ennen televisiota ja kertakäyttövaippoja? Vai onko sellaista aikaa enää ollutkaan?
Jos haluaa käyttää juustoa vaikka leivänpäällisenä niin ei sillä muodolla ole niin väliä - massan voi rikkoa ja panna keoksi tarjoiluastiaan. Koristelu persiljalla, ruohosipulilla, timjaminoksilla - päälle ritusia sormisuolaa.Mä olen 20 ja muistan kyllä harsovaipat. Onko nämä nykyään myytävät kestovaipat vastaavia? Niitähän saa tilattua netistä, kävisivätköhän tähän?
Kiitos juusto-ohjeesta, siitä on iloa minullekin.
- helppo homma
Creme Bonjour tyyppisen 'juuston' saat maustamalla maustamatonta maitorahkaa! Sekaan vaan yrttejä, pippureita, valkosipulia, sokeria maun ja mielesi mukaan! Kokeile!
Aivan ihanaa levitettä saa, lisäämällä rahkaan sinihomejuustoa! Vielä kun teet levitteen päivää ennen ja jätät yöksi huoneen lämpöön homettumaan. Seuraavana päivänä sekoittelet joukkoon vähän valkosipulia ja ripauksen sokeria. Siirrät levitteen jääkaappiin. Säilyy niin pitkään kuin riittää, ei siis kovinkaan kauaa! - tekee juustoa
toiset sekahedelmä soppaa.Sitten vielä lap,lap, oikeaan kangaskauppaan kyllä sideharsoa löytyy.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kanki kovana; ei tiedä pornovideoista mitään
Kaikkosen erityisavustajan asunnossa kuvattiin pornoa. Väittää ettei tiedä asiasta yhtään mitään. https://www.is.fi/po1226079- 292140
- 1771972
Mitä tämä on
Ajatella, olen viimeksi nähnyt sinua melkein vuosi sitten ohimennen. Ja silloinkin sinä välttelit minua. En ole kuullut101153Ei monet elä kuin alle 60 v, mikä vaikuttaa?
gulp, gulp.. Juice Leskinen eli 56 vuotta. Matti Nykänen eli 55 vuotta. Topi Sorsakoski eli 58 vuotta.701151- 731007
Hyvää yötä kaivatulleni
En pysty tekemään kokemaan mitään sielussa tuntuvaa, syvää, vaikuttavaa, ilman että rinnastan sen sinuun. Niin kävi tänä241007Nyt on konstit vähänä.
Nimittäin tuulivoiman vastustajilla, kun pitää perättömiä ilmiantoja tehdä. Alkaa olla koko vastustajien sakki leimattu,24922Tilinpäätösvaltuusto 27.5
Samalla viimeinen kokous ennen uudenvaltuustokauden alkamista. Vanhat antavat itselleen erinomaiset arvosanat, ja siirty42907Hevoset ajoteillä Karhulanvaaralla
Minkä ihmeen takia osaamattomat ihmiset tuovat hevosia ajoteille ja pyöräteille? Eilen oli kolari lähellä tämän takia. I12775