Mistä saa kiinalaisia kunnon reseptejä?

eikölöydy

Ei löydy sellaista reseptiä kuin Possua,bambua ja herkkusieniä...Mistä sellasen reseptin saisi?Tosi hyvää on ja haluaisin kokeilla kotona että tuleeko siitä sama hyvää ku mitä kiinalaisissa on...Ja asiallisia vastauksia Kiitos.

14

6047

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • Laatutietoinen nautiskelija

        Porsaan ulkofilettä suikaloidaan ohuiksi kengänauhan paksuiseksi suikaleiksi poikkisyin. Pannulle öljyä ja tavallista sipulia ohuina renkaina. Kuullotetun sipulin joukkoon lisätään vähitellen possun suikaleet. Jatketaan paistamista, mutta ei anneta lihojenkaan ruskistua. Lisätään valutetut viipaloidut herkkusienet ja valutetut bambun versot. Lisätään soijaa ja mustapippurirouhetta sekä tilkka vettä. Keitetään kunnes lihat ovat kypsiä. Tarkistetaan suola. Tarjoillaan hyvän jasminriisin kera. Helppoa ja maistuvaa, tuskin kuitenkaan aitoa kiinalaista, koska ei vedä edes silmiä vinoon.


      • Laatutietoinen nautiskelija
        Laatutietoinen nautiskelija kirjoitti:

        Porsaan ulkofilettä suikaloidaan ohuiksi kengänauhan paksuiseksi suikaleiksi poikkisyin. Pannulle öljyä ja tavallista sipulia ohuina renkaina. Kuullotetun sipulin joukkoon lisätään vähitellen possun suikaleet. Jatketaan paistamista, mutta ei anneta lihojenkaan ruskistua. Lisätään valutetut viipaloidut herkkusienet ja valutetut bambun versot. Lisätään soijaa ja mustapippurirouhetta sekä tilkka vettä. Keitetään kunnes lihat ovat kypsiä. Tarkistetaan suola. Tarjoillaan hyvän jasminriisin kera. Helppoa ja maistuvaa, tuskin kuitenkaan aitoa kiinalaista, koska ei vedä edes silmiä vinoon.

        Jos haluaa ruoasta kiinalaisemman näköisen, kastikkeen voi suurustaa maissi tai perunajauhoilla hieman paksummaksi. Kannattaa valita soijaksi sienenmakuinen soija. Sitä myydään ainakin Thai-kaupoissa.


      • vaatii ihan omat
        Laatutietoinen nautiskelija kirjoitti:

        Porsaan ulkofilettä suikaloidaan ohuiksi kengänauhan paksuiseksi suikaleiksi poikkisyin. Pannulle öljyä ja tavallista sipulia ohuina renkaina. Kuullotetun sipulin joukkoon lisätään vähitellen possun suikaleet. Jatketaan paistamista, mutta ei anneta lihojenkaan ruskistua. Lisätään valutetut viipaloidut herkkusienet ja valutetut bambun versot. Lisätään soijaa ja mustapippurirouhetta sekä tilkka vettä. Keitetään kunnes lihat ovat kypsiä. Tarkistetaan suola. Tarjoillaan hyvän jasminriisin kera. Helppoa ja maistuvaa, tuskin kuitenkaan aitoa kiinalaista, koska ei vedä edes silmiä vinoon.

        mausteensa, että siitä tulisi vähänkään kiinalaisen makuista. Soijakastike on tavallisimmasta päästä, osteri-, mustapapu- kastikkeet, ja seesamiöljy myös.


    • helsingissä*

      Helsingissä Itäkeskuksesssa ja asematunnelissa on kirjatorin myymälä. Siellä on usein alennuksessa kiinalaisten ruokien keittokirjoja, käväisepä hankkimasssa.

    • tonppelo

      Mikä tossa nyt on se kysymys? Jos haluat ruoan possua, bambua ja herkkusieniä noilla tiedoilla niin kai se tehään niin et sekotat noi ainekset keskenään ja syöt? Auttaisi varmaan pikkasen kun kertoisit haluatko siitä tulista, inkivääristä, makeaa, soijaista, hapanimelää vai mitä ja onko se esim. wokattu riisin kanssa, wokattu pelkästään, tehty kastikkeeksi, keittona vai grillattuna. Tolla tavalla nimetty ruoka kun ei oikeen anna vihjettä miltä se just siinä puljussa on maistunut jossa oot sitä syönyt. Ethän sä varmaan kysy että miten tehdään "jauheliharuoka" kun kerran sitä söin yhessä paikassa ja se oli hyvää... Vähän järjenkäyttöä kysymyksiin niin saattaa löytyä apua paremmin.

      • Mio

        Sianlihaa 200g
        Syömäkelpoinen puu sieni 50g
        Bambun versoja 50g
        Setripuu mehua kiehuvana
        Kasvisrasvaa
        Sipulia
        inkivääriä (riisi)
        valkosipulia (riisi)
        Punapippuri
        Suola
        Viinietikka
        Valkoinen sokeri
        Soijakastike
        Vesi kiinteä jauhot
        maku puhdas (hajuöljy)
        Viini

        Höyrystä ensin suikaleiksi paloteltu sianliha, paloittele punapippuri. Valmista ohut riisi, lisää sienet ja sen jälkeen viipaloi bambunversot. höyrystä, paloittele ja suikaloi. Huolehdi, että lihasuikaleet kostutetaan viinissä, sekoita jauhot suolaveteen. sekoita sokerit, etikka, soijakastike ja rasva, paista pannulla. Kun kiehuva vesi on muuttunut kiinteäksi, lisää 5g mehua. kaada pannuun öljyä ja käytä sianlihat nopeasti pannulla, paista nopeasti molemmin puolin. lisää punapippuri. Mausta riisit pippurilla, inkiväärillä ja valkosipulilla. Lisää bambunversot ja "puu sieni suikaleet" kääntele ja paista. Kaada oikein hyvää setipuumehua, kertaa paistaminen, ja laita sipuli päälimmäiseksi.

        Suomensin kiinankielisestä keittokirjasta ja tekstissä luultavasti on virheitä, mutta kai tämä resepti silti toimii. Itse ajattelin kokeilla tuota tänään.


      • plaah :P

        Itse käsitin että tarkoitetaan sitä ruokaa jota myydään aina kiinalaisissa ravintoloissa...


    • luulo ei tiedon väär
    • tsing tsong

      Kirjastoissa - jos haluat kirjaa lueskella illallla lampun valossa - on ollu sellanen paksu kirja ku "Klassinen kiinalainen keittiö" - kivaa luettavaa hyvin valokuvin.

    • täsrä se alkaa
    • kotikokki3

      Itse paistaisin sipulia ja possunsuikaleita voissa, lisäisin bambunversot sekä herkkusienet joukkoon, anna porista hetken aikaa pienellä tulella.

      Kulhoon Sakea eli japanilaista riisiviiniä, soijakastiketta ja ripaus sokeria. Siinä kastikkeenpohja joka antaa makua ruokaan. Kiehauta ja nauti. liemipohjan voi tehdä tunnin aiemmin kulhoon jääkaappiin maustumaan.
      Sama liemipohja sopii erinomaisesti moneen haudutettavaan keitto- ja kastikeruokaan.

    • tsinkki

      Viime aikoina mielestäni paras kiinalaiseen ruokaan tutustuttava ohjelma on http://www.ruutu.fi/ohjelmat/kiinalaisen-keittion-herkut/kausi-1-jakso-2-gokin-perheen-suosikit.

      Hyvin yksinkertaisesti valmistettua kiinalaista ruokaa helpoin reseptein, hyvin toteutettuna ja kun tseffikin on kiinalainen niin luulisi ruoan olevan aitoa.

      Erityisesti pidän ohjelman kiireettömästä tunnelmasta, hyvistä ohjeista välineiden hankintaan, ruoan pitämisessä simppelinä niin mausteiden, raaka-aineiden kuin valmistuksen suhteen (ruoka yleensä on parasta ilman hihistelyä valmistettuna).

      Suosittelen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ikävöin sinua kokoyön!

      En halua odottaa, että voisin näyttää sinulle kuinka paljon rakastan sinua. Toivon, että uskot, että olen varsin hullun
      Ikävä
      61
      4378
    2. KALAJOEN UIMAVALVONTA

      https://www.kalajokiseutu.fi/artikkeli/ei-tulisi-mieleenkaan-jattaa-pienta-yksinaan-hiekkasarkkien-valvomattomalla-uimar
      Kalajoki
      149
      3165
    3. Jos sinä olisit pyrkimässä elämääni takaisin

      Arvelisin sen johtuvan siitä, että olisit taas polttanut jonkun sillan takanasi. Ei taida löytyä enää kyliltä naista, jo
      Tunteet
      48
      2482
    4. Kadonnut poika hukkunut lietteeseen mitä kalajoella nyt on?

      Jätelautta ajautunut merelle ja lapsi uponnut jätelautan alle?
      Kalajoki
      50
      2407
    5. Hukkuneet pojat kalajoella pakolaisia?

      Eivät osanneet suomea nimittäin.
      Maailman menoa
      98
      2065
    6. Älä mahdollisesti ota itseesi

      En voinut tietää. Sitäpaitsi.. niin
      Ikävä
      24
      1883
    7. Ota nainen yhteyttä ja tee Tikusta asiaa?

      Niin sitten minä teen Takusta asiaa.
      Ikävä
      30
      1616
    8. Joku hukkui Hyrynsalmella?

      Oliko mökkiläinen taas?
      Hyrynsalmi
      23
      1612
    9. Mitä sinä mietit

      Mies?
      Ikävä
      154
      1451
    10. Metsästysmökki

      Metsästyskortti saapui. Lisäksi metsästysmökki varata!
      Kuhmo
      34
      1253
    Aihe