Ei löydy sellaista reseptiä kuin Possua,bambua ja herkkusieniä...Mistä sellasen reseptin saisi?Tosi hyvää on ja haluaisin kokeilla kotona että tuleeko siitä sama hyvää ku mitä kiinalaisissa on...Ja asiallisia vastauksia Kiitos.
Mistä saa kiinalaisia kunnon reseptejä?
14
6017
Vastaukset
- peruswokki
http://www.kimpale.org/index.php?l=pos
http://www.finfood.fi/finfood/ff2.nsf/printpage/F33C48FC5E7A2142C225705B0042DF1A?opendocument
http://www.pirkkatori.com/0713.html
http://www.sikayrittajat.fi/?id=2664DEDE-29084D38909E-3F21CADD5986
http://www.kotijakeittio.fi/ruoka/lihajalintu/_a48062/
Lisää bambu ja herkkusienet ja poista muua tarpeeton.
pikaruoka
http://myenergy.fi/reseptit.php?resepti=24830
Tykötarpeet mm
http://www.siam-house.fi/tuote_tiedot.php?id=531
http://www.lintulaakso.net/kallionbasaari/luettelo.php
http://www.lintulaakso.net/kallionbasaari/puoti.php?puoti=aseanic
Tai suurimpien markettien etnohyllyiltä- Laatutietoinen nautiskelija
Porsaan ulkofilettä suikaloidaan ohuiksi kengänauhan paksuiseksi suikaleiksi poikkisyin. Pannulle öljyä ja tavallista sipulia ohuina renkaina. Kuullotetun sipulin joukkoon lisätään vähitellen possun suikaleet. Jatketaan paistamista, mutta ei anneta lihojenkaan ruskistua. Lisätään valutetut viipaloidut herkkusienet ja valutetut bambun versot. Lisätään soijaa ja mustapippurirouhetta sekä tilkka vettä. Keitetään kunnes lihat ovat kypsiä. Tarkistetaan suola. Tarjoillaan hyvän jasminriisin kera. Helppoa ja maistuvaa, tuskin kuitenkaan aitoa kiinalaista, koska ei vedä edes silmiä vinoon.
- Laatutietoinen nautiskelija
Laatutietoinen nautiskelija kirjoitti:
Porsaan ulkofilettä suikaloidaan ohuiksi kengänauhan paksuiseksi suikaleiksi poikkisyin. Pannulle öljyä ja tavallista sipulia ohuina renkaina. Kuullotetun sipulin joukkoon lisätään vähitellen possun suikaleet. Jatketaan paistamista, mutta ei anneta lihojenkaan ruskistua. Lisätään valutetut viipaloidut herkkusienet ja valutetut bambun versot. Lisätään soijaa ja mustapippurirouhetta sekä tilkka vettä. Keitetään kunnes lihat ovat kypsiä. Tarkistetaan suola. Tarjoillaan hyvän jasminriisin kera. Helppoa ja maistuvaa, tuskin kuitenkaan aitoa kiinalaista, koska ei vedä edes silmiä vinoon.
Jos haluaa ruoasta kiinalaisemman näköisen, kastikkeen voi suurustaa maissi tai perunajauhoilla hieman paksummaksi. Kannattaa valita soijaksi sienenmakuinen soija. Sitä myydään ainakin Thai-kaupoissa.
- vaatii ihan omat
Laatutietoinen nautiskelija kirjoitti:
Porsaan ulkofilettä suikaloidaan ohuiksi kengänauhan paksuiseksi suikaleiksi poikkisyin. Pannulle öljyä ja tavallista sipulia ohuina renkaina. Kuullotetun sipulin joukkoon lisätään vähitellen possun suikaleet. Jatketaan paistamista, mutta ei anneta lihojenkaan ruskistua. Lisätään valutetut viipaloidut herkkusienet ja valutetut bambun versot. Lisätään soijaa ja mustapippurirouhetta sekä tilkka vettä. Keitetään kunnes lihat ovat kypsiä. Tarkistetaan suola. Tarjoillaan hyvän jasminriisin kera. Helppoa ja maistuvaa, tuskin kuitenkaan aitoa kiinalaista, koska ei vedä edes silmiä vinoon.
mausteensa, että siitä tulisi vähänkään kiinalaisen makuista. Soijakastike on tavallisimmasta päästä, osteri-, mustapapu- kastikkeet, ja seesamiöljy myös.
- helsingissä*
Helsingissä Itäkeskuksesssa ja asematunnelissa on kirjatorin myymälä. Siellä on usein alennuksessa kiinalaisten ruokien keittokirjoja, käväisepä hankkimasssa.
- tonppelo
Mikä tossa nyt on se kysymys? Jos haluat ruoan possua, bambua ja herkkusieniä noilla tiedoilla niin kai se tehään niin et sekotat noi ainekset keskenään ja syöt? Auttaisi varmaan pikkasen kun kertoisit haluatko siitä tulista, inkivääristä, makeaa, soijaista, hapanimelää vai mitä ja onko se esim. wokattu riisin kanssa, wokattu pelkästään, tehty kastikkeeksi, keittona vai grillattuna. Tolla tavalla nimetty ruoka kun ei oikeen anna vihjettä miltä se just siinä puljussa on maistunut jossa oot sitä syönyt. Ethän sä varmaan kysy että miten tehdään "jauheliharuoka" kun kerran sitä söin yhessä paikassa ja se oli hyvää... Vähän järjenkäyttöä kysymyksiin niin saattaa löytyä apua paremmin.
- Mio
Sianlihaa 200g
Syömäkelpoinen puu sieni 50g
Bambun versoja 50g
Setripuu mehua kiehuvana
Kasvisrasvaa
Sipulia
inkivääriä (riisi)
valkosipulia (riisi)
Punapippuri
Suola
Viinietikka
Valkoinen sokeri
Soijakastike
Vesi kiinteä jauhot
maku puhdas (hajuöljy)
Viini
Höyrystä ensin suikaleiksi paloteltu sianliha, paloittele punapippuri. Valmista ohut riisi, lisää sienet ja sen jälkeen viipaloi bambunversot. höyrystä, paloittele ja suikaloi. Huolehdi, että lihasuikaleet kostutetaan viinissä, sekoita jauhot suolaveteen. sekoita sokerit, etikka, soijakastike ja rasva, paista pannulla. Kun kiehuva vesi on muuttunut kiinteäksi, lisää 5g mehua. kaada pannuun öljyä ja käytä sianlihat nopeasti pannulla, paista nopeasti molemmin puolin. lisää punapippuri. Mausta riisit pippurilla, inkiväärillä ja valkosipulilla. Lisää bambunversot ja "puu sieni suikaleet" kääntele ja paista. Kaada oikein hyvää setipuumehua, kertaa paistaminen, ja laita sipuli päälimmäiseksi.
Suomensin kiinankielisestä keittokirjasta ja tekstissä luultavasti on virheitä, mutta kai tämä resepti silti toimii. Itse ajattelin kokeilla tuota tänään. - plaah :P
Itse käsitin että tarkoitetaan sitä ruokaa jota myydään aina kiinalaisissa ravintoloissa...
- luulo ei tiedon väär
http://koti.mbnet.fi/~vide/ruokaohjeet.htm#kiina
http://www.finefoods.fi/ruokakulttuurit/kiina/
jätä pois aineet, joita et "tunne", niin ei ole alkuperäistä.
Maistelemalla se oppi kasvaa
umami = 6 mauste on glutamaattia ja aiheuttaa kiinasyndrooman. - aito_maku
Tässä mainio "kiinalainen kalapata".
http://johannatukiainen.seiska.fi/2012/04/20/kokkasin-yhden-pravuuriruokani-perheelleni-tukholmassa-ja-sain-arvostelut/ - tsing tsong
Kirjastoissa - jos haluat kirjaa lueskella illallla lampun valossa - on ollu sellanen paksu kirja ku "Klassinen kiinalainen keittiö" - kivaa luettavaa hyvin valokuvin.
- täsrä se alkaa
- kotikokki3
Itse paistaisin sipulia ja possunsuikaleita voissa, lisäisin bambunversot sekä herkkusienet joukkoon, anna porista hetken aikaa pienellä tulella.
Kulhoon Sakea eli japanilaista riisiviiniä, soijakastiketta ja ripaus sokeria. Siinä kastikkeenpohja joka antaa makua ruokaan. Kiehauta ja nauti. liemipohjan voi tehdä tunnin aiemmin kulhoon jääkaappiin maustumaan.
Sama liemipohja sopii erinomaisesti moneen haudutettavaan keitto- ja kastikeruokaan. - tsinkki
Viime aikoina mielestäni paras kiinalaiseen ruokaan tutustuttava ohjelma on http://www.ruutu.fi/ohjelmat/kiinalaisen-keittion-herkut/kausi-1-jakso-2-gokin-perheen-suosikit.
Hyvin yksinkertaisesti valmistettua kiinalaista ruokaa helpoin reseptein, hyvin toteutettuna ja kun tseffikin on kiinalainen niin luulisi ruoan olevan aitoa.
Erityisesti pidän ohjelman kiireettömästä tunnelmasta, hyvistä ohjeista välineiden hankintaan, ruoan pitämisessä simppelinä niin mausteiden, raaka-aineiden kuin valmistuksen suhteen (ruoka yleensä on parasta ilman hihistelyä valmistettuna).
Suosittelen.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1135203
- 675014
- 904084
Miten mä olisin
Rohkeampi lähestymään häntä. En tiedä. En osaa nykyään edes tikusta tehdä asiaa vaan käyttäydyn päin vastoin välttelen.753590Anteeksi kun käyttäydyn
niin ristiriitaisesti. Mä en usko että haluaisit minusta mitään, hyvässä tapauksessa olet unohtanut minut. Ja silti toiv603168- 432771
- 152287
Yritän tänään laittaa taajuudet kohdilleen
Jotta törmätään kirjaimellisesti. Ei tätä kestä enää perttikään. Olet rakas ❤️461868- 381750
Onko kaivattusi
kyltymätön nainen, pystyisitkö olemaan hänelle loputon mies, vai meneekö toisinpäin.371608