Kristitty

Félin

Ymmärrän että gootteja ärsyttää se että heidän pukeutumistaan kommentoidaan ilkeästi yms. ja minunkaan mielestäni kaikkea ei tarvitsisi ääneen sanoa. Mutta eikö se koske sitten goottejakin.
Olen kristitty, ja parhain ystäväni on gootti.
Ja auta armias kun kuljen hänen kanssaan. No ensiksi minuakin saatetaan luulla gootiksi. Pukeutumiseni on usein tummaa, minulla on ihan luonnostaan suuret "kissansilmät" joissa on pitkät tummat ripset yms. mutta sitten kun selviää että olen "uskovainen hihhuli" niin jo alkaa haukkuminen. En ole koskaan ketään yrittänyt käännyttää, enkä tule yrittämäänkään. Jokainen saa uskoa mihin tahtoo tai sitten ei mihinkään. Enkä minä puhu pelkästään uskonnosta, en tosiaankaan!
Sitäpaitsi jos tarkoiksi mennään goottilaisuus kuvasti alunperin uskonnollisuutta. Mutta tiedän että ajat ovat muuttuneet, ei ennen kuulunut goottiuteen neon värit sun muu sellainen. Tosin ei sen enempää historiaa. Mutta onko liikaa pyydetty että ei tuomittaisi ihmisiä pukeutumisen, uskonnon tai minkään tuollaisen perusteella. Olen avoin uusille ihmisille, etkö sinäkin voisi olla?
Ystävättäreni onneksi arvostaa minun näkymyksiäni ja joskus pelkällä mielenkiinnolla kysyykin jotain. Kysyn minäkin hänen mielipiteitään asioista ja kuuntelen mielenkiinnolla. Kysymys kaikille gooteille: miksi on aivan ylitsepääsemättömän kauheaa edes olla ystävällinen Jumalaan uskovalle?

8

1517

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • FrozenCorpse

      Minä itse olen ateisti hevari, joka toisinaa pukeutuu myös goottityyliin ja ihan tavallisiin vaatteisiin. Järkeään saa käyttää ja käytöstavat kunniaan, joku raja kaikessa. Olet siinä oikeassa, että kaikki olkoon juuri sitä mitä haluavat niin kauan kuin siitä ei ole muille haittaa. Minä olen joku kummallinen jeesusmagneetti, kun kadulla pariskunnat tulee sanomaan, että heillä on minulle mielenkiintoista lukemista, tyrkyttävät vihkoja ja lappujaan tai vain sanovat että jeesus rakastaa sinua.
      Usein uskovat mielletään juuri näiksi edellämainitsemikseni kiihkoilijoiksi ja kaikki yleistetään siihen samaan.

    • vampyrli

      "Kysymys kaikille gooteille: miksi on aivan ylitsepääsemättömän kauheaa edes olla ystävällinen Jumalaan uskovalle?"
      useat ihmiset laskevat minut gootiksi ja taidan kyllä itsekkin laskea. ja ei se minulle ole ylitsepääsemättömän kauheaa olla ystävällinen Jumalaan uskovalle. itsekkin uskon Jumalaan ja tähän kaikkeen muuhun mikä kuuluu kristittynä olemiseen, olen myös isonen ja lähes puolet ystävistäni ja kavereistani on isosporukoista.
      yksi pieni pyyntö, älä stereotypioi, eivät kaikki gootit ole satanisteja, saatananpalvojia taikka muita kristittyjen/uskovien vihaajia (kuten varmasti olet huomannut tästä gootti ystävästäsi)(itse asiassa en usko kovinkaan monen gootin nyt niin suuressa määrin vihaavan yhtäkään uskovaa, lukuunottamatta niitä jotka tyrkyttävät omaa uskoaan/uskontoaan).

    • feenrizzz

      ei ole mitään järkeä kaveerata sellaisten typerien ihmisten kanssa jotka pitävät elämänsä peruspilareina sellaisia satuja..en kyllä ole gootti

    • Jos tarkoiks mennää ni gootti nimitys ei kuvastanut uskonnollisuutta alunperin vaan nimitys tuli ruotsista göötanmaalta kun jotkut soturit lähti sieltä keski-eurooppaan tekemän ties mitä. Ja skandithan on ollu miekka kilpi aikaan hartaita kristittyjä. Mut ei mulla kristittyjä vastaa mitää oo nii kaua kunha pysyy erossa musta.

      • uip

        Tietää muuta. Mikään absoluuttinen tiedonlähde se ei tietenkään ole.

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Gootit


    • yleistää.

      Myös osa gooteista on uskovaisia, "jopa" kristittyjä.

      • Repentance

        Jeps. Itse olen uskis ja gootti. Olen kiinnostunut nimenomaan ortodoksisesta kristillisyydestä ja kirkkokunnan vaihto on varmaan edessä tulevaisuudessa.


    • Striking-Fire

      En tiedä mikä tarkalleenottaen on "gootin" määritelmä, mutta vastaanpa kuitenkin.

      Moni saattaisi ulkonäköni perusteella sanoa gootiksi, mutta itse katson osuvammiksi määritelmiksi bläkkäri ja satanisti.

      Itselläni ei ole tapana mennä arvostelemaan muita ulkonäön, maailmankatsomuksen tai pukeutumisen vuoksi, en katso, että itselläni olisi siihen varaa saati tarvetta. Toisten arvostelu ei kasvata itsetuntoani tai egoani, tuntisin itseni lähinnä typeräksi laukoessani mielipiteitäni ihmisistä julkisesti.

      Mutta niin kauan ihmisillä on käytössään aivokapasiteetistaan niin pieni osa kuin tätä nykyä on, tullaan aina kiistelemään näkökannoista, sotimaan uskonnon nimissä ja arvostelemaan muita ulkonäön vuoksi.

      Ihmisten ajatusmaailma yleisestiottaen kiertää niin pientä kehää, ettei muunlaiselle aivotoiminnalle ole mahdollisuutta, valitettavasti.

      Lähes jokaisellahan ainakin alitajuisesti pyörii jatkuva vertailu muita saman lajin edustajia kohtaan; miten olen parempi, fiksumpi, kauniimpi, menestyvämpi ja vahvempi ihminen kuin tuo ja tuo ja tuo...

      Jokanen tyylillään sanoo setä.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 145
      4097
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      112
      3700
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      20
      2575
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1871
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1727
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1619
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1595
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1523
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      90
      1496
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1491
    Aihe