Rakastan oskarinleikettä ja haluaisin itse tehdä, mutta se kastike? Olisiko täällä kokkia joka osaa sen valmistaa ja antaisi armeliaasti mulle reseptin? Kiitän ja pokkaan etukäteen.
Oskarinleike-kastike?
8
3448
Vastaukset
- Laatutietoinen nautiskelija
Jos et ole niin nokon-nuuka, tee bearnaise kastike
vaikka Knorrin jauheesta. Jos olet tarkka, tee sitten bearnaise itse. Choron kastikkeen siitä saat helpolla, lisäämällä bearnaisiin tomaattisosetta tai pyrettä, makuasia. Ammattilaiset varmaan kertovat sinulle hienommat synsteemit, mutta tuokin on varsin yleisesti rafloissa käytössä, tai oli, ei kai ole trendikästä syödä leikettä nykyään, Ei ainakaan oskaria.Osakrinleikkeestähän on hauska tarina:
Tukholman Oopperakellari - vieläkin vahvasti pystyssä ja monen klassikon kotikeittiö - teki kuningas Oskar II:lle annoksen, jossa oli pyöreäksi muotoiltu vasikanleike ja sen päällä hummerin saksilihat kuvaamassa O-kirjainta ja kaksi parsanpalaa kuvaamassa II-lukua. Siis OII=Oskar II.
Lisäksi mukana oli choronkastiketta ja joidenkin lähteiden mukaan myös mustaa tryffeliä, jolla tehtiin kuninkaan kruunu. Vähän niinkuin Tournedos Rossini, mutta jonkin verran eri tykötarpeilla.- Alkuperäinen olisi kiva
crudo kirjoitti:
Osakrinleikkeestähän on hauska tarina:
Tukholman Oopperakellari - vieläkin vahvasti pystyssä ja monen klassikon kotikeittiö - teki kuningas Oskar II:lle annoksen, jossa oli pyöreäksi muotoiltu vasikanleike ja sen päällä hummerin saksilihat kuvaamassa O-kirjainta ja kaksi parsanpalaa kuvaamassa II-lukua. Siis OII=Oskar II.
Lisäksi mukana oli choronkastiketta ja joidenkin lähteiden mukaan myös mustaa tryffeliä, jolla tehtiin kuninkaan kruunu. Vähän niinkuin Tournedos Rossini, mutta jonkin verran eri tykötarpeilla.Tarkoitan siis se aito kastike. Kiitos tarinasta ja edelliselle ohjeesta, mutta kiitos vastaanotan lisää ohjeita.
- nimessä, mutta
crudo kirjoitti:
Osakrinleikkeestähän on hauska tarina:
Tukholman Oopperakellari - vieläkin vahvasti pystyssä ja monen klassikon kotikeittiö - teki kuningas Oskar II:lle annoksen, jossa oli pyöreäksi muotoiltu vasikanleike ja sen päällä hummerin saksilihat kuvaamassa O-kirjainta ja kaksi parsanpalaa kuvaamassa II-lukua. Siis OII=Oskar II.
Lisäksi mukana oli choronkastiketta ja joidenkin lähteiden mukaan myös mustaa tryffeliä, jolla tehtiin kuninkaan kruunu. Vähän niinkuin Tournedos Rossini, mutta jonkin verran eri tykötarpeilla.tarkoitus hyvä 10!
- vanha kokki
nimessä, mutta kirjoitti:
tarkoitus hyvä 10!
Sauce Choron, Bearnaise-kastiketta kohon on lisätty puhdasta tomaattisosetta, joten kastike on punertavaa.
Berniläinen kastike (sauce bearnaise): Marunaa tai rakunaa ja viinietikkaa ja vähän vettä, murskattua valkopippuria, sipulia ja persiljaa keitetään mausteliemeksi, kunnes pohjalla on vain vähän lientä jäljellä. Kattila nostetaan jäähtymään ja liemi siivilöidään. Siivilöinnin jälkeen liemeen lisätään hieman cayennepippuria sekä silputtua rakunaa ja persiljaa. (Joskus hieman kirveliä lihalientä).
Astia nostetaan vesihauteeseen ja liemeen lisätään munan keltuaisia, koko ajan vispaten. Kun seos alkaa saota, aloitetaan kirkastetun sulan voin varovainen lisäys ohuena nauhana, koko ajan kastiketta vispaten. Kastikkeen tulee olla paksua keltaista ja vihreäpilkullista sekä täyteläisen makuista. Alkuperäinen olisi kiva kirjoitti:
Tarkoitan siis se aito kastike. Kiitos tarinasta ja edelliselle ohjeesta, mutta kiitos vastaanotan lisää ohjeita.
Tuossa antoi ylempänä Vanha Kokki vastaanpanemattoman Bearnaisen ja Choronin ohjeen - itsetehtynä aivan herkkua!
Tämä Oskarinleike kuuluu käsittääkseni sellaisiin iltapalaleikkeisiin - eräänlaiseen ruokaisan voileivän kategoriaan - nattmatiin? Aikanaan hienot ihmiset kun tulivat oopperasta, teatterista tms. käväisivät matkalla kotiin iltapalalla syömässä jonkin tällaisen: Oskarinleikkeen, Oopperaleivän tai jonkin muun, varsin ruokaisan herkun.
Nykyäänhän iltapalaksi saatetaan tarjota jotain pasteijaa, piirasta, kiusausta, mutta ei enää tällaisia voileipiä ja leikkeitä. Sääli?- vastanneille
vanha kokki kirjoitti:
Sauce Choron, Bearnaise-kastiketta kohon on lisätty puhdasta tomaattisosetta, joten kastike on punertavaa.
Berniläinen kastike (sauce bearnaise): Marunaa tai rakunaa ja viinietikkaa ja vähän vettä, murskattua valkopippuria, sipulia ja persiljaa keitetään mausteliemeksi, kunnes pohjalla on vain vähän lientä jäljellä. Kattila nostetaan jäähtymään ja liemi siivilöidään. Siivilöinnin jälkeen liemeen lisätään hieman cayennepippuria sekä silputtua rakunaa ja persiljaa. (Joskus hieman kirveliä lihalientä).
Astia nostetaan vesihauteeseen ja liemeen lisätään munan keltuaisia, koko ajan vispaten. Kun seos alkaa saota, aloitetaan kirkastetun sulan voin varovainen lisäys ohuena nauhana, koko ajan kastiketta vispaten. Kastikkeen tulee olla paksua keltaista ja vihreäpilkullista sekä täyteläisen makuista.Tänään yritän parhani ja nautiskelen.
- Anonyymi
Sauce Bearnaise ei ole suomeksi berniläinen kastike vaan bearnilainen kastike. Bearn on Ranskassa ja Bern Sveitsissä. Kastike on siis saanut nimensä Bearnin mukaan.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1221701
Miksköhän mä oon tuolla
Joskus antanut ymmärtää että olisin sun rinnoista pelkästään kiinnostunut 😂😁🤭 ja sä säikähdit että koskisin ilman lup161382Heti kun luomisen motiivi tuli esiin - se haisi RAAMATULLISELTA TARINALTA ISOISÄSTÄ, JOLLA ON PARTA
Pinnalliset käsitykset korkeammasta Todellisuudesta Heti kun luomisen motiivi tuli esiin - se haisi RAAMATULLISELTA TAR329982- 61980
- 65826
J miehestä oikeaa
Nimeä ei voi tänne julkaista mutta kannattaa olla varuillaan jos ”aistit” auki t nainen78816- 1770
- 46741
Kysyit firman bileissä..
.. että tulisinko luoksesi yöksi... Oliko se vain heitto. Mitäs jos olisin tullut? Naiselta9671Miksi Suomessa uskotaan Usan kanssa tehtyihin sopimuksiin
Kaikki viestit Usan suunnasta on ollut jo pitkän aikaa sen kaltainen että muiden liittolaismaidenkin sotilaallista autta62658