ENERGIAN TARVE YNM.

rahkaholisti

onko hyvä syödä joka päivä 1prk rasvatonta maitorahkaa? Olen kuullut että liika proteiini muuttuu rasvaksi jos sitä ei kuluta. Joka päivä teen evääksi juoman joka sisältää 1prk rasvatonta jugurttia, 1prk rasvatonta maitorahkaa ja loput mitä on tilaa kevyt mehukeittoa, siis 05 litran tetraan. Onko tästä haittaa jos ei liiku? Onko tämä hyvä liikunnan jälkeen vai tarvitaanko lisää proteiinia? Mikä on 70/175 kokoisen 18 vuotiaan opiskelijan energian tarve? entä proteiinin? Kiitos kaikille jotak vaivautuu auttamaan :)

4

1932

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sopivaa...

      ruokaa vaikka joka päivä syötynä, liikuit tai et. Jos syöt enemmän kuin kulutat, ylimäärä muuttuu rasvaksi, sillä ei ole merkitystä mistä ravintoaineista ylimäärä on peräisin. Proteiinin tarve kaikenikäisillä on vähintään gramma painokiloa kohti, liikuntaa harrastavilla puolitoista/painokilo.

      Esimerkiksi maitorahkassa proteiinia on n. 10 g sadassa grammassa (tiedot www.fineli.fi), eli sinunpainoisesi pitäisi syödä 700 grammaa rahkaa päivässä saadaksesi minimimäärän proteiinia. Ja tuo on siis minimi, eli gramman/päivä. Sininpainoisesi proteiinintarve on siis 70-105 g/päivä. Eri ruoka-aineiden proteiinimäärät löytyvät tuolta yllämainitusta Finelistä. Yksi parhaista on broilerifile, jossa on 19 % proteiinia. Proteiinipitoisia ruokia saa siis syödä melko paljon että tarvittava määrä tulee täyteen.

      Sinun ikäisesi ja painoisesi energiantarve on kalorilaskuri.fi -sivujen mukaan noin 1900 - 1950 kcal päivässä, ja tämä ei vielä sisällä minkäänlaista liikuntaa. Tuossa on oletuksena, ettet kävele koulumatkoja tms. vaan kuljet kaiken bussilla tai autolla tms. Jos liikut jalan tai pyörällä, se nostaa energiantarvettasi jonkin verran yli 2000 kcal:n/päivä. Liikuntaharrastukset kuluttavat sitten jo enemmän, jos niitä on, ja niiden kulutus täytyy laskea noiden päälle.

    • Salmama

      Kaikki liika energia varmasti muuttuu rasvaksi, jos sitä ei kuluta. Niin hiilihydraatit kuin proteiinitkin. 1 prk rahkaa päivässä on ihan hyvä tapa jos kalorien kokonaissaantiin kiinnittää huomiota. Yhdessä rahkapurkissa on n. 25g proteiinia, kun päivän proteiinitarve on vähintään 80g. Yksi suositus on, että proteiinia tulisi saada 1,5 g per painokilo -joidenkin mielestä jopa 2g, mutta se tuskin on tarpeen jos ei harrastaa aktiivisesti liikuntaa. Näin ollen sinun protskutarve voisi olla 1,5g x 70 = 105g.

      Energiankulutustasi voit arvioida esim. energynet sivuilla. Googleta "energynet", pitäisi löytyä.

    • myös rasvaa

      Oletko muuten turvannut rasvansaantisi, kun tuo mainitsemasi ateria oli täysin rasvatonta. Pehmeän rasvan saanti on elimistölle erittäin tärkeää. Kaikkea rasvaa ei missään nimessä saa laihduttaja tai kevyen ravinnon suosija kokonaan karsia ruokavaliosta.

      http://www.poliklinikka.fi/?page=1693652&id=5879710

      Itse laitan oman rahkajogurttiherkkuni joukkoon teelusikallisen sitruunanmakuista rypsiöljyä, kun muutenkin maustan sen sitruunaesanssilla/mehulla, makeutusaineella ja vaniljasokerilla.

      http://www.mildola.fi/FIN/product/retail/

    • jaakkojake

      Normaali proteiini määrä on 0,8 grammaa painokiloa kohden,bodarilla 2,0 ja enemmänkin.Mutta olen kuullut että 50 grammaa proteiinia riittää aikuiselle päivässä.
      proteiinipitoisia ruokia (edullisia sellaisia)
      -kaloista eniten tonnikalassa
      -maapähkinät muut pähkinät (maapäkinät halvimpia)
      -maito,jugortti,juusto
      -kananmunat 1muna noin7-8g proteiinia
      -Auringonkukan siemenet(

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2703
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2290
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2040
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      14
      1775
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1701
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1676
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1676
    8. 92
      1602
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe