Mitä teet jos perunamuusia jää tähteiksi paljon? (Tein eilen ison mällin perunamuusia eikä sitä ole syömässä pariin päivään ketään)
a) pistät pakastimeen (onko järkevää?)
b) heität roskiin
c) käytät sen johonkin muuhun ruokaan, mihin?
Perunamuusia
11
768
Vastaukset
- kokokoko
yleensä teen iltapalaksi rieskaa tai seuraavana päivänä lounaaksi perunavelliä...sämpylätaikinaankin voi käyttää, jos ymmärsin oikein että sitä ei oltaisi syömässä kuin parin päivän päästä niin ehkä juuri sämpylät leipoisin ja pakastaisin ne....
- perhoneito
vähä öjyy muna jauhoo mausteita ja taputtelu runalliseen voukaan täyte ,,,,,,,,,,kinkkua,kalaa,mitä vaan kaapista löytyy ja juustoo munamaito.Sekun säveltää.;))
- paistinpannussakin
perhoneito kirjoitti:
vähä öjyy muna jauhoo mausteita ja taputtelu runalliseen voukaan täyte ,,,,,,,,,,kinkkua,kalaa,mitä vaan kaapista löytyy ja juustoo munamaito.Sekun säveltää.;))
paistaa vähin erin ja heitä sekaan vanha kastikkeenloppu, munaa ja muuta mukavaa. Parhaimmillaanhan se on parin päivän päästä, jos säilytät jääkaapissa.
- pakastaa...
...ihan sellaisenaan. Kannattaa pakastaa oikean kokoisina annoksina, jotka on sitten helppo ottaa sulamaan tarvittaessa.
Muita ehdotuksia...
- Perunaletut: http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/9123/Perunaletut
- Imelletty perunalaatikko: http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/226/Imelletty perunalaatikko
Ja ruokaa ei tietenkään(!) kannata ikinä heittää roskiin, jos se ei ole suorastaan pilaantunutta, ja jos mahdollisuus pakastamiseen tai "jatkokäyttöön" on olemassa. - nlkfdsnhalk
ite tekisin perunarieskaa: perunamuussia, 1-2kananmunaa ->sekota hyvin, lisää jauhoja sen verran että pystyt leipomaan lätyskän siitä ja sitten uuniin,, mikähän olis lämpötila.. oisko 225astetta ja niin kauan että on kypsaa-> ruskistunu pinnalta vähän
- CrystalCinnamon
Mitä millonkin.
Esimerkiksi sämpylöihin käytän jämät joskus. Joskus taas seuraavana päivänä vaikkapa lämmitän sen pannulla ja heitän makaroneja sekaan. Taikka sitten teen perunasose-jauhelihapaistoksen uunissa. - tonppelo
Njottas niinkin oudolle kun kuulostaa, niin tekee perus lämpösiä leipiä eli paahtaa leipiä (tähän toimii ruisleipäkin mitä parhaiten) kevyesti ettei tu lössöä uunissa ja sitten päälle jotaan perus kinkkua, tonnikalaa tai mikä ny maistuu ja rehuja ja siihen päälle vähäsen sitä muussia (jos plöröä niin kananmunan voi vatkuttaa sekaan) ja päälle juustoa ja uuniin gratinoitumaan. tulee oikeen hyviä ja ruokasia leipiä jotkaa sopii salaatin kanssa vaikka pääruuaksi ja samalla pääsee eron vanhoista leivistäkin!
- munia ja leipää
Jostain syystä tungin samalle pannulle vaaleaa leipää (sitä, jossa ei ole mitään terveellistä) ja kananmunia ja siitäkös sai makoisan aamiaisen. Joku klassikko varmaan.
P.S. Mitä soitat... - soittaisin
munia ja leipää kirjoitti:
Jostain syystä tungin samalle pannulle vaaleaa leipää (sitä, jossa ei ole mitään terveellistä) ja kananmunia ja siitäkös sai makoisan aamiaisen. Joku klassikko varmaan.
P.S. Mitä soitat...jos jostain Ibanezin saisin hommattua.
- ruokaa
soittaisin kirjoitti:
jos jostain Ibanezin saisin hommattua.
Mitähän ruokaa ja juomaa tarjoilisit Ibanezin rinnalla, alkajaisiksi.
Saisiko Ibanezin sopivasti sävytettynä kattaukseen ja seuralaiseen...
- Anonyymi
Yli jäänyt perunamuusi sopii erinomaisesti siirapilla makeutetun perunasosevuoan valmistamiseen. Valmistus on helppoa ja yksinkertaista. Moni valmistaa perunamuusia tarkoituksella niin runsaasti, että siitä saadaan valmistettua siirapilla makeutettu perunasosevuoka.
OHJE:
Lisää perunamuusiin maitoa niin että saat sakean vellimäisen soseen. Tarkista soseen suolaisuus maistamalla - yleensä muusin suola riittää, mutta jos on tarvetta lisätä suolaa, niin lisää harkitun maltillisesti. Lisää hiukan jauhoja maun mukaan.
Lisää tummaa siirappia noin ½-1 desilitra yhteen litraan sosetta. Sekoita tasaiseksi.
Laita sose voideltuun uunivuokaan ja lisää vuokaan soseen pinnalle voinokareita. Paista aluksi noin 200 asteisessa uunissa. Kun pintaan muodostuu väriä ja sose pyrkii kuplimaan, alenna uunin lämpötila noin 140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa täysiä vuokia.
Paista perunamuusista valmistettua siirapilla makeutettua perunasosevuokaa 1-3 tuntia.
*****************
Näin yksinkertainen ja helppo perunasosevuoka on valmis.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Hei sinä nainen
Haluan olla rehellinen – olet hämmentänyt minua todella paljon. En ota sinusta mitään selvää, ja ehkä juuri siksi huomaa843072Kelan perkeleellinen käytäntö
Kun äiti joutuu hakemaan Kelalta tukia vähien tulojen tähden, niin aina otetaan huomioon lapsen tilillä olevat rahat. Ei3162730Putin ei suostu tulitaukoon nyt kun Kurskin taistelut ovat kesken
ja venäjä on viimein päässyt niskan päälle, suuren ylivoiman turvin. Ukraina ilmeisesti suorittaakin taktista vetäytymi1911506Voi kulta rakas
Kyllä minäkin olen sinuun rakastunut. Oisit avautunut tunteistasi aiemmin niin ei tarvitsisi kiertoteitä kuulla tästä. �621202Martinan firma haastettiin käräjille
Seiska: Martinan firma haastettiin käräjille, taustalla outo rahasotku.2401141Miksi haluat satuttaa
Sillä tiedolla ettet välittäisi minusta vaikka se ei ole totta. Silti tiedän että rakastat minua edelleen. Niinkuin sano281011- 117960
- 70948
- 77945
- 72914