Muikun pakastus?

Yki99

Kertokaas kalojen ja kalaruokien asiantuntijat mikä on järkevä aika pitää muikkua pakastimessa?
Pidentääkö / lyhentääkö perkaus muikun säilytysaikaa ?
Pitääkö pistää jäisenä pannulle vai sulatetaanko täysin?
Tarkoituksena olisi nyt kun muikkua saa niin jemmata sitä että vois paistaa ja herkutella vaikka kevään eräretkillä.

7

19213

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ehdoton maksimi

      kalan pakastamiselle. Mieluiten korkeintaan yksi kuukausi.

      Mitä tarkoitat perkaamisella? Kai nyt kalat herra jumala sentään perataan heti kun ne pyydetään, ja ennen pakastamista!

      Sulata kalat ennen paistamista.

      • Anonyymi

        Pieniä, alle 10 sentin pituisia muikkuja on turha perata.


    • livo

      Tottakai, perkata,mutta pakstaminen tuntuu vähän oudolta,jos on pakko pakastaa niin korkeintaa 1kk.Ei se parane,ehkä just ja just voi syödä,jos ei ole saanut pitkään aikaan,siis muikkua.Tuore muikku se olla pitää.Iso vai pikku siinä sitä on pohtimista,joskus maistuu isompikin,mutta liha on parempaa ruodon lähellä.Ja suomalaista tietenkin,joskus voi kitkaan tulla Venäläistäki muikkua,mutta on kallista,(halvempaa ku suomalainen) mutta siinä voi olla syyhyä

    • Pakkasherrasmies

      Muikku säilyy pakastimessa kuulemma parhaiten, kun sen pakastaa pienen vesimäärän kanssa ”umpijäähän”.

      Omat kokemukseni muikun pakastamisesta ovat lähinnä olemattomat ja kokeiluista on niin kauan aikaa, että olisi kai parasta olla hiljaa. Yleisesti: mitä rasvaisempi kala on, sitä huonommin se säilyy pakastettuna. En pitäisi muikkua aivan vähärasvaisena.

      Isävainaa kasvatti aikoinaan kirjolohia verkkoaltaassa. Syksyisin teurastusaikaan minunkin kohtalonani oli saada niitä aina iso laatikollinen. En osannut niille juuri muutakaan tehdä kuin pakastaa. Ensimmäisen kuukausi jees, mutta sen jälkeen paras tuoreus oli mennyttä. Kun viimeisiä otettiin syötäväksi kolmen kuukauden kuluttua, oli niiden syöminen jo melkoista pakkopullaa. Ravinto-opillisesti kai vielä ihan syömäkelpoista tavaraa, mutta makuvirhe oli jo huomattava!

      Haukifileitä olen viime vuosina pakastellut jäiden sulamisen aikoihin, kun haukia saa kunnolla. Hauki säilyy vähärasvaisena paljon paremmin. Olen tehnyt haukipyöryköitä yli 6 kk pakastimessa olleista hauista, ja ihan herkullisia ovat vielä olleet! Haukea ei meillä juuri muussa muodossa syödäkään kuin pyöryköinä (keitetään valkoviinissä; keittoliemestä tehdään sitten suurustamalla ja maustamalla kastike).

      • Kemiläinen

        Homburgin haukea, se on hyvvää ja heleppua tehä.
        Paa enämpi juustua mitä ohojeesa ylleensä neuvothan.


      • Anonyymi

        Voi tyhmyyttä, jos haukea osaa oikeasti paistaa, se on todella hyvää ja helppoa paistaminen on. Moni ei vain osaa kalojen paistamista.
        Minä paistoin muutama päivä sitten 200 muikkua, nehän säilyy hyvin myös pakkasessa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka pistetty kylmäksi

      Ketähän joutunu puukkohipan uhriksi? Tietääkö kukkaan?
      Kajaani
      35
      3267
    2. Mietin että

      Onko tarinallamme vielä luvussa tilaa kohtaamiselle vai jääkö se tähän.
      Ikävä
      97
      1664
    3. Kaipaatko sinä

      Yhtään meidän katseita
      Ikävä
      136
      1565
    4. Mira Luoti ja Julkkisselviytyjät 2017 - Ketä kuumottaa juuri nyt?

      HS: Tässä ohjelmassa Mira Luoti kertoi kokeneensa seksuaalista väkivaltaa "PMMP-yhtyeen Mira Luoti kertoo Ylen uudessa
      Kotimaiset julkkisjuorut
      44
      1433
    5. Oletko samaa mieltä

      Että on parempi olla erillään?
      Ikävä
      91
      1270
    6. Törkeä eläinsuojelurikos Sonkajärvellä

      Pohjois-Savossa Sonkajärvellä noin 40 kissaa ja reilut 10 koiraa on jouduttu lopettamaan kaltoinkohtelun vuoksi, kertoo
      Sonkajärvi
      28
      1166
    7. Kirjallinen varoitus

      On annettu eräälle henkilölle. hyssytellään kuitenkin asiasta
      Äänekoski
      57
      1065
    8. MESTARI SIVALTAA JÄLLEEN

      https://www.is.fi/politiikka/art-2000011436243.html Suomen ainoa Mestari lausuu tosiasiat Sannasta , Tuomiojasta ja hil
      Kajaani
      235
      1005
    9. Julkisuuden henkilön päiväin päätös

      Sitä vaan, että kyllä nyt kaikki tietävät kuka oli Eemeli Peltola (kansanedustaja, joka päätti päivänsä eduskuntatalossa
      Sinkut
      270
      981
    10. Jotkut ihmiset pelkäävät syöpää sairastavaa

      On hauskaa, kun kertoo jollekin, että "minulla on syöpä". Jotkut käyttäytyvät kuin se olisi tarttuva tauti. Eivät uskall
      Sinkut
      125
      970
    Aihe