Muutoksia elämässä

Omituikku

Olen harrastanut joogaa reilun vuoden ajan ja sitäkautta aika moni asia on muuttunut elämässäni, mutta nyt tuntuu kuin olisin pudonnut yksinäiseen "tilaan/hetkeen" enkä tiedä miten täältä kömmitään ylös. Joogan kautta elämäni on rauhoittunut ja baareilut ja kuluttava elämä on jääneet vähemmälle (en silti ehdoton absolutisti ole ja toistaiseksi ainakin syön jonkin verran myös liharuokia - valikoivasti tosin).
Kaveripiiri on tottakai jatkanut omaan bailaamistaan ja jotenkin olen vain ajautunut kauemmaksi heistä. Kai se on tunnustettava että jotkut kavereistani kokevat minut nykyään jollaintapaa omituiseksi, kun en jaksa olla innostunut heidän viikonloppu kännäämisistään ja muistinmenetyksistään. Mutta kun ikä on jo reilusti päälle 30 niin luulisi sisältöä elämään löytyvän muualtakin kuin pintaliitobailaamisesta.

Uusia kavereita ei joogan kautta tällaisessa pikkuruisessa kaupungissa jossa asun, ole kuitenkaan tullut vastaan ja aika moni tuntuu saapuvan joogatunneille jo valmiiksi tutun kaverin kanssa. Olo on siis orpo kavereiden suhteen - seurustelusuhteesta nyt puhumattakaan.

Onko muilla samoja kokemuskia kaveripiirin vaihtumisesta tai tällaisesta putoamisesta "itse valittuun yksinäisyyteen" :)

3

878

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kanssamatkustaja

      Kuulostaa tutulta. Minulle se tapahtui jo parikymppisenä. Lopetin alkoholin käytön ja kukapa haluaa selvän ystävän mukaan katsomaan omaa örvellystään. Ja kukapa sitä haluaisi mennä katsomaankaan.
      Olen joogannut nyt kolmisen vuotta ja se on yksi parhaista asioista mitä minulle on tapahtunut. Olen henkisesti hyvinvoivampi ja olen kosketuksessa johonkin, mikä ei koskaan tule muuttumaan vaikka maa alta katoaisi. Anna prosessillesi aikaa. Olet ihan oikealla tiellä ,minkä varmaan tiedostatkin. Joogan myötä olen itse auennut siinä määrin, että vaikka itsensä kuunteleminen ja henkimaailman asiat ovat olleet itsestäänselvyyksiä jo kauan ennen joogaamista, ovat kokemukset syventyneet.
      Koska olen tällaisen henkisen tien valinnut, on selvää, että kaikkea kokemaani en voi jakaa edes ytävieni kanssa saati muiden läheisten. Onnekseni minulla on pari läheistä ystävää, joiden kanssa voin jakaa kaiken. Harmikseni he asuvat muualla. Yksinäisyydessä on se hyvä puoli, että on tilaa ajatella ja tutkia, päästä syvemmälle ajatuksissaan. Muista ettet oikeasti ole yksin, olemme kaikki yhtä :)

    • situme

      Hei!

      Voisiko olla apua siitä, että alkaisit katsella jotakin muuta,sosiaalisempaa harrastusta ohelle? Tosiaan, joogassa(siinä ryhmässä, jossa käyn) ei ole vuorovaikutusta ryhmäläisten kesken juuri ollenkaan. Mutta ihmeellisen hyvä ja yhdistävä henki leijuu silti aina tunnin kestäessä. Ehkä se on jotain sellaista,mistä tuo kanssamatkustaja mainitsi, ykseyttä? Minä en ole kovin paljoa muuttanut elämäntapojani tai muita harrastuksiani, mutta nyt kun sanot, on aina vain helpompaa olla juomatta viinaksia. Baarissa käyn silloin tällöin ystävien kanssa, ja joskus juhlitaankin perinteisesti. Mutta tuntuu hienolta se yhteys omaan mieleen ja mielen rauhoittuminen, mikä seuraa joogaharjoituksesta. Kun saa hetkittäin pois tai etemmäs sen hurjan ajatusten ja virikkeiden sähikäiskimpun, joka saa aikaan stressiä ja hampaiden kirskuttelua. Hyviä joogasessioita!

    • joogasta ja muusta

      Kuulostaa tutulta. Olen myös muiden asioiden kuin joogan myötä löytänyt itsestäni ihan uusia tasoja, joita ei ennen voinut saavuttaa. MIkä kaupunki on kyseessä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      115
      8992
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2653
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      129
      2400
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2009
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1756
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1550
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1517
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1438
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1306
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      5
      1267
    Aihe