jälkiruoaksi

fondueta

ollaan ajateltu pitää fondue ilta kavereitten kesken. Sitä juustoa ei olla koskaan maistettu eli saisiko sitä jotenkin melko valmiina ostettua, tai jotenkin helposti valmistettua?

Lisäksi ajateltiin sitten jälkkäriksi sitä suklaa fondueta. Olisikohan siihen jotain vinkkejä että olisi jotain erikoismakuja siihen suklaaseen mukaan. Esim sopisiko jokin likööri sekoitettuna suklaaseen (esim. Irish Coffee)? onko joku kokeillut. Tai miten kinuski onnistuisi suklaan sijaan. Miten semmoista herkullista kinuskia tehdään?

3

1362

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .....

      Juustofonduen tekoon on marketeissakin valmiita paketteja, joissa on ohjeet. Paketti on kai 3 hengelle, voi riittää neljällekin, kun teillä on myös tulossa tuo jälkiruoka.
      Perinteinen fondue tehdään esim gruyere-juustosta ja emmentaalista, ensinmainittua on nykyään tosi vaikea löytää kaupoista.

      Suklaafondueta en ole tehnyt, siihen varmaan löytyy ohje netistäkin.
      Juustofonduen jälkeen ainakin meillä padan (Hackman, terästä) pohja on aivan tatinassa, menee aikaa että sen saa pestyä, ratkaisisin suklaa-asian jollain muulla tavalla, esim löysä suklaakastike, joka pysynee hetken lämpimänä, jotta siihen voi dipata vaikka mureita keksejä, kakkupaloja, marjoja (tuoreita mansikoita talvella vaikea saada).

      Kinuskifondue:
      50 g voita tai margariinia
      1,5 dl fariinisokeria
      0,5 dl (vaaleaa) siirappia
      5 dl kuohukermaa
      0,5 - 1 dl manteli- tai pähkinärouhetta
      2 rkl maissitärkkelysjauhoja
      0,5 dl kermaa tai vettä (tärkkelystä varten)

      omena- tai päärynälohkoja tai banaanipaloja, tms dippaukseen.

      Pane rasva, sokeri ja siirappi fonduepataan ja keitä 1 minuutti.
      Sekoita kerma joukkoon ja keitä miedolla lämmöllä 3-4 minuuttia. Lisää manteli- tai pähkinärouhe.
      Sekoita maissijauhot kermaan/veteen ja valuta suurus ohuena nauhana pataan koko ajan sekoittaen. Jatka kuumentamista ja sekoittelua, kunnes fondue sakenee. Nosta pata jalustalle keittimen päälle ja pidä pienellä liekillä lämpimänä. Tarjoa hedelmänpaloja tms kastettaviksi.

      Ohje suoraan kirjasta: Fondyy- ja dippikirja (WSOY 1990)

    • tuntematon

      Hei kokeile piparminttufondantea. se on niiiiii hyvää! löydät sen täältä:
      www.yhteishyva.fi ja sit etsi piparminttufondant. se on ihan ok. siis aika hyvää. muista! se on makeaa! ei saa syödä liikaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tukalaa kuumuutta

      Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh
      Ikävä
      42
      2812
    2. Mansikkatiloilla hyväksikäytetään ukrainalaisia

      Työolot ovat surkeita ja palkka kelvoton. https://yle.fi/a/74-20172942
      Maailman menoa
      353
      2584
    3. Ensi kesänä

      Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta
      Ikävä
      56
      2305
    4. Sinä, ihastukseni

      Mitä haluaisit tehdä kanssani ensimmäisenä?
      Ihastuminen
      35
      2194
    5. Tiedät ettei tule toimimaan.

      Mielenterveys ei kummallakaan kestä.
      Ikävä
      25
      1733
    6. Okei, myönnetään,

      Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘
      Ikävä
      25
      1639
    7. Onko kaivatullasi

      himmeä kuuppa?
      Ikävä
      47
      1504
    8. Sokea "ystävälle"

      Oletko oikeasti noin sokea?
      Ikävä
      100
      1449
    9. En ymmärrä käytöstäsi

      Se on ollut eräänlaista hyväksikäyttöä. Että seura kyllä kelpaa palstan välityksellä silloin kun ei ole parempaakaan tek
      Ikävä
      139
      1395
    10. Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.

      Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa
      Kotimaiset julkkisjuorut
      64
      1253
    Aihe