Täältä kaapista löytyy vain nämä mausteet (ne, joihin ei ole lisätty suolaa ja voisi edes hieman ajatella):
1.Yrttiseos: timjami, rosmariini, oregano, kynteli, salvia
2.Curry
3.Inkivääri
Millä näistä kannattaa maustaa?, mielestäni hernekeitto yksistään on tylsää, mutta en haluaisi kovin hirveän erikoistakaan siitä loihtia, vaan haluan myöskin maistaa perinteisen hernekeiton maun.
Taitavien kokkien hernekeittoresepteissä olen löytänyt käytettävän ainakin timjamia, rosmariinia, currya ja inkivääriä osana muita lisättyjä mausteita ja ainesosia..mutta mitä näistä uskaltaa kokeilla, kun ei muita mausteita käytä?
mitä maustetta hernekeittoon?
12
12161
Vastaukset
- kardemummaa...
Jees..
sitäkin käyttää jotku hernekeitossaan. - Laatutietoinen nautiskelija
Hernekeittosi mausteeksi,hienonnettua sipulia, meiramia ja varovaisesti salviaa ja hiukan timjamia.
Äläkä unohda valkopippuriakaan. - ja kardemumma pois
Muut sopivat erinomaisesti! Vielä kun sulla olis valkosipulia, chiliä ja fenkolia. Ja lipstikkaa...
- keitin hernekeittoa
ja mausteeksi laitoin musta- ja maustepippuria, oreganoa ja timjamia. Ei lihaa keitossa, vain kasviksia ja keitin valmiiseen kasvisliemeen, jossa ei ole mitään säilöntä- ym. aineita.
- merilevää
antaa hyvän sivumaun. Valkosipuli on hyvä. Itse murennan Tempeh-nokareita tai hiukan tofua mukaan. Lusikallinen Miso-tahnaa antaa ruokaisan maun.
- on lisäksi
vanha klassillinen mauste on lisäksi sinappi. Usein lisätään vasta lautasella ja sekoitettava hyvin; käy myös luettelemiesi 1)-kohdan yrttien lisäksi.
- kasviskeitto
Paljon meiramia, vähän salviaa, mustapippuria, ruususuolaa ja kunnolla valkosipulia ja sinappia.
- ärt
Mun paras soppa sisältää: Herbamare-kasvisliemitiivistettä, meiramia, laakerinlehtiä, runsaasti inkivääriä, sekä valkosipulia jos sille päälle satun. Ja hyvää on1
- tonnikalaa kanssa
Näin se hernekeitto paranee!
Hei
Tärkeintä on että keität tarpeeksi kauan, neljä tuntia ainakin miedolla lämmöllä ja varot pohjaanpalamista. Neljä tuntia minulla on nyt 10 litran kattila hellalla ollut.
Neljä tuntia riittää.
Ei siis 1-2 tuntia riitä, silloin se jää vetiseksi.
http://jarinhotelli.blogspot.com
yst. jari- Antero_Rokka
500g kuivattuja herneitä ja 2,5 litraa vettä. Liotinveden korvaaminen uudella vedellä ennen keittämistä vähentää kuulemma ilmavaivoja.
1 kpl kasvisliemikuutioa.
2-3 hyppysellistä curryjauhetta, siis ihan vähän. Dominoiva curry voi pilata keiton tai sitä voi olla vaikeata syöttää muille.
1/2 kynsi valkosipulia. Valkosipuli antaa makuun mukavaa pyöreyttä ja täyteläisyyttä mutta sitäkään ei pidä käyttää liikaa.
n.2 teelusikallista meiramia. Meiramin voi lisätä kahdessa erässä, ensin puolet keittovaiheessa ja loput kun keittämisen loppuvaiheessa tarkistaa suolan.
1/4 teelusikallista rosmariinia.
5 kpl maustepippuria
1-2 laakerinlehteä heti alussa keitinveteen.
5 veiviä mustapippuria maustemyllystä
4 hyppysellistä korianteria
2 sipulia pilkottuna tai tuoreen sipulin voi korvata 2 tl sipulijauhetta.
Hieman suolaa jos liemikuutiosta tuleva suola ei riitä.
Sinappia maun mukaan.
Itse en pidä porkkanakuutioista hernekeitossa mutta viimeksi pistin 2 kuorittua kokonaista porkkanaa kiehumaan koko ajaksi ja nostin sitten valmiista keitosta pois. Porkkana antaa hieman makeutta keittoon.
Oregano on ihan kiva mauste mutta hernekeittoon en sitä käytä, vie ajatukset liikaa pitserian puolelle. - simppelisapuska
Ei mitään mausteita vaikka se kuulostaakin oudolta - vain vettä, herneitä ja vähän suolaa ja antaa muhia riittävän kauan - 3-4 tuntia. Jos et minua usko etkä haluaisi "tuhlata" aikaa itsestään selvyyteen, niin käy K-kaupassa ostamassa Pirkan luomukasvishernari ja maista - se ei sinällään kaipaa yhtään mitään mausteita vaan on itsessään herkullista.
Mainitsemistasi mausteista käyttäisin ykkös-vaihtoehtoa kohtuudella - muut taas vievät ruoan liiaksi itään - inkivääri esim. tuo mieleen joulun ja jälkiruoat.
Tseffit taas kokeilevat kaikkea ja puhuvat paljon skeidaa - esim Kortonki väitti äskeittäin, että sitruunan riisin seassa pitävän riisin keitettäessä vaaleana vaikka koskaan nelikymmenvuotisen ruoanlaittohistoriani aikana riisi ei ole koskaan kellastunut/harmaantunut keittämisen yhteydessä - ainoastaan silloin , kun olen tehnyt ns. curry-riisiä tsikkenin oheen.
Nykyään halutaan maustaa liikaakin kaikkea eikä luoteta yksinkertaisiin makuihin. Jotenkin huvittaa Björkin "simppelit" kaakkois-aasialaishenkiset ruoat, joissa on noin 30 eri ainesta ja silti kama maistuu samalta - proteiini vain vaihtuu välillä. "Aasialaista" voi käydä haistelemassa kauppakeskusten sisäänkäyntien luona - jos muka haisee syötävältä, niin siitä sitten vain - itse kyllä jätän väliin.
Jotenkin nykyään on unohtunut vanha sääntö - jos ruoassa on enemmän kuin 10 ainesta, niin unohda tai karsi aineksia.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1012598Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302355Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen192158Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663971716- 1131570
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1631297Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2681110- 711004
- 79956
Omalääkäri hallituksen utopia?
Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha178920