puuroasiaa

neuvoja kaipaava

poika 10kk eikä vieläkään suostu syömään samaa puuroa kuin me, eli kaurapuuroa tai neljänviljan puuroa. yökkäilee vaan. mutta vauvojen puuroja syö ihan kaikkia ja kaikkea muutakin ruokaa mutta se puuro!! sitäei syö. olisko mitään vinkkejä miten vois tehdä kaurapuuroo et sais lapsen syömään sitä, olen laittanu sekaan marja-hedelmäsoseita mut ei oikein sekään kelpaa.. pystyiskö tavallisista kaurahiutaleista "jauhamaan" sauvasekoittimella niin hienoo että vauva söis sit silleen puuroa? ideoita? vinkkejä?

4

619

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tehdä puuro

      maitoon? Meillä ainakin maistuu, mutta ollaan syöty jo reilu puolivuotiaasta saakka tavallista puuroa.. Voisithan kokeilla puolet tavallista puuroa ja puolet valmispuuroa ´ja siten totutella..
      Ei se kuulosta ollenkaan hassulta että sauvasekoittimella pienentää, osa lapsistahan ei voi sietää mitään "kökkeröitä" Tsemppiä =)

    • meillä on aina tehty

      Minä kun en ole voinut käyttä valmiita puuro aineksia, niin olen aina kypsän puuron pyöräyttänyt sauvasekkottimella (ja lisännyt nestettä, jotta saan tuttipullo vellin).

    • hei....

      meillä oli sama ongelma ton puuron kanssa. ite hienonsin ne hiutaleet sauvasekottimella hienoksi ja tein siitä sitten puuron ihan samaan tapaan ku niistä ns.vauvanpuurojauheista. ja sillai vielä että ensin hienonsin ihan hienoksi ja siitä vähitellen hienonsin karkeemmaksi ja karkeemmaksi(todella vähän kerrallannaa karkeemmaksi ettei mene yhtäkkiä liian karkeeksi)ja sitten tyttö vetelikin jo ihan kokohiutaista puuroa.

      osta niitä 1minuutin pikapuuroja, ne käyttäytyy samalla tavalla kuin vauvanpuurojauheet. minä tein puurot siis näin: vesi lautaselle, lautanen mikroon lämmitykseen, pois mikrosta ku sopivan lämpöstä, hiutaleet(tai hienonnetut hiutaleet)veden sekaan ja sekotus ja puuro on valmis. kannattaa alussa laittaa vähän varoen sitä hiutaletta siihen veteen(tai maitoon, riippuu kumpaan teet sen)koska se ei iha niin nopeesti turpoo ku vauvanpuurojauheet mutta melkein yhtä nopeesti. äkkiä sen oppii minkä verran laitetaan hiutaletta nesteen sekaan.

      ja tulee paljon halvemmaksi tehdä tavallisista hiutaleista puuro: vauvanpuurojauhe(oisko ollu pilttipuuro)maksaa vajaat 4e/300g kun taas esim. vekkuli neljän viljan puuro maksaa 0,55e/300g.

      vinkiksi vielä tämmönen mitä ite käytin alussa kun neiti ei oikein tykänny syödä puuroa eli älä sekota sitä marja/hedelmäsosetta puuroon heti vaan ota ensin vähän puuroa lusikkaan ja päälle hyvin paljon sosetta ja sitten vähitellen lisäät puuron määrää ja vähennät soseen määrää ja kohta voitkin jo sekottaa sen soseen puuron sekaan. toimi ainaki meillä, toivottavasti keksit jotain :)

    • Srasa

      alkoi neiti syömään yllättäen omatekoisia 1v 2kk iässä. Oli ensin ihastunut pakastemustikoihin. Sekoitin niitä sitten puuron joukkoon, jossa paljon maitoa, että vetelää. Nyt sujuu jo paksummatkin puurot. Valmispuuroja ei suostu enää syömään kuin ihan vähän, omatekoisia menee hulppeesti lautasellinen. Meillä ei oikeen toiminu ees nuo soseutussysteemit....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      154
      11273
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3143
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      216
      2994
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2187
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1948
    6. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1795
    7. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      53
      1774
    8. 86
      1759
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      19
      1758
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1637
    Aihe